icon

Chytá ma veľký smútok pri predstave, že syn ide do škôlky

10. máj 2023

Ahojte, mňa chytá taky veľký smútok pri predstave že synček ide do škôlky v septembri. Včera som si aj poplakala. Neviem si predstaviť, že sa nám toto krásne obdobie skončí. Samozrejme že máme aj ťažké dní, že ma ide poraziť no aj tak to cele mi bude tak chýbať. Najhoršie že moja pracovná doba je taká že niektoré dni budem v práci aj do 20:00. Našťastie manžel má takú pracovnú dobu že ho vždy stihne vyzdvihnúť. Ja ho môžem zase každé ráno zaniesť do škôlky.
Ale proste desim sa tejto realite och 🥺 Ak zažívate niečo podobné alebo to máte už za sebou, tiež vám bolo tak ťažko? Ako ste to zvládli keď to prišlo a potom keď už ste si zvykli bolo to lepšie? Ďakujem 😔

hannah88
10. máj 2023

Ahoj, áno, bolo nám ťažko a veľmi. Obom, aj synovi, aj mne. Naraz sme šli on do škôlky a ja do novej práce. Prvé tri týždne po práci som každý jeden deň preplakala v aute cestou domov. Trvalo to asi 3 mesiace kým sme sa normalizovali a na danú situáciu si zvykli. Aj keď teraz ma tiež prepadne myšlienka, ako nám bolo spolu dobre a pekne a príde aj ten pocit smútku. A o to viac bolo mne z toho smutno, keďže som chcela druhé dieťa... Najviac mi pomáhala myšlienka na to, že mu bude v kolektíve detí dobre, je veľmi spoločenský. A postupom času to hlavne on urobil ľahšie, keďže rozprával, že sa do škôlky teší a chodil domov vyšťastnený, tak som vedela, že mu je tam dobre a je o neho dobre postarané. Treba len vydržať, lebo je to veľká zmena, zo začiatku sa to bude zdať ťažké veľmi, ale zvládne to 🙂

hannah88
10. máj 2023

A áno, časom je to lepšie určite, keď sme prišli na systém ako veci robiť, aby boli všetci spokojní. Mám dobrú prácu, syn zas dobrú škôlku a dobré babky na dôchodku. Ale pevne verím, že jednu materskú ešte dám 🙂

andreakotesova
10. máj 2023

Ty sa hlavne teš z toho, že ti ho vôbec zobrali do škôlky 🙂 Čo by iné matky za to dali. Teda podaktoré.... 🙂

zuzanka.zuzu
10. máj 2023

strieľaj šampus ak už teraz vieš, že ti dieťa zoberú do škôlky 🙄 (ak je nebodaj predskolak a teraz ide prvý krát tak pouvažuj nad nezdravim lipnutim k synovi)

jjanulienka
10. máj 2023

Tiež mi bolo smutno ale po nejakej dobe to bola pre mna najlepšia inštitúcia na svete 😅😅
Čaká ma to teraz druhý krát tiez mám obavy ale neskutočne sa teším, že sa pôjdeme socializovat obidve 🤪

tramtada31
10. máj 2023

Ja sa na to tak nedivam. Videla som pri prvom dietati, ako tá skolka nenormalne pomohla, ako dieťa začalo napredovať, osobnostne sa zmenilo. Je pravda, že vyrastalo v čase korony, nestretávania sa, takze bolo utiahnute, len pozorovateľ. Vela mám má nazor, že dieťa potrebuje jej prítomnosť a nič nad to nie je, ale o veľa veci aj dieťa príde, keď je len s mamou doma. Mama sa musí venovat aj domacnosti, vareniu, upratovaniu. Tu, pokial ucitelka nerobi s nimi aktivity, neučí sa basnicky, tak spoluziaci sa hrajú rolové hry, vyrabaju kreativne veci, takze dieťa nasáva celých 9 hodín v kuse. My mame štátnu skolku, sú tam rôzne divadielka, chodi na kurz anglictiny, cvicenia, je tam škôlkarská logopedicka si berie na cvicenia deti. Ja som presvedcena o tom, že toľko by dietatu pobyt so mnou doma nedal, čo dá tá skolka. Druhé dieťa mi nevzali do skolky z kapacitných dovodov, som z toho sklamana, lebo práve vidim, o čo dieťa prichadza.

simca06022011
10. máj 2023

Prvy den ked som niesla dieta do jasiel som si porevala, ale az ked som ju vysmiata nechala vychovavatelkam a zavreli sa dvere. Vobec som sa takto na to nepozerala. V podstate som na tom podobne ako @tramtada31. Skolka da detom vela, deti citia aj to , ze maju rodicia stres a potom prezivaju vsetko horsie. Mozno pre to, ze som dieta niesla s radostou do kolektivu, a s radostou domov, v zivote nemala problem tam ostat :D volnych chvil sme si uzili az az, mozno ty by si mohla zapracovat na zmene prace teraz,a by si nemala dovod na plac, ze napr. nestihas poobede dieta, skor koncit atd. Ide teraz priestor pre teba, aby si na sebe tiez pracovala🙂 so skolkarmi je super, pamatam, ze proste urobila som pracu, mohla som ist, tak som ju zobrala skor domov, alebo sme isli na vylet. Cez skolku sa to este da... v skole uz nie. Potom bol skor problem, ze moje dieta do skolky chcelo :DDD

deti95060810
10. máj 2023

Páni ja som asi iná...
ja som sa tak bila aby dcéru zobrali do mš, že som to musela posunúť cez známych...🙄

zorkahorka
10. máj 2023

Ja budem asi za matku roka, ale... ja sa tesim 😀 akyeat ma netesi navrat do prace 😏 potrebovala by som matersku sama pre seba. Aspon na pol roka 😄

andreatytler
10. máj 2023

@zorkahorka Pride... vola sa to dochodok😀

andreatytler
10. máj 2023

Velmi vela mamiciek ma stresy a smutok pri nastupe deti do skolky. Ja som si to len odrevala ked isiel do jasli.
Ale ver tomu ze casom sa to zlepsi a budes si velmi uzivat toto skolkarske obdobie. Medzi 3-6 rokom su podla mna deti najrozkosnejsie. Su stale malinke a na zjedenie ale zaroven dost velke na debatu, alebo spolocnu aktivitu. Vela mamiciek ma dalsi stres pri konceni skolky, lebo vtedy sa z ich deti stavaju skolaci a uz su velkaci.

michaelad97
10. máj 2023

Aj mne je ťažko 😁 A to ho vychovávam sama 24 hodin len so mnou. Ja sa skôr obávám jak to zvládne🙏🏽 no keďže samozivitelka nemôže byť doma na hmotnej núdzi za 120 eur či koľko, teším sa že pôjdem do práce a bude nám lepšie. Som názoru, že dieťa jednoducho potrebuje kolektív a iné deti, no a matky zas ísť trošku "vyluftovať" hlavu a ísť medzi ludi. Držím palce 🌹

zorkahorka
10. máj 2023

@andreatytler tak ja chcem byt uz na dôchodku 😄

annm81
10. máj 2023

Ak si v práci do ôsmej, nemôžeš sa mu venovať ráno? Umožňuje vaša škôlka neskorší príchod? My sme nejakú dobu fungovali tak, že sme do škôlky chodili až po desiatej a keďže dieťa vstávalo o siedmej, stihli sme ráno kopec vecí- hrať sa, ísť na ihrisko, upiecť koláč...

andreatytler
10. máj 2023

@zorkahorka Ja tiez🙂, ale len tak na pol roka aby som si od vsetkeho a vsetkych oddychla. Potom by som sa zacala nudit.

zorkahorka
10. máj 2023

@andreatytler z nudy vznikaju najlepsie napady a veci 😀

luccija
23. máj 2023

Jasné, že som plakala za ránom v posteli pri pozeraní rozprávky, všetko čo sme zažili,konci sa jedná etapa...po 4 m som sa vrátila na RD zo zdr.dovodov a o to viac si cenila a užívala ten čas spolu.
Je to prvé veľké odlúčenie od dieťaťa, ak si si to užívala bude to ťažšie, ak sa tešis do práce budes to mať lahsie