icon

Čo robiť, keď dieťa uviazne v mladšej triede?

5. sep 2024

Ahojte, máte niekto dieťa narodené v týchto mesiacoch? Môj syn je narodený 13 september 2019 a opakuje triedu v škôlke. Nedali ho do predškolskej, pritom absolútne v ničom nezaostáva je veľmi šikovný a múdry. Nerozumiem tomu, hnevám sa. Prišiel o všetkých kamarátov, celá jeho trieda je v predškolskej on sám ostal v deťmi výrazne menšími a je s toho deprimovany. Bola som aj za riaditeľkou ale tam je to 0 bodov. Čo mám robiť? Ďalšia vec je že by som ho v 6 rokoch chcela dať do školy, má nato ale ako bez predškolskej prípravy? Som v koncoch a môj syn tiež.

Strana
z4
anjelicek26
5. sep 2024

Sestra ma dcerku 19.9. a teda do skoly pojde... ak spravi vsetky testy a dostane vsetky odporucania, je to dost cirkus co vsetko treba vybavit. V skolke oficialne bohuzial vzhladom na vek predskolacka nemoze byt - ale normalne je v predskolackej triede a robi vsetko s ostatnymi detmi co idu do skoly, ucitelka a riaditelka vie, ze pojde pravdepodobne do skoly, mala je velmi sikovna... bohuzial som sestru poriadne nepocuvala, kam vsade to musi ist s nou :( Ale boli tam viacere body, co mala musela splnat...

autor
5. sep 2024

@anjelicek26 ale môj syn nemá žiadny problém rozpráva perfektne je samostatný a rýchlo sa učí ja tomu naozaj nerozumiem. Keby som videla že môj syn ešte nie je pripravený tak sama ho do predškolskej nedám ale keď vidím že nemá čo v tejto triede už robiť vytáča ma to. Obrali ho o rok.

dzulli1980
5. sep 2024

Lenže pokiaľ je narodený po zápise, t. j. po 1.9. do predškolskej nemôže ísť ... tak to proste je.

anjelicek26
5. sep 2024

Ten den D je proste 1.9, odkedy sa ide proste az o ten rok, niekde to seknut musia... , ak chces skor, treba pisomne poziadat o zaradenie na predprimarne vzdelavanie, trebalo teda, viem, ze sestra to riesila minuly mesiac.

patka06
5. sep 2024

Presne ako píše anjeliček
Oficiálne bude predškolák až budúci školský rok, ak si chcela predškolskú už tento rok mala si o to písomne požiadať pred začiatkom šk.roka

pinkgirl
5. sep 2024

Vychádzajú mu zle roky. Predskolakom by bol keby 6r dosiahol najneskôr 31.8. Ak by si ho veľmi chcela dať skôr do školy, môžeš skúsiť vybaviť posudok zrelosti na CPPPA.

e1i
5. sep 2024

Moja je 28.9 a tiez bude 2 roky vo velkej skupine,tiez je teraz s predskolakmi ale ona teda este aj dalsi rok tak bude. A ako pisu vyssie,ziada sa o to vopred a treba x posudkov,nestaci ze ty chces a zhodnotis ze na to ma. Musi dat psycholog posudok a pod.

vladi4444
6. sep 2024

Keďže je narodený po 1.9, tieto deti ak chcú ísť do školy ide už o predčasné zaškolenie. Kontaktovať poradenské zariadenie ohľadom posudku, testov školskej zrelosti, kde to objektívne posúdia. Tam jednoducho bez posudku do školy ísť nemôže. (Sú na to objektívne dôvody, robila som osobne tieto posudky).
Moje dieťa je narodené tiež v septembri a
tlačiť do školy ju nebudem. Viem, aké má predčasné zaškolenie na deti, ktoré neboli pripravené dôsledky. Zatiaľ som z tých 50tich detí na predčasné zaškolenie odporučila 2 - má to naozaj objektívne dôvody.

domka222
6. sep 2024

Môj chodí ku predškolákom. Je narodený v decembri a bude tam chodiť dva roky

belllinka
6. sep 2024

Ja ss iba cudujem, ze ta to prekvapuje. Ak si predsa chcela predcasne zaskolenie, mala si to riesit pred zaciatkom sk. roka.

jaskolka
6. sep 2024

Podobná téma tu bola pred par dnami, riešila tam mamička, ze syn bude opakovať jednu triedu v škôlke.A tiež myslela, ze to bude až ta predskolska.
No jednoducho PREDskolska trieda je pre deti ktoré určite pôjdu do školy v ďalšom školskom roku. Neviem o tom, ze by sa predskolska trieda opakovala, jedine ze by sa tam objavil nejaký problém, pre ktorý dieťa bude potrebovať odklad nástupu do školy. Nespĺňa ani podmienky veku, preto ho nedali k predškolakom.
To, ze ty chceš dat dieťa do školy ako 6 ročné, nie je automaticky ze aj pôjde do tej školy a to sú potrebné posudky od odborníkov, ktoré ty zatiaľ nemáš.

h2
6. sep 2024

Lebo do predškolskej sa nedáva podľa toho, či nezaostáva, je šikovný a múdry, ale podľa veku. Ak je narodený po 31.8., tak proste do predškolskej nejde.

katulkagajdos
6. sep 2024

Dcérka je narodená 10. september, teraz bude mat 5 rokov a je v predskolacka triede- áno musíme platili všetky poplatky, lebo podľa tabuliek nespadá do kategórie predškoláka, ale do školy ju chceme dať od septembra a učiteľky o tom vedia - povedali mi, že záleží len na posudku psychologicky, neviem čo akože ešte treba vybehavat a tiež som nemusela žiadať o extra zaradenie do predskolackej triedy- išla tam automaticky.

oblecenie99
6. sep 2024

Ja mám decembrového, a je s veľkými v triede, ale bude ju opakovať budú rok, už ako predskolak. Jeho kamoši zväčša zostali v tej strednej, ale hovoril mi, že sú spolu, keď sú vonku, cize to neberie nejak zle. Keďže je narodeny az koncom decembra, tak ho určite nechceme dávať skôr do školy.

doriiis
6. sep 2024

Mám októbrového syna,takže áno.Do jednej triedy chodil dvakrát a do školy šiel ako 6 ročný a v októbri mal hneď 7.Kazde dieťa narodené od augusta do januára to takto má,aj ja,čo som narodená v decembri.
Takže nevymýšľaj,ukľudni sa a nerobte z komára somára.Deti si nájdu kamarátov rýchlosťou blesku.A určite by som ho nedávala do školy skôr.

oblecenie99
6. sep 2024

@jaskolka Napr. u nás sú takto traja, že im nevychádzajú roky a automaticky išli do predškolskej, s tým, že ju budú opakovať budúci rok (ledaze by sme chceli, aby išiel do školy skôr). Nám to vysvetlili tým, že museli aj čarovať s poctami, aby im vyšli deti do tej ktorej triedy a sedel im pocet. Predpokladám ale, že toto nie je bežný postup.

dominikamacakova
6. sep 2024

Ja mám zas opačný problém 😀 Moja bude chodiť do predškolskej dva roky a chce chodiť do tej menšej kde chodila minulý rok. Treba veriť učiteľkám, že vedia čo robia...

kris_tin257
6. sep 2024

Môj je 22.9 a je vo väčšej triede, už minulý rok sme chceli aby išiel do väčšej ale vyšlo to akurát tak že bol druhý najstarší v menšej triede tak ho to "lizlo", teraz začal chodiť do väčšej kde sú predškoláci a robia s ním aj úlohy predškolské lebo jeho to baví a rád to robí už aj minulý rok mu to párkrát dali. No do školy budúci rok ešte nepôjde, čiže dva roky pobudne vo väčšej triede 😊

jaskolka
6. sep 2024

@oblecenie99 veď áno, určite su výnimky, ale fakt to nie je bežný postup.

sono2
6. sep 2024

Asi školák by bol s 6 rokov nie?
Moja dcéra má 5 a je aktuálne predškolačka.
Kľudne mohol ist do školy trebalo len všetko vybaviť.
Aspoň v at to tak je

vevesh
6. sep 2024

Ako, neviem ci ste aj citali, ze dieta stratilo vsetkych kamaratov a teda sedi teraz v triede s o dost mladsimi detmi. Nie, ze opakuje 2x predskolsku ako kopec deti prispievateliek, to by nebrali tak zle ako ze ho vobec nepripustili do tej triedy, ked s tymi detmi chodil 2-3 roky do skolky. To je sakramentsky rozdiel.
Autorka, zazili sme, uskodilo to dietatu, ale vybavit sme nic nevybavili a dieta muselo ist o rok neskor do skoly...viem, nepomohla som, ale zazila som a chapem tu frustraciu.🤐🤐🤐🤐

brona235
6. sep 2024

@dzulli1980 moze ist, ale treba podat ziadost o prijatie do predskolskeho rocnika. Aj ja som to riesila, robili jej normalne psych. posudok a potom mohla ist.

vevesh
6. sep 2024

Ja nechapem, ci ste aj citali ten prispevok. Tu nejde o to, ze dieta opakuje 2x rocnik, lebo mu zle vychadzaju roky, ale ze ho o rok skor odclenili od triedy, s ktorou chodil 2-3roky a je s malymi detmi bez kamaratov a nenastupil do predskolskej a vsetko aj bez varovania zo strany skolky. Jednoducho od septembra supli dieta do mensej skupiny, lebo sa tak rozhodli-bez indormovania rodica a pripravy dietata. Nech mi nik nehovori, ze by nebol rozcarovany....
Ano, autorka zazila som, uskodilo to dietatu, ale neporadim-my sme nevybavili nic, akurat zmenil skolku, ale "nebolo to ono"....🤐🤐🤐

alienkami
6. sep 2024

Ono je to v každej škôlke trošku inak. Niekde majú veľa detí a z kapacitných dôvodov berú do predškoláckej triedy len deti narodené pred 1.9. Inde je detí menej a nie je problém také dieťa presunúť. V niektorých dedinách je detí tak málo, že majú v jednej triede 2-3 predškolákov, menšie deti a niekedy aj nejaké plienkované - lebo sú radi, že nazbierali dosť detí. Moja staršia je februárová a do predškolskej chodila 2 roky lebo bolo veľa mladších detí a pri starších bolo miesto.

zuzki1
6. sep 2024

Dcera je koncom decembra 2019 a bude chodiť ešte 2 roky do škôlky . Tie tri mesiace sú už dosť , pôjdeme ako to reálne vychádza .
Kamarátka ma dcéru 6.9. A išla do školy až keď mala 6, čiže je z tých starších v triede . Ale nič jej nechýba , a je najlepsia žiačka

lienka9
6. sep 2024

Toto treba riesit vzdy vopred ,chlapcov od jula uz vacsinou beru na odklad.ak chces aby isiel do predskolskej (aj ked neviem ci sa to uz teraz da) u nas sa dalo zmenit max prvy tyzden sept.,ale na to potrebujes vyjadrenie od psychologa kt.by potvrdil zrelost.riesila to moja kamoska aj rodina.dve kamosky boli s detmi u psychologa uz maji a neodporucil,druha zacala riesit v auguste ale samozrejme uz nestihla takze nic nevybavila.nikomu ale odklad neuskodil.

fairyy
6. sep 2024

ja mam dceru tiez septembrovu a ano museli sme na to.mysliet uz o rok skor a poziadat, aby isla do predskolskej triedy..s tym, ze sme boli dohodnuti, ze ak to este nebude ono, tak si ju potom po spravnosti podla veku tzv zopakuje...nasledne sme, ale museli ziadat o posudok kvoli predcasnemu zaskoleniu absolvovala vsetko co bolo potrebne a vsade presla a nasledne bolo na nas ci ju dame do skoly predcasne alebo nie....moje dieta vsak trpelo v skolke, cely ten rezim jej vadil a do skoly sa tesila a u nas to bolo.dobre rozhodnutie, ktore ale bolo potvrdene aj tym odbornym posudkom.... teraz sa mi narodi dalsie septembrove v pondelok 😃😃 a budem postupovat rovnako o par rokov, ale urcite opat podla odborneho posudku ja si netrufam na vlastne dieta povedat, ze je sikovne a tlacit ho do skoly aj keby sa to takto dalo, pretoze my mamky vidime.nase vsetky deti ako dokonale 😊

vevapeto
6. sep 2024

Keď je v tomto dátume synček narodený, bude musieť absolvovať psycholog.vyšetrenie, či môže od budúceho roku nastúpiť do školy. Takže je veľká možnosť, že s kamarátmi do školy pôjde. U nás sú 3 triedy škôlkarov a predškolákov majú podelené posledné 2 triedy, takže to nič neznamená, že synček zostal v pôvodnej triede a preto nie je predškolák..

lucik194
6. sep 2024

napis ziadost riaditelke o preradenie do predskolskeh, pomedzi to hned dnes volaj na cppp a opytaj sa co robit v tomto prípade, kedze mas zaujem o predcasne zaskolenie

plus dohodni si testy pre syna aby mohol ísť skor do skoly.

u nas kedze bolo vela predškolákov boli v 2 triedach, v tej jednej ich bolo len 10 ks a tak predškolské aktivity robili aj deti co neboli predškoláci, kedze ucitelka sa rozdvojit nemohla

predskolakom bez platenia skolneho nemoze byt, keďže nesplna zakladnu podmienku veku. takze skolne platit musis.

mam dieta v septembri, isla skor do skoly, pripravena bola bez problemov. je najmladsia v triede, ale je to super, kebyze je najstarsia to jej neurobim, kvoli chalanom v puberte, tie baby dospievaju ovela skor, v 7-9 triede ten rozdiel riadne vidiet.....

ajsha123
6. sep 2024

Ja napíšem z iného pohľadu. Môj syn šiel do školy ako 6 ročný (v máji mal 6), ale v škôlke ešte odporúčali odklad. On silou mocou chcel ísť do školy, vek mal. Školu síce zvládol, mal problém na začiatku 1.rocnika, ale zvládol. Teraz je siedmak a trpí. Lebo v škole je najmladší (veľa rodičov dáva deťom odklad), a ešte je aj biologicky z tých nižších. .. tak ako začínajúcemu pubertakovi je ťažko. Minulý rok zažil šikanu kvôli veku a výške... Ja som dakedy bola za to, aby deti šli do školy ako 6 ročne, žiadne odklady (pokiaľ nie je pádny dôvod). Ale mením uvažovanie. Mám teraz ďalšieho syna , 17.9.2019, tiež nie je predškolák oficiálne. Ale po skúsenostiach zo starším synom pôjde do školy až o rok, tak ako mu vychádzajú roky.

Strana
z4