icon

Ako naučiť deti byť tichšie na dvore?

18. jún 2025

Ahojte mám hlučne deti a som z toho zufala. Susedia nás musia mat plne zuby, ide leto a ja mám normálne krce v bruchu z toho, že kvôli ich kriku nemôžeme nyt ani na dvore ale len zatvorení doma vnútri. Mám z toho depresiu vôbec nechapu že nemajú kričať, napomenutie nepomáha, už mi vadi aj ich smiech hlasny. Hlučný je hlavne 4 ročný a mladší po ňom opakuje. Poradne ako ich naučiť byt tichšie. Nepísala by som to, ale susedia majú tiež deti a nich nieje vôbec pocut. Neviem čo robím zle. Nikdy som tento hluk tak nevnimala, ale keď pocujem aké tiché sú susedove deti ja som zo mna sklamaná preco ja ich neviem tak utíšiť

Strana
z3
jerrz
22. jún 2025
@betulinka1

Naopak, mas dvor von s nimi. My mame susedov a chlapec ma ADHD ale normalne chodi do skoly. Je hlučný, vydáva zvuky, ked sa hra, piští, furt sa súrodenci hádajú. Ked sa mihnem na dvore uz je pri plote a chce komunikovat. Mne to vobec nevadi, Ved kde maju deti kricat ako na dvore.

@betulinka1 To som chcela napísať ze deti s ADHD sú hlučné a nemôžu za to. Autorka ak vyskusas všetky typy a triky co ti tu hovoria a tebe samej to nezabere a stále sa ti bude.zdat ze je to za hranicou únosnosti tak skús zvážiť aj tuto diagnozu...

betulinka1
22. jún 2025
@jerrz

@betulinka1 To som chcela napísať ze deti s ADHD sú hlučné a nemôžu za to. Autorka ak vyskusas všetky typy a triky co ti tu hovoria a tebe samej to nezabere a stále sa ti bude.zdat ze je to za hranicou únosnosti tak skús zvážiť aj tuto diagnozu...

@jerrz moj nema ADHD ale ked sa hraju na dvore alebo su v bazene, tak je kopec kriku. Ved nato mame dvor a cez den, to nemoze nikomu vadit. Mne viac vadi nejaky debilny pes, co steká non stop aj bez podnetu. Radsej budem mat vedla seba skolku ako psov 😉.

jankaa26
22. jún 2025

Ja poviem tak, ze je fajn, ze niekto v tejto dobe mysli aj na druhých. Mne napr nevadi ked sa deti hraju, jasia sa a su pri hre jasne aj hlasnejsie zvuky. Ale uz ked su to take zvuky, ze sa niekto nevie vpratat do koze, to mi vadi. My sme mali dlho len jednu dceru a ta hluk nerobila, ale mava tu kamaratky a raz fakt vrieskali. Bolo mi to jedno, pretoze nasi susedia dennodenne vrieskaju. Uplne najvtipnejsie bolo, ze vtedy suseda sa ozvala, ze sme moc hlucni. Ale ze oni vrieskaju cele leto je ok. 😀 😀😃

loliki
22. jún 2025

Ja počujem 2. susedu, ako kričí na deti, ale deti sú v norme.

autor
23. jún 2025

Ďakujem za takú odozvu baby! Som rada, že je ešte väčšina normálnych ľudí a detsky smiech, krik a šantenie nevadí toľko ľuďom. Asi som len príliš ohľaduplná a bála som sa, že tým mozem niekomu narúšať relax na dvore. Moje deti kričia klasicky, pri naháňačke, pri futbale gol atd atd. Ale máte pravdu, nemôžem porovnávať susedove dcéry pred našimi chalanmi. Ďakujem za vase nestranne pohľady, dala som sa do chillu a užívame dvor naplno bez výčitiek 😃🙈🫶

autor
23. jún 2025
@levantinka

Su matky, co by dali aj posledne za to, aby ich chore leziace deti vonku kricali a hlasno sa smiali. Uvedom si, ze mas zdrave deti plne zivota. Niektore deti su tichsie a ine opacne. Neporovnavaj.

@levantinka ❤️to je extrémna pravda

trevis12
23. jún 2025

Mne napríklad hluk od susedov vadí. Vedľa býva pár ku ktorým často chodia deti a je tam chlapec strašne hlučný. Do noci sedia na terase, zjape na celú ulicu. Tiež si chcem keď prídem z práce oddýchnuť a nie počúvať krik deti. Doma musím zavrieť okno, dvere a ísť na opačnú stranu čo tak zjape.

Strana
z3