icon

Ako zvládnuť 3-ročné dieťa s výbuchmi hnevu?

7. nov 2023

Všade kde prídeme, vsetci utekajú preč. Ani ja nie som extra sympatická hoc sa snažím, ale to som vedela už pred dieťatkom (3r.). Proste kričí, behá jak zmyslov zbavené utrhnuté z reťaze. Hocičo ho prestimuluje a vtedy dostáva ataky hnevu a kriku. Má zdravotné problémy zažívacieho charakteru, ale vyslovene mentálne postihnutie nemá (dúfam). Mám obavu, ako bude fungovať v kolektíve kde je mnoho stimulov a deje sa tam mnoho, zatiaľ je doma. Nepočúva ma, keď ho privolávam k sebe hoc sluch má v poriadku. Neviete mi niektorá poradiť čo ďalej?

Strana
z2
kkovacovak
7. nov 2023

My hlavne nevieme akú má výchovu, aké má nastavené hranice, aký máš k nemu prístup atď. Ľahko zhodnotiť že dieťa je zlé ale nájsť príčinu je druhá vec.

mamamasama
7. nov 2023

Biješ ho, kričíš, si nervózna, alebo príliš rešpektujúca? Dokážeš určovať hranice rozumne? Ak je výchova ok a správanie ako opisuješ, navštívte odborníka.

anjelicek26
7. nov 2023

Tak by som do takych kolektivov nechodila...skusila mensie - pravidelne - prostredie ako detsku skupinku ci kruzok, kde bude 4-5 stabilnych deti, ktore sa uvidia pravidelne, otukaju, spoznaju, kde bude rutina a nebude tak saliet... niekde treba zacat a kazde dieta je ine...

co sa tyka vychovy vies len ty sama.. pravidla, ulavy, telka, tablet? Dostatok spanku, podnetov, program, pravidelny rezim? Hladaj co sa da zlepsit... co sa neda, budete riesit postupne pripadne aj s psychologom. Ale nie kazde rozjasene dieta ma diagnozu, to je proste blbost.

tanyan
7. nov 2023

Prečo si sama o sebe myslíš, že nie si sympatická? Ako sa snažíš?

autor
7. nov 2023

@kkovacovak
@mamamasama už dostal po zadku 🙈 veru už som aj to skúsila keď som si s ním nevedela rady. Zvýšim hlas - keď naschvál rozlievala vodu, keď mi strháva prestieranie ns stole, keď sa mece tak, že by mohol ublížiť iným deťom. Snažila som sa aj v kľude povedať predtým vždy.

Ako človek, som tempersmentná a musím sa pred ním držať naozaj na uzde, toho som si vecomá a naozaj si to prísne strážim. Režim dňa dodržiavame, máme aj pravidlá ktoré sa musia u nás dodržovať. Hranice sa snažím nastaviť aj v sebe. Dieťa má 3 r. a mne sa zdá, že som úplne pohorela. Na výchovu som sama, petože muž má úplne na háku nejakú výchovu.

autor
7. nov 2023

@tanyan pôsobím prísne a ja si to nemyslím. Vidím ako na mňa okolie reaguje roky a aj mi to bolo mnoho ráz povedané.

adeladulova
7. nov 2023

Adhd a autizmus ste vylucili?

autor
7. nov 2023

@adeladulova ADHD je dosť možné, že bude mať podľa mňa :(, ale pri hre sa vie krásne sústrediť, aj si pamätá čo som mu povedala, takže ľahšiu formu možno. Autizmus- je pravda, že ako bábätko do cca 1,5 roka nevyhľadával očný kontakt so mnou keď bol na rukách, ale rozpráva krásne a začal skoro. Nikdy neukazoval prstom, to ma dosť rušilo.

negymama
7. nov 2023

ma dost spanku? neje vela cukru?
vyzera to, ze to nie je vychovou. Podla opisu plus minus nerobis nic nespravne. Je x deti ovela pokojnejsich a v reali ich vychova je horsia.

autor
7. nov 2023

Tv max. dve paťminútové do dňa. Väčšinou len jedna pri umývaní zúbkov. Von sme každučičký deň 1-3h. Spánok má aj cez deň ešte niekedy, ale kvalita spánku v noci môže byť horšia kvôli zdravotným problémom (teraz riešime).

deti95060810
7. nov 2023

autista ako vyšitý...smer pediater a potom kde ťa už nasmeruje...

lija22
7. nov 2023

vobec ziadny vysity autista. prosim ta nerad sa tu ale s pediatrom

autor
7. nov 2023

@deti95060810 podľa čoho tak súdiš?

vahcaac
7. nov 2023

To, že dieťa neukazuje nie je štandardne. Ako s tebou komunikoval keď niečo chcel?

autor
7. nov 2023

@vahcaac už si nepamätám presne. Hral sa s tým, čo sme mu dali. Pozeral na objekty a pomenoval ich, ale fakt nikdy neukazoval.

autor
7. nov 2023

Alebo ukazoval až ako 1,5 r. a aj to minimálne.

adeladulova
7. nov 2023

Led sa hrate, ma fantaziu? Predstavuje si ze ruka je napriklad telefon? Alebo akoze zbiera huby do kosika? Ktore si pri hre vymyslite, chapes ako to myslim? ☺️

autor
7. nov 2023

@adeladulova kreslí ale všetko reálne objekty. Hrá sa na predavača, predáva hračky. Jedným časom zaspával poobede v mojich rukaviciach - že je astronaut.

adeladulova
7. nov 2023

Tak tazko povedat fakt takto na modrom koniku co tomu zodpoveda. Deti maju rozne fazy, rozne postoje k svojim emociam.. ale určite by o tom mohla vediet pediatricka a uz vas pošle dalej ak uzna za potrebné. Drzim palce 😊

autor
7. nov 2023

@adeladulova naša pediatrička nás pošle len kde ju ja poprosím, takže toľko k tomu. S ňou sa ja o tom radiť nebudem, to viac mi pomôžu skúsenosti tu na MK v tomto. K psychologičke zvažujem ísť, lebo mne to už príde neúnosné.

autor
7. nov 2023

Ešte nás trápi nechutenstvo odmalička, zrejme kvôli zažívacím problémom. Málokedy sa naje samostatne, hoc lyžičkou už vie papať keby chcel. Vodu a mlieko odmieta z pohára, uprednostňuje stále fľašku. Je odplienkovaný od troch rokov.

elmivelmi
7. nov 2023

a rozprava?

deti95060810
7. nov 2023

napíš mi IP...

vahcaac
7. nov 2023

Podľa tvojho opisu to nebude nič strašne, ale určite treba ísť k psychologicke.

dennissa16
7. nov 2023

@deti95060810 no klobúk dole. Kde sa hrabe taký pedopsychiater s niekoľkými sedeniami, keď ty vieš takto rýchlo a zaraz zdiagnostikovat dieta cez pismena

roja01
7. nov 2023

Moja znama mi hovorila, ze jej dieta sa spravalo podobne. Napr. pri stole nebolo minuty, aby nieco nechytalo, nebabralo sa v jedle, neskusalo rozne kusky a podobne. Nadarmo vysvetlovala, posielala od stolu do izby a stanovovala hranice... Mohla ho vzdy iba napominat, vytykat az "buzerovat". Jedine co casom pomohlo, bolo vnutorne rozhodnutie nevsimat si drobnosti a jednoduchych chyb v chovani a zaoberat sa iba vaznymi vecami, ktore mali co robit so "zakladnou vychovanostou" a charakterom. Ubudla stala "buzeracia" a casom opadlo napatie u rodicov aj dietata. Dieta ako pribudali roky sa postupne ukludnilo a znormalizovalo.
Takze ja navrhujem, aby si riesila iba najdolezitejsie, podstatne veci a nechala plavat mensie chyby. Nie vsetci sme dokonali.

alchemilkazltozelena
7. nov 2023

Môže mať aspergera....

modrykolibrik
7. nov 2023

Boze baby vsade furt vidite asperg. Alebo autistu...keby sa moja mama riadila Vasimi radami tak som podla Vas atistixky asperger s demenciou 😂
Prestante hadzat diagnozy, nie ste lekari iba co zbytocne plasite mamicky🙄

autor
7. nov 2023

@roja01 Fú vieš čo by bolo keby ho stále buzerujem? Je hypersenzitívny, všetko by sa zhoršilo!! Toto ja už aplikujem dávno čo tvoja známa, že sa snažím korigovať nenápadne čo vyslovene nemusím priamo. Keď si pri tom sedení pri jedle ešte toto ma trápi, že pri jedle keď nechce jesť máva rukami v zápästí, presne ako autisti len pri tom neposkakuje.

autor
7. nov 2023

@alchemilkazltozelena asperger je zvýšená inteligencia nie? On síce je šikovný, veľa si pospája sám na svoj vek ale čítať písať ani náhodou. Tak si ja predstavujem aspergera.

Strana
z2