Aký máte názor na výšku triedneho fondu v škôlke?
Ahojte, koľko platíte triedny fond v MŠ 3 rocne deti?
Minuly rok sme nastúpili v januári ako 3r. prvý krát v škôlke, tam bolo 5e na mesiac stačilo, vtedy na rodičku spomínali, že 10e by dali až keď budú deti predškoláci...
Teraz mi dcéru premiestnili do inej triedy v tej istej škôlke, dnes rodicko, že ta trieda minulý rok platili 6e, p. učiteľky spomínali, že aj to im bolo málo tak teraz dali návrh, že 10 až 12e a rodičia odklepli 12e čo sa mi zdá dosť 😌
Aké mate vy skúsenosti? Ďakujem 🙂
U nás je triedny fond 3€ na mesiac a je to tak už dlhé roky
@kabinka11 a ja na stvrtaka 65...
Pripájam sa z učiteľského hľadiska, veľa veci kupujeme z našej výplaty, aby boli, lebo na to nestačí triedny fond, keď sa bavíme s kamoškami z fachu.
(napr ja som na súkromnej škole, kde ho od rodičov ani nesmieme pýtať, keďže už platia školné, tak aby to nebolo "drzé", že ešte pýtať. Takže ak niečo chcem pre deti, čo ja chcem, nech majú radosť, zážitky, pekne,..., tam to ide z môjho biedneho platu 🙃🙃)
@maciatkolulu no ešte lepšie. Drahé je všetko.
5€ bolo skolne,teraz ako oredskolacka neplati. Strava okolo 35€, triedny fond 10€ a zrps 15€
My máme réžiu 35e/mesiac, +obedy zvlášť. Zrsp 55 2x ročne. Prímestská škôlka, tip- top... toaletný ani vreckovky ani nič podobné nekupujeme
Triedny fond na jedno dieťa 10€ na rok .čo nieje nič podľa mňa
U nás sa platí 56e tento rok, ale na celý rok. Je to ako píše mamička @earlgrey vyššie, na hyg potreby, zub pastu okrem zub kefky, tu sme mali doniesť a všetko čo potrebujú na kresle a majstrovanie deti počas celého roka. Tiež pracovne zošity a Mikuláš. Čo tu píšu mamicky, že platia 10e a viac mesačne, chcem vidieť dieta ktoré prekreslí v škôlke každý mesiac 10e. Potom ešte mávajú počas roka aj divadielka v škôlke, to sa platí extra 2e.
My 40e…ale na cely sk.rok
U nas : statna skolka Bratislava : 65 € strava\mesacne, 60 € skolne\mesacne, 60€ ZRPS\raz rocne, hygienicke nosime cca 2x do roka, a to som happy, ze neplatim sukromnu a platim len toto 😅
My platime polrocne, posledne to bolo 25e, ktovie, kolko to bude tento skolsky rok. Ratam s tym, ze to pojde hore. Nejako to neriesim, predsa za to kupujú veci pre deti. Plus sme samozrejme nosili toaletne potreby.
Ďakujem vám za skúsenosti, tak niekde je viac, niekde rovnako, niekde menej 🙂
Pre mňa je zas nepochopiteľné, ako niekomu môže vadiť, že dieťaťu pri ešte do škôlky vreckovky, alebo čaj, alebo mydlo 🙄 sú to minimálne položky, ktoré donesieš raz/dvakrát ročne ... Takisto tie poplatky nie sú až také závratné. U nás z toho deťom kupujú hračky, veci na tvorenie, platia divadla, rôzne aktivity a nikdy som neľutovala ani cent, čo som dala v škôlke "navyše" ...
My mame zrps 50e,odsuhlasili sme to na rodicku.detom sa za to platia pomocky,nove hracky,vylety,maju rozne divadielka,predstavenia,mali Arakovo papagajov,atd.ako predskolacka platila este 1.05 za zosit pre predskolaka,2e reziu a stravu.nic ine neplatime
U nás je školné 35€ mesačne , ZRŠ 35€ a strava +-55€ k tomu 2 balenia vreckoviek na 1/2roka.
50€ na polrok, donasame hygienicke pomocky raz za pol roka (vlhceny toaletny papier, papierove vreckovky).
My mame triedny fond 130e rocne takze 13 mesacne. Skolka. Syn v skole 60 na rok
Dve deti - dva rôzne prípady. Starší syn - platili sme triedny fond (už nepamätám koľko ale ono to už aj bolo dosť dávno). Z toho sa platili rôzne výlety, vstupy na vystúpenie, nové hračky, knižky, fotenie... Samozrejme ak bolo vtedy dieťa choré tak tie peniaze mu ostali na jeho "účte" a na konci školskej dochádzky to bolo vyúčtované.
Mladší syn - tá istá škôlka - triedny fond sme nemali. Každú chvíľu visel oznam na nástenke...raz 2 eurá, raz 3 eurá, raz euro...
Takže mne viac vyhovoval prvý spôsob.
U nás 7 € školné,30 € strava a 2x ročne ZRPŠ po 10 € plus hygienické potreby a sirup 2x do roka.Ak potrebovali ešte niečo navyše,tak sa pani učiteľka alebo zástupkyňa pýtala rodičov,či by nevedeli zohnať napr.papiere na kreslenie ak niekto pracoval v kancelárii a potreby na výtvarnú/kto mohol doniesol alebo dali po 5 €.
V škole 8€ ZRPŠ,14€ predplatné časopisu+ výlety platia zvlášť, obedy neplatí
My máme na pol roka ZRS 100 eur na dieťa, čiže na rok 200 ale my rodičia sme si odsúhlasili lebo tie divadielka čo majú aj výlety sú drahšie ako boli predtým. Áno pri 2 deťoch je to ročne 400 eur ale sme v BA a som hlavne rada že môžem mať dieťa v štátnej škôlke a že sa im snažia robia program ....
neviem ci vas potesim ale my v skolke (okres MA) platime 50e mesacny prispevok, 55e mesacne stravu, a 110e rocne hrackovne :(
buduci rok ako predskolak nebude platit nic, co sa mi zda dost nespravodlive...ak by sa ten pripevok rovnomernejsie rozdelil tak je to asi lepsie...celkovo si myslim ze obedy zadarmo a podobne prezitky uz skoncia...podla mna je to len otazka casu...zacne to zrusenim danoveho bonusu a postupne to pojde aby bolo na vyplacanie dochodkov...
U nas je škôlke 35 a strava 35 cca . Triedny fond rocne 20e,
10€ za cely rok .. minuly sme platili 5€
ale skolne platime 20€ na mesiac. Takze neviem.. u ostatnych pozeram ze sa tie prispevky volaju inak . Tych 10€ je cisto na podujatia, divadielka atd.
Ďakujem dievčatá, išlo len o taký prieskum a moje porovnanie tej istej škôlky len druhá trieda... My teda zrps ročne/polročné neplatime, je to TF mesačne 12e.. keby som to dala do ročného ako keby zrps tak to by bolo 120e za 10m.. niekto z vás má viac, niekto menej.. (kto má viac, tak ani hygienické potreby nedonasaju v takom kvante ako tu) v bývalej triede by to bolo 50e za 10m čo je o dosť viac a popri tom v tom mali divadielka, akcie kúzelník, zmrzlina cez leto, nič sa nedoplacalo a nikomu to nechýbalo, ucitelky sa nevyjadrovali, žeby dávali zo svojeho...
K "útočným" komentárom sa nevyjadrujem, že môžem byť rada za to a to, plus ešte doplním, že nie sme v ba okrese... Takže ďakujem vám za skúsenosti mier 🕊️ a pekný večer 🙂🌜

My mame 100 eur v skolke a 55 eur v skole