icon

Ako prebieha zápis do prvého ročníka základnej školy?

2. mar 2024

prosim chodia obaja rodicia a aj dieta?
ako to cele prebieha dakujem
treba si dohovorit presny termin ci ako

pribinak
2. mar 2024

Nemusia prísť obaja rodičia.

Dieťa sa porozpráva s ucitelkou, spolu vypracujú jednoduchú úlohu, napr nakresliť kruh či trojuholník. Alebo napísať nejaké písmenka, povedať ako sa vola a kde býva či koľko má rokov, ….
Môže napr dostať úlohu aby napočítalo do 20. Alebo aby jednotlivými farbami vyfarbil na papiery veľké auticka a malé rybičky na obrázku

Na každej škole je to iné. Nikde je len rozhovor, niekde majú deti aj ulohy. Zvyčajne dostanú maly darček ako odmenu

Rodič vypisuje hŕbu papierov. Potom možno dostaneš zoznam toho čo dieťa potrebuje k septembru

Ucitelka môže upozorniť na niektoré nedostatky a napr odporučiť navzevu logopeda či odporučiť rozšírenú depistaz

autor
2. mar 2024

@pribinak dakujem velmi pekne za sumar.
ja si sice pamatam moj 1 den v skole, ale na toto vobec. a samozrejme veci sa menia...dakujem

matus7030
2. mar 2024

U nás v ZŠ musia prísť obaja rodičia s dieťaťom na zápis a musia podpísať prihlášku. Robí sa to najmä kvôli rozvedeným, alebo nezosobášeným rodičom, kde by mohol vzniknúť problém. Sú samozrejme výnimky (rodič sa už nestýka s tým.druhým, alebo zomrel, žije v zahraničí), ale vtedy musí u nás vypísať rodič, ktorý príde na zápis čestné prehlásenie, kde uvedie dôvod, prečo ten druhý neprišiel a že s ním nie je v kontakte.
A verte mi, nie je to nejaký výmysel školy, ale možno by ste sa čudovali aké rôzne prípady sa dejú.

katica06
2. mar 2024

Ja som bola iba sama, hneď sa pýtali na otca. Tak som hneď povedala že kedy vie prísť , či im to vyhovuje

janickacrazy
2. mar 2024

U nás zápis ani nebol, bolo po korone, tak to zrušili. Len písomne sme podali prihlášku do školy a pisomne nám prišla aj odpoveď. Ale tak teraz už asi bude normálne.

autor
3. mar 2024

@matus7030 tak dnes je uletena doba, nechcem vediet ake su partnerstva doma a pomery. a situacie veru rozne. necudujem sa.

petronelka47
3. mar 2024

Na zápis idem len ja s čestným prehlásením..

evkamotka
6. mar 2024

Na zapis poslem len manzela, ja budem mat na starosti mladsie dieta

lenka2710
6. mar 2024

U nas musia prísť obaja rodičia na zápis! Moja keď mala ísť do 1.rocnika, bol covid, takže ziadne preskúšanie nebolo, išli sme si rovno po rozhodnutie, ktoré sme museli podpísať obaja! U nás to prebieha tak, že je v triede viac učiteľov a deti sa točia! U jedného učiteľka trebars počítajú, pri druhom niečo kreslia, pri ďalšom hovoria básničku atď! Každý má presnú hodinu stanovenú, kedy ma prísť

evkamotka
6. mar 2024

@lenka2710 vsade ziadaju, aby prisli obaja rodicia. Ale vsade aj pripajaju splnomocnenie, aby mohol prist len jeden (vsade tym myslim ked som si popozerala viacero roznych stranok zs takze je to ocividne standardny postup)

enulix
6. mar 2024

U nás chodi jeden rodič,skôr si myslim že to záleži od riaditeľa školy.Pri prvej sme tieto veci preskočili,kedže ten rok začal covid.Tak sme len prihlašku vyplnili a mali zaniesť buď do školy,alebo zriadovateľovi.No teraz pri druhej už je znovu všetko po starom a pôjdem ja na zapis.Je možne že u nás stači,ak príde jeden rodič,kvôli tomu že sme na dedine a škola je robena ako malotriedka.(čiže roč.1-4.).Na prihláške su podpisaní obaja rodičia.

lulu0123
6. mar 2024

U nas staci 1 rodic.To by sme sa tam museli trepat so vsetkymi 3 detmi.Pojdem len ja.Dieta si vezme do triedy ucitelka, preskusat ho.Nic zlozite, predskolak vsetko ovlada.