icon

Ako pomôcť 4-ročnému dieťaťu prekonať strach z hluku?

16. máj 2025

Ahojte, dcérka 4 roky sa všetkého boji a veľmi zle znáša hluk napr keď ide traktor, stvorkolka a pod silné zvuky normálne sa po mne skriabe a chce ísť preč, no musím ísť z nou preč.. ale to aj doma na dvore sak ja neviem co celé leto budeme dnu v dome ved na dedine furt dačo, aj kosačku žeby nepočula a naposledy ked sme sli autom a zacal padat silny dazd ta si drzala uska ze jej to vadi ..ja neviem ako to riešiť môže byť len citlivá na hluk a zvuky ?

Strana
z2
hylary
16. máj 2025

U môjho je to jeden z príznakov AS

belasy_motylik
16. máj 2025

Porucha autistického spektra má hypersenzitivitu na zvuky ako jeden z hlavných príznakov, ale môže to byť aj len celkovo zvýšená citlivosť, s určitosťou ti povie psychológ.

deti95060810
16. máj 2025

napadlo ma tiež PAS....
ale ak ma len tento jeden problém tak to PAS nemusí byť....
diagnóza PAS zahŕňa viac príznakov

earlgrey
16. máj 2025

Riešila som to s dcérou...chodili sme k psychológovi...záver - hypersenzitivita....žiadny autizmus, asperger ani nič....už má 6 rokov a zvuky jej až tak nevadia...ale tiež to začalo okolo 4tého roka...v škôlke ani vystúpenie, ani spev, ani pesničky...nič.. teraz? tancuje, spieva, vystupuje....ale myslím, že nám aj psychologické sedenia veľa pomohli...

aalt
16. máj 2025

Dcerka v skolke zazila nizky prelet stihacky, potom sa bala akychkolvek lietadiel. Zapchavala si usi, plakala. Trvalo to niekolko mesiacov, potom to pomaly preslo. Ale nam stacilo iba pomojkat a ked lietadlo odletelo, tak sa ukludnila. Bala sa aj ked len ho bolo pocut v dialke ako niekedy dopravne, vysoko na oblohe, cize uz nemusel byt ani vyslovene hluk.
Takze mozno ma iba nejaky zly zazitok s hlukom. Su aj detske tlmice na uska, ale to je skor vhodne na detske koncerty a tak, kde byt chcete ale je tam hluk.

123tana123
16. máj 2025

Ahoj aj moj syn ma problém z hlukom ale nie s každým. Diagnozu nemá. V škole o tom vedia, na kružku tak isto. Vekom sa to zlepšuje... ak chces napis SS

autor
16. máj 2025
@earlgrey

Riešila som to s dcérou...chodili sme k psychológovi...záver - hypersenzitivita....žiadny autizmus, asperger ani nič....už má 6 rokov a zvuky jej až tak nevadia...ale tiež to začalo okolo 4tého roka...v škôlke ani vystúpenie, ani spev, ani pesničky...nič.. teraz? tancuje, spieva, vystupuje....ale myslím, že nám aj psychologické sedenia veľa pomohli...

@earlgrey akurát dnes mali vystúpenie v škôlke úplne krásne tancovala aj.spievala

autor
17. máj 2025
@deti95060810

napadlo ma tiež PAS....
ale ak ma len tento jeden problém tak to PAS nemusí byť....
diagnóza PAS zahŕňa viac príznakov

@deti95060810 áno len tento jeden problém mame inac všetko OK

jamidea
17. máj 2025

Nase deti maju napr.v skole protihlukove sluchadla, napr.cez pisomku ci ak pracuju mozu si ich dat. Adi je hypersenzitivna na zvuky, podla mna sa tu pomoct velmi neda. Skus odbornika

danielahamar
25. máj 2025

Môj stredný bol na vyšetrení, kde mu zistili hypersenzitivu na vysoké tóny/zvuky, bol oslobodený od hudobnej výchovy rok, v škole sedel vredu, aby nesiel hluk cez neho. Od 13r hra na klavír, má 19r. , tak isto aj najmladsi má tento problém a ja tak isto.

autor
25. máj 2025
@danielahamar

Môj stredný bol na vyšetrení, kde mu zistili hypersenzitivu na vysoké tóny/zvuky, bol oslobodený od hudobnej výchovy rok, v škole sedel vredu, aby nesiel hluk cez neho. Od 13r hra na klavír, má 19r. , tak isto aj najmladsi má tento problém a ja tak isto.

@danielahamar aké je to vyšetrenie?

bielasovicka
25. máj 2025

A boli ste na ušnom vyšetrení?

autor
25. máj 2025
@bielasovicka

A boli ste na ušnom vyšetrení?

@bielasovicka nie nebola...lebo ani neviem kam s tým ist

bielasovicka
25. máj 2025

Ja by som išla. Už len preto, aby si sa uistila ci ma uška v poriadku.

danielahamar
25. máj 2025

Slúchadlá v nejakej komore, neviem ako sa to volá odborne. Chcela som to dať spraviť aj malému teraz, a že iba v Ba, tak som to nechala tak, so stredným som bola v Nr, ale no už starší.

autor
25. máj 2025
@bielasovicka

Ja by som išla. Už len preto, aby si sa uistila ci ma uška v poriadku.

@bielasovicka to mam ísť na ORL ?

bielasovicka
25. máj 2025

Áno. Ved jej len vy šetria sluch, nič zato nedáš, a budeš aspoň vedieť.

autor
26. máj 2025
@bielasovicka

Áno. Ved jej len vy šetria sluch, nič zato nedáš, a budeš aspoň vedieť.

@bielasovicka určite pôjdem, ďakujem

bielasovicka
26. máj 2025
@danielahamar

Slúchadlá v nejakej komore, neviem ako sa to volá odborne. Chcela som to dať spraviť aj malému teraz, a že iba v Ba, tak som to nechala tak, so stredným som bola v Nr, ale no už starší.

@danielahamar audiometria

autor
26. máj 2025
@bielasovicka

@danielahamar audiometria

@bielasovicka a tam to zistili ze mate hypersenzivitu?

danielahamar
26. máj 2025

Strednému áno, k bola otázka na mna

autor
26. máj 2025
@danielahamar

Strednému áno, k bola otázka na mna

@danielahamar a máte aj iné priznaky okrem hluku? Lebo som čítala že hypersenzitivne dieťa má vraj aj iné priznaky tak neviem

danielahamar
26. máj 2025

Čo sa týka stravy, alergií áno. Neviem čo ešte? Či nejakú diagnózu ako AS?

autor
26. máj 2025
@danielahamar

Čo sa týka stravy, alergií áno. Neviem čo ešte? Či nejakú diagnózu ako AS?

@danielahamar pretože dcerke vadi len strašný hluk,a tiež sa boji ešte psa a mačky no nič iného okrem toho nepozorujem

earlgrey
26. máj 2025

@autorka
S oblečením problém nemáte? štítky na oblečení, úzke oblečenie atď.?

autor
26. máj 2025
@earlgrey

@autorka
S oblečením problém nemáte? štítky na oblečení, úzke oblečenie atď.?

@earlgrey s týmto ani nie...chodili ste alebo chodíte aj k psychológovi?

earlgrey
26. máj 2025

@autorka
Chodili sme...už sme to ukončili...vraj nie sú potrebné ďalšie sedenia...ale čaká nás škola v sept. tak uvidíme, čo to bude...my sme chodili do CPPčka

autor
26. máj 2025
@earlgrey

@autorka
Chodili sme...už sme to ukončili...vraj nie sú potrebné ďalšie sedenia...ale čaká nás škola v sept. tak uvidíme, čo to bude...my sme chodili do CPPčka

@earlgrey ja len,že k takým deťom asi treba iný prístup myslím v správaní však?

earlgrey
26. máj 2025

@autorka
Určite áno...ale mne psychologička aj nepriamo naznačila, že je rozmaznaná 🫣 čo má pravdu...moje dieťa je rozmaznané...ja to priznám...a že jej mám nastaviť hranice...ale máme aj odporúčanie do škôlky aj školy, že potrebuje pomalšiu adaptáciu, že nech berú ohľad na to, čo jej nerobí dobre a že skrz jej individuality nech k nej pristupujú tak, ako majú napísané vo vyjadrení od psychológa...tak uvidím, čo to bude v škole...

danielahamar
26. máj 2025

Orl mandlu má ok? Môže tlačiť na bubienok

Strana
z2