Ako riešiť agresívne správanie dieťaťa v škôlke?
Ahojte, ako u vas v skolke riesilu ucitelky dieta ktore bije/sace vsetky ostatne? Uz zacina aj hryzt. Ide o 3r ktore teraz nastupili do skolky.
Je nejaka oficialna cesta ako to riesit?
len cez učiteľky... keď nepomôže riaditeľ ak ani on nie zriaďovateľ... nie je sranda také fajné uhryznutie...
@anonym_autor Ucitelky to riesia ako?
@rybka1987 prave zastupujuca ju brani, ze ona je este mala ( tak isto stara ako ostatne deti), berie ju na ruky ked robi zle detom, vraj pozna jej rodinu.
A vraj ostatne deti hovoria ze je zla a jej to vadi.
A to naozaj co sa matky bavime masti, sace 20 deti, ine okrem nej to nerobi.
Bojim sa ze niekedy soti a dieta spadne tak, ze si mozno vazne ublizi. Moze klune zlomit padom ruku ci vybit zub.
len cez učiteľky... keď nepomôže riaditeľ ak ani on nie zriaďovateľ... nie je sranda také fajné uhryznutie...
@mimaapeto a prosim ta treba to nejak oficalne papuerom, ci staci ustne prejednat?
U nás to riešili vylúčením dieťaťa zo škôlky...síce to trvalo dlhšie, ale čím viac rodičov sa sťažovalo, tým lepšie...
U nás to riešili vylúčením dieťaťa zo škôlky...síce to trvalo dlhšie, ale čím viac rodičov sa sťažovalo, tým lepšie...
@earlgrey u nas viem min o 10, ktore sme sa o tom bavili. Tato pani uvitelja kedze prisla az po 2t o tom vobec nevedela, tato pani ucitelka jej to vobec nepovedala, co su v triede za problemy.
Stále prebieha adaptačný proces. Ja by som to robila tak, že by som si ju viac všímala a sledovala situácie, kedy reaguje neprimeraným spôsobom. Potom zvyknem takéto deti 'predbehnúť', snažím sa nedať im priestor na vznik danej situácie. Ty ako rodič môžeš požiadať učiteľku o spoluprácu - opíš jej, čo ti doma rozpráva dcérka. Odporúčam voliť pokojný hlas, normálny spôsob komunikácie, nie sa horlivo sťažovať. Deti zvyknú povedať čokoľvek (a ver, že rozprávajú aj o tom, čo sa deje doma a nie vždy to tak musí byť). Viem, že každá mama bezvýhradne verí svojmu dieťaťu. Napriek tomu by som to hneď neriešila sťažnosťou u riaditeľky a už vôbec nie návrhom na vylúčenie dieťaťa.
@earlgrey u nas viem min o 10, ktore sme sa o tom bavili. Tato pani uvitelja kedze prisla az po 2t o tom vobec nevedela, tato pani ucitelka jej to vobec nepovedala, co su v triede za problemy.
@anonym_autor Ako som písala, trvalo to dlhšie, ale nakoniec ju vylúčili...lebo svojím správaním rušila aj ostatných, deti bila, hrýzla, kričala na každého...moje dieťa sa jej bálo...a odmietalo chodiť do škôlky...mne pani učiteľka povedala, že oni o situácii vedia, ale čo majú robiť? tak sa potom obrátilo na riaditeľa škôlky...ďalej už neviem, trvalo to niekoľko mesiacov, po pravde som svoje dieťa nechala doma...a potom som sa len dozvedela od jednej mamičky, že dievča bolo vylúčené....vrátila som svoje dieťa do škôlky a žiadne problémy už neboli a vždy sa tam tešilo...
Môj syn mal takého spolužiaka v MŠ. Neriešilo sa to. Syn zmenil škôlku a je pokoj.
@mimaapeto a prosim ta treba to nejak oficalne papuerom, ci staci ustne prejednat?
@anonym_autor ano sú priebojnejšie deti ktoré to robia, učitelka má pravdu, ide o 3ročné deti, tým deťom treba neustále vysvetlovať že sa to nesmie....učiteľka to vždy musí povedať rodičovi daného dieťaťa a ten musí dieťaťu dohovoriť.....samozrejme dohovára aj učiteľka ked sa to stane.....dieťa sa vylučuje len vo veľmi vážnych prípadoch kedy ide o agresiu a to sa pri 3ročných deťoch nedá určiť lebo sú maličké....to že dieťa niekoho sotí alebo pohryzie neznamená hneď agresiu.....
Nauč tvoje dieťa sa branit .pomoze mu to nielen skolke ….
Netreba „odstranovat prekazky „ treba dieta ucit ich zdolavat
…nie je to moj vymysel.je to rada nasho psychologa kedze dcera rovnaky problem mala .
Nauč tvoje dieťa sa branit .pomoze mu to nielen skolke ….
Netreba „odstranovat prekazky „ treba dieta ucit ich zdolavat
…nie je to moj vymysel.je to rada nasho psychologa kedze dcera rovnaky problem mala .
@biglovemom prosim ta sko naucit 3r dieta sa branit voci tomu, ze necakane ho niekto soti?
Budem vdacna za radu.
@biglovemom prosim ta sko naucit 3r dieta sa branit voci tomu, ze necakane ho niekto soti?
Budem vdacna za radu.
@anonym_autor nech ho potom soti naspät …..ked to viac x spravi,ten co buzeruje s tym na 99% prestane .
Predist sa tomu neda ,ale je dolezite ako tvoje dieta reaguje.
Ked sa otlkat necha jasne ze bude otlkane….
@anonym_autor nech ho potom soti naspät …..ked to viac x spravi,ten co buzeruje s tym na 99% prestane .
Predist sa tomu neda ,ale je dolezite ako tvoje dieta reaguje.
Ked sa otlkat necha jasne ze bude otlkane….
@biglovemom u mna nie je riesenie, ze bude robit to iste co ona. Moze to skoncit nakoniec tak, ze ona bude ta zla.
@biglovemom u mna nie je riesenie, ze bude robit to iste co ona. Moze to skoncit nakoniec tak, ze ona bude ta zla.
@anonym_autor Tak to mas zle myslenie … nerobi co ona ,brani sa .dietatu treba vysvetlovat.
..a keby s tymto namna v skolke prisli tak by som im to pekne vysvetlila ze decko si otlkat nenecham .
Moja najprv povie nie stop nechcem to,a ked druha strana aj tak buzeruje ,vrati to.a ma klud .
Dieta to casom pochopi ,a urcite nebude z neho „bitkar“
Ako som vravela ,neni to moj vymysel,mam to od psychologa , dieta som tak ucila a vidim v tom len pozitivum.aj je to logicke.
Lebo ten co buzeruje bude buzerovat stale kym sa druha strana nebude branit.
A ked sa decko bude branit , ver mi, ze pravdepodobnost ze bude v skole sikanovana sa rapidne znizi.
Treba mysliet aj do buducna .
Autorka u nas to bolo takto : chlapec mladsi kazdeho bil. Decko sa mi denne doma stazovalo.a ja :povedz ucke povedz ucke .
Nic.pytam sa uciek co sa to deje .odpoved :on bije kazdeho.🤷🏼♀️
Zhodou okolnosti som bola u nasho psychologa kde mi dal spominanu radu - branit sa
Po case boli moja a on kamarati lebo- oha ju bit nemozem ….
Autorka u nas to bolo takto : chlapec mladsi kazdeho bil. Decko sa mi denne doma stazovalo.a ja :povedz ucke povedz ucke .
Nic.pytam sa uciek co sa to deje .odpoved :on bije kazdeho.🤷🏼♀️
Zhodou okolnosti som bola u nasho psychologa kde mi dal spominanu radu - branit sa
Po case boli moja a on kamarati lebo- oha ju bit nemozem ….
@biglovemom ja napriklad viem, ze sa zastala ineho dievcatka ked jej robila zle.
Moze sa stat, ze ucka neuvidi povodcu utoku ale moju akk to vraca a uz bude kritizovana ze aj ona bije deti.
@biglovemom ja napriklad viem, ze sa zastala ineho dievcatka ked jej robila zle.
Moze sa stat, ze ucka neuvidi povodcu utoku ale moju akk to vraca a uz bude kritizovana ze aj ona bije deti.
@anonym_autor no a to je tvoje zle rozmyslanie ….co ked ..
…Ako som vravela ,neodstranovat prekazly ale dieta ucit prekazky zvladat .skolka je len zaciatok.
@anonym_autor no a to je tvoje zle rozmyslanie ….co ked ..
…Ako som vravela ,neodstranovat prekazly ale dieta ucit prekazky zvladat .skolka je len zaciatok.
@biglovemom moja je o hlavu vyssia ked jej capne, tak poleti do dreheho kuta
@biglovemom moja je o hlavu vyssia ked jej capne, tak poleti do dreheho kuta
@anonym_autor ale coby….😅
Naša skúsenosť bola taká, že učiteľky to neriešili. Domov chodila doškriabaná, dohryzená, stále sa mi sťažovala ako jej jedno dieťa robí zle, raz mala až hrču na hlave od úderu hračkou. Samozrejme som sa slušne pýtala na to učiteliek, a len som počúvala: "to dieťa je v adaptačnom procese" a zdvíhali ramenami. Pýtala som sa taktiež či náhodou moja nezačína tie konflikty, odpoveď bola, že nerobí nič zlé. Aj tak bola otĺkaná stále.
Každý týždeň bolo niečo, tak som to s učiteľkami vždy riešila až nakoniec zrazu jedného dňa: "no viete ale už aj vaša dnes robila zle, niekoho uderila". Asi sa začala brániť, alebo nadobudla pocit, že sa to môže, keď ju tam celé týždne niekto otĺka a učiteľky to dostatočne neriešia. Malá sa mi zo stresu začala v noci pomočovať, tak som ju zo škôlky zobrala.
Teraz v septembri nastúpila opäť a už sa mi začala sťažovať, že ju tam niekto sáče. Súhlasím s tým, čo sa píše vyššie. Ja som malej vysvetlila, že ak jej niekto bude robiť opakovane zle, že sa má brániť a že sa hnevať nebudeme ak by náhodou niekoho v rámci obrany buchla / sotila .

@anonym_autor Ucitelky to riesia ako?