Ako vysvetliť 4-ročnej dcére, že ju kamarátka nechce na jej narodeninovej oslave?
Ako by ste vysvetlili 4 rocnej dcere ze ju kamaratka nechce na jej narodeninovej party?
Pozvala vsetkych len ju nie.moja dcera na nej lipne ,ma ju rada , ale je u kamosky moc dotierava co jej trosku vadi . Na ihrisku su v pohode ale v skolke no. … mrzi ma to ,ale aj taky je zivot .
Ako to empaticky vysvetlit?
Mala mrnci kazdy den ze ju nepozvala😒
Dakujem
@morgane1975 zas nechod do extremu 😄 keby som bola nejaka posahana hodim rec s jej mamou ale nie…co si. 😊
@basska_b to je extrem ze Vsetky deti pozvat ..ved to je sukromne nikoho do toho nic nie? Moja chcela na jej narodky deti pozvat povedala som buduci rok , mali sme tu 2 deti z rodiny.nemusim taketo detske Party 🙈🙈
Juj Silvia🫣🫣🫣
Urcite to casom bude lepsie len to je prve take sklamanie ..
@basska_b tak toto v "statnej" urcite nebolo. Zijem v DE 20 rokov, 5 deti nam chodilo/posledna 4rocna este choisi do skolky a taketo nieco sme nezazili. "Statne" skolky taketo nieco vobec neriesia a sukromne, ak to bolo v zmluve, tak to je uz vec rodicov, ci toto podpisu, kedze sa jedna o sukromne veci, alebo ak si to odsuhlasili, tak ok. Ale asi tych party potom nebolo vela, lebo Nemci su lakomi a urcite by pozyvali 20 deti haha A never, ze skupiny su mencie ako na SK. Nie v "statnych" skolka. A v sukromnych väcsinou maju deti kazdeho veku vsetky spolu. Moja chodi do sukromnej a v celek skolke je dokopy 30 deti od takmer 3 roky po takmer 7. Narodky pre tak male deti tu nik neriesi, lebo kazdy vie, ze 3-4 rocne velmi bez rodicov nepojdu. A

Ja som citala, ze v nejakej nemeckej skolke ked niekto.robi nejaku oslavu takto, tak MUSI pozvat vsetkych spoluziakov zo skolky, aby sa niekto necitil diskriminovany. Prislo mi to prestrelene druhym smerom (v Nemecku su podla mna v skolkach mensie skupinky, nie jak tu, ze 25 deti, ale aj tak), ale predchadza to takymto situaciam. Ono, deti v takomto veku sa hravaju v dvojiciach. My sme boli nedavno na oslave 4. a 5. narodenin. Dcerka sa tesila, ze sa s oslavenkynou zahra, dlhsie sa nevideli. Ale oslavenkyna si v oboch pripadoch spomedzi vsetkych deti vybrala jedneho naj kamoska/kamosku a cely cas bola len s nim. Mna osobne to vobec neprekvapilo, no dcerka bola smutna. Tak som jej to vysvetlovala. Ucime sa. Tieto prve priatelstva, otukavanie, su narocne a zial, su aj sklamania. Mna to vzdy zamrzi, ked sa niekto s dcerkou nechce hrat, lebo v mojich ociach je super a ja si ju poznam. Ale tie druhe deticky ju nepoznaju, maju aj ine temperamenty a s niekym si ona sadne, s niekym nie... myslim, ze cim budu starsie, tym to budu vediet lepsie ustat. Ja si este z 3. triedy pamatam taku protivnu babu, Silviu, ktora mi "kradla" moju najlepsiu kamaratku, strasne som to riesila 🙆🏻♀️