Ako môže trojročné dieťa zabaviť samo?
Dajte mi prosim typy, ako zabavit moju 3 rocnu, aktivity, cinnosti, aby sa zabavila sama. Youtube pustam, to ju prestane bavit po chvili. dakujem
U nás napríklad nič z vyššie spomenutého nefungovalo, vždy som musela kresliť aj ja, nalepovať aj ja, z plastelíny mi varil, takže aj tam bola nutná spolupráca. Jediné čo ako tak zafungovalo bol tablet, ale väčšinu času aj tak za mnou chodil ako kačička a chcel pomáhať, niekedy mi to nevadilo, zapojila som ho, ale niekedy naozaj zavadzal. Pracovať som nemohla pri ňom. A to som ho teda od malička viedla k takej samostatnosti, nuž ale nejako nám to nevyšlo, chcel byť vždy pri všetkom. Vyriešila to vlastne až škôlka - nastupoval ako štvorročný. A aj keď je doma, je to už lepšie a dokáže sa zahrať aj sám. Možno to chce len čas.
@michaella24 tiez si myslim ze to chce len cas :D moja taka ista, vsetko som musela robit snou ... dokonca to niekedy skoncilo tak, ze vlastne som sa hrala iba ja sama a ona sa na mna divala a usmievala sa :D vsetky domace prace sme robili spolu ( niekedy to bolo na slucku , ked som upratovala a ona akoze somnou, len chudatko pri tom spravila este vacsi bordel :D ) . Teraz nastupila do skolky, ale teda, zatial je to tak, ze ked pride domov , tak sa mi zavesi na nohu a nepusti ma az do vecera :D ona je prosto mamin cecek, a ja dufam, ze z toho vyrastie :D
@simona1306 áno, presne. Ja som veľakrát upratovanie aj vzdala, lebo sa to s ním proste nedalo a urobil ešte väčší neporiadok alebo sa rozplakal, že mu nechcem dať vysávač 🤣 Akože je zlatý, že sa mi snaží pomáhať, aj okná umývať, ale tak vieme ako vyzerajú okná, keď sa k nim dostanú deti 😀 Aj sám veľakrát chytí vlhčenú utierku a začne utierať kuchyňu, že aby sme to tu mali pekné 🤣 Tak snáď raz jeho žena to ocení a nenájdem tu o ňom príspevok, že je neschopný chlap 😀no a až teraz si všímam, že sa dokáže už pekne zahrať aj s legom bez mojej asistencie, len ma akurát sem-tam ohlási, aby som sa pozrela čo vytvoril. Takže naozaj asi musel dospieť do určitého veku, kedy chápe, že niekedy aj maminka potrebuje niečo spraviť alebo sa najesť.
zaleží aká je dieťa a čo ju baví , nebudeš jej predsa dávať plastelínu ked sa s ňou nechce hrať sama a potrebuje ťa pri tom
ako sa hrala sama doteraz ?
Najlepšia zábava u nás bola a vždy je voda - nalievanie, vypúšťanie, prelievanie, vylievanie, macanie, clapotanie…. s pohárikmi, večierkami, lievikom,špongiou, stuplikom… 😄

Puzzle, kreslenie, lepenie nálepiek do zošita, plastelina, pieskovisko, varenie v kuchynke..