Ako riešiť rodičov ignorujúcich chorobu dieťaťa?
Dievcata ako riesit nerespektujucich rodicov ak uciyelka dieta posle domov s chorobou a dalsi den dieta prinesu. Ist za riaditelkou? Poslat na skolku hygienu? Ja uz som zufala, dieta mi chodi 3 roky imunita perfektna ale sme v jednom kolotoci vdaka takym rodicom co daju chore decka do skolky.
@joannita mne raz tak vrátili syna, alergika. Dobré ostali sme doma. Nič mu nebolo.... Druhý krát, znova to isté .... Keď mi ho vratili tretí raz, šla som s ním k lekárke a poprosila ju aby ho vyšetrila či je zdravý alebo chorý.... Keď ho vyšetrila, poprosila som ju o potvrdenie a vysvetlila som jej situáciu... Syna som s potvrdením na druhý deň odniesla do škôlky.... Viac mi ho nevrátili.... Nie každé dieťa čo raz za čas zakasle alebo má vodnaty soplik je choré.
V prvom rade ries imunitu svojho dietata, pretoze dieta, ktore je kazde 2 tyzdne chore ma ocividne tu imunitu na prd. moja dcera chodi do skolky od septembra a chora bola raz, opakujem raz, druhy decembrovy tyzden. a je mi zhola jedno, ake deti su v skolke, ci s kaslom, ci s ruzovymi soplami, ci s cyklamenovymi- staram sa o imunitu svojho decka. nemam vystudovanu medicinu, aby som si dovolila hodnoti ochorenie ineho dietata a neplatim nikomu ucty, aby som vedela, ci si ten rodic moze dovolit byt 2 tyzdne na ocr.
Môj doktor, mne dospelej keď dáva ATB vypisuje automaticky PN ku, minule hovorím, že nechcem a on , že ATB nezaučinkuje dobre keď nevyležím a prechodím, do 2 týždňov som tu zase🤔. V Amerike to musí byť ozajstný horor, keď ľudia nemajú vytvorený priestor tu posratú chorobu vyliečiť a aj vyliečiť si dieťa. Vďaka Bohu za Slovenský systém.
@nevenka to som písala ja, že môžu podávať atb, no a? Atb sú casto na týždeň, dieťa sa citi dobre, nemá teplotu, ide do škôlky. Mňa, ako rodiča do toho nič, ako niekto druhy rieši choroby a to je celá pointa.
Ak ty nedokážeš s kašľom pracovať a tvoj lekár ti dá na to PN paráda. Kašeľ trvá casto aj mesiac po prekonaní ochorenia a tu by mi žiaden lekár také potvrdenie nedal.
@rejka7 však píšem, že v zahraničí. Čo s tým má pediater? Odkedy ten určuje, kto podá dieťaťu lieky? Učiteľky maju dostatočnú mozgovú kapacitu, aby správne dokázali podať liek. U nás všetky lieky dostávajú nálepku s osobnými údajmi človeka, ktoremu sú predpísané a je na nich uvedené dávkovanie. V škôlke sa výpiše súhlas a učiteľka podá presne podľa inštrukcií.
Tu sa dokonca dozvieš, že " nedokážeš pracovať s kašľom a doktor ti dá na to PN ku" taká hanba, aj pre toho doktora chudáka, dávať PNky na kašeľ. Veď to je len kašeľ, nie choroba, v zahraničí zdraví ľudia kašľu bežné, to len tu na tom nemožnom Slovenku je všetko pomýlené🥴
Žiaľ - nijako... Takto pred rokom som sa sťažovala priamo vedeniu, nepomohlo. Vždy sa nájde nejaký zaneprázdnený rodič, ktorý ignoruje buď pokyny učiteľa alebo svoje choré dieťa. Momentálne som doma so synom s vážnym vysoko infekčným ochorením, ktoré vyústilo do niekoľko dňovej hospitalizácie. Škôlku som informovala - mali by diskrétne varovať rodičov. ALE môj syn sa nakazil tam. Aj z úst učiteliek vyšlo, že moje dieťa nie je sopľavé, s horúčkou, či kašľom. Býva choré - s tým počíta snáď každý rodič - ale poznám ho a viem, kedy je čas navštíviť lekára. Lenže v našej alibistickej spoločnosti by musel začať každý sám od seba, aby sa niečo zmenilo. Takto je to boj s veternými mlynmi.
@rejka7 u nás sú počty učiteliek na deti striktne dané. Takže napríklad pri 3-4 ročnych je na jednu učiteľku 8 deti a maximálna veľkosť skupiny (triedy) je 16 deti. Takže áno, ak z tých 8 detí musí jednému podať liek, tak má liek s menom dieťaťa, dávkovaním, časom uvedený priamo na nálepke a s možnými reakciami je oboznámená. Tie deti nie sú v počiatočných štádiách choroby, sko som písala, dieťa s horúčkou do škôlky nechodí, majú za sebou niekoľko dávok, ale aj tak majú naše učiteľky takú istú mozgovú kapacitu ako rodičia, čo sa týka podávania liekov a rozpoznania nežiaducich reakcii. Nejakým zázrakom to jednoducho dokážu. Taktiež deti nie sú pri každom zakašlani a kychnuti na atb a nie sú 2 týždne z mesiaca choré, ako to býva zvykom na Slovensku, tak si to netreba predstavovať ako lazaret, kde ležia na zemi choré deti a piatim z 8 učiteľka podáva lieky 🙄
@rejka7 v Kanade zije
@bizubcek To je ako čurať proti vetru… cele je to o rodicoch, aki su uvedomeli. Proste ked je “stastie” tak je trieda dementov rodicov, co strapene, usoplene dokaslane dieta fuknu do skolky a je im uplne jedno. My sme mali hajlajt pred mesiacom, ked matka (na MD!!!!) rano odovzdala dieta s lavorikom, lebo ze stale grca, tak aby mala do coho. Ucitelku v dverach takmer vyrutilo.
S takymi zjavmi to nikdy lepsie nebude.
Myslim, ze vsetci Dr. su jednotni v tom, ze najinfekcnejsia je viroza na zaciatku ked su tie sople vodnate cire (skratka v kuse dieta kycha, soplí).
Píšeš, že "dieta mi chodi 3 roky imunita perfektna ale sme v jednom kolotoci vdaka takym rodicom co daju chore decka do skolky."
Perfektná imunita=obranyschopnosť je o tom, že ak sa stretne s patogénom, tak neochorie. Z tvojho tvrdenia vyplýva, že tvoje dieťa vôbec nemá dobrú imunitu.
Dobrá imunita nie je o tom, že ak som doma, alebo len so zdravými ľuďmi, tak neochoriem, ale práve o tom, že keď sa pohybujem medzi sopľavými, kašlajúcimi, kýchajúcimi, napriek tomu neochoriem, lebo moje telo sa vie brániť.
Mnoho matiek nechápe pojem imunita, budovanie imunity....
@silvike nie sú jednotný ani náhodou. Naša lekárka vôbec nerieši priesvitný sopeľ. Nevidí dôvod na OCR a pošle dieťa do kolektívu. Rieši až vtedy keď je hustý a má farbu. Pripadne má dieťa aj iné príznaky.
Imunolog mojich detí povedal že číry je normálny a je to skôr prejav alergie ako choroby. Tak si vyber.
Ja som s tymto bojovala od zaciatku co maly zacal chodit do skolky, vecne som sa hadala v satni s rodicmi, co trepali do triedy decko chore ako svina. Oci zatecene, nos cerveny, ale budu tvrdit ze dieta je zdrave. A reakcia ucitelky ? uz nema silu na to, aby sa hadala s rodicmi :( Maly uz ma len par mesiacov v skolke, tak to bude chvala bohu za nami. Ale strasne mi to vadi ze su takyto rodicia. Uz som povedala ze im budem takymto rodicom nosit potom blocek pokladnicny z lekarne, lebo nie len ze musim ist potom ja na OCR, ale este necham min.50e v lekarni vdaka nim. Nastastie je tento rok uz maly dobre, ze nechyta vsetko, ale zabit malo takych rodicov co tlacia decka do skolky za kazdu cenu. Chapem ked ma dieta soplik celorocne, tiez to poznam na malom kedy to je len taky "normalny sopel" a kedy uz je to fakt riadna viroza a take by som teda do skolky nedala, ved aj tak ho dalsi den nechavaju potom doma, takze nevidim tam nejaky zmysel. A chuda dieta, ak ma ist take zrychtovane do skolky. Co uz no. ale su skolky, kde chore deti jednoducho nezoberu do triedy, a moze rodic robit stojky na hlave.
@bosorkabb Sak samozrejme, ze patri, iba tak si postupne vybuduju deti imunitu. To nikto nepopiera. Tu sa jedna o to ktory sopel je najinfekcnejsi. Ja si myslim, ze vacsina matiek ked vidi, ze to dieta v kuse kycha, sopli, v kuse utiera nos a ledva dycha, ma upchaty nos, tak vascina asi taketo deti do kolektovu neda. Lebo jednak to dieta sa citi unavene a nekomfortne a jednak nechce aby to jej nakazilo polku triedy. Stale verim v zdravy rozum a zdravy usudok matiek.
@amarilka26
@silvike u nás dotrepala do skolky jedna "matka" dieta v pohode s kiahnami s odôvodnením, ze ona uz s ním viac doma ostat nemôže! Potom ďalšie malo 7mu chorobu, iné "iba trosku" grcalo a pod. 👌👎 Ja som takto mala malú doma pomaly celý december. Kvôli takýmto "matkam". Ono to zväčša začína "iba" tym soplikom, ako sa vravi. Inak by ma zaujímalo, kto je teda potom keď je dieta chore s nim vlastne tolko doma... ? Ono keby nechali dieta 2-3 dní doma, aby sa preliecilo a nie potom bolo doma 2-3 týždne, asi by sa im niečo stalo. Ale chápem, že 2-3 dni ostst doma nemôžu, ale 2-3 tyzdne potom v pohode. A potom by sa nemusleli vyhovárať ze im kvôli OCRkam dávajú výpovede. Nehovoriac o tom, čo to musi byt za matku, ze chore dieťa strčí do skolky. 🤦♀️ a potom ze maju deti alergie, astmy a neviem aké iné "lahodky" a problémy. Neskôr sa im to všetko vráti... potom budu nadávať na každého okolo len nie na seba 👌👎normalne sa pýtam, naco teda vôbec mali deti. A este úplným vrcholom je, keď dieta takto "iba so soplikom" donesie do skolky matka, ktorá je s druhým doma na MD/RD, ale nemá čas o neho doma starať 😳😳😳👎👎👎
@bosorkabb ale je naviac infekčný...stačí si pozrieť pár profilov pediatrov na ig
@basulaak ja sa ale hlavne pýtam prečo učiteľka preberie takéto dieťa

@silvike povedal kto? Jedni tvrdia že zelené, jedni že biele a jedni že je to úplne jedno.
Každopádne keby posielali všetky deti s priesvitnym soplom domov tak môžu zavriezlt celú škôlku, lebo by tam skoro nikto nechodil keď to trošku preženiem.