Ako riešiť problémy dieťaťa v materskej škole?
Dieťa čoskoro 4 roky , samé sťažnosti ako nepočúva ako nespí ako nerešpektuje. Som si vedomá že je ine no pri dieťati každá snaha je ako hádzať hrach o stenu a to som rodič pedagóg . Som nešťastná ako pomôcť dieťaťu , a mám strach z nejakého vylúčenia alebo odkladu zatiaľ chodí do MŠ rado .
Skus ho npr. zacat vychovavat..? Vela pedagogov ma volnu vychovu a tie deti sa nevedia zmestit do koze
@anonym_2f094d veď ju vychovávam nieje to moje prvé dieťa nemá všetko dovolené není rozmaznána pokricim dostane aj na rit aj zakážem
@anonym_2f094d veď ju vychovávam nieje to moje prvé dieťa nemá všetko dovolené není rozmaznána pokricim dostane aj na rit aj zakážem
@anonym_autor to je vychova, ze zakazujes, kricis a bijes? a to si vravis pedagog? ty ju mas naucit, ako pocuvat a respektovat, ist jej v tom vzorom, aby to ona opakovala po tebe. a v ramci moznosti jej vysvetlit, ze v skolke je vela deticiek a pani ucitelku musia "posluchat", lebo je tam len jedna.
@anonym_autor to je vychova, ze zakazujes, kricis a bijes? a to si vravis pedagog? ty ju mas naucit, ako pocuvat a respektovat, ist jej v tom vzorom, aby to ona opakovala po tebe. a v ramci moznosti jej vysvetlit, ze v skolke je vela deticiek a pani ucitelku musia "posluchat", lebo je tam len jedna.
@deedol riadne chytáš za slová sa kľudni , myslela som tým že nemá všetko povolené a nieje jej stále po vôli . Komunikujeme snažíme sa ale asi nemáš ani páru ked je dieťa veľmi tvrdohlavé,ty máš asi to dokonalé. Obom deťom sme dali rovnako lásku, čas , a predsa sú obe iné neporovnateľne
A potom tu je na druhej strane kľudné, poslušné dieťa, ktoré rešpektuje autority, spraví všetko, čo sa mu povie...a učitelia v škôlke a škole vidia problém a posielajú to dieťa k psychológovi...pretože neskáče ako opica a nevrieska ako pavián 🤦♀️
@deedol riadne chytáš za slová sa kľudni , myslela som tým že nemá všetko povolené a nieje jej stále po vôli . Komunikujeme snažíme sa ale asi nemáš ani páru ked je dieťa veľmi tvrdohlavé,ty máš asi to dokonalé. Obom deťom sme dali rovnako lásku, čas , a predsa sú obe iné neporovnateľne
@anonym_autor ja mam praveze extrem tvrdohlave dieta, ktore mavalo roky zachvaty hnevu a pod, ale nikdy som ho neudrela... skus si mozno nieco precitat o vychove alebo sa poradit s psychologickou, ako na nu. kazde dieta je ine, co u vas platilo pri prvom, zjavne neplati pri druhom.
@anonym_autor asi si ty sama potrebujes urobit obraz, kde je problem. Co to znamena, ze dieta neposlucha, ze nespi....ani moja dcera nechcela v skolke spat a tak po dohode, mohla mat v postielke hracku a hrat sa s nou a ked deti zaspali, tak jej pani ucitelka dovolila vstat a obliect sa a kreslit si a bolo to OK.
Casto chceme deti ako roboty, ktore robia, co im prikazu a ked su take , co vynikaju , tak zrazu neposluchaju a je zle.
Tak ty musis pochopit, co je vo veci a ak tvoja dcera naozaj neposlucha, tak treb zistit preco sa to deje, rozpravaj sa s nou, pytaj ako to vidi ona, ako sa citi, co robi pani ucitelka ....
@anonym_autor tie odpovede 😵💫. Prosím ťa, si pedagóg. Tu ti kadejaky malomyselny človek s ledva skončenou ZŠ odpovie. Konzultuj so školkou radšej, alebo s CPPaP, či je všetko OK.
@anonym_autor ty naozaj nevieš, kde si urobila chybu?
@anonym_autor mam tri deti a každé je ozaj iné a najstarší syn to bola doslova prechádzka po trnoch. Smer psychológ.
Skus ho npr. zacat vychovavat..? Vela pedagogov ma volnu vychovu a tie deti sa nevedia zmestit do koze
@anonym_2f094d volnu je este slabe slovo, poznam jednu pedagogicku, decko si postavila na piedestal a teraz, ked vyrastlo, tak 13 rocny pubertak ju ma za handru… totalne nezvladnuta vychova, mala som moznost sledovat to odmala… nedovol, aby sa ti toto stalo. To dieta ma problemy vsade, kam pride a ta mama len oci pre plac. Vychovavaj, nastav hranice, hovor nie, a vysvetluj preco nie… dieta musi vediet respektovat autority… bude ich vela v zivote, dieta musi mat empatiu, aj k tebe ako matke, potom bude mat aj k inym. Ak nevies ako na to, porad sa s odbornikmi.
Ona nieje zlá , áno je tvrdohlavá ide si svoje ale naopak rada sa učí veci ktoré by napríklad iné deti nebavili je učenliva, žiaľ hračky nemá žiadne obľúbené akurát teraz poslednú dobu ju baví plastelína , nevidím od učiteľky tu snahu jej porozumieť, nájsť si k nej cestu , len sťažnosti sťažnosti ako keby bola postrach Denis. Je to mala škôlka 4 triedy a 60deti. Včera zas nespala že si tlieskala a učiteľka ju nasilu prikryla paplón ako tvrdila že na ňu hodila paplón a potom začala veľmi plakať
@anonym_autor prečo neposlúcha? Ako to riešia kolegovia? Lebo aj môj syn párkrát výstroj íl niečo a učiteľky mi aj rovno povedali, že musel sedieť pri stole a vonku sedieť pri učiteľke na lavičke. Odvtedy je ako anjelik.
no tak to tam mate aj dost divne ucitelky, ked deti nasilu prikryvaju.
riesila by som to krok za krokom, vzdy ked nastane nejaky problem. napr. s tym spankom - spava doma este ci uz nie? ak nie, vies ju vyberat zo skolky pred spankom? ak ano, tak nech chodi len doobeda. ak nie a musi tam lezat, tak jej vysvetli, ze nemoze tlieskat a ma byt ticho. zvladne to? je este dost mala, mozno nie je na skolku pripravena, aj ked sa do nej tesi. alebo sa tam nudi a vymysla. nemoze byt nadpriemerne inteligentna?
Ona nieje zlá , áno je tvrdohlavá ide si svoje ale naopak rada sa učí veci ktoré by napríklad iné deti nebavili je učenliva, žiaľ hračky nemá žiadne obľúbené akurát teraz poslednú dobu ju baví plastelína , nevidím od učiteľky tu snahu jej porozumieť, nájsť si k nej cestu , len sťažnosti sťažnosti ako keby bola postrach Denis. Je to mala škôlka 4 triedy a 60deti. Včera zas nespala že si tlieskala a učiteľka ju nasilu prikryla paplón ako tvrdila že na ňu hodila paplón a potom začala veľmi plakať
@anonym_autor a presne to je to, tvoje dieťa je iné, nikto mu nerozumie, nikto sa nesnaží. Ty chápeš, ved tvrdíš, že si pedagóg tiež, ako by sa ti páčilo, keby ti na hodine jedno dieťa behali po triede a robilo lietadlo s rukami, lebo ho nebaví sa učiť? Asi by si nemala každý deň trpezlivosť mu dávať vystrihovat obrázky, ani by nemohol pri tebe sedieť a robiť niečo iné. Také dieťa potrebuje bud inú výchovu, alebo rodič musí pochopiť, že patrí bud do inej specialnej škôlky, školy, alebo byť integrované, mať asistentku, ktorá mu pomôže sa sústrediť, začleniť.
no tak to tam mate aj dost divne ucitelky, ked deti nasilu prikryvaju.
riesila by som to krok za krokom, vzdy ked nastane nejaky problem. napr. s tym spankom - spava doma este ci uz nie? ak nie, vies ju vyberat zo skolky pred spankom? ak ano, tak nech chodi len doobeda. ak nie a musi tam lezat, tak jej vysvetli, ze nemoze tlieskat a ma byt ticho. zvladne to? je este dost mala, mozno nie je na skolku pripravena, aj ked sa do nej tesi. alebo sa tam nudi a vymysla. nemoze byt nadpriemerne inteligentna?
@deedol doma spí každý deň dve hodiny prečítam rozprávku a zaspí, minulý týždeň keď nespala ležala nebol problém , problém je od včera. Je veľmi inteligentná aj napriek nepočúvaniu. Má výbornú pamäť aj napriek tomu že ťažšie rozpráva má horšiu výslovnosti dokáže povedať súvislé taký dialóg že až , je zvedavá na všetko sa pýta všetko chce vedieť .
@anonym_autor asi si ty sama potrebujes urobit obraz, kde je problem. Co to znamena, ze dieta neposlucha, ze nespi....ani moja dcera nechcela v skolke spat a tak po dohode, mohla mat v postielke hracku a hrat sa s nou a ked deti zaspali, tak jej pani ucitelka dovolila vstat a obliect sa a kreslit si a bolo to OK.
Casto chceme deti ako roboty, ktore robia, co im prikazu a ked su take , co vynikaju , tak zrazu neposluchaju a je zle.
Tak ty musis pochopit, co je vo veci a ak tvoja dcera naozaj neposlucha, tak treb zistit preco sa to deje, rozpravaj sa s nou, pytaj ako to vidi ona, ako sa citi, co robi pani ucitelka ....
Mne klinicka psychologicka aj specialna psychologicka nezavisle od seba povedali, ze nie kazde dieta v rodine sa vychovava rovnako, dieta sa vychovava s ohladom na jeho povahu/potreby/temperament. to na margo toho, ze to nie je tvoje prve dieta. reci o tom, ze si zlyhala si nevsimaj, kazde dieta je ine a kto nezazil extra tvrdohlave a extra narocne dieta, ten bude hovorit, ze si neschopna a urobila si vo vychove chyby. kym som nemala druhe dieta, tiez som nechapala, ako jeden rodic si nedokaze s dietatom poradit. ja velmi odporucam specialnu pedagogicku, vsetkymi desiatimi ju odporucam a ked my u nej skoncime, ani neviem co jej kupim, ale urcite nieco drahe a hodnotne, lebo s mojim dietatom urobila priam zazraky. moja mladsia dcera je tiez extrem tvrdohlava, svojska, take tsunami a vdaka brutalnej slovnej zasobe a velkej inteligencii mava na vsetko take argumenty, ze clovek zostane stat s otvorenymi ustami. my sme nastastie nemali ani nemame problem v skolke, mame naozaj skusene ucitelky, ktore si vedia poradit aj s PAS detmi, maju obrovsku mieru trpezlivosti. upozornovali ma akurat, ze dcera je tvrdohlava a doslova potrebuje byt vzdy v kazdej situacii vodcom, ze to treba korigovat. chod sa poradit ku klinickej psychologicke a ak mas moznost, chodievaj s dietatom k speci pedagogicke. my chodievame rok 2x mesacne a na dcere vidno fakt velke zmeny. e este cosi, tie fyzicke tresty vynechaj. u takych deti nemaju ucitok, vybudujes v nej naopak este vacsi odpor k respektu. my sme s muzom jednotni a sme tvrdo proti fyzickym trestom, nikdy sme deti neudreli, ale aj klinicka psychologicka aj ta speci pedagogicka ma na to hned na prvom sedeni nezavisle od seba upozornili.
@anonym_autor kľud, chcela tu baba radu a nie aby sme ju súdili .... a tiež si myslím, že iba na ňu útočíš, tak to vyzerá,
tak skroť hormón a večer sa pomiluj s chlapom.
Deti sú rôzne, celé je to zlé, učitelia sa vedia sťažovať, že ak dieťa nespolupracuje je to zlé - nezapadá do kolektívu, ak nerobí, čo sa mu povie - tiež je to zlé - ale je nevychované ... sú tiché hanblivé, sú živé čo si nedajú skákať ako im povedia - vzdorovité ....
dôležité je že sú zdravé.
Ani môj nechcel spať, dokonca ani nechcel chodiť do škôlky / nepomohli ani vyhrážky, ani prosby, ani odmeny / pri tom tam mal staršiu sestru. Nebol na to ešte pripravený proste a pri tom je vychovaný slušne.
Autorka tak musíš posledovať, či fakt na tú škôlku má. Alebo si s učiteľmi robí, čo chce a v tom prípade jej musíš dohovoriť, že treba byť slušný a rešpektovať učiteľov,
aj kolektív detí - ak všetci, tak aj ona. Pekne jej vysvetli, že veď aj ty si pani učiteľka a keby teba nepočúvali deti, by si sa zbláznila. Je ešte malinká, príde do toho neboj zvykne si aj ona aj učitelia 😉 len ju nezabúdaj upozorňovať ráno. Alebo spravte dohodu 🙂
Mne klinicka psychologicka aj specialna psychologicka nezavisle od seba povedali, ze nie kazde dieta v rodine sa vychovava rovnako, dieta sa vychovava s ohladom na jeho povahu/potreby/temperament. to na margo toho, ze to nie je tvoje prve dieta. reci o tom, ze si zlyhala si nevsimaj, kazde dieta je ine a kto nezazil extra tvrdohlave a extra narocne dieta, ten bude hovorit, ze si neschopna a urobila si vo vychove chyby. kym som nemala druhe dieta, tiez som nechapala, ako jeden rodic si nedokaze s dietatom poradit. ja velmi odporucam specialnu pedagogicku, vsetkymi desiatimi ju odporucam a ked my u nej skoncime, ani neviem co jej kupim, ale urcite nieco drahe a hodnotne, lebo s mojim dietatom urobila priam zazraky. moja mladsia dcera je tiez extrem tvrdohlava, svojska, take tsunami a vdaka brutalnej slovnej zasobe a velkej inteligencii mava na vsetko take argumenty, ze clovek zostane stat s otvorenymi ustami. my sme nastastie nemali ani nemame problem v skolke, mame naozaj skusene ucitelky, ktore si vedia poradit aj s PAS detmi, maju obrovsku mieru trpezlivosti. upozornovali ma akurat, ze dcera je tvrdohlava a doslova potrebuje byt vzdy v kazdej situacii vodcom, ze to treba korigovat. chod sa poradit ku klinickej psychologicke a ak mas moznost, chodievaj s dietatom k speci pedagogicke. my chodievame rok 2x mesacne a na dcere vidno fakt velke zmeny. e este cosi, tie fyzicke tresty vynechaj. u takych deti nemaju ucitok, vybudujes v nej naopak este vacsi odpor k respektu. my sme s muzom jednotni a sme tvrdo proti fyzickym trestom, nikdy sme deti neudreli, ale aj klinicka psychologicka aj ta speci pedagogicka ma na to hned na prvom sedeni nezavisle od seba upozornili.
@matkahelka toto je uplne skvely prispevok 🙂
@anonym_autor ako som uz pisala, odporucam psychologa, pripadne sa poradit v cpp. pokojne to moze byt aj to vyssie IQ, mozno v kombinacii este s niecim. mozno povaha, mozno tuzba po pozornosti, mozno vzdor? v kazdom z tychto pripadov sa s tym da pracovat. v inych situaciach (mimo skolky) nema problem?
@matkahelka tvoju dcéru bude v vbuducnosti radosť mat za kolegyňu 😁 my sme v praci tiež mali jednu takú tepsu, ktorá sú myslela, ze je najmúdrejší a musela mat posledne slovo. Pre pokoj v tíme ju chvalabohu prepustili.
Boze nikto nedate dietatu po riti nekricite . Nech vam skacu ti hulvati po hlavach . Rešpektujuce mamičky . Treba vam asi studenu vodu na hlavu vyliat aby ste sa spamatali. Deti su tak nevychovane , staci mi ist hocikde do spolocnosti detiska nevychovane , vrieskaju , vystrajaju , matka len pozera a smejka sa ked decko berie hracku inemu. Lietadlo ? Nekomentujem . 7-8 rocne detiska behaju po lietadle kricia zjapu ziadna vychova ziadne hranice upozornenia proste sadnes si na rit a budes sediet . Moj 2 rocny syncek poslusny presedel 3h let pozrel rozpravku , je uzasny pocuva a ma hranice normalna vychova . Takze nacase aby ste sa vy dokonale uzasne mamicky spamatali . Alebo davajte absolutnu volnost ved to dietatko potrebuje samo rozhodovat a potom v krimi - syn zadzubal matke sekeru do hlavy . Nou koment
Boze nikto nedate dietatu po riti nekricite . Nech vam skacu ti hulvati po hlavach . Rešpektujuce mamičky . Treba vam asi studenu vodu na hlavu vyliat aby ste sa spamatali. Deti su tak nevychovane , staci mi ist hocikde do spolocnosti detiska nevychovane , vrieskaju , vystrajaju , matka len pozera a smejka sa ked decko berie hracku inemu. Lietadlo ? Nekomentujem . 7-8 rocne detiska behaju po lietadle kricia zjapu ziadna vychova ziadne hranice upozornenia proste sadnes si na rit a budes sediet . Moj 2 rocny syncek poslusny presedel 3h let pozrel rozpravku , je uzasny pocuva a ma hranice normalna vychova . Takze nacase aby ste sa vy dokonale uzasne mamicky spamatali . Alebo davajte absolutnu volnost ved to dietatko potrebuje samo rozhodovat a potom v krimi - syn zadzubal matke sekeru do hlavy . Nou koment
@anonym_7a54b6 presne s tebou súhlasím! Decko si vychovať nevedia ale budú chodiť k psychológom a podobne blbosti. A potom ze nie sú termíny pre ľudí, čo to potrebujú. Keď otravujú s každou blbostou.
Osobne milujem, keď tu píšu, že mám náročné dieta. Nie náročné, ale jednoducho nevychovane
@anonym_autor ako prepáč, ale aby decko aj po upozornení neposluchlo? To myslíš vážne? Teba doma poslúcha alebo tiež ta ma na salame a robí si co chce? Tak potom sa nečuduj, ze ked nená rešpekt voči tebe, nema ho ani voči iným. Toto nie je tvrdohlave decko, toto je nevyvhovane decko. A pokiaľ narusa pedagogický proces, môžu ho pokojne vylúčiť
Mozno nie je len tvrdohlava, ale moze tam byt aj nieco ine. Chod k odbornikovi. Deti sa spravaju inac doma a inac v kolektive. Doma si ty 1 mama, kt mozno ma 1-3 dalsie deti, bola si s nou 24/7 takze vies niektore veci odhadnut … aj ked nie vsetky. Ucitelka ich ma 15. ked ty porozumies dcere min na 90% mozes povedat ucitelke ako na nu … ale zaklad si ty. Taisto ako informujes ucitelku o alergiach atd … odchylky v spravani by si mal ako prvy vsimnut rodic a ked nieco nezvvlada hlada pomoc, nech je pricina v pomotanych kabloch alebo vo vychove. Male uvrieskane dieta, kt si robi, co chce nie je zlate a ma charakter, ale neürisposobive a rozmaznane. Pripadne Dg.
@matkahelka tvoju dcéru bude v vbuducnosti radosť mat za kolegyňu 😁 my sme v praci tiež mali jednu takú tepsu, ktorá sú myslela, ze je najmúdrejší a musela mat posledne slovo. Pre pokoj v tíme ju chvalabohu prepustili.
@anonym_79e2fb moja dcera od 2 rokov rozlisuje krokodila od aligatora, supa od orla, pozna farby. od 3 rokov pozna pismena a vie pocitat do 20. este nema ani 4 roky a zacina citat, vie scitat a odcitat do 20. moja dcera nebude v time nikoho, moja dcera bude takym tepsam ako si ty nadriadena.
@anonym_7a54b6 vieš čo niekedy zabúdame na to, že aj napriek výchove, ktorá je možno lepšia ako výchova mamičiek slušných deti, sú deti napríklad s diagnózami, alebo so silným temperamentom. Tak nesúď lebo, vieš môžeš aj ty mať také dieťa, alebo vnuka,vnučku a potom uvidíš, že niekedy sa ideš pokrájať, ale dieťa nevychovaš. Ak ide o ADHD, autizmus a pod., tieto diagnózy nevidno na prvý pohľad, ale vyberajú si svoju daň.
kiezby si uz ludia prestali pliest volnu vychovu s respektujucou. opakuje sa to donekonecna vo vsetkych knihach, rozhovoroch, dokonca aj temach na mk, ale nie. este stale sme tam nedospeli.
(zaujimave, ze moj respektujuco a bez bitiek a trestov vychovany syn v skolke nemal ziadny problem - aj ked bol doma obcas vzdorovity, tak tam pekne spolupracoval a "posluchal", ako vy hovorite.) lebo v respektujucej vychove SU hranice.
@anonym_7a54b6 vieš čo niekedy zabúdame na to, že aj napriek výchove, ktorá je možno lepšia ako výchova mamičiek slušných deti, sú deti napríklad s diagnózami, alebo so silným temperamentom. Tak nesúď lebo, vieš môžeš aj ty mať také dieťa, alebo vnuka,vnučku a potom uvidíš, že niekedy sa ideš pokrájať, ale dieťa nevychovaš. Ak ide o ADHD, autizmus a pod., tieto diagnózy nevidno na prvý pohľad, ale vyberajú si svoju daň.
@anonym_e984ff ale to ADHD je dnes iba skryty zamer za NEVYCHOVU . Niekedy ziadne ADHD , neboli . Dostal si jednu vychovnu a bolo po ADHD. Nehovorim o tyrani ale ano zial detom chybaju hranice ale lepsie hladat diagnozy a pdychiatri a psychologovia na vas zarabaju kvoli neschopnosti vychovavat a venovat sa spravne dietatu.
Autizmus je uz geneticka vrodena vada a velmi viditelna na dietatku take neriesim co robi viem ze je chorucke …
@anonym_79e2fb moja dcera od 2 rokov rozlisuje krokodila od aligatora, supa od orla, pozna farby. od 3 rokov pozna pismena a vie pocitat do 20. este nema ani 4 roky a zacina citat, vie scitat a odcitat do 20. moja dcera nebude v time nikoho, moja dcera bude takym tepsam ako si ty nadriadena.
@matkahelka ono vieš, niekedy je lepšie mat vyššie EQ ako to IQ. Ale keďže ide o tvoje dieta, chápem, že si na takého malého a nevychovaneho teroristu hrdá.
Inak ma vždy pobaví, ked si spomeniem na jednu reportáž, zo školy pre takéto nadpriemerne inteligentné deti. Nevadí ze sa dieta zajakava a renga, hlavne ze IQ 130. A neboj, žiadna nadriadena nebude, lebo sa nevie chovat empaticky. Ale asi ma v niekom svetlý vzor, ze?