Ako riešiť problémy dieťaťa v materskej škole?
Dieťa čoskoro 4 roky , samé sťažnosti ako nepočúva ako nespí ako nerešpektuje. Som si vedomá že je ine no pri dieťati každá snaha je ako hádzať hrach o stenu a to som rodič pedagóg . Som nešťastná ako pomôcť dieťaťu , a mám strach z nejakého vylúčenia alebo odkladu zatiaľ chodí do MŠ rado .
Autorka, vykasli sa na MK, co sa tejto temy tyka. Rieste to s odbornikmi, chodte na terapie a podobne. Tu ti bud dokonale matky napisu, ako si zlyhala na plnej ciare alebo ti daju rady, ktore na tvoje dieta vobec nemusia platit. Kazde dieta je ine a aj rodic, vy si svoje dieta poznate najlepsie! Ja mam problem aktualne so skolkarom...podla inych je nevychovany, drzi, agresivny, nespolupracuje. Aktualne riesime s manzelom vsetko s odbornikmi, vzdelavame sa v teme doma a planujeme aj spolocne terapie aj so synom a aj ako rodicia s manzelom. Myslim, ze to bude mat vacsi efekt, ako si pytat rady od inych, ktori si nikdy podonym doma nepresli. Drzim vam palce! 🤞
Autorka, vykasli sa na MK, co sa tejto temy tyka. Rieste to s odbornikmi, chodte na terapie a podobne. Tu ti bud dokonale matky napisu, ako si zlyhala na plnej ciare alebo ti daju rady, ktore na tvoje dieta vobec nemusia platit. Kazde dieta je ine a aj rodic, vy si svoje dieta poznate najlepsie! Ja mam problem aktualne so skolkarom...podla inych je nevychovany, drzi, agresivny, nespolupracuje. Aktualne riesime s manzelom vsetko s odbornikmi, vzdelavame sa v teme doma a planujeme aj spolocne terapie aj so synom a aj ako rodicia s manzelom. Myslim, ze to bude mat vacsi efekt, ako si pytat rady od inych, ktori si nikdy podonym doma nepresli. Drzim vam palce! 🤞
@oceanahory ďakujem ❤️
@matkahelka ono vieš, niekedy je lepšie mat vyššie EQ ako to IQ. Ale keďže ide o tvoje dieta, chápem, že si na takého malého a nevychovaneho teroristu hrdá.
Inak ma vždy pobaví, ked si spomeniem na jednu reportáž, zo školy pre takéto nadpriemerne inteligentné deti. Nevadí ze sa dieta zajakava a renga, hlavne ze IQ 130. A neboj, žiadna nadriadena nebude, lebo sa nevie chovat empaticky. Ale asi ma v niekom svetlý vzor, ze?
@anonym_79e2fb svoju vestecku gulu daj do servisu, nefunguje ti.
Necitala som všetky prispevky, ale nie je to len obdobie? Teraz som nedavno citala, že deti majú takéto fazy “neposluchania” pred fázou rastu, inteligentného rozvoja. Mne volala ucitelka MS (s praxou učiteľky minimálne 20 rokov), že s dietatom sa nedá, keď má 4,5 roka, že vôbec nepočúva, vravím jej, že však majú školského psychologa, nech ho k nemu objedna. U psychologa nebol, spravanie sa zlepsilo. Je pravda, že skokovo narastol a aj mentalne skokovo dospel. Keď som sa pýtala, či sú s ním problemy, tak vraj už nie. Vyriesilo sa to teda same. Možno to chce u vás cas. Dieťa nebijem, hranice sú trochu volnejsie, snažím sa nekričať.
Ona nieje zlá , áno je tvrdohlavá ide si svoje ale naopak rada sa učí veci ktoré by napríklad iné deti nebavili je učenliva, žiaľ hračky nemá žiadne obľúbené akurát teraz poslednú dobu ju baví plastelína , nevidím od učiteľky tu snahu jej porozumieť, nájsť si k nej cestu , len sťažnosti sťažnosti ako keby bola postrach Denis. Je to mala škôlka 4 triedy a 60deti. Včera zas nespala že si tlieskala a učiteľka ju nasilu prikryla paplón ako tvrdila že na ňu hodila paplón a potom začala veľmi plakať
@anonym_autor Si pedagog...uci sa tam aj nejaka ta psychologia( viem, sama mam pedagogicke vzdelanie, aj ked neucim).. Musi ti byt jasne, ze treba ist s nou k psychologovi, nech ju zhodnoti... Moze mat problem, ale jej problem moze byt aj to, ze je len velmi nadana, inteligentná. Aj to vie byt problem.. Viem, co povedali kamoske..
Boze nikto nedate dietatu po riti nekricite . Nech vam skacu ti hulvati po hlavach . Rešpektujuce mamičky . Treba vam asi studenu vodu na hlavu vyliat aby ste sa spamatali. Deti su tak nevychovane , staci mi ist hocikde do spolocnosti detiska nevychovane , vrieskaju , vystrajaju , matka len pozera a smejka sa ked decko berie hracku inemu. Lietadlo ? Nekomentujem . 7-8 rocne detiska behaju po lietadle kricia zjapu ziadna vychova ziadne hranice upozornenia proste sadnes si na rit a budes sediet . Moj 2 rocny syncek poslusny presedel 3h let pozrel rozpravku , je uzasny pocuva a ma hranice normalna vychova . Takze nacase aby ste sa vy dokonale uzasne mamicky spamatali . Alebo davajte absolutnu volnost ved to dietatko potrebuje samo rozhodovat a potom v krimi - syn zadzubal matke sekeru do hlavy . Nou koment
@anonym_7a54b6 veď počkaj rok, dva , 10 a potom to tu napíš, že aké máš dobré dieťa a nevzdorujúce ..... potom ti zatlieskam - možno.
Každé dieťa má obdobie vzdoru, či pubertu, či dospelosť - nazvite si to ako chcete.
Ale v niečom máš pravdu veľa detí sú menej slušné a veľa mamičiek je aj dosť na nete ako aj napr. ty teraz, ale taký je teraz svet.
@anonym_79e2fb moja dcera od 2 rokov rozlisuje krokodila od aligatora, supa od orla, pozna farby. od 3 rokov pozna pismena a vie pocitat do 20. este nema ani 4 roky a zacina citat, vie scitat a odcitat do 20. moja dcera nebude v time nikoho, moja dcera bude takym tepsam ako si ty nadriadena.
@matkahelka 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
A pri porode asistovala doktorovi jak ťa treba odrodiť však ty aligatorka krokodilka.
@anonym_autor píšeš, že neposlucha, nerešpektuje, coho sa to týka? Okrem toho, že nespala a pri tom si tlieskala, tu nič take nespominas. Na čo sa ta pani ucitelka sťažuje? A vidia to rovnako i druhé učiteľky?
Všetko spolu súvisí, temperament a povaha dieťaťa, ty a vaša výchova doma, postoj učiteľky a jej spôsob riešenia problémov.
To, čo opisuješ, či ma ucitelka snahu si k dcére vytvoriť vzťah je veľmi podstatne. Naozaj sú deti, ktoré sú veľmi rozhodne, energické, rýchle a pritom učenlivé a šikovne. Nie každý dokáže udržať s nimi krok a chyba nemusí byt na nikoho strane.
Vždy sa da pracovať a vylepšiť vlastná výchova, no niekedy môže byt riešením aj preradenie do inej triedy či škôlky.
Ako sa dcerka správa doma, na návšteve, na ihrisku s inými deťmi? Dokážete sa dohodnúť, vie ustúpiť, zapojiť sa do hry alebo vyzaduje, aby sa všetko dialo podľa nej?
@anonym_autor viac prikladov zo skolky v com neposlucha? Chodi len teraz od septembra? Doma sa ako sprava? Ze si zacala tlieskat- no aj ja by som sa nudila lezat. Mohla jej ucitelka povedat nech prestane alebo jej ukazat, nech si tuka len prstekmi, to zvuk nerobi. Ja som cakala rok, ci mojho syna nevylucia, chodila som bolestami zaludka, ze co bude- tazko znasal byt bez mamky v skolke+povaha. Sla som riesit psychologicku, ale presiel po roku do inej triedy, povzdoroval 2 tyzdne, zistil, ze cez tieto pani ucitelky sa neprebije a hotovo. Obcas kusok vystrci rozky, ale ziadne staznosti. Vlastne asi ani jedna staznost nebola za rok.
@anonym_autor vies, podľa popisu tvoja dcerka asi nikdy nebude len tichučko sedieť, prikyvovať, počúvať na slovo, nezľakne sa vyhrážok, nebude na ňu platiť manipulácia. Podľa niekoho veľké plus, samostatná, úspešná osoba, ktorá sa dokaze presadiť, no niekym naopak vnímaná ako rozmaznana, bez hranic. S týmto sa asi budeš musiet vyrovnať. Preto komentáre hodnotiace tvoju výchovu ber s rezervou. Ja som tu necitala nič, na základe coho by sa to dalo vobec posúdiť.
@anonym_autor veruze som prekvapena a zhrozena, ked citam niektore spiatocnicke prispevky. Predpokladala som, ze zijeme v 21.storoci, kedy uz vieme, ze bitka neriesi u deti je na skodu a nie na osoh a tvrdenia, ze dieta ma na slovo posluchat su doslova hrozostrasne. Dieta je clovek, nie pes preboha. Dieta sa nema vycvicit, aby na slovo posluchalo. Samozrejme, ze dieta moze oponovat, preukazat svoj nesuhlas, je to ludska bytost so svojim temperamentom, naladami, lepsimi a horsimi dnami. Tiez som pedagog, uz na strednej skole a aj na tych starsich detoch je vidiet, ktore su vychovavane bicom, su submisivne, na slovo posluchnu a urobia aj uplnu sprostost, len aby inym vyhoveli, su lahko ovplyvnitelne a manipulovatelne, rychlo sa dostanu do zlych partii. Neviem, ako dlho dieta navstevuje skolku, ale ak nastupilo len teraz, pani ucitelka si nedala velku namahu najst si k dietatu cestu- je to nove prostredie, rezim, kolektiv. Okrem toho, ak sa stazuje len jedna ucitelka, moze sa stat, ze jej dieta len nesadlo v uvodzovkach. Moja sestra ma 4 deti, jedno z toho, tretie v poradi bolo tiez tzv. neposlusne. V mojich ociach take nebolo. Bolo zivsie, ale velmi sikovne, vzdy vynikalo oproti rovesnikom. V skolke bol problem, nasledoval kolobeh psycholog, cpp, nejake sedenia. Zaver- dietatu zmenili skolku, tam uz tak vyrazny problem nebol. Dieta je silne temperamentne a vzdy bude. To je zakodovane v DNA, to sa neda zmenit. Tak ako z introverta nikto neurobi extroverta, tak z vyrazneho dominantneho cloveka neurobite submisivnu sedu mys. Samozrejme, bitkou sa to potlacat da, ale len do casu a na oko, az kym sa to dieta neprejavi vtedy, ked sa uz rodicov nebude bat. Aby som nezabudla, dieta je velmi sikovne, nadpriemerne inteligentne, prave teraz je v zahranici na studijnom pobyte. Sestra to mala aj v sprave od odbornikov, ze prave taketo zivsie a vzdorujuce deti su deti s nadpriemernou inteligenciou, vynikaju oproti svojim rovesnikom, ich mozog funguje trochu inak a je pre ne nepochopitelne, preco maju robit prave vtedy to, co sa od nich ziada a argumentuju, vyjednavaju, odporuju. Som s tebou mila mama, drzim ti palce, aby si pre svoje dieta bola oporou- bitkou sa z neho nestane lepsi clovek. Navstiv psychologa, cpp, poradenstvo a sedenia so specialnymi pedagogmi vedia vela zlepsit, obrusit najostrejsie hrany. S ucitelkou si pohovor, mala by vediet, ze kazde dieta je individualita, na kazde zabera nieco ine. Pripadne zmen skolku, ci ina ucitelka nebude viac otvorena, empaticka. Hlavne sa nesnaz dieta zlomit k poslusnosti. V dnesnom svete maju ti dominantni, vzdoroviti, vodcovski neporovnatelne vacsiu sancu a moznosti prerazit ako ti submisivni, dobri, poslusni.
@anonym_autor veruze som prekvapena a zhrozena, ked citam niektore spiatocnicke prispevky. Predpokladala som, ze zijeme v 21.storoci, kedy uz vieme, ze bitka neriesi u deti je na skodu a nie na osoh a tvrdenia, ze dieta ma na slovo posluchat su doslova hrozostrasne. Dieta je clovek, nie pes preboha. Dieta sa nema vycvicit, aby na slovo posluchalo. Samozrejme, ze dieta moze oponovat, preukazat svoj nesuhlas, je to ludska bytost so svojim temperamentom, naladami, lepsimi a horsimi dnami. Tiez som pedagog, uz na strednej skole a aj na tych starsich detoch je vidiet, ktore su vychovavane bicom, su submisivne, na slovo posluchnu a urobia aj uplnu sprostost, len aby inym vyhoveli, su lahko ovplyvnitelne a manipulovatelne, rychlo sa dostanu do zlych partii. Neviem, ako dlho dieta navstevuje skolku, ale ak nastupilo len teraz, pani ucitelka si nedala velku namahu najst si k dietatu cestu- je to nove prostredie, rezim, kolektiv. Okrem toho, ak sa stazuje len jedna ucitelka, moze sa stat, ze jej dieta len nesadlo v uvodzovkach. Moja sestra ma 4 deti, jedno z toho, tretie v poradi bolo tiez tzv. neposlusne. V mojich ociach take nebolo. Bolo zivsie, ale velmi sikovne, vzdy vynikalo oproti rovesnikom. V skolke bol problem, nasledoval kolobeh psycholog, cpp, nejake sedenia. Zaver- dietatu zmenili skolku, tam uz tak vyrazny problem nebol. Dieta je silne temperamentne a vzdy bude. To je zakodovane v DNA, to sa neda zmenit. Tak ako z introverta nikto neurobi extroverta, tak z vyrazneho dominantneho cloveka neurobite submisivnu sedu mys. Samozrejme, bitkou sa to potlacat da, ale len do casu a na oko, az kym sa to dieta neprejavi vtedy, ked sa uz rodicov nebude bat. Aby som nezabudla, dieta je velmi sikovne, nadpriemerne inteligentne, prave teraz je v zahranici na studijnom pobyte. Sestra to mala aj v sprave od odbornikov, ze prave taketo zivsie a vzdorujuce deti su deti s nadpriemernou inteligenciou, vynikaju oproti svojim rovesnikom, ich mozog funguje trochu inak a je pre ne nepochopitelne, preco maju robit prave vtedy to, co sa od nich ziada a argumentuju, vyjednavaju, odporuju. Som s tebou mila mama, drzim ti palce, aby si pre svoje dieta bola oporou- bitkou sa z neho nestane lepsi clovek. Navstiv psychologa, cpp, poradenstvo a sedenia so specialnymi pedagogmi vedia vela zlepsit, obrusit najostrejsie hrany. S ucitelkou si pohovor, mala by vediet, ze kazde dieta je individualita, na kazde zabera nieco ine. Pripadne zmen skolku, ci ina ucitelka nebude viac otvorena, empaticka. Hlavne sa nesnaz dieta zlomit k poslusnosti. V dnesnom svete maju ti dominantni, vzdoroviti, vodcovski neporovnatelne vacsiu sancu a moznosti prerazit ako ti submisivni, dobri, poslusni.
@anonym_b618a7 nie, dieta nie je pes, ale má dospelého rešpektovať. Co mu hovorí. Napr.raz keď poviem dietatu aby stalo, lebo ideme cez cestu a ide auto, tak jednoducho posluchne. Ci podľa teba nie je pes a môže si ísť ďalej? Tiež keď poviem, že z ihriska ideme už domov, tiez nie je pes a nemusí poslúchať? A nie, nemusia poslúchať na úplnú sprostosť. Cize samozrejme napr.neskoci z okna, keď mu poviem. Ale keď jednoducho sa ide v skolke spať a deti majú byť ticho, to dieta to ma jednoducho rešpektovať a áno, poslúchnut. Cize vôbec nie je poslúchať ako poslúchať.
Mozno by pomohla diagnostika. Mozno nejake autisticke spektrum alebo ADHD alebo mozno aj kombinacia. 🤔

@matkahelka ono vieš, niekedy je lepšie mat vyššie EQ ako to IQ. Ale keďže ide o tvoje dieta, chápem, že si na takého malého a nevychovaneho teroristu hrdá.
Inak ma vždy pobaví, ked si spomeniem na jednu reportáž, zo školy pre takéto nadpriemerne inteligentné deti. Nevadí ze sa dieta zajakava a renga, hlavne ze IQ 130. A neboj, žiadna nadriadena nebude, lebo sa nevie chovat empaticky. Ale asi ma v niekom svetlý vzor, ze?
@anonym_79e2fb u teba toho EQ tiez nie je vela podla toho, ako sa vyjadrujes.