icon

Deti sa nechcú hrať s mojou dcérkou

10. aug 2022

Mam 4rocnu dcéru ktorá je veľmi spoločenska a ma rada ľudí, deti... Ked sme na ihrisku tak si vždy nájde kamošku alebo stále proste behá za nejakou partiou detí ktoré su jej sympaticke.
Väčšina deti ju prijme a hrajú sa no najdu sa dievčatá, včera napríklad 2x rovnaká situácia za jeden den... dve , ktoré sa spolu hrali a moja sla za nimi. Stále pred ňou utekali a len som počula ako jej hovoria nech ide preč,ze sa snou hrať nechcú...

Poobede to iste s inými dievčatami.vtedy mi to nedalo a Chcela som jej vysvetliť ze sa snou hrať nechcú,ze je to v poriadku, nech sa ide hrať s nami ( ja a jej sestrička mladšia)

Lenže ona furt to svoje,ze sa snimi chce hrať a nedala si povedať.akoby nechápala ,

Bolo.mi hej ľúto, pótom som vymyslela ísť na zmrzlinu,tak šla, Inak by som ju od nich nedostala...

Baby ako by ste reagovali a ako to dieťaťu vysvetliť? Ze nie každý sa snim chce hrať, nechcem aby raz zanevrela na detie

Strana
z2
autor
10. aug 2022

@beata_k veď toto, tieto dve sa rozprávali a deti neriešili.. nemam to rada, možno keby ich usmernia,ze veď skúste malú zobrať do partie..ale tu bolo očividne ze dievčatá sú horenosky,

Stretávam ich a dam príklad,hupali si prázdnu hojdačku, dieťa sa chcelo hupat ale oni sa tvárili ze ho nevidia,ich matky nich tiež neusmernili.. tak dieťa cakalo a čakalo...az to vzdalo a šlo inde a oni až potom pustili hupacku a sli inde... Čiže to robili naschvál

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
beata_k
10. aug 2022

@elizabet173 Suhlasim.
Pri hojdacke by som sa opytala, ci sa mozeme pohojdat. Ale ak sa raz deti nechcu hrat, tak sa nechcu. Ja mam dojem, ze dcera je po tebe. Nutit a nutit ine deti do niecoho co nechcu...

autor
10. aug 2022

To nebolo moje dieťa,ja som bola pozorovateľ, uspávala som mladšiu v kocari tak som sa do toho nemiešala

. Ale jasné ved ja som ich ani nútiť nechcela (skrz to ze su mi nesympaticke) mne len vadilo ze moja nevedela pochopiť ze ju baby nechcú, nieje na to moc zvyknutá, vascina deti sa pekné hra spolu , dokonca aj staršie baby ju beru do partie a htaju sa snou..slo mi o to ze ako jej mam vysvetliť že proste sa nájdu baby,deti ktoré sa hrat nechcu

sense
10. aug 2022

@beata_k nemusis suhlasit, kazda mame iny nazor,treba mysliet aj na to ze ty ako matka nemotes byt nonstop dietatu za zadkom a ani nebudes,pride skolka,skola a potom co ...budes chodit za ucitelkou ze tvoje dieta sa nechce hrat s detmi ale oni nedaju pokoj a tvoje potom place?
A nie nebola som jedna z tych matiek co svohe dieta vypusti na ihrisku a pozera do mobilu. Bola som ta matka ochrankarka, ta co bola vzdy pri dietati lebo vsak malo strach, nechala si vzdy vsetko od druhych deti, ci uz nicit hrad v piesku alebo brat veci ,na smykalku vsetkych pustila lebiüo sa deti tlacia a potom plakala ze sa nemoze smyknut, ze to ze hento....kym neprisla povinna skolska dochadzka v 4r a toto bol problem...a potom som to prestala robit, podporila ju ale neriesila veci za nu.postupne jej stacil len ocny kontakt ze ano som tam a situaciu sledujem... ale dotetaz by sa pre druhych aj rozkrajala

beata_k
10. aug 2022

Neostava ti nic ine, nez ze 4 rocnej budes stale opakovat, ze nie znamena nie. Skus aj odchod z ihriska. Raz vyznam nie musi pochopit.

beata_k
10. aug 2022

@sense Rozhodne do skolky chodit nebudem. Ale deti musia chapat vyznamu NIE. A rodicia ich to maju naucit.

filipka250
10. aug 2022

Ja si myslim, ze v skolke ju deti usmernia velmi rychlo. Moja dcera mala v skolke take obdobie, ze deti sa ,,museli" hrat, ako ona chcela.
Raz prisla s placom, ze sa s nou nikto nechce hrat, mne stiahlo srdce, az ucitelka mi to vysvetlila. Dcera sa naucila, ze nie je pupok sveta a uz aj v skole ma vela kamaratok/kamaratov.

sense
10. aug 2022

@beata_k ano 4r diet uz rozumie vyznmi slova nie a skusa tak ako aj autorkina dcera

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
beata_k
10. aug 2022

@elizabet173 Ano 😀

jarnajar
10. aug 2022

@nykkushka ak chodí za deťmi vo svojom veku, tak to sa máloktoré chce hrať s neznámym dieťaťom. A starší ho možno berú za krpca 🙂 Čoskoro sa to zmení, okolo 3. roka sa už obvykle deti chcú spolu hrať a aj vyhľadávajú spoločnosť iných detí, takže ľahšie nájde niekoho na hranie.

beata_k
10. aug 2022

@jarnajar ma 4 roky

jarnajar
10. aug 2022

@beata_k ale ja reagujem na užívateľku @nykkushka, ktorá píše, že jej 2,5 ročný si ťažko hľadá kamošov 🙂

beata_k
10. aug 2022

@jarnajar jaj, prepac

Strana
z2