icon

Autobus so škôlkarmi nemal pásy

2. jún 2025

Škôlkari boli na MDD na výlete cca 60km. Autobus nemal pásy. Mám dieťa, ktoré sa miluje pripútavať takže viem, že je to pravda. Aj ďalšia mamička mi to potvrdila. Chcem sa na to dnes opýtať. Som nahnevaná. Hlavne, že podpisujeme informované súhlasy ale autobus je bez pásov. Riešili by ste to?
Ešte doplním, išli všetci škôlkari. Možno aj 50 detí.

Strana
z4
maxik24
6. jún 2025
@petulda333

@luliu inak to je tiez pravda. Ved aj v aute ma mat dieta sedacku,nepriputame ho len tak pasmi. V tom buse by ich pas akurat skrtil

@petulda333 nie, nie je to pravda. Pasy v autobusoch su len cez bedra, nie krizom. Na pasoch cez bedra nie je naozaj nic nebezpecne pre dieta.

Autorka, ja som od pani uciteliek autobus s pasmi vyslovene ziadala. Niekolkokrat. Lebo tiez to bol "akoze" problem. Velmi neochotne, ale zajednali od prepravcu autobus s pasmi. Ja som ani len netusila, ze tie zajazdive, a kor pre deti (!) pasy v dnesnej dobe nemaju.

Tie poznamky o premotivovanosti si nevsimaj. Aj ja som sa 40r dozadu vozila v autobuse bez pasov, a tu som. Keby som tu vdaka tomu nebola, tak.. Tu nie som. Logika nepusti 😉😉😉

mikadooo
6. jún 2025

Pozri, napísala alebo povedala by som slušne p. riaditeľke, či by nabudúce mohli vyžiadať u dopravcu autobus s bezpečnostnými pásmi, aby sa deti mohli pripásať počas jazdy. Keď sa takto ozvete viacerí, riaditeľka to nabudúce zohľadní. Keď budete všetci ticho a šuškať si poza jej chrbát, že sa vám to nepáči, tak nemá ona ako vedieť, že treba niečo zmeniť. Ako vidíš aj tu, nie každý to považuje za "nutnosť", možno ani pani riaditeľke sa to nezdalo až také dôležité, keď sa však ozvú matky detí, ktoré má zverené, bude sa minimálne musieť nad tým zamyslieť, alebo, ak jej je to jedno, tak proste to povie dopravcovi a ten namiesto autobusu A pošle autobus B... Možno p. riaditeľka si to aj všimla, ale čo už, keď autobus bol pristavený a na výmenu už nebol čas. Čiže možno budeš aj milo prekvapená jej reakciou, že ti potvrdí, že sa to do budúcna nestane, lebo holt zlyhal dopravca, lebo si nedomyslel úplnú blbosť a poslal takýto autobus, alebo ja neviem. Všetko sa dá podľa mňa slušne vykomunikovať.

senta_sofia
6. jún 2025

Bohuzial, bezne takto chodia a sedia po trojiciach, drobnejsi aj 4. Tiez ma to vytaca, lebo ja ako sofer nemozem ani svoje vlastne dieta bez rizika pokuty viezt v ramci obce bez autosedacky/podsedaka a nepriputane, ale ak je to takato aktivita, tak uz je to v pohode. A fakt ze kolkokrat idu po dialnici…

vevesh
6. jún 2025
@maxik24

@petulda333 nie, nie je to pravda. Pasy v autobusoch su len cez bedra, nie krizom. Na pasoch cez bedra nie je naozaj nic nebezpecne pre dieta.

Autorka, ja som od pani uciteliek autobus s pasmi vyslovene ziadala. Niekolkokrat. Lebo tiez to bol "akoze" problem. Velmi neochotne, ale zajednali od prepravcu autobus s pasmi. Ja som ani len netusila, ze tie zajazdive, a kor pre deti (!) pasy v dnesnej dobe nemaju.

Tie poznamky o premotivovanosti si nevsimaj. Aj ja som sa 40r dozadu vozila v autobuse bez pasov, a tu som. Keby som tu vdaka tomu nebola, tak.. Tu nie som. Logika nepusti 😉😉😉

@maxik24 "na pasoch cez bedra nie je nic nebezpecne". Tak si prestuduj ADAC a ich komentar. Pre male deti do 6 rokov je taketo priputanie velmi nebezpecne, preto maju detske sedacky do 5-6 rokov 5 bodove resp. minimalne 3 bodove priputanie. Ale pas vs. ziadny pas ma viac vyhod ako nevyhod, preto je odporucane deti zaistit, ak take priputavacie zariadenie je pritomne.

heni79
6. jún 2025

A ak by šli vlakom? Tam nie sú pásy vôbec. A teda u nás vlak ide aj cca 130km/hod. A ak by sa niečo stalo ...

nikaeli
6. jún 2025

Ešte je tu jedna možnosť - ponúknuť učiteľke pomoc - nabudúce zajednaj autobus ty, veď škola/ škôlka + rodina = spolupráca 🙂 učiteľka sa isto poteší, že máš záujem spolupodieľať sa na akcii. Aktívni a nápomocní rodičia sú vždy vítaní 👍🏻

zuzulka558
6. jún 2025

Boli, ale neriešila som to a ani ma to nenapadlo,, tak, ale ja som ešte matka starej školy tak na 80 % bitka a krik doma není, stačí sa len pozrieť, lebo by som robila to isté čo oni dve a tak dlho ak by niečo chceli tiež 🤣🤣 🤣🤣 snažím sa im dat detstvo ale som mala ja z bratmi ❤️

katrin21
6. jún 2025
@sella38
Odpoveď bola zmazaná

@sella38 amen!

Strana
z4