icon

Ako riešiť agresívne správanie štvrtého ročníka?

15. jan 2025

Ahojte, mate niekto skusenosti s tym, ze vas 4 rocne dieta udrelo? Celkovo ked nie je nieco po jeho, tak zatne paste, niekedy mi s nimi hrozi a niekedy ma aj buchne. Ja neviem, kde robim chybu, doma sa nebijeme, ani ja ho nebijem, praveze sa snazim vzdy trpezlivo a pekne s nim. Ale odkial ma taketo agresivne prejavy, neviem. Muz je kludas, ja tiez, doma mame stale pohodu.
Bojim sa, ze ked teraz nema problem ma buchnut, tak co spravi ked bude v puberte, ci z neho ide vyrast otlkac zien, ci co :( to nesmiem dopustit.
Poradte prosim. Ked ma buchne, chytim mu ruky, poviem, ze mama sa byt nesmie a vacsinou dostane nejaky zakaz, potom place, ze mu mam prepacit. A prejdu dva tyzdne a zase pre nieco je konflikt a on zasa iba tie paste ukazuje.

Strana
z2
maya_hi
20. jan 2025

Ak to nemá doma naozaj kde vidieť (ani nesleduje rozprávky, filmy s takýmito prejavmi), je to zvláštne odkiaľ to má až tak zautomatizované. Ja by som s ním zašla asi aj k psychológovi. Poradiť sa ako na to. Či ide o nejaký potláčaný hnev, niekde je veľmi obmedzovaný, alebo o nejaký prirodzený temperament, s ktorým sa ale musí naučiť pracovať tak aby nikomu neublížil... Minimálne začni uvažovať nad športom, kde tú energiu vypustí. Hokej, futbal, zápasenie...

Strana
z2