icon

Ako zvládnuť ranné vstávanie a chystanie sa do škôlky?

jankadanka654321
5. jún 2024

Ahojte prosim surne o radu aky mate ranny priebeh zobudzania a chystania sa do skolky a do prace. Ved to je na infarkt. Nikto z nas doma nie je ranny typ. Ja sa skrz deti viem po rokoch premoct ale nikdy sa nestihnem vychystat sama (seba) tak aby som sa venovala uz len budeniu a chystaniu deti, vzdy sa nieco zomelie ze aj ked vstanem dostatocne vopred odchadzam nastvana, vynervovana a neupravena a zapachtena. Prosim ako toto riesite v pokoji a tak aby sa kazdy rano usmieval ? Dakujem !

Strana
z2
laura164
6. jún 2024

Ja vstávam o 5:30, nachystám seba, urobím desiatu, olovrant do krabičiek, o 6 budím dieťa, obliekam po špiačky, 6:05 ho odnesiem do kúpeľne, ako tak sa preberie, umyje tvár, zuby, wc. 6:10 si ešte kus ľahne, ja sa rýchlo oblečiem a pobalim veci, 6:25 ideme z domu.. je to na prášky, nezvládam skoro vstávať, celý život som robila denne, nočné a to mi viac vyhovovalo ako toto, že 5 dní musím vstávať o 5:30, som skapatá ako pes, ani po 3 rokoch si neviem na to zvyknúť a čím ďalej tým je to horšie

jankadanka654321
autor
7. jún 2024

@pleja dakujem za info. A to sa mi vsetci cudovali ked som prisla z porodnice kde som spavala max 2h v noci (dokopy) ze preco som unavena a chcem spat ved treba varit a starat sa o dieta. Preco su ludia taki hlupi a neludski a to aj manzel...ten totalne sklamal

jankadanka654321
autor
7. jún 2024

@jankadanka654321 dakujem vsetkym za vase odpovede, rady a skusenosti. Vychadza mi z toho ze hlavne vecer musim ist spat najneskor o 22h (uz lezat) aby som bola schopna vstat 5:30 a dopriat si cas pre seba ktory nevyhnutne potrebujem nie len pre telo, zdravie ale aj pre psycho pripravu do noveho dna 🙂. Prajem vam prijemne skore zobudzanie bez stresov a nahanaciek !

fiafia
7. jún 2024

@jankadanka654321 do škôlky, školy chodil muž. Dcére som všetko chystala večer, oblecenie, tašku, čo na desiatu mal na jednej kope v chladničke nachystané. Budil pol hodinu skôr ako by mal aby stíhali. Keď idem niekde s dcérou na presný čas alebo skoro ráno tak prvá sa nachystám ja, pošlem všetko čo potrebujem brat a mam vyratane, ze dcéra potrebuje hodinu kým sa niekde dostaneme, takže mam časovú rezervu keby náhodou niečo...

pleja
7. jún 2024

@jankadanka654321 K tým ženám po pôrode..aj na dedinách vminulosti žena ležala v kúte za plachtou a starali sa o ňu..susedky, matka, svokrovci. Určite normálni ľudia nechcú aby si hneď mal a všetko tip-top, naopak ponúknu pomoc s kočíkovaním, navarením, poprataním... Mnohí chlapi (niekedy z neskúsenosti, inokedy z ignorancie a často aj preto, že majú ženu za slúžku) nepochopia veci kým im neostanú na krku....Napr. také 2 deti im dať na pár hodín v neupratanom byte bez navarenej a nachystanej stravy väčšina sa spamätá. Vtip je v tom že väčšina z hore spomenutých hrdinov beží s deťmi za mamičkou a matka sa stará... Skús ho viac zapojič, ak ti to stojí za to. Ak nie vybuduj si svoj svet, či už po boku ako so spolubývajúcim s ním, alebo nie.

Strana
z2