Ako pomôcť 4-ročnému dieťaťu prekonať strach z hluku?
Ahojte, dcérka 4 roky sa všetkého boji a veľmi zle znáša hluk napr keď ide traktor, stvorkolka a pod silné zvuky normálne sa po mne skriabe a chce ísť preč, no musím ísť z nou preč.. ale to aj doma na dvore sak ja neviem co celé leto budeme dnu v dome ved na dedine furt dačo, aj kosačku žeby nepočula a naposledy ked sme sli autom a zacal padat silny dazd ta si drzala uska ze jej to vadi ..ja neviem ako to riešiť môže byť len citlivá na hluk a zvuky ?
Porucha autistického spektra má hypersenzitivitu na zvuky ako jeden z hlavných príznakov, ale môže to byť aj len celkovo zvýšená citlivosť, s určitosťou ti povie psychológ.
napadlo ma tiež PAS....
ale ak ma len tento jeden problém tak to PAS nemusí byť....
diagnóza PAS zahŕňa viac príznakov
Riešila som to s dcérou...chodili sme k psychológovi...záver - hypersenzitivita....žiadny autizmus, asperger ani nič....už má 6 rokov a zvuky jej až tak nevadia...ale tiež to začalo okolo 4tého roka...v škôlke ani vystúpenie, ani spev, ani pesničky...nič.. teraz? tancuje, spieva, vystupuje....ale myslím, že nám aj psychologické sedenia veľa pomohli...
Dcerka v skolke zazila nizky prelet stihacky, potom sa bala akychkolvek lietadiel. Zapchavala si usi, plakala. Trvalo to niekolko mesiacov, potom to pomaly preslo. Ale nam stacilo iba pomojkat a ked lietadlo odletelo, tak sa ukludnila. Bala sa aj ked len ho bolo pocut v dialke ako niekedy dopravne, vysoko na oblohe, cize uz nemusel byt ani vyslovene hluk.
Takze mozno ma iba nejaky zly zazitok s hlukom. Su aj detske tlmice na uska, ale to je skor vhodne na detske koncerty a tak, kde byt chcete ale je tam hluk.
Ahoj aj moj syn ma problém z hlukom ale nie s každým. Diagnozu nemá. V škole o tom vedia, na kružku tak isto. Vekom sa to zlepšuje... ak chces napis SS
Riešila som to s dcérou...chodili sme k psychológovi...záver - hypersenzitivita....žiadny autizmus, asperger ani nič....už má 6 rokov a zvuky jej až tak nevadia...ale tiež to začalo okolo 4tého roka...v škôlke ani vystúpenie, ani spev, ani pesničky...nič.. teraz? tancuje, spieva, vystupuje....ale myslím, že nám aj psychologické sedenia veľa pomohli...
@earlgrey akurát dnes mali vystúpenie v škôlke úplne krásne tancovala aj.spievala
napadlo ma tiež PAS....
ale ak ma len tento jeden problém tak to PAS nemusí byť....
diagnóza PAS zahŕňa viac príznakov
@deti95060810 áno len tento jeden problém mame inac všetko OK
Nase deti maju napr.v skole protihlukove sluchadla, napr.cez pisomku ci ak pracuju mozu si ich dat. Adi je hypersenzitivna na zvuky, podla mna sa tu pomoct velmi neda. Skus odbornika
Môj stredný bol na vyšetrení, kde mu zistili hypersenzitivu na vysoké tóny/zvuky, bol oslobodený od hudobnej výchovy rok, v škole sedel vredu, aby nesiel hluk cez neho. Od 13r hra na klavír, má 19r. , tak isto aj najmladsi má tento problém a ja tak isto.
Môj stredný bol na vyšetrení, kde mu zistili hypersenzitivu na vysoké tóny/zvuky, bol oslobodený od hudobnej výchovy rok, v škole sedel vredu, aby nesiel hluk cez neho. Od 13r hra na klavír, má 19r. , tak isto aj najmladsi má tento problém a ja tak isto.
@danielahamar aké je to vyšetrenie?
A boli ste na ušnom vyšetrení?
A boli ste na ušnom vyšetrení?
@bielasovicka nie nebola...lebo ani neviem kam s tým ist
Ja by som išla. Už len preto, aby si sa uistila ci ma uška v poriadku.
Slúchadlá v nejakej komore, neviem ako sa to volá odborne. Chcela som to dať spraviť aj malému teraz, a že iba v Ba, tak som to nechala tak, so stredným som bola v Nr, ale no už starší.
Ja by som išla. Už len preto, aby si sa uistila ci ma uška v poriadku.
@bielasovicka to mam ísť na ORL ?
Áno. Ved jej len vy šetria sluch, nič zato nedáš, a budeš aspoň vedieť.
Áno. Ved jej len vy šetria sluch, nič zato nedáš, a budeš aspoň vedieť.
@bielasovicka určite pôjdem, ďakujem
Slúchadlá v nejakej komore, neviem ako sa to volá odborne. Chcela som to dať spraviť aj malému teraz, a že iba v Ba, tak som to nechala tak, so stredným som bola v Nr, ale no už starší.
@danielahamar audiometria
@danielahamar audiometria
@bielasovicka a tam to zistili ze mate hypersenzivitu?
Strednému áno, k bola otázka na mna
Strednému áno, k bola otázka na mna
@danielahamar a máte aj iné priznaky okrem hluku? Lebo som čítala že hypersenzitivne dieťa má vraj aj iné priznaky tak neviem
Čo sa týka stravy, alergií áno. Neviem čo ešte? Či nejakú diagnózu ako AS?
Čo sa týka stravy, alergií áno. Neviem čo ešte? Či nejakú diagnózu ako AS?
@danielahamar pretože dcerke vadi len strašný hluk,a tiež sa boji ešte psa a mačky no nič iného okrem toho nepozorujem
@autorka
Určite áno...ale mne psychologička aj nepriamo naznačila, že je rozmaznaná 🫣 čo má pravdu...moje dieťa je rozmaznané...ja to priznám...a že jej mám nastaviť hranice...ale máme aj odporúčanie do škôlky aj školy, že potrebuje pomalšiu adaptáciu, že nech berú ohľad na to, čo jej nerobí dobre a že skrz jej individuality nech k nej pristupujú tak, ako majú napísané vo vyjadrení od psychológa...tak uvidím, čo to bude v škole...
Orl mandlu má ok? Môže tlačiť na bubienok

U môjho je to jeden z príznakov AS