icon

Ako riešiť rodičov ignorujúcich chorobu dieťaťa?

7. mar 2025

Dievcata ako riesit nerespektujucich rodicov ak uciyelka dieta posle domov s chorobou a dalsi den dieta prinesu. Ist za riaditelkou? Poslat na skolku hygienu? Ja uz som zufala, dieta mi chodi 3 roky imunita perfektna ale sme v jednom kolotoci vdaka takym rodicom co daju chore decka do skolky.

basulaak
10. mar 2025

@kvietok1233 a co ti na to povedala ucitelka? Ze preco ho prebrala?

bosorkabb
11. mar 2025

@kvietok1233 pediater mojich detí má iný názor, škôlka to tiež nerieši. Takže sa riadim podľa toho.

amarilka26
11. mar 2025

@lienka.7 no veru, tie mamicky na MD/RD su dalsia kapitola. Jednu som upozornila ze ked je doma, preco dava uchrchlane decko do skolky a len sa pousmiala, ze to uz len doznieva kaslik. Dva dni na to zostalo dieta doma (3 tyzdne) zapal pluc. Je to smutne ako sa k tomu stavaju niektore matky. detom to raz spocita telo, tie prechodene viroze a "sopliky". Ja mam sesternicu ucitelku v skolke a hovorila ze tie deti jej presne vymenuju cim ich mamky doma naladovali, este v autach pred skolkou ich rychlo daju vysmrkat, aby aspon na par minut vyzerali normalne a sup do triedy. Potom k obedu prestane ucinkovat paralen,ktorym ich rano nadopovali a je to. To je ta doba, kazdy hladi len na seba, zbavuju sa zodpovednosti - ved aj druhi to robia a potom to takto vyzera.

silvike
11. mar 2025

@drahomirrra Tak tot nemyslis vazne s tym lavorikom, prepanajana, tak to musi byt ina truba ta matka, des toto. Dufam ze ich s lavorikom ucitelka razne otocila vo dverach. Ja normalne nechapem tú neskonalú bezohladnost niektorych matiek/ockov voci ostatnym a hlavne voci vlastnemu dietatu.

drahomirrra
11. mar 2025

@silvike Úplne vážne. Matka je na MD, a toto spravila. Po celej škôlke potom vypukla črevná chrípka.

joannita
11. mar 2025

@kvietok1233 nieje najviac infekčný, stačí si pocuvnut doktorov, s ktorymi som sa bavila ja 🙂
A takto môžeme stále dokola...

joannita
11. mar 2025

@amarilka26 no takto, ja si nezastavam matky ktoré dajú výslovene choré dieťa do škôlky a dajú paralen. To som ja nikdy neurobila, aj keď som z tých, čo priesvitný sopel nepovažuje za chorobu a s priesvitnym soplom bez ďalších iných príznakov chodí moje dieťa do škôlky.
Ale to co si napísala, že tie matky hľadia len na seba a zbavujú sa zodpovednosti zasa nieje až taká pravda. Tie matky sú dajme tomu samoživiteľky a nemajú v meste absolútne nikoho komu by dieťa dali postrážiť choré a to či pôjdu v tie dni do práce ovplyvní to, či prídu o prácu alebo nie. Čiže rozmýšľajú štýlom áno nieje to správne že ho dávam do škôlky, ale keď znova neprídem do roboty vyhodia má a nebudeme mať z čo žiť a platiť nájom.
Ja len že, skús sa na to pozrieť aj z ich strany a aspoň trošku ich pochopiť. Áno nieje to správne, ale čo by si robila na ich mieste ty?

amarilka26
Autor odpoveď zmazal
amarilka26
11. mar 2025

@joannita ale ja mam potom ten isty problem, lebo moje dieta napriklad nema priebeh ako to druhe, ze je schopne ist do skolky a tym padom musim na OCR, cize prichadzam o znacnu cast prijmu pravidelne, plus lieky a tiez nemam nikoho, kto by mi postrazil dieta. A aj napriek tomu nedavam chore dieta do skolky.

drahomirrra
11. mar 2025

@joannita Toto sú také alibistické kydy, až mi je z toho zle. Vďaka takej /zúboženej/ matke samoživiteľke sme sa 2x ocitli v nemocnici, dík. Mám absolútne u prdele, že si ona na chuja vybrala sploditeľa svojho dieťaťa. Nabudúce čo? Pošle do škôlky decko s osýpkami ,čiernym kašľom? Lebo veď chúda, treba jej ísť do roboty? No lebo my ostatní sa škrabkáme doma po zadnici, my OČR neberieme.

lienka.7
11. mar 2025

@joannita ale prosím ta, namiesto toho, aby si s nachladnutym deckom ostala 2-3 dní doma, nech si lieči ten "iba neinfekcny soplik" strcis takéto decko do skolky, lebo TY musíš ísť do práce. To, ze nakazi iné, to TEBE už nevadí, vsak? Ti nemusia asi ist do prace, len tu si chuderka👌👌👌 A potom s chorým si doma 2-3 týždne, a ideš ešte pindat na zamestnávateľa, ze ta vyhodí? Ja by som takéto "matky" vyhadzovala tiež. Lebo za to, ze dieta je toľko potom doma, môžeš len a len ty. Mam pocit, ze normalne tie OCRky využívajú, aby si doma oddýchli namiesto dovolenky, lebo vsak tu treba "posetrit". Mimo ti, nie je k...... (nechcem písať nadavku), že chore dieťa, nafukovanie liekmi strkas do skolky??? Asi nie👎👎👎
@drahomirrra presne, ale ze uplne keci 🤢🤢🤢

kvietok1233
11. mar 2025

@joannita ja nikdy nepochopím a ani nebudem ľutovať toho, kto moje dieťa a následne mňa nakazil nejakou chorobou. A je mi jedno či je to matka samozivetlka alebo zena milionára. Kto je chory, ma byt doma. Lebo jednému dieťaťu zo soplika nič nie je a druhé skončí na antibiotikach. A že sa tu rieši dookola na hovno imunita deti? A ako majú mať normálnu imunitu keď sú nonstop choré a napadne vírusmi a baktériami? Lebo matka samoživiteľka musí do práce? Ja som pred škôlkou bola minimálne chorá, raz za dva roky možno pn a to pracujem s ľuďmi a v rizikovom prostredí na choroby...čiže myslím si že imunitu mám dobrú a aj tak koľko krát sa nakazim od dcéry už druhý rok sme v zime nonstop chorý. Tak ako sa majú tým vírusom ubrániť malé deti keď sú tam nonstop 8 hodín s chorými deťmi, keď sa neubráni ani dospelý s dobrou imunitou. A ak má niekto soplik z alergie, nemal by brat lieky proti alergii aby tieto príznaky nemal? Či necháte usoplene dieťa celé dni lebo veď ma alergiu? To vám nevadí že kvoly alergií nevie dobre dýchať? Čiže tieto akoze alergické sople sú pre mňa len výhovorkami. Ďalšia kapitola sú bohaté mamičky, ktoré ani nechodia do roboty a dajú to choré decko do škôlky lebo veď treba ísť na nechty a ku kaderníkovi. Ďalšie decko kašle v šatni dobre že sa nezadrhne. Ďalšie matke hovorí že ho bolia nôžky, hlava že ono nevládze a matka na to ale veď to vydrzis, to prejde neboj sa. Gratulujem matkám, ktorých deti majú super imunitu a sú 2x choré za rok, ale ste v menšine tak sa ani nevyjadruje keď neviete toto pochopiť čo tu my prežívame. A nech sa nikto nečuduje, že uz sme nervózne aj z obyčajného pre niekoho soplika keď toto denno denne prezivame. Lebo mne sa je napr. veľmi ťažko zariadiť v práci keď neviem či prídem na druhý den,či mi dieťa niečo neschytalo v škôlke, alebo v piatok neviem či prídem v pondelok či mi decko nebude mať zas teploty cez víkend, ja som z tých čo choré dieťa do škôlky nedá. A keď boha s ním nejdem ani do potravín a naozaj je len v škôlke a domov cez týždeň tak asi sa inde nakaziť nemohlo a su tam choré deti. Tiež ma to unavuje a som uz z toho nekonečného kolotoča chorôb frustrovaná. Tak si tu neobhajujte svoje sopliky a ak sú alergické dajte deťom antihistaminiká aby nesoplili. Lebo soplik môže byť aj z moraxely, strpkokoka a pod ako viete že vaše dietama akurát alergiu a nie bacila? Robili ste ráno rozbor?

aurora33
11. mar 2025

@lienka.7 tej ženskej je škoda niečo vysvetľovať. Ona je tupá ako bagandža. Žiadna normálna ženská nedá choré dieťa do škôlky.

aurora33
11. mar 2025

@amarilka26 a hej tie matere, čo su doma z mladším dieťaťom a staršie choré dajú do škôlky, to je tiež masaker.

drahomirrra
11. mar 2025

@aurora33 Tie sú základ, doma riť váľať na rodičáku s druhým a decko rypnúť do škôlky, pritom s ním môže byť doma.

joannita
11. mar 2025

@lienka.7 ty si sa asi zle vyspinkala že? Alebo málo sexu? Alebo zabudnutý xanax.
Prečítaj si ešte raz a poriadne čo som napísala, asi máš vážny problém sama so sebou keď si takáto agresívna.
Ešte raz. V 3 škôlkach do ktorých chodili moje deti akceptovali priesvitný sopel. Šok že? Áno. Takže moje deti chodili do škôlky s priesvitnym soplom.
A citaj ešte raz a poriadne, že ja deti liekmi nenadajam a nesupnem ich do.skolky. čítala si vybrať vôbec čo som písala? Písala som o takom niečom ako je empatia. Poznáš to slovo? Pochybujem.

joannita
11. mar 2025

@aurora33 panebože zasa ty. Myslím že žiadna princezná osoba nenapíše o inej žene že je Tupá ako bagandza preto, že má na veci iný názor ako ty. Ale áno toto je známa Aurora, divná zakomplexovana osoba, nič nové 🙂
A btw kde som písala že dávam choré dieťa do.skolky? Ešte ani čítať nevieš.

joannita
11. mar 2025

@kvietok1233 a kde konkrétne z toho čo píšeš sa nachádzam ja? 😅 Čítala si aj ty vôbec čo som napísala?

lienka.7
11. mar 2025

@joannita ako ti tu napisali už baby vyššie, ty máš rozbor toho soplu, ze je ok? Ze nie je infekcny? Asi nie, ze? A takýto "neskodny" soplik je možno prvý deň, potom už nastupuje klasika nádcha. A roznasa to tvoje decko veselo ďalej. To už ti nevadí, že? Lebo sopel nemas iba tak. Na tom decku je vidno, že je skratka chore. A nemusí mať ani teplotu. Moja teplotu vôbec nemáva, vystrelí jej potom až nad 39 hneď. Cize ju pekne krásne supnem do skolky, ze? Lebo ma "iba" soplik. Geniálne 🤢
Ze to ignoruje skolka je vec druha, tam by sa malo tlačiť na vedenie, aby takéto deti vracali naspäť rodičom. A nepríde pre neho rodic? Nezdvihne mobil. Volám sociálku. Jednoduché. Len to by sa muselo aj im chcieť a chápem, ze sa im s kravami jednoducho nechce naťahovať. Maju toho viac než dosť. A lieky si daj laskavo ty a večer si zasexuj. 👌

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
joannita
11. mar 2025

@lienka.7 neviem ako tebe,ale mne stačí, keď nás pediater povie, že vaše DIETA môže ísť do škôlky, lebo je zdrave a má len soplik. Áno toto vždy povie. A nie nič iné mu nieje, len ma týždeň sopel, ktorý neprepukne do ničoho dalsieho, cíti sa dobre. Ale.predpokladam že ty sa vyznas viac ako doktori.
To že tvoje DECKO necháš doma lebo ty si myslis že je vážne choré je tvoja vec, kľudne v Tom pokracuj 🙏

lienka.7
11. mar 2025

@joannita este raz, pediater ma rozbor toho soplu???? Ze je ok??? Ci len ti mechanicky napíše papier, ktorý ty chceš, ze je ok???? Asi ta druha možnosť, že? Tak tu potom laskavo nemudruj, ze tvoje dieta je zdravé.
A ma LEN týždeň sopel??? To je podla teba zdravé decko??? Gratulujem ti 👌👌👌👎👎👎

aurora33
11. mar 2025

@lienka.7 opakujem, škoda na ňu míňať energiu ☺️

kivivi
11. mar 2025

Zeny, tie z vas, ktore nechavate doma dieta aj ked si raz kychne, toto planujete robit aj potom po nastupe do skoly? Nechate doma 2-3 tyzdne dieta so soplom? Alebo ked dieta prejde branu skoly, zazracne sopel prestane byt smrtelna choroba? A este by ma zaujimalo aj to, ci vam vas lekar vystavi PN, ak mate len sopel bez inych priznakov.

joannita
11. mar 2025

@lienka.7 ešte raz. Sex, xanax. Ale keď kukám na tú agresiu, skôr skús rovno psychiatra 🙂
A nie, ja nepotrebujem aby mi dr napísal papier, ja mu verím že jeho názor je relevantný.

joannita
11. mar 2025

@kivivi ano nástupom do školy bude sopel zrazu úplne v poriadku 😅

bosorkabb
11. mar 2025

@lienka.7 tebe a tvojim deťom robí lekár rozbor sopla úplne bežne? Len sa pýtam.
Lebo najmladší syn navštevuje ORL a ani tam to neriešia. Výter robili až raz za 4 roky. Aj to pred operáciou. Normálne ho vysetria a dajú správu. A tá lekárska správa má vyššiu váhu ako písanie na MK. Veď tak je to bežné u lekára.

lienka.7
11. mar 2025

@aurora33 uplny súhlas. Škoda s nimi zabíjať cas🤦‍♀️ asi majú lekarov jasnovidcov, ktorí majú rtg oči vidia, že je to "iba neskodny soplik". Len nechápem, prečo sú potom 2-3 tyzdne doma "iba s neskodnym soplikom"? 🙈 vsak predsa doeya cjore nebolo, mohlo do kolektívu podľa nich. Jaj, vsak ono vlastne ochorelo od tých tam v skolke !🤣

drahomirrra
11. mar 2025

@lienka.7
@aurora33 Ale baby, prestaňte...ja som dostala tento neškodný soplík od môjho decka, trval presne deň. Dnes už chraptím, mám žlté soplisko a kašeľ, s takými peknými neškodnými zelenými hlienmi. 😀 😀

lienka.7
11. mar 2025

@drahomirrra no moja ale keď máš na h...o imunitu, tak co sa divis???🤣🤣🤣🤣😉 nevieš, že máš jest vitamíny a otužovat sa???? 😘😉😁
Mne kým mala nezačala chodiť do skolky, tiez som nevedela, čo je to chrípka. No holt, tiez mi asi niekde "odisla" imunita, dovtedy som nebola PN snáď aj 10 rokov.🤷‍♀️🤣
Inak u kamošky v skolke toto ignorovali iba dovtedy, pokiaľ 2 učiteľky nedostali od jedného "uplne zdraveho" dietata mononukleozu. 👌 až potom sa pani riaditeľka "zobudila".