icon

Ako zvládnuť 3-ročné dieťa s výbuchmi hnevu?

7. nov 2023

Všade kde prídeme, vsetci utekajú preč. Ani ja nie som extra sympatická hoc sa snažím, ale to som vedela už pred dieťatkom (3r.). Proste kričí, behá jak zmyslov zbavené utrhnuté z reťaze. Hocičo ho prestimuluje a vtedy dostáva ataky hnevu a kriku. Má zdravotné problémy zažívacieho charakteru, ale vyslovene mentálne postihnutie nemá (dúfam). Mám obavu, ako bude fungovať v kolektíve kde je mnoho stimulov a deje sa tam mnoho, zatiaľ je doma. Nepočúva ma, keď ho privolávam k sebe hoc sluch má v poriadku. Neviete mi niektorá poradiť čo ďalej?

Strana
z2
autor
7. nov 2023

@modrykolibrik ale ja reálne hľadám čo mu je a autizmus som riešila už keď bol bábo lebo veľa vecí mi nesedelo. Počet autistov je neskutočný teraz, všade rastú školy pre nich ako huby po daždi a sú plné. Je prirodzené že sa mamky boja, či sa to aj ich nebude týkať.

vahcaac
7. nov 2023

Neboj sa, vôbec to nemusí byt žiadna diagnóza. Psychologička ti ale pomôže, aj dieťaťu. Ukáže ti ako snim pracovať 🙂 psychologicky neriešia len deti, ktoré majú diagnózy. Neboj sa naozaj

alchemilkazltozelena
8. nov 2023

Nemusí byť zvýšená.. mávajú priemer alebo nadpriemer... Vôbec nemusí byť zvýšená nie je to podmienka....

Strana
z2