Čo vybaviť keď dieťa nastupuje do škôlky?
Ahojte mám otázku ide mi len o jednu vec ktorú mi povedali na úrade keď som riešila prechod z materskej na rodicak s mladsou dcérou. Je nutné dať na úrad nejaky papier že dieťa navštevuje alebo bude navštevovať škôlku ?
Situácia je taká že 3 ročny ide od septembra do škôlky ale len na dva dni v týždni a ja ostávam doma s mladsou na rodičovskej.
Na úrade mi vtedy hovorili že treba doniesť papier že v koho starostlivosti dieťa. Ide po dovŕšení 3 rokov či bude chodiť do škôlky ale nikto z okolia si nespomína že by také niečo nosili na úrad 😃😃
Ja som nastupovala do prace a dieťa do škôlky, nosiť nič nebolo treba. Týkalo sa to detí, čo nechodili do škôlky, aby štát " vedel" kde je dieťa.
Chodí sa na úrad podpisovať papier, kde sa nachádza dieťa po 3r. Mne volala úradníčka, keď dovŕšil syn 3r 🙂. Ten papier stačí rozhodnutie o prijatí do škôlky zobrať so sebou
@denkabemommy aha, dieťa som mala v škôlke ako 2,5 ročné.
Ahoj, treba odniesť/poslať poštou na úrad tlačivo, volá sa to Oznámenie o poskytovaní starostlivosti o dieťa po dovŕšení troch rokov jeho veku na účely prídavku na dieťa. To tlačivo treba vyplniť za každé trojročné dieťa - teda aj keby začalo chodiť do školky, ale aj v prípade že by ostalo s mamou doma.
Mne z úradu poslali to tlačivo poštou domov, ale asi to nerobí každý úrad..
Ja viem, ze ak chodi do skolky tak netreba nic. Nechceli po mne nic ani pri starsom a ani teraz pri mladsom dietati.

Chodí sa na úrad podpisovať papier, kde sa nachádza dieťa po 3r. Mne volala úradníčka, keď dovŕšil syn 3r 🙂. Ten papier stačí rozhodnutie o prijatí do škôlky zobrať so sebou