Dcérka nastupuje do škôlky a ja mám strach
Ahojte baby mám hrozný strach o dcérku má tri roky a o týždeň nastupuje do škôlky... Malička je veľmi naviazaná na mňa ..keď aj idem niekde tak hneď ma hľadá a plače veľmi sa bojím toho že to bude pre ňu ťažké a že bude plakať čo bude mať v hlave že som ju tam nechala neviem je mi hrozne
Je to nová situácia pre Vás aj dcérku.Vopred sa nestrachujte, aj keď je to pre Vás zaiste náročné .Malé dieťa vycíti hneď neistotu a strach rodiča a to nepôsobí na neho dobre .Skúste sa aspoň pre ňou tváriť statočne a dodať jej odvahy.Poplačte si , ale mimo nej.Vy musíte byť tá, ktorá jej bude oporou. Určite sa postupne aklimatizuje v novom prostredí.Aj keď bude plakať, je to v poriadku. Zbytočne nenaťahujte čas rozlúčky pri vstupe do škôlky, zvyčajne to má kontraproduktívny efekt.Krátka rozlúčka, posmelenie a dcérka môže ísť.Určite to zvládne, držím Vám aj jej palce🙂)))
To preziva kazda matka. Kedze povacsine su deti najviac s matkou.
Neboj. My to prezivame horsie nez deti. Ja som tiez viac nespala a stresovala ked mal nastupit prvy.Potom ked uz islo druhe dieta uz to bolo lepsie 😂 teda u mna deti problem nemali.
@simona20201309 aj matka aj učiteľka 😀….nie v MS ale… ale viem, že keď dieťa vie čo bude bere to ako samozrejmosť…proste keď jej poviem aký je napr. Plán na deň tak to ide ľahšie
@maca2020 moja mastupovala ako 2,5rocna a neplakala ani raz .Vmarci prisla korona prva vlna plakala rano cely mesiac a isla sa obliekat ze ide do skolky.
@simona20201309 tiež som bola prekvapená boli deti, ktoré neplakali prvé dni, všetko ich zaujímalo a po týždni, dvoch, keď pochopili, ze tam budú chodiť plač.Ze všetky hračky už videli a chcú mamu😭tie, čo plakali prvé dni skončili s plačom a druhá várka začala.Neznasala som september.
@misana84 tak keď si s tými deťmi nesedela v triede tak nemôžeš tvrdiť ze nikto neplakal.
@slavomira236 toto by ma ako matku veľmi trapilo
@simona20201309 veď učiteľky nás každý deň informovali…že všetko Ok, alebo pocurala sa, alebo tiekol jej sopel alebo plakala…a aj dcera mi doma povedala či plakala alebo čo sa deje, kto čo spravil, zjedol atd. Ako sa hrala…vieš komunikujeme
@maca2020 Ahoj, viem že je to už staršia téma, ale prosím, ako ste to vtedy zvládli s nástupom do škôlky? Riešim podobný strach 🙈 ďakujem za odpoveď
@athena27 ako to beriete vy tak to bude brat dieťa. Ak vy sa bojíte vy ten strach na ňu prenesiete. Moja sa tešila do škôlky lebo som jej to prezentovala ako niečo super. A ja som sa tešila, že ide.
@athena27 ako to beriete vy tak to bude brat dieťa. Ak vy sa bojíte vy ten strach na ňu prenesiete. Moja sa tešila do škôlky lebo som jej to prezentovala ako niečo super. A ja som sa tešila, že ide.
@misana84 toto som už veľa krát počula a verím tomu, ako píšete. Pred ňou nedávam nič také najavo ako je strach.. ale môže ho vycítiť zo mňa. Len ako na tom zapracovať aby som ho necítila.
@misana84 toto som už veľa krát počula a verím tomu, ako píšete. Pred ňou nedávam nič také najavo ako je strach.. ale môže ho vycítiť zo mňa. Len ako na tom zapracovať aby som ho necítila.
@athena27 ale coho sa bojíte? Veď bude s deťmi, naučí sa nové veci a vy budete mat viac času pre seba. Veď škôlka je super inštitúcia. Vy sa nastavte
ona je na teba naviazana a aj ty na nu. Je to prirodzene, hlavne ty sa prestan strachovat, trochu sebavedomia treba do toho = lebo dieta citi ze aj mama je mimo :D my sme sa do jasiel vybrali vzdy so smiechom, aj do prvej skolky.. ja som si to potom odsmoklila cestou domov :DD
Bezne deti placu, je to normalne, je to nove. Ziska doveru, istotu, ze vsak prides po nu, neostane tam navzdy :D a prejde to.
Inak k placu.. moja chodila do jasiel.. dvoch, tam v pohode, ked tak prvy den posmoklila. A do skolky som ju tahala ako 3,5rocnu s revom po celej ulici, od bytovych dveri az po branu skolky... bolo to take obdobie. Kedze dobre rozpravala, tak som sa snou dookola rozpravala, aj po skolke, teda najma po, ved predtym v reve aj tak nic rozumne nepovie, a prislo sa aj na dovod preco plakala, tak sme si spravili ritual:D vzdy sa s detmi da. netreba sa bat...
@maca2020 Ahoj, viem že je to už staršia téma, ale prosím, ako ste to vtedy zvládli s nástupom do škôlky? Riešim podobný strach 🙈 ďakujem za odpoveď
@athena27 Moja bude mať v auguste 4 roky, prihlásila som ju na poldennú dochádzku od septembra. Ona je na mňa veľmi naviazaná, urevaná, nechce nič jesť 😅...deti má ale veľmi rada, myslím že tie 4 hodiny zvládne.
@athena27 ale coho sa bojíte? Veď bude s deťmi, naučí sa nové veci a vy budete mat viac času pre seba. Veď škôlka je super inštitúcia. Vy sa nastavte
@misana84 plaču.. že začne plakať a prosiť ma aby som neodchádzala.. veľmi ju ľúbim a puklo by mi srdce.. Ja jej plač veľmi zle znášam všeobecne.. Ak bude v pohode verím, že aj ja budem v pohode.. len to musí byť asi najskôr naopak :D máte však pravdu, bude s deťmi, veľa sa naučí, je to nová etapa..len to prijať. Ešte mám nejaký čas do septembra, musím sa na to nastaviť
ona je na teba naviazana a aj ty na nu. Je to prirodzene, hlavne ty sa prestan strachovat, trochu sebavedomia treba do toho = lebo dieta citi ze aj mama je mimo :D my sme sa do jasiel vybrali vzdy so smiechom, aj do prvej skolky.. ja som si to potom odsmoklila cestou domov :DD
Bezne deti placu, je to normalne, je to nove. Ziska doveru, istotu, ze vsak prides po nu, neostane tam navzdy :D a prejde to.
Inak k placu.. moja chodila do jasiel.. dvoch, tam v pohode, ked tak prvy den posmoklila. A do skolky som ju tahala ako 3,5rocnu s revom po celej ulici, od bytovych dveri az po branu skolky... bolo to take obdobie. Kedze dobre rozpravala, tak som sa snou dookola rozpravala, aj po skolke, teda najma po, ved predtym v reve aj tak nic rozumne nepovie, a prislo sa aj na dovod preco plakala, tak sme si spravili ritual:D vzdy sa s detmi da. netreba sa bat...
@simca06022011 och, toto by som nedala napríklad ťahať ju do školky s plačom :( potom by som ja preplakala celý deň
@athena27 Moja bude mať v auguste 4 roky, prihlásila som ju na poldennú dochádzku od septembra. Ona je na mňa veľmi naviazaná, urevaná, nechce nič jesť 😅...deti má ale veľmi rada, myslím že tie 4 hodiny zvládne.
@tamitamitami kým máte tú možnosť dať ju na 4 hodiny je to isto lepšie riešenie. držím palce.. vám aj sebe aby sme to zvládli.. a naše deti to možno zvládnu lepšie ako my :D
@simca06022011 och, toto by som nedala napríklad ťahať ju do školky s plačom :( potom by som ja preplakala celý deň
@athena27 a preto niektorým mamám deti preplacu aj nástup do školy 😂 moje dieťa zazracne s úsmevom odišlo do triedy... to skor len skúšala cirkus robiť keď vedela ze však do škôlky sa nechodí každý deň = nemusí sa. Predtým nebol problém nikdy a po prázdninách, nova skolka a bum 😂 a nasli sme problém = male deti v škôlke, smrad a plač jej vadil musela cez tu triedu prejsť ráno... o rok som ju aj preložila inam.

@misana84 ale je pravda, že som už dávno neucila a mozno pred par rokmi bol iný prístup učiteliek, možno iný prístup matiek. Možno niekedy si rodicia nelamali toľko hlavu s tým, ako pripraviť dieta na MS.
Poviem ti v pondelok, keď nastúpi moja dcéra 😅😅😅 ci bude revat sama, alebo celá trieda.... alebo nikto...alebo o týždeň...alebo o dva