icon

Ako sa vyhnúť plateniu škôlky po úraze?

jankadanka654321
10. mar 2025

Ahojte idem si k vam po radu. Je blbe pytat sa tu ano viem ale zial nikto z okolia mi nevie poradit. Moj syn mal v skolke uraz: padol na hlavu, silno krvacal, to ucitelky zastavili, volali nas sli sme k lekarovi, netrebalo sit, len sledovat ci nezvracia, nestazuje sa na bolest, ci je atd...
Nic podozrive. Skolka je sukromna, vypovedna doba 2 mesiace. Nechceme ho tam viac dat, ale vraj oni personal nie su na vine tomu urazu (aj ked pri nom stali) a ked vypovedame zmluvu aj tak tie 2 mesiace musime zaplatit. Vraj maju bezpecnostny koncept a ten dodrzuju. A je im to luto. Prosim vas ako dosiahnut aby sme nemuseli tie 2 mesiace platit ? Dakujem !

Strana
z2
jaskolka
11. mar 2025

@jankadanka654321 autorka,toto nie je ničia vina. Proste sa stal úraz,všetko bolo dodržané, dozor bol,dieťa bolo ihneď ošetrené, bola si upovedomena. Aj keď ho vezmeš zo škôlky,(a zaplatiť musíš,keď raz je taká zmluva)tak v ďalšej sa môže stať tiež niečo a potom tiež ho vezmeš? A v škole čo? Aj tam sa môžu stať úrazy,a stále budeš ho prekladať?
Deti skrátka sa nedajú úplne "uchrániť"mne syn ako 1, 5rocny spadol z detskej trojkolky,takej s rukoväťou,stala som pri nom,šla som otvoriť dvere a on v tom okamihu sa vyklonil a prevážilo ho. Spadol na štrk,rozbil si nos, bradu,roztal peru a to som bola tak 20 cm pri ňom. A nedá sa nič urobiť, nezachytis ho ani nič. Potom zase behal u svokry zamotal sa do podkrovca, šmykol sa a treskol rovno do hrany komody,chodil týždeň ako Peyrac s rozbitým licom. Boli sme tam 4 dospelí ľudia a dieťa sa jednoducho vykotilo ako hruška...aj to sa dalo predpokladať,že sa zamotá do pokrovca,v podstate vždy môžeš všetko predpokladať. Ale ako tomu zabránis? Dieťa a drobné úrazy...to k sebe nejako patrí a aj to sa vlastne predpokladá.

simca06022011
11. mar 2025

A k otazke, kto moze za uraz. Ak niekto, tak tvoje dieta... inak nik, spadnut omze hocikto hocikde

sense
11. mar 2025

@alice8mi mala by si si dať výpoveď 😂😂😂 a dieťa odovzdať niekomu kto dá na neho väčší pozor (ber s nadsazkou, )

pralinka86
11. mar 2025

Ano, nemala sa učiteľka hrat s tvojim dietatom, radsej ignorovať vsetky a sediet v kute na telefone ci pri papieroch..
Bohuzial nikto nemoze za to, ze dieta padlo ked cuvalo. Mal davat pozor, mozno mu to aj uc povedala. Nikto nevedel predpovedat a vzlietnut k nemu.
Aj keby doma sedel na stolicke pri tebe, ale šmykol sa z nej, mohol by horsie sa buchnúť..

eleanor2510
11. mar 2025

@jankadanka654321 tebe za cely jeho zivot dieta nikde nespadlo, nic si neudrelo, nic mu nekrvacalo? Kedze deti padaju, tak na 120 % predpokladam, ze ano. Takze idem na to rovnako absurdne ako ty ‐ co si vtedy robila, ved si mala na starosti len jedno dieta??? Ako sa ti to mohlo stat, preco si to nepredpokladala??? A dufam, ze si za ten mesiac vratila rodicak! 🤦‍♀️

estellas
11. mar 2025

@jankadanka654321 Podľa mňa ti to neuznajú ak by si sa sťažovala. Lebo učiteľka bola pri dieťati, ak by bola preč a nedávala pozor, tak by to uznali. Ak tam bola, on sa potkol a spadol, tak neviem či by toto uznali ako jej chýbu. Prvú pomoc mu dali
V inej škôlke tiež môže spadnúť.

lienka9
11. mar 2025

@jankadanka654321 za mna suhlasim s tym co baby napisali,prehanas..ale ak silou mocou chces dieta zobrat, najlepsie je sa porozpravat s riaditelkou a dohodnut sa.pochybujem,ze by sa s tebou dohadovali o doplateni,ale to ti my tu nevieme potvrdit..

alice8mi
11. mar 2025

@sense 😀 ved som aj dala, uz davno, on to stihol este skor 😀. prvy uraz mal v roku, druhy ked mal 2.5r. bola som mu na dosah, no zial, ruky som predlzit nevedela :-P

liv1
11. mar 2025

Pozri. Ak tam nieco nebolo len tak pohodene, nie je to nikoho vina. Ak by tam bolo nieco nebezpecne, resp. nechany nejaky zelezny odpad alebo co, tak to je ine. To by bola vina skolky. Ale branka? Nerob zo syna upipaneho, proste stane sa. Ci ked sa mu stane uraz v skole vymenis skolu? Ak sa to stane pri tebe, vymenis mu mamu? Neblazni, nevymyslaj a nechaj ho normalne v tejto skolke. Alebo si tam uz narobila velky bordel a neda sa? 🙈

nikaeli
11. mar 2025

Za učiteľky MŠ ti poviem, že mi je z takých reakcií rodičov naozaj úzko a chvíľami zvažujem, že to po dvadsiatich rokoch zabalím. Ty máš doma jedno dieťa, možno dve - predpokladám, že doma nikdy nespadol, nepotkol sa, nikdy sa neudrel, nemá jedinú jazvičku. Môj syn ma držal za ruku a pošmykol sa na schodoch. Rozťal bradu, zaliala ho krv, utekali sme šiť. Pri pohybových aktivitách nikdy nevieš, čo sa môže stať. Ja sa už bojím deti pustiť na šmýkalku, aby nespadli. Bojím sa ich pustiť na pieskovisko, aby sa neumazali. Bojím sa dať im odrážadlá, aby sa nezrazili. No mám len dve ruky a deti sa radi naháňajú, radi skáču, lozia - a tak to má byť. Deti potrebujú pohyb. Nevieš si predstaviť aký stres má z celej situácie učiteľka. Nestalo sa tak z nedbanlivosti, podali mu prvú pomoc. Je bežné, že dieťa po úraze cíti bolesť. Chápem, že si nahnevaná. Nechaj si ho teda doma, no zmluvné podmienky nepustia a tie dva mesiace budeš musieť zaplatiť. Marec už beží, predpokladám, že budeš musieť doplatiť apríl, aj máj.

mizoko
11. mar 2025

@jankadanka654321 aty si myslíš že v inej škôlke dieťa nespadne? Veď je to decko. Učiteľka nemôže byť všade,to sa nedá. Moje deti chodili zo škôlky oklepane ako hrušky lebo to nie sú deti čo posedia na mieste. Učiteľka ak ťa informovala o tom čo sa stalo spravila všetko čo mala. Nevidím u nich chybu.

bosorkabb
11. mar 2025

V zmluve máš podmienky s ktorými si súhlasila. Ideš podľa zmluvy.
A k úrazom. Syn mal prvý rok úraz hneď 2 krát. Prvý krát mu spolužiak privrel prst do dverí a skončili sme na chirurgii, druhý krát spadol z preliezky. Krvavá hlava, zase sme skončili na chirurgii.
Ani v jednom prípade učiteľka neniesla vinu. Bola prítomná, podala prvú pomoc, zavolala nás.
Deti bežne mávajú úrazy a najčastejšie doma v prítomnosti rodiča.

zuzanka.zuzu
11. mar 2025

autorka ja som dieťa po úraze (spadol im z 2m preliezky a jaksi mi to zabudli povedať 🙈) brala zo škôlky preč takže ťa plne chápem .... ale bola to štátna čiže platby neviem, v mojej sa ledva potešili že som uvoľnila miesto. skús sa jemne povyhrážať recenziami a dohodni sa má 1mes odchodnom. prípadne ak si nájdeš náhradníka tak navrhni neplatiť nič

oliverceky
11. mar 2025

@jankadanka654321 Čo je bezpečn. koncept?

buducamama
11. mar 2025

@jankadanka654321 keby si mala urazove poistenie, tak dostanes peniazky. Inak jedine sa s nimi sudit, ale to je asi na dlhe lakte.

ela90041
11. mar 2025

Zmluvne podmienky sa dohaduju pred podpisom zmluvy, ak si tam nemala klauzulu, ze pri uraze, mozes ukoncit zmluvu bez vypovednej lehoty, tak teraz to on nich dodatocne ziadat, je len a len na ich dobrej voli.

jankadanka654321
autor
13. mar 2025

@oliverceky to y aj mna zaujimalo

lucia147852
13. mar 2025

Strašne to preháňaš. Proste nehoda sa stane. Mne dcera spadla zbposzekr priamo na hlavu a to som s ňou bola ja. Na koho som mala hádzať vinu? Stala sa nehoda. To sa môže stať kedykoľvek. Keby sú deti v triede samé, robia veci čo by nemali, tak chápem hnev. Ale teraz si frustráciu vybijas zbytočne a doplatí na to akurát tvoje dieťa. Vytrhnes ho z prostredia ktoré pozná a kde ma kamarátov pre hlúposť. To teraz vždy keď tvoje dieťa spadne budeš robiť cirkus a presúvať ho inde? Keby sa to stane pri manželovi tak sa rozvedies? A keď sa to stane pri tebe tak čo spravíš?

patta89
13. mar 2025

Ach jaj, zaplat tie 2 mesiace a daj ho prec zo skolky (ucitelky sa urcite potesia, ze taku mamicku mat nebudu) a potom si ho nechaj doma do 18tky, alebo najlepsie az do staroby - zabal ho do bublinkovej folie, daj mu skafander a hadam sa mu dokonca zivota nic nestane- lebo potom nebudes moct koho obvinit.
Moj syn mal v skolke 2 urazy, az take ze bol 2 dni v nemocnici (pri jednom uraze), ale ani vo sne ma nenapadlo aby som z toho obvinovala ucitelky (boli tam ked sa to stalo, hned poskytli pomoc)...ked sa vyliecil, hned isiel do skolky.
A prosim Ta, radsej druhe dieta ani nemaj, lebo neviem ci sa potom nezblaznis z toho strachu a potom ci na okoli mate dost skôlok, ked ich budes potom casto striedat 🙈

Strana
z2