Ako prekonať strach z nástupu do škôlky?
Zeny poradte co robit. Syn ma 2 a pol roka nastupuje do skolky a ja sa normalne onho bojim ako sa k nemu budu spravat. Kde tu sa objavi ze nejakej ucitelke praskli nervy a dala dietatu facku alebo kopec ineho a ja sa nejak neviem odosobnit..a doverovat. Mate nejake zle skusenosti alebo sa take veci nedeju.. ja uzneviem. Mal niekto nejaku zlu skusenost? Ako ste sa to bobec dozvedeli?
@anjelicek26 táto pani vám to fakt veľmi krásne napísala ❤️
Naozaj , verte predovšetkým svojmu dieťaťu ak budete nervózna vy ,bude aj dieťa.
Bude dobré, začiatky sú všade ťažšie ale musíme myslieť pozitívne.
Držím prsty 🤗
Nie, učiteľky deti v škôlke nebijú, nefackajú, nekopú, neudierajú, neškrtia, neťahajú ich za vlasy ani za uši, neťahajú ich po zemi, nezamykajú na záchod ani nijako inak netýrajú-oni deti učia, hrajú sa s nimi, spievajú, kreslia, tvoria, vystrihujú, počúvajú pesničky a pozerajú rozprávky, chodia na prechádzky...nepozeraj hororové filmy, pred dieťaťom túto Tvoju zbytočnú ,,obavu,, ani len nespomeň, lebo ho vydesíš a do škôlky ani nevkročí...4 deti mám a všetky pobyt v škôlke pri tých hrôzostrašných,, tyrankách,, prežili... 🤦🏼♀️
@danyelia https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/najhorsie-zazitky-zo-skoly-a-skolky-zdielajte-svoje-pribehy/ nic v zlom ale toto je len zlomok .. tiez pred cca mesiacom bola kauza ako na ulici nejaka ucitelka tahala za vlasy dievcatko.. video bolo zverejnene aj tu.
Autorka ale toto je presne to, co pisem... v triede je 27 deti, s toho jedno je nespokojne. Mamicka nespokojneho dietata - ide, riesi, je "hlucna", vypisuje na kona a riaditelke a boh vie kam este. 26 spokojnych mamiciek si tu namahu pisat pozitivne recenzie neda, pretoze "nemusi", pretoze to, ze je nieco v poriadku okomentovat na forach verejne netreba... s toho vyjde dojem, ze ucitelka danej triedy je "problemova" pritom nespokojne je jedno dieta a mozno aj neobjektivne kvoli specialnym poziadavkam ci vnimaniu veci... takto vznika velmi zly dojem jednej profesie, kedze pozitivne komentare hladas marne. Ale takto sa to skutocne brat neda... take iste je to tu na konovi s porodmi, precitas si par historiek porodnych a mas pocit, ze ta tam rozhodne nechaju v bolestiach umriet... prosim ber to co pisem s nadhladom, ale sprav si prosim na VASU skolku a VASU ucitelku objektivny nezaujaty nazor a to iste aj tvoje dietatko.
Ale keby si mala mať paniku zo všetkého, čo ,,sa môže,, stať, dieťa by si nepúšťala nikam, lebo aj vonku ho môže (nedajbože, to len ako príklad...) zraziť auto, uhryznúť pes, uniesť úchyl, rozbije si kolená pri páde, pobije sa s iným dieťaťom, poreže sa na ihrisku na skle, spadne na neho konár zo stromu, deti mu hodia piesok do očí...Som v Rade rodičov v škôlke už dlhé roky a naozaj tie učiteľky tam nie sú psychopatky ale ženy, ktoré deti vítajú objatím, tak nemaj tieto hrozné predstavy...Áno, aj ja som mala pred 35 rokmi jednu prísnejšiu pani učiteľku v škôlke, ale to bola iná doba, dnes by si to v práci nedovolili, ver mi...A áno, zakričať občas môžu (aj by mali) keď sa už deti, hlavne tie staršie nevedia vpratať do kože.
Netteba si vyberat zo skolky vzdy len negativa alebo ich vidiet aj tam, kde nie su. Skolka tu desatrocia bola, prezili ju miliony deti, tak to zvladnes ty i tvoje dieta
My sme mali v prvom aj druhom ročníku skvele učiteľky. Maly síce plakal zo začiatku, ale zvykol si. V skolke sa vela naučil, venovali sa deťom. V predškolskej schytal prísnejšiu učiteľku, staršiu. Nútila ho jest až sa raz vyvracal, dostal blok a od októbra do konca skolskeho roka v skolke NIČ nejedol. Fungovali sme tak, ze rano zjedol trosku presnidavky a potom až doma o pok tretej. Uz ide do druhej triedy. V škole vsetko v pohodicke zatiaľ.
Mám tri deti. Dvaja školáci, jedno ešte v škôlke. Nikdy nikto moje deti v škôlke nebil, nefackal, nekričal na ne, nijako ich netýral ani im neubližoval. Chodili do šiestich rôznych škôlok, štátnych aj súkromných. Neviem, kde si prišla na tie katastrofické scenáre 🤷♀️.
Presne z toho mam strach aj ja. Vies co ? Vdakabohu ze nase deti nezazili roky nasich starich rodicov kde sa deti trestali palicou, pravitkom, fackami pohlavkami a boh vie cim este, dokonca deti bil aj farar (babka mi rozpravala) . Ale dnesna doba je pokrocila ina, povedala by som ze viac ochranarska voci detom. Dokonca verim tomu, ze vela uciteliek v skolkach naprava strach deti ktory si donesu z domu. Mnoho rodicov bije svoje deti a ucitelky vidia na ktoromkolvek dietati ake je, co sa asi deje. Ked s detmi robia xy rokov to proste vidis.
Urcite sa najde cierna ovca medzi ucitelmi, ale to zvysny ucitelia riesia a snazia sa cloveka bud napravit, poucit alebo bohuzial “vyhodit”.
To ako sestricky v nemocnici, milych sestriciek je 9 ale 1 je zla a ta 1 robi zle meno celemu oddeleniu a ludia si potom urobia obraz.
Malo kto vie pisat pozitivne recenzie a chvaly, v dnesnej dobe sa ludia len stazuju a neguju vsetko navokol.
Kazda z nas musi raz to dieta pustit… ja som tiez smutna ale beriem to tak ze verim aj svojmu dietatu, lebo viem ze sa vie za seba samo postavit a je dolezite aby vedelo povedat NIE 🤍

Prosim skus verit v to, ze si vybrala dobru skolku a ze tvoje dieta tam bude stastne a spokojne. Pretoze 95% uciteliek je velmi fajn, robia to z laskou a deti to citia... ano su cierne ovce, vsade, v kazdej profesii, ale nemalo by to zatienit tu uzasnu obetavu pracu, co robia tie ostatne. Prosim necitaj zle skusenosti, skor popros o tie pozitivne, dobre pribehy... lebo zle ti vytiahne z päty kazdy a ja ti pri 4roch detoch, co uz presli skolkou komplet viem tiez kadeco vytiahnut, ale co tie desiatky, stovky dni, co tam chodili a dosli domov z usmevom, ako im tam bolo dobre? Hladaj pozitiva, hladaj to dobre, tvoje dieta ti da same najavo, ci sa mu niekde paci alebo nie. Ale chod tam s otvorenym srdcom a myslou, ked tam pojdes sama zo stiahnutym zaludkom, co potom dieta? Ono emocie vyciti na maximum, ze sa toho miesta bojis a aj o neho...