Ako je to s povinnou škôlkou od 4 rokov?
Keď ma moje dieťa narodeniny 22.9 teraz má dva roky tak bude musieť ísť aj tak v 2027 do škôlky povinne ? Alebo až 2028 ?
@anonym_autor vsak v 2027 bude mat asi 4 roky nie?
Teraz zacinam chapat tu povinnu maturitu z matematiky.
@anonym_40db95 Nepomôže. Vidíš, že nepomohla ani povinná 10 ročná.
2027 má byť povinná pre 3 ročné deti. ale to ešte nie je isté. ešte sa to môže zmeniť.
@anonym_21e807 2027 pre 4r. deti, 2028 pre 3r.
Autorka, nevidela som presne ten navrh, ale ak by to malo byt, ze do 31.8. dovrsi 4r., tak tam asi este nebudete spadat, a keby aj ano, ved chcu nechat vacsiu volnost "domaceho" vyucovania, tak si myslim, ze to bude aj tak viac-menej na rodicoch...
@anonym_40db95 jezin ja som sa pýtala že keď jej zle vychádzajú roky či musí nastúpiť aj tak ako 4 ročná do škôlky
@anonym_autor tak ano. Ved deti nastupujú do Mš aj cez rok ked dovrsia vek. Cize prihlášku das máji a nastupu v den narodenín.
@anonym_autor a keď má teraz 2 roky, tak 22.9.2025 dovŕši 3?
@anonym_autor a keď má teraz 2 roky, tak 22.9.2025 dovŕši 3?
@letfenixa nie len na budúci mesiac bude mať dva 🙂
posudzuje sa vek ku 31.8., čiže ak 31.8.2027 bude mať 3 a škôlka bude povinná pre 4-ročné deti tak na ňu to ešte neplatí
Bude to fungovať ako v škole. Posudzuje sa vek k 31.8.
@anonym_autor tak ano. Ved deti nastupujú do Mš aj cez rok ked dovrsia vek. Cize prihlášku das máji a nastupu v den narodenín.
@anonym_429c49 nerad keď nevieš 🤦♀️
Ja som počula, že tá povinná škôlka nebude pre všetkých, rodičia, ktorí majú aspoň maturitu, môžu si nechať deti do 5 rokov doma.... Rozumiem ich logike, no na jednej strane mi to príde ako diskriminacia, na druhej strane si myslím, že na to treba postaviť nové škôlky alebo existujúce rozšíriť, treba viac pedagogických zamestnancov, viac asistentov, integrovať deti z marginalizovanych skupín... Ci to zvládnu za takú krátku dobu.... Mam pochybnosti....

2027 má byť povinná pre 3 ročné deti. ale to ešte nie je isté. ešte sa to môže zmeniť.