icon

Dali by ste staršie dieťa do škôlky, ak ste s mladším doma?

hruska91
4. máj 2022

Ahoj zaujíma ma vaša skúsenosť dali by ste staršie dieťa (3,5 roka ) do škôlky aj keď ste na materskej s mladším( 2 roky)? Alebo by ste počkali a dali ich aj neskôr spolu?

Staršia sa doma aj nudí nechcem aby stagnovala myslím že skolka by jej vyšla vhod aj deti z ihriska s ktorými sa hráme rovesníci nastupujú, ale obavám sa tej chorobnosti aj voči mladšiemu súrodencovi.

Dakujem za názor
Zn. Nerozhodnutá

anjelicek26
4. máj 2022

Samozrejme, ze do skolky...vyhodou materskej je, ze ti bude stacit dat napriklad na doobedie, spinkat das obe deti v klude doma a spolu a poobede maju surodenci stale na seba... ak teda ma moznost vodit rano muz - ak by mam rano budit to mladsie kvoli tomu vodit to starsie, asi by som bola vela dni leniva ze az 😂 Deti sa v skolke neskutocne vela naucia, treba im to dopriat... a aj mladsie si uzije proste to doobedie mamu same pre seba...

dskjhfdlkdjhl
4. máj 2022

@hruska91 Ja mam s mojimi detmi taku skusenost, ze im skolka od troch rokov vyhovovala. Nebola som v takej situacii, aby som jedno mala v skolke a druhe doma, mladsia sa narodila, ked starsia isla do rpvej triedy, tam sa uz nijako spekulovat nedalo, do skoly ist musela. Ale ja by som moje dieta od troch rokov do skolky dala, Tvoje dieta nepoznam😉

ivangeline
4. máj 2022

Ja som v podobnej situacii a odkladam to na rok. ;) Pojdu naraz.

mamamasama
4. máj 2022

Dnes som presne nad týmto uvažovala a v škôlke mu bude určite lepšie. Doma sa nudí. Ja doobeda v podstate varím, upratujem, umývam, periem. Aktívne sa mu dokážem venovať až popoludní. Takto sa bude dopoludnia pekne hrať s inými deťmi a popoludní budeme spolu. 🙂

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
diamond007
4. máj 2022

@hruska91 moja bola dva dni ale potom nastúpili plače tak sme neriešili a ani tak skoro neriešime 🙂 vyskúšala a nechce ani za svet... bolo by to jednoduchšie ale tak nebudem ju nútiť nasilu keď nechápe že ona musi byť preč a plakať tam a ja som doma. A po tých detskych placoch čo som tam zažila tak mi vôbec nevadí že je doma. Skôr jej vymyslím iný program, dám ju na stráženie či výlet s bankami.

gerfinka
4. máj 2022

@hruska91 ja mam podobný rozdiel a staršiu som dala do škôlky. Už teda chodí od septembra, aj keď bola veľa doma chorá a tým pádom od nej aj mladšia. Ale už je to lepšie, a keď donesie zo škôlky soplik tak jej to prejde rýchlejšie ako na začiatku. A to teda dcérka chodí do škôlky do dediny vedľa, čiže keď auto potrebuje manžel, ráno mam s oboma fofry. Ale neľutujem to. Ja sa môžem doobeda povenovat mladšej a staršia zas inak napreduje v škôlke. Najmä to budovanie iných socialnych väzieb (mimo rodinu a deti na ihriskách) je fajn, už sa tam naučila aj dosť básnici ek, pesniciek, ja pri 2 som nemala už toľko času na ňu.

danyelia
4. máj 2022

Ahoj, určite by som dala do škôlky...

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
dada0902
4. máj 2022

Áno dala môj bude mať 4 keď mal 3 tak sa narodila mala tak som ho nechala doma nech mi prvý rok nenosí domou bacilou sople zo škôlky predca len prvý rok je taky ale teraz ho dávame ako ho zoberú jemu ten rok ešte doma prospel lebo nám trebalo nejaké veci notiahnut a aj tak by nám ho v tedy supli nazad

anonymous87
4. máj 2022

Ja by som urcite skusila 🤷‍♀️ Ale ty si poznas dcerku. Su deti, ktore vyslovene kolektiv potrebuju a vyhladavaju a su deti introverti.
Ale skusit by som skusila a uvidis 😉

lulu0123
4. máj 2022

Ja mam 3 deti a tie starsie vzdy isli ako 3rocne do skolky.Bolo to ale fajn,bez stresu.Vzdy som to brala tak,ze ked im to nebude vyhovovat, ostanu doma.Ale boli velmi spokojne.Dlho chodili len doobedia a kedy sa nam zachcelo, spravili sme si volno zo skolky.

alienkami
4. máj 2022

Ja mám medzi dievčatami rozdiel 2 roky. Staršiu som mohla teoreticky dať do škôlky už od 2,5 roka, ale počkala som do 3,5. Ešte nebola odplienkovaná a nechcela som aby si myslela, že ju "odkladám" - hoci časom som zistila, že v tom by problém nebol. Podľa toho, čo píšeš, tak malá by sa škôlke potešila.

uprimnazienka
Autor odpoveď zmazal
1mina
4. máj 2022

tazko povedat... my sme minuly rok mali novorodenca a starsia 3 roky, prihlasku som dala ale nezobrali ju skrz to ze som este doma,,, po pravde aj som bola rada, skusila som nezobrali tak aspon som sa nemusela s novorodencom trapit skolkarskymi chorobami,,, tento rok som zvedava ci ju zoberu lebo u nas je celkom problem ale snad uz hej

jaskolka
4. máj 2022

My dávame malého od septembra do jaslí. V tom čase už budeme mať druhé bábätko, takže mi to celkom príde ako dobrý nápad.
Syn je spoločenský, má rád deti, ale 4 mesačná sestrička mu nebude ešte veľmi partak😆
Aj sa niečo naučí, aj bude mať spoločnosť.

rora
4. máj 2022

@hruska91 Ani som nadtym neuvazovala ze by dcera ostala doma ked sa nam narodil syn. Tak ako som sa jej venovala ako babatku, tak som chcela mat sólo čas aj pre druhého... navyse skolka jej prospievala, aj co sa tyka správania, aj mala rada kolektiv, nejake choroby sme sice riesili, ale u nas si syn pri tom vybudoval imunitu a ked isiel do skolky uz on, bolo to ovela ovela lepsie a bol odolnejsí.

lylyjana
4. máj 2022

@hruska91 ja mam sice doma este len 1 dieta ale ak by sme raz mali 2, dala by som urcite to starsie do skolky. Predsalen ty mu nevies poskytnut take podnety ake potrebuje, bude medzi rovesnikmi, deti od 3r uz potrebuju aj spolocnost inych deti. Budu chodit na vylety, zazije kopec srandy a nauci sa vela aj od inych deti. Plus, ty sa mozes venovat tomu mensiemu tak, ako si sa venovala prvorodenemu dietatu.

sickynickyobsadene
4. máj 2022

@hruska91 nie! Bude ti nosiť chorobi,a zbytočne tak malé dieťa trápiť..mi za posledný polrok sme viac doma a na ATB.naco? Zodpovedný rodičia nosia choré deti do škôlky a zname učiteľky ich nechajú celý deň v škôlke

zuzudrnda
4. máj 2022

Ahoj. Napíšem ti spravu

evkamotka
4. máj 2022

Dala som, starsiemu to velmi prospieva. A zaujimave, ze mladsi sa od neho nezvykne nakazit

thoughtfulweirdo
4. máj 2022

Ja mám teda väčší rozdiel medzi deťmi, staršia šla do škôlky, ale teraz už by som sa rozhodla inak. Ona je tam spokojná, ale mne to takto vôbec nevyhovuje. Celý deň je rozbitý vodením a vyzdvihovaním, je to úplne iné, ako keď som si ho mohla celý zariadiť podľa seba a nikam sa neponáhľať 🙂

lucik194
4. máj 2022

jasnacka ze som dala,

blunka
4. máj 2022

Ja mám dieťa už rok v jasliach a doma som s druhým. Choroby nosí stále a nakazí nie len surodenca ale dokonca sme pri kazdej chorobe vsetci 4 chorí. Doslova kazdy mesiac nova choroba. NONSTOP. Nebol 1 vikend toho roku aby sme mohli ist na vylet lebo stale nie sme vsetci 4 zdravi. Napriek chorobam to bolo dobre rozhodnutie. Bezne tam chodia pre deti mamicky s kocikom s mensim dietatom. Keby im to nevyhovovalo tak to mozu hocikedy zrusit a skoncit. Nasa neplakala ani den a cez vikendy alebo choroby je uplne mimo ze ostava doma ze ona ide do jasliciek. Ked idem pre nu musim chodit 15:55 lebo inak je nastvata ze nejde. Je ochotna ist domov az ked je tam uz posledna tak ze teda uz ide.

beronsche
4. máj 2022

@hruska91 zalezi od dietata... moje starsie v 3,5r na skolku pripravene nebolo...

zuzubb007
4. máj 2022

Jasne, ze by som dala ani by ma nenapadlo uvazovat nechat dieta doma, potom 5 rocne maju strasny problem v kolektive atd, je pekne, ze doma sa rodic venuje ale ani z vysoka to nenahradi kolektiv co je pre dieta naj

asistentka89
5. máj 2022

Áno určite by som dala 😊