icon

Ako zvládnuť situáciu, keď dieťa hryzie?

4. sep 2024

Ahojte, normálne sa hanbím to aj napísať. Syn dnes v škôlke pohrýzol iného chlapca, malý má budúci týždeň 3 roky a ja neviem ako túto situáciu zvládnuť. Netuším kde to pochytil a ani ako mu zabrániť to znova urobiť 🙈

Strana
z2
misana84
4. sep 2024

A vás doma nehryzie? Nooo neviem ako by som reagovala ako mama toho chlapca, asi by som bola veľmi nepríjemná

kofa77
4. sep 2024

aj nase dieta raz pohryzlo, na ZS, ospravedlnila som sa ja ako matka, dieta, dieta dostalo doma poucenie obcana a rady, ako zvladat hnev.
uz sa to nestalo. pohryzene dieta malo ok rodicov, nejak to nerozmazavali. ja uz som ale bola pripravena na 2 z chovania

simona1306
4. sep 2024

@misana84 a preco by si bola neprijemna ? ved su to deti, male, ktore evidetne este nevedia riesit konflikty ... ak doma nehryzie , tak to musel iba niekde inde vidiet , mozno ze aj v tej skolke ... nevies co predchadzalo tomu uhryznutiu ... ja ako rodic pohryzeneho dietata by som nebola nahnevana ani neprijemna , ale riesila by som situaciu s kludom

gypsomilka
4. sep 2024

No treba pockat rodicov a ospravedlnit sa. Ja som to riesila u starsieho. Ale rodicia neriesili ze ako nieco vazne,nikdy predtym sa to nestalo. A ani potom. Boli s chlapcom naj kamosi. A teda moj to urobil v zapale hry.

dskjhfdlkdjhl
4. sep 2024

Moju dceru pohryzol jeden chlapcek, ucitelky o tom nevedeli. Povedali sme to ucitelke, ta dohovorila chlapcovi a asi aj rodicom nieco povedala, lebo sa nam ospravedlnili, dcere dali cokoladu a dokonca to vypalilo tak, ze sa s tym chlapcom nakoniec velmi kamaratila. Takze to netreba brat tak tragicky, treba sa s nim porozpravat, ospravedlnit a je velmi pravdepodobne, ze sa to uz nezopakuje.

liusa82
4. sep 2024

ja som tiež za decka v škôlke pohrýzla jedno dieťa😀 dlho sa s niečím hralo a mne nie a nie požičať tak som to vyriešila po svojom🙂 išla som do kúta,len to potom spomenuli mojej mamče ked si ma bola brať domov ale nejaké halo že by to ešte ohlasili druhej mamine nerobili.Okrem toho kúta som z toho nič nemala.Ale už sa to potom ani neopakovalo.Ja by som to riešila až keby sa opakuje viackrát.Ešte ktovie prečo tá situácia aj nastala.To treba zistiť či aj jemu dakto nespravil zle a on len vrátil

slavka1988
4. sep 2024

Aj krsniatko ako prišlo do škôlky tak hneď hryzol a doma to nerobil a trvalo to dlhšiu dobu napriek vysvetľovaniu ,dohováraniu a keď už raz učiteľka povedala že pokúšal dievcatko sestra mu dala aj po zadku ale ani neviem čo pomohlo asi mesiac a prešlo to

viestta
4. sep 2024

Mozno uz bol zufaly lebo nieco chcel a nedostal to alebo bol nejakym inym sposobom "zatlaceny do kuta" a nic ine mu nenapadlo. Ked nie je vyslovene agresivny, treba sa o tom len rozpravat, je to male dieta, este nevie ako reagovat v neprijemnych situaciach.

annm81
4. sep 2024

My sme hryzenie v škôlke riešili viackrát - zo strany pohryzeného dieťaťa. Paradoxne, vždy šlo o kamarátov. Nemyslím, že dieťa to muselo nevyhnutne niekde vidieť - fyzická obrana/útok je predsa bežnou pudovou reakciou a dieťa takého veku sa ešte nestihlo naučiť iné stratégie, ako reagovať. Ospravedlň sa rodičom, (dieťa nech sa ospravedlní pohryzenému), komunikuj so svojim dieťaťom o tom, čo má robiť, ak sa mu niečo nepáči a požiadaj učiteľky, aby nejaký čas venoval synovi zvýšenú pozornosť.

krsamkova
4. sep 2024

Môj manžel si spravil najlepšieho kamaráta tak, že mu v škôlke kockou rozbil hlavu, lebo ten druhy mu stále bural stavebnicu. Od vtedy až dodnes sú kamarati

alickapusinka
4. sep 2024

Môžu ho vylučiť s kolektívu.A keby to mojmu dieťaťu tak viac by do škôlky neprišel len toľko.

lucylaw
4. sep 2024

Riešili sme to so synom,keď mal 3 roky prestúpil počas školského roka z jaslí do škôlky,do triedy,kde boli deti od neho o rok-rok a pol staršie,samostatnejsie, zabehnuté..Dostal učiteľku,ktorú strašne otravovalo,že potreboval viac pomoci a dala mu to pocítiť..Tak začali problémy a uhryzol pár detí..Zavolala si ma riaditeľka štýlom "No nech jej poviem,kde je syn sledovaný" a oznámila mi,že určite bude autista 🤦🏻‍♀️ Podmienečne ho vylúčila zo škôlky na 2,5 mesiaca (v škôlke nebol ani 3 mesiace,z toho polovicu chýbal kvôli chorobám) a kázala mi ísť s ním k psychologičke a priniesť správu..Stalo sa to v júni,takže polovicu júna a celé leto bol doma,čo bolo pre mňa ako rozvedenú matku naozaj skvelé..No záver,išli sme k psychologičke,samozrejme žiadny autista nie je a ani u neho nič iné nenašla..Na začiatku septembra som išla za riaditeľkou s tou správou,syn nastúpil znovu do škôlky,k seberovným deťom,ktoré nastupovali do škôlky prvýkrát. Plus tú "príjemnú" učiteľku vyhodili,lebo sa viacero rodičov na ňu sťažovalo..A čuduj sa svete,už so synom nikdy žiadny problém nebol..Takže príčiny môžu byť rôzne,netreba tu hneď to dieťa a rodičov odsudzovať a robiť z neho krvilačnú beštiu 🤦🏻‍♀️

mary06
4. sep 2024

@alickapusinka preboha veď je to 3 ročné dieťa.. to má ovládať pravidlá slušnosti bezchybne? Na zaplakanie úroveň niektorých "dokonalých" rodičov s "dokonalým" dietatom

veronikaszabova
4. sep 2024

@alickapusinka 🤦🤦🤦🤦🤦

mabenn
4. sep 2024

dieta sa nerodi vychovane a male deti sa spravaju velmi pudovo, co je normalne, od 3r sa v kolektive uci fungovat a spravat...neviem za co sa hanbis

haanovajana
4. sep 2024

@alickapusinka nemôžu

alickapusinka
4. sep 2024

@veronikaszabova už som vás minule prosíla aby ste ma nekomentovali.Normálnej čo ma IQ stači povedať raz ale vám asi nie.Neviem vám by to bolo asi jedno že prídete pre decko do školky a bude mať kusanec od zubov na ruke poviete to nič moj malý a pôjdete toho druheho čo to urobil pochvaliť och pane bože nechápem.

simona1306
4. sep 2024

@alickapusinka a keby tvoje dieta niekoho pohryzie, tak dufam, ze tiez by si ho odhlasila zo skolky ;)

alickapusinka
4. sep 2024

Ak sa pobijú ako deti v škôlke tak to je nič ale pokusať niekoho obrať situáciu autorka prídeš pre svojho syna do škôlky a ON TI ukaže kusanec od zubov na ruke a povieš to nič to len trošku a necháš to tak. Od zubov v ústach sú bakterie môže dosťať aj otravu.

veronikaszabova
4. sep 2024

@alickapusinka ja mozem komentovat co chcem a odpovedat na komenty koho chcem. Nakolko je toto verejne forum. Ak sa ti to nepaci, nekomentuj a nebudes sa rozculovat, ked niekto bude reagovat na tvoj koment 👍👍👍

veronikaszabova
4. sep 2024

@alickapusinka mas ty vobec deti? Vies,ze niektore deti tak reaguju v nezvladnutych situaciach? To dieta nema ani 3 roky! Ty by si ho uz do kazajky najradsej zavrela.

alickapusinka
4. sep 2024

@simona1306 ty láskavo nechaj odpočivať moju postihnutu dcérku na cítorine a neber si do pyska postihnute chore dieťa ktoré trpelo na posteli.TY vieš hovno o mojom živote aj o mojej postihnutej dcérke tak daj si láskavo pokoj.

alickapusinka
4. sep 2024

@veronikaszabova mám predstav si mala som dcérku a už 4 rok odpočiva na cíntorine ak by dačo.Takže asi tak TY sa staraj o svoje deti a nie o moju moja tíško po ťažkej chorobe navždy zaspala na veky.Tak bud rada že máš zdrave deti a nepozeraš na na utrpenie o mojom živote nevieš nič tak ak máš zdrave deti tak si gratuluj.Nie nemám viac deti iba tu jednu som mala bojovala som o život tak žiadne ine deti mať nemôžem.

veronikaszabova
4. sep 2024

@alickapusinka to, ze si stratila dieta, mi je luto. To vsak nemeni nic na tom, co som napisala. Zo skolky to dieta nevyradia. A ano, stava sa to, ze dieta pohryzie. Autorkine dieta nie je prve ani posledne.

petulda333
4. sep 2024

@alickapusinka vyhladaj pomoc,potrebujes ju.

lienka.7
4. sep 2024

@alickapusinka je mi ľúto co sa ti stalo, ale myslím, že by si mala vyhľadať odbornú pomoc... a to ti teraz nepíšem v zlom

biba_18
4. sep 2024

@kofa77 poučenie občana 😂👍

alickapusinka
4. sep 2024

@lienka.7 ty vyhľada odbornu pomoc ja nemám prečo.Ja som v poriadku.A sa nahlasena.

petulda333
4. sep 2024

@alickapusinka vidno,ze si v poriadku. Staci citat tvoje komenty

mimka1402
4. sep 2024

@alickapusinka Ty naozaj netušís nič o práci v MŠ pri deťoch ktoré vidia prvýkrát mš.. Ja sama ako uč. som pohryzena, doskriabana, aj "doudierana". Sú to malé deti ktoré sú nervózne a boja sa. V hlave sa správajú v moode "prežitie" a tak aj reagujú. V MŠ je to bežné medzi deťmi rôzne bizarne konflikty. Dnes moje dieťa zbilo druhé dieťa lopatkou po hlave asi 3x.😀
Mrzí ma tvoja strata, ale vylúčiť z kolektívu je pre to dieťa "to čo chce" a preto sa často správajú takto.
Ale tvoja reakcia kde si z päty vytiahla smutný príbeh nie je ok. Viem čo hovorím sama som prišla o dieťa a neraz mi tu "mamičky" písali ako mi prajú nikdy nemať deti a bla bla.. A nepotrebujem vytiahnuť kartu " mojej minulosti" aby všetci boli ticho...
Musíš si nájsť odborníka aby si to zvládala a potrebuješ to. Z tvojej strany to bola neprimeraná reakcia na obyčajnú vec v MŠ. Baby ti písali dobre.

Strana
z2