Ako riešiť problémy so správaním v škôlke?
Dobre ráno baby
Mám taký problém vlastne ani neviem či problém... Malý má 4 roky od septembra chodí do škôlky... potvrdený NKS .. chodím s ním ku klinickej logopedicke dokonca som bola v takom súkromnom centre v Lučenci pri klinickej logopedicke aj pri klinickej psychologické... Ktoré vylúčilo PAS lebo riaditeľka škôlky trva na Tom že má PAS keďže nerozpráva a robí zle behá hádzal stoličky atď... Ale oni to vylúčili axdokonva aj jeho detská doktorka...povedala on a autizmus?? Skor adhd lebo je živý..
Dneska som ho bola odniesť zastavila na riaditeľka že treba s tým niečo robím potrebuje papier, a k tomu ja som jej medzi tým povedala že to vylúčili ten PAS a ona stále svoje potrebu a potrebuje... Že to jeh9 správanie treba riešiť... A mne tá klinická psychológicka povedala preto keď robí zle behá do umyvarky nepočúva preto to robí lebo to ešte nevie povedat.. a práve v škôlke by mala byť ústretovosť... Už som miestami myslela že. Povie že ho vylucia
Napíšem Ti pohľad z druhej strany, ucitelka má okrem tvojho chlapčea dalsich 20 deti v triede
Nedá sa, aby neustále strážila a rieisila jedno dieťa. Ona má s deťmi aj naplanovane rôzne edukačné veci a musí to aj vykonávať. Nemôže rieist že jtvoje dieťa jej stále niekam odbieha, či hadze stoličky a pod. Musí sa venovať všetkým deťom
Byt na tvojom mieste hľadám napr súkromnú škôlku, kde je menší kolektív, ucitelka má viac času a priestoru pre vserky deti
Alebo by som rieisila či nemáte nárok napr na asistenta ak je kombinácia NKS + ADHD.
Musíš sa k tomu postaviť konštruktívne. Niekotre deti sa možno aj boja keď napr syn hadze stoličky
NKS zas nie je koniec sveta, on sa rozprávať naučí a veľa sa toho zlepší. 🍀🍀
Bola by si taka kludna keby to bolo opacne. Keby tvoje dieta je v triede so ziakom, ktory nerozprava a hadze stolicku?
Tak ked dieta hadze stolicky, tak to normalne spravanie nie je, to je ti snad jasne.
@klara8888 s tým autizmom to je také všelijaké. Ja mám dieťa a presne toto isté, tak prvá psychologické že nie je PAS, to malo 2 roky, potom logopedicka že tam niečo vidí, myslím PAS🥴, neurológ videl ADHD, tak máme diagnózu ADHD, a aj NKS, nástup do školy, psychológ, pedagóg špeciálny nevideli PAS, v škole zase problémy, tak zase po psychológoch a tu už psychiater videl jasné PAS, mali sme ísť zase na diagnostiku a tam na diagnostike že nie je PAS, ale má črty PAS. No mám dosť, veď sami nevedia, ako to je, ale psychiater trvá na tom, že tam PAS vidí, podotýkam dieťa sleduje tak asi 3 minúty🥴. Mne už je v podstate jedno, či má či nemá, ale tie problémy tam sú a v určitom bode oni doktori, psychológovia nevedia, či je to ADHD, alebo PAS a to sme toho pochodili fakt dosť. Test na autizmus má vysoké skóre, ale z pozorovania tam PAS nie je😵💫. Máš právo na asistenta daj si potvrdiť na neurológii ADHD a potom by mali dať, ale až na budúci rok, lebo žiadosti o asistenta sa dávajú do mája na ďalší šk. rok.
nam vylučili syna z 2 skolok koli spravaniu tiež učitelky syna označovali za autistu, najlepšie asi íst k detskému psychiatrovi aby si to mala na papieri, tiež sme chodili kade tade neuro, logo, psychologička ...rozpravat ako tak začal až po 4 roku,
nakoniec z toho vyrastol a je z neho šikovny zdravý chalan Bohu Vdaka.
A to si si doma nevšimla ze je taky, kým nechodil do škôlky? Alebo doma je iný?
Vacsina problematickych deti s pomocou rodicov, terapiami a casom vyrastu sikovne normalne deti... len treba mat zasa aj trochu chochmesu si uvedomit, ako velmi je to narocne pre ucitelky v skolke a ostatne deti, tam mat toto kazdy bozi den... ked to doma clovek sotva zvlada z jednym a ona ich tam ma 22, musi riesit program, detom pomoct na toalete, riesit konfliky a aby sa nikto neprizabil... budme trosku realisti...tiez mam dieta, co boli roky furt nejake problemy, treba robit ako rodic proste co sa da... diagnoza na papieri to nezmeni a casto je hranicna na viac veci... u syna je to tiez tak...
@klara8888 mat dieta v skolke a je tam taketo dieta ako tvoje nepacilo by sa mi to , este niekomu ublizi aj ked neumyselne
Ja sa necudujem ze to chce riesit, tak sa neuspokoj s tym ze pas to nieje a ties dalsie diagnozy
@klara8888 nuž ta riaditeľka vidi, že toto správanie tvojho syna nie je bezne. Ak sa tak správa bezne a nie sú to nejaké výkyvy. Zrejme chce vedieť, čo je príčinou, aby s ním aj oni v skolke vedeli primerane pracovať a komunikovať. Pre teba samu by to bolo tiež dobre z rovnakého dôvodu.
moze ti ho vylucit zo skolky dolezite je s dietatom pracovat doma podla pokynov od odvornikov NKS spolu s ADHD je riadna naloz
urcite treba ist neurologovi a pedopsychiatrovi
Klinicka logopedka to hneď vylúčila PAS aj klinicka psychologička... Chodíme do súkromného diagnostickeho centra do Lučenca., ale čo napísala klinická logopedicka ako ho vidí... Napísala že má narušeny vývin reči... Ale ako chodí do škôlky vidno rozdiel lebo mu tá škôlka prospieva.. A k tomu on tam chce chodiť aj ked mu tam niekedy nerozumejú ale chce... A psychologicka sama povedala že preto toto robieva/robieval lebo to nevie povedať tak samozrejme bude behať hádzať všetko... A určite ho nedám do súkromnej škôlky ja nebývam v meste čo je všetko po ruke... Tak treba si aj toto zvážiť...
A k tomu keby mal PAS tak by bol uzavretý bal by sa ľudí by mal svoj svet...a on sa nikoho nebojí nehanbí a nieje uzavretý... Problém je len tá reč... Aj keď je veľmi múdry vnímavý len skrátka tá reč..

@klara8888 a doma sa ako správa? Ako s ním doma pracujete?