Ako naučiť deti byť tichšie na dvore?
Ahojte mám hlučne deti a som z toho zufala. Susedia nás musia mat plne zuby, ide leto a ja mám normálne krce v bruchu z toho, že kvôli ich kriku nemôžeme nyt ani na dvore ale len zatvorení doma vnútri. Mám z toho depresiu vôbec nechapu že nemajú kričať, napomenutie nepomáha, už mi vadi aj ich smiech hlasny. Hlučný je hlavne 4 ročný a mladší po ňom opakuje. Poradne ako ich naučiť byt tichšie. Nepísala by som to, ale susedia majú tiež deti a nich nieje vôbec pocut. Neviem čo robím zle. Nikdy som tento hluk tak nevnimala, ale keď pocujem aké tiché sú susedove deti ja som zo mna sklamaná preco ja ich neviem tak utíšiť
No naši susedia su tiež dost hluční, tiež s poruchou spravania... a naše decka nijako neobmedzujem, občas keď na nich zakričim tak som asi najhlučnejšia ja 😀....ale mame ešte pozemok kde maju veľku trampolinu a môžu tam húlákať koľko chcú...Určite ich nezatvaraj doma...
Nic nie je otravnejsie ako rodicia co hucia po detoch aby nehucali….. skus na to mysliet nabuduce ked ich budes okrikovat 😉😇
Neblazni. Ja mam za plotom 5 deti s bazenom dalsie min.4 sa ku nim chodia kupat😃 kricia hucia vrieskaju skacu do vody. Mne to nevadi.
Vadia mi hlucne behajuce deti v restike kaviarni.
Nic nie je otravnejsie ako rodicia co hucia po detoch aby nehucali….. skus na to mysliet nabuduce ked ich budes okrikovat 😉😇
@wieruska1 inak presne…. Aj mne viac vadi kriciaci dospely na deti ako deti.
My žijeme v Bratislave v dome. Nemáme malé dvory ani záhrady. A verte mi, deti tu kričia a tak to má byť. Nikto sa na to nehnevá. Veď sú to deti. My sme tiež jačali.
Su matky, co by dali aj posledne za to, aby ich chore leziace deti vonku kricali a hlasno sa smiali. Uvedom si, ze mas zdrave deti plne zivota. Niektore deti su tichsie a ine opacne. Neporovnavaj.
Moj syn taky bol, vnutri sa vedel potichu hrat ale vonku ako keby ohluchol a hucal skriekal vrieskal a toboz ak bol v bazene, to sa nedalo pocuvat. Vyrastol z toho deckého jašenia. Upozornovanie a dohovaranie dovtedy fungovalo tak 1 minutu najviac.
Su matky, co by dali aj posledne za to, aby ich chore leziace deti vonku kricali a hlasno sa smiali. Uvedom si, ze mas zdrave deti plne zivota. Niektore deti su tichsie a ine opacne. Neporovnavaj.
@levantinka Nemusia byt ani chore. Mam susedu, ktorej 4 rocny je tak hrozne hanblivy a bojazlivy ze sa skoro nikdy nehra so ziadnimi detmi. Kym su u nas na dvore, ostatne deti sa hraju hri a nahanacky, on sa len pozera, alebo sa potichu hra s autickom. Mama ho nabada aby sa pridal k detom, ide sa s nimi hrat aby mu ukazala ale marne.
Je mi tazke uverit ze by niekto zatvaral hlucne deti na cele dni vnutri len preto aby sa na neho nehnevali susedia z vedlajsieho domu. Autorka, nemas nejake ine psychicke problemy, alebo stres? Lebo povedat ze ti vadi hlasny smiech vlastnych deti, no neviem. Ja som dost nervak, ale smiech mojho dietata ma vzdy na 100% odzbroji. Ja sa nedokazem na neho hnevat ked sa smeje.
Co ine robia deti ked su vnutri ze nerobia krik? Ci robia taky isty krik akurat teda ti nevadi lebo ho susedia nepocuju?
Susedia pod nami majú hlučné deti a aj dcerina spolužiačka tabyva oproti...kým hucia vonku je to jedno, horšie je keď hucia a trieskaju doma so vsetkym alebo na chodbe kde sa to ešte fajn všetko ozýva.
Takže žiadne že zamykať sa v lete doma, nech sú pekne na dvore a nech tam hucia
Je super, ze si to uvedomuješ!fakt, klobúk dole, predpokladám ze je to niečo na štýl ako "Viktorka na splave "....z pozície matky mam tiež dieťa co hovorí hlasno a keď kričí je ho počuť na celú oblast- prosto ho regulujeme s manzelom- napr.mu povieme ze sa vonku prechádza maminka s kočíkom a môže zobudiť bábätko, keď tak kričí, ale dobre funguje aj naša mačka, povieme a aj videl ze keď bude robiť krik, ujde....pomohlo...prosto viesť ho empaticky 💚
Z pozície učiteľa- tento týždeň sme mala s mojimi piatakmi výlet, na hodine sú síce ako peny,ale teda verejne hovorím, to bolo niečo, niektoré deti tak HUČALI ze som myslela, že po nás príde NAKA,normálne nedokázali rozprávať iba blačať, potom v restike som bola až spotena, čo som ich musela nonstop "koučovať"...je dobré deti naučiť správať sa s istým ohľadom na iných, lebo čo je veľa, to je dosť...držím palce 👋👋
Ale prosim ta, su na dvore tak co, dopriala by som ti mat nasich susedov. U susedov sa otvoria vchodove dvere a uz pocujes cez tri dvory ze chalani su vonku. Vrieskaju, hadaju sa a do toho na nich krici mamka. Vcera sme sedeli s dcerou poobede na terase, pes a kocur spali v tieni pri plote, no phodicka, zrazu sa u susedov otvorili dvere, tornada vyleteli na dvor, decibely vyleteli o 200% kocur vystartoval tak, ze som sa bala ze netrafi do dveri a pes, ten zaliezol ku nam . Takze kym nestresuju zvery v okoli. Nic sa nedeje.
u detí mi hlučnosť vôbec nevadí, ale dospelí hluční mi vadia
My mame susedov deti su hlucne sa smeju nahanaju, ok ale ich matka 😱volame ju Vrestanda 🤣🤣🤣 ona by mala zit na lazoch
mám pocit, že niektoré typy ľudí sú vynervačené zo všetkého a je jedno kde bývajú vždy majú niečo čo im vadí, my máme susedu s viacerými deťmi čiže krik na záhrade je nonstop, ja sa nad tým moc nezamýšľam, ale návštevy keď k nám prídu tak mi povedia že v byte majú väčší kľud, že toto by netrpeli, asi všetko závisí od nervovej sústavy jedincov
mám pocit, že niektoré typy ľudí sú vynervačené zo všetkého a je jedno kde bývajú vždy majú niečo čo im vadí, my máme susedu s viacerými deťmi čiže krik na záhrade je nonstop, ja sa nad tým moc nezamýšľam, ale návštevy keď k nám prídu tak mi povedia že v byte majú väčší kľud, že toto by netrpeli, asi všetko závisí od nervovej sústavy jedincov
@alenka58 no vieš, ono to je aj vekom. Mne kedysi tiež nevadilo skoro nič, moje dieťa bolo tiež hlučné a bola som vtedy určite viac otrla, neriešila som. Lenže ako človek starne, tak tá tolerancia klesá, už proste tiež chce človek svoj kľud, sadnúť si na terasu a nemusieť počúvať celý deň vreskot cudzích detí. Ja si myslím, že tolerancia by mala byť vzájomná. Nebudem riešiť bežný džavot detí, ale ak mi susedovo 3r. dieťa reve pol hodinu meter od mojej terasy a rodičia si ho nevšímajú, to ma vie fakt vyhodiť z rovnováhy a nevidím jediný dôvod, aby som to tolerovala. Rodičia malých detí si často neuvedomujú, že ich deti sú hlučné, lebo rodičia malých detí majú vysokú toleranciu hluku, ja to volám rodičovská hluchota a podľa mňa to majú skoro všetci rodičia, pretože musia nejako prežiť tú fázu hluku. A ja preto nemám najmenší problém zasiahnuť, ak to presiahne nejakú únosnú mieru. A mňa moji susedia úplne "dojali", keď deťom umiestnili hojdačku a domček na hranie tesne k nášmu plotu, čiže cca 50 metrov od svojho domu a meter od našej terasy. 🙄😕
A prečo by mali byť ticho? Len preto, že susedovci sú tichší? Ja by som ich nechala cez deň sa vyblázniť, akurát po 19tej-20tej by som ich už fakt tíšila. A to ma otravujú hlučné deti vo vnútrobloku 😆, ale chápem, že sú to deti. Potrebujú dať tú energiu von, inak to bude horšie pre všetkých…
mňa by tiež zaujímalo, či sa už niekto zo susedov sťažoval? Pokiaľ nie, nerieš. Sú to deti, majú byť hlučné.
Hmm, kamoš si kúpil byt oproti škôlke a už aj pochopil, keď bol na home office počas korony, prečo bol taký lacný. Rev, vresk, plač, alebo jednoducho taký ten šum, keď sa deti hrajú. Pokial nerušia nočný kľud, ja by som toto vôbec neriešila. Sused mal takto dve dcéry ADHD, od 6 ráno skákali na trampoline a vrieskali na dvore, teraz majú 13 a 15 a sú stále zavreté vnútri na mobile, ani nepozdravia. Všetko do času
Moje deti boli a su tiche (ziju na SK), a bratove hlucne (neziju na SK). Ked manzelova slovenska rodina prisla k nimi na navstevu, boli strasne kriticki ku bratovym detom ktori iba veselo skakali, hrali sa, vykrikovali, behali…
Podla mna tie bratove vyrastli stastnejsie a sikovnejsie ako moje tu na SK. Su to paradni pubertaci, neuveritelne krasne deti. Aj velmi velmi uspesne.
Nepaci sa mi ako sa tu na SK snazia z deti robit dospelakov a co urobili aj mojim detom…
Jednoducho začnú zjapat a pôjdu dnu 🤷
Túto otázku sa pýtam už asi aj 12rokov a ešte som nenašla odpoveď.. najhoršie je, že mám dojem že sme naozaj najhlucnejsi na ulici...mám dvoch chalanov a dievča a keď sú v bazéne a bláznia sa tak ich síce tisim ale zbytočne.. vždy si vravím, že nie je nočný kľud, tak sa s tým proste musí každý vyrovnať po svojom 🤪
(A teda nie nekupu sa večer v bazéne)
Tiež mám hlučné deti - chalani 6 a 12, ale tí hulákajú a škriekajú ako by ich za živa rezali. Pokiaľ ale neporušujú nočný kľud neriešim - sú vonku, na svojom pozemku, mimo nočného kľudu. A hluk v lete je aj z rôznych pracovných nástrojov (kosačky, zbíjačky, vŕtačky, cirkulare ... a tiež nikto nikoho neupozorňuje.
Môj mladší syn je dosť hlučný. Keď bol menší hrali sme hru, kto vydrží byť dlhšie potichu alebo šepkať. Šepkali sme niekedy aj polhodinu a teda moje uši si oddýchli. Niekde som čítala že deti aj nás dospelých kopírujú skús hovoriť tichšie ty, možno budu aj oni. Aspoň tú chvíľu. A zase nechce sa mi veriť že su nonstop hlučné.
Sranda, ze vacsina z nas si mysli, ze ma najhlucnejsie deti😆 teda, noj skoro stvorrocny huci jak pilinak, strasne mi to lezie na nervy. Za den mu poviem tisickrat nekric a hovno to pomaha. Ale my sme nanestastie ukricani vsetci, takze to ma mat po kom. A este ma aj hluchu starku, ked sa odtial vrati, huci este viac😆
Sranda, ze vacsina z nas si mysli, ze ma najhlucnejsie deti😆 teda, noj skoro stvorrocny huci jak pilinak, strasne mi to lezie na nervy. Za den mu poviem tisickrat nekric a hovno to pomaha. Ale my sme nanestastie ukricani vsetci, takze to ma mat po kom. A este ma aj hluchu starku, ked sa odtial vrati, huci este viac😆
@majlo1234 inak vraj aj my sme hlučni teda ja moja sestra, otec mame take silné hlasy že ked kričím asi aj susedia sa boja 😀 ale tak ja sa uz viem kontrolovať ale syn veľmi nie. Našťastie na ihrisku vrieskaju skoro všetci
@majlo1234 inak vraj aj my sme hlučni teda ja moja sestra, otec mame take silné hlasy že ked kričím asi aj susedia sa boja 😀 ale tak ja sa uz viem kontrolovať ale syn veľmi nie. Našťastie na ihrisku vrieskaju skoro všetci
@blackcat8885 haha, presne. Moj muz je ukricany, on proste krici aj ked normalne rozprava. Ja som zas nervak, a netreba vela, aby som kricala tiez. Cista psychiatria. A syn je proste podobny. Vonku to az tak neriesim, ked tam nie sme furt, ale v lete tam sme furt a tiez mam obavy o nasich susedov, aby ich nepiclo z toho
@alenka58 no vieš, ono to je aj vekom. Mne kedysi tiež nevadilo skoro nič, moje dieťa bolo tiež hlučné a bola som vtedy určite viac otrla, neriešila som. Lenže ako človek starne, tak tá tolerancia klesá, už proste tiež chce človek svoj kľud, sadnúť si na terasu a nemusieť počúvať celý deň vreskot cudzích detí. Ja si myslím, že tolerancia by mala byť vzájomná. Nebudem riešiť bežný džavot detí, ale ak mi susedovo 3r. dieťa reve pol hodinu meter od mojej terasy a rodičia si ho nevšímajú, to ma vie fakt vyhodiť z rovnováhy a nevidím jediný dôvod, aby som to tolerovala. Rodičia malých detí si často neuvedomujú, že ich deti sú hlučné, lebo rodičia malých detí majú vysokú toleranciu hluku, ja to volám rodičovská hluchota a podľa mňa to majú skoro všetci rodičia, pretože musia nejako prežiť tú fázu hluku. A ja preto nemám najmenší problém zasiahnuť, ak to presiahne nejakú únosnú mieru. A mňa moji susedia úplne "dojali", keď deťom umiestnili hojdačku a domček na hranie tesne k nášmu plotu, čiže cca 50 metrov od svojho domu a meter od našej terasy. 🙄😕
@akvi tiez cim som starsia a mam starsie deti mam daku nizsiu toleranciu. Mne by to vadilo pocuvat denno denne vedla na dvore cele leto od rana do vecera. Preto mame sice susedov, ale nie hned nacapenych na nas pozemok. Minule vo vlaku som sa presadla co ti krpci stvarali hukot, krik, behanie v ulicke a matere to mali na salame. Moji vedeli pekne sediet v autobuse a ak vyvadzali vystupili sme. Neznasam ist unavena z roboty a dieta doslova pisti cez cely autobus. A znama detto vekom uz chodia len do adult hotelov. Ano deti mam rada, ale len po urcite decibely.
Mam 2 dcery 15 a 12 rokov keď sú v bazéne počuť ich asi aj vo vedľajšej dedine. Inak ich ani nepočuť. Susedove deti sú hlučné nonstop. Nikto sa na ne ešte nesťažoval ani na nase

Aj susedove deti sú strasne hlučne, takisto dvaja chlapci. Počuť celý večer celú ich konverzáciu aj s rodičmi. Našťastie sú to vnúčatá takže tu nie sú každý deň 😅