Ako efektívne rozvíjať trojročné dieťa po škôlke?
Ahojte, nemate pocit ze po skolke sa uz nemate cas venovat sa dietatu? My sme este zvycajne 1-2hodiny vonku a potom doma je uz viac menej kolotoc kupanie, vecera...chcela by som ju nieco naucit, ale velmi nemame kedy...vikendy pendlujeme medzi starymi rodicmi a ja mam pocit, ze tyzdne bezia a ja som s nou cim dalej tym menej....na jednej strane som rada, ze je v skolke na druhej mi chyba ten cas straveny spolocne...ach jaj...preco tak rychlo rastu 😔
Prestante cez vikendy pendlovat
Po skolke praveze podla mna potrebuje spracovat co tam zazilo dieťa, potrebuje pauzu, vypnúť, nie dalsie učenie, mozno su vynimky hyperaktivne deti, co este potrebuju vybit baterky samozrejme..
V skolke sa toho predsa ucia velmi vela, maju tam vela podnetov, rozpravaju, sledujú, ucia...
Tak ho zapoj večer do chystania večere, môžete spolu prestriet, naložiť myčku... Aj tým ste plnohodnotné spolu, viete sa porozprávať, dieťa sa naučí variť, predstierať, atď. Pre utas rozprávku pred spánkom. Alebo nebuďte vonku tak dlho a potom ostane viac času doma, ked aj 30min, však venovať sa 1 aktivite tak dlho 3rocnemu je viac než dosť.
@zuzanka101010 dni sa stále krátia, onedlho bude tma už o piatej, už teraz máš predsa minimálne hodinu na to, aby si sa dieťaťu venovala. Nejde hádam spať o 19,00. A to neznamená, že musíte niečo vyrábať, pracovné listy a pod. toho má v škôlke dosť, veď sa mu venuj aj vonku. Rozprávajte sa, čo je to za chrobáka, kvetinu, zberajte opadané listy, gaštany, vytvárajte z nich obrazce a pod. Veď úplne stačí, ak si ho posadíš do lona a budete si spolu desať minút pozerať knihu, alebo spievať. A zredukuj to chodenie po starých rodičoch, to nemáte ani jeden víkend len pre seba ako rodina?
V skolke ho rozvijaju dost, ak poobede uz nema naladu na nic ine ako ihrisko nevadi mi to, hlavne, ze cas travime spolu a ak ma chut tam staviame lego, hrame sa s autickami, kreativne cinnosti velmi nerobime, po skolke sa mu vacsinou nechce. A inak este klasika rozpravame sa, kniha, ...pred spanim vacsinou, vtedy zdrzuje tak sa i rozpravat chce 🙂.
v tomto veku som moje dieťa oboznamovala s cudzími jazykmi ... zisťoval aký je rozdiel medzi slovenčinou a češtinou (dovtedy si to neuvedomoval), potom na dovolenkách s angličtinou ... to sa dá aj medzi rečou alebo pri sledovaní rozprávok ...
Moj ma sukromnu skolku a ucia sa toho bohate plus uz maju kruzky aj v skolke . Ma 3 roky coskoro a po skolke chce doma lahnut na gauc a oddychovat . Pozret rozpravku , zje si oblubenu sladkost , potom ideme malovat / pohrat sa / citat knizku alebo sa zahra sam a uz kupanie mlieko a koniec .
Ty tiez po robote pochybujem ze chces kazdy den este 100 aktivit vzdelavat sa atd…
@zuzanka101010 Nechaj dieta niekedy aj oddychnut. Nemusi sa 15 hodin denne rozvijat.

@zuzanka101010 Ja myslím ze v škôlke ju rozvíjajú dostatočne, nemusíš na ňu tlačiť ešte aj ty doma. Úplne bohate postačí keď budeš s ňou tráviť čas, zahráte sa spolu čo budete chcieť. Netreba byt na seba príliš tvrdý. Všetci mame takéto pocity, ale nikto nemá viac ako 24hodinovy deň. Si dobrá mama a robíš to najlepšie ako vieš a mozes