icon

Detský psychológ a 5 ročné "problémové" dieťa

helka101
18. mar 2012

Ahojte mamičky.. 
Chcem Vás poprosiť o názor na jednu záležitosť čo sa týka môjho synčeka a mojich rodičov! Mam 5ročneho synčeka.. Je šikovný, ukecaný, hravý, ale samozrejme aj piskatý a tvrdohlavý ako každé dieťa v jeho veku, ktoré si buduje svoju osobnosť a vníma okolie..  Tak isto mam ešte 18mesačnu dcérku.. A teraz k veci...
Moji rodičia ma presviedčajú, že niečo sním nie je v poriadku... Keď vraj u nich spí, tak ho zvykne v noci šklbať ako tiky.. Pri hre vraj máva také pohyby, ako by na škrabanie, ale len do seba Ďobne, nepoškrabe sa úplne.. Začína byť nervavý, trucovitý... A ma podľa nich problém z rečou... Že mu niej e rozumieť... A tak mi bolo povedané, aby som sním navštívila detského psychológa, že ma podľa nich nejaký problém. Teraz môj pohľad na vec, - že malý spáva už rok medzi nami v posteli, a žiadne „tiky“ som nepostrehla.. ani tie šklbavé pohyby, a trávime spolu dosť času aby som to mala kedy postrehnúť!! Teda čas keď je doma zo škôlky.. To že je trucovitý a nervavý viem, ale podmieňuje to viacero faktorov, ako napríklad jeho nálada, či je vyspatý zo škôlky atd. A za tu reč, názor logopédky zo škôlky, je že ma ešte rok k dobru si tu reč vycibriť dokým nastúpi do školy.. A že odkedy sním pracuje v rámci času v škôlke, sa viditeľne zlepšil, doma si stále opakujeme slovíčka, ktoré máme trénovať... Takže si nemyslím, že je potrebné vyhľadať detského psychológa...
Nejdem sa tu hrať na super mamu, ktorá sa mu venuje nad ľudské sily iných mám.. Jasné, mám veľa povinnosti okolo domácnosti, mladšej dcéry, manžel je pracovne vyťažený, ale trávi z deťmi každú voľnú chviľku...  Ale myslím, si že pre svoje deti robím maximum, a nemyslím že im je nejaká chyba...
Chcem si teda „prečítať“ váš názor, či je podľa môjho opisu namieste vyhľadať detského psychológa, poprípade ak mi chcete niečo poradiť, či vytknúť... či sa opýtať na ďalšie nejaké veci..
Popravde som z mojich rodičov, už kúsok unavená, lebo nič iné nepočúvam, len čo robím zle a pod. A hlavne ako nezvládam dve deti.. A to len z toho dôvodu, že na nich občas skríknem, či ich upozorním vyšším hlasom čo nemajú robiť..
Ďakujem Vám.. 

Strana
z2
helka101
autor
20. mar 2012

@sandracs maly nam je alergik a ma strašne suchu kožu, premastujeme ju hocičíím, všetko som skusila, teraz sa nam osvedčil olivový olej... 😉 ale on strašne malo pije v škôlke.. doma sa mi nevie dopiť, takže... aj ked ho ja premastujem a kožu hydratujem, kedže nedostava tu vlahu aj z vnutra, dedukujem že vysycha... Tym teraz pripisujem tie "akoby pichy" do tela, ... kedže ho ta koža môže svrbieť.... 🙄 Ale viem čo si tým chcela povedať... dakujem ti za nazor 😉

helka101
autor
20. mar 2012

@lujza123 manžel bol namna nahnevany, že som ho už objednala, že ja nemam čo dokazovať mojim rodičom či mam zdrave dieta.... Presne takýto sú moji rodičia ako tvoja babka 😀 stale hladaju na detoch to čo im nieje... mala je mrnčana.. tak je nervava vraj zomna.. Ktora matka nema teraz v tejto dobe nervy, alebo je naladova... ja ukažem rovno na seba.. a prstom 😀 pretože dakedy mavam krízu že som doma, že sa neviem odviazať, že si neviem ísť sadnuť z kamoškami občas vonku, lebo som furt na telefooone.. 😔 ale to je už ina tema na rozoberanie....
Aj maly je rad ked je u starkých..lebo sa mu venuju viacej.. starky sa snim blazni, starka tiež zabava , varuje aj malu... len keby neboli znich taky "chorí"..... 😔 😔 😔

helka101
autor
20. mar 2012

@dada1212 daujem za slova 😵
Už sme sa pedopsychologičke objednali... dala nam termím na 2.5. a porozpravam jej všetko... určtie maly nieje ukažkove dieta, určite mava hysak, ked sa mu dačo nepovolí... a tak som zvedava na jej rady ako zvladať z kludnou hlavou niektoré situácie, ktore zvyknu nastať 😵

a ešte viete čo, dnes mi maly doniesol papierik od pani logopedičky zo škôlky.. na ktorom bolo napísane :" Výborne!!! Chválim mamičku, ktorá poctivo pracuje zo synom.. Reč je podstatne lepšia, krajšia, zrozumitelnejšia. Pokračujte v opravovaní v bežnej komunikacii" a dala mu tam 1*** chapete??? toto napíše vzdelany odborník na dany problem a moji rodičia povedia, že ta reč je otrasna????? Ostala som uplne že... čoooo.. neskutočne mi to pomohlo, že to napísala ta pani doktorka... Dala nam ešte nejake texty na precvičovanie, ktore budeme skušať vyslovovať, aj ked to možno robíme len polhodku denne, ale vidím, že maly sa snaží.. a aj pri rozpravaní dava pozor na niektoré slabiky,a lebo sa aj sam opraví a to ho nato ani neupozorním...

Dakujem vam všetkym na nazory, rady.. či vaše situáácie, apson viem, že vtom niesom určite sama... 🙂

katun
2. nov 2013

@helka101 ahoj, ako to nakoniec dopadlo, boli ste u psychologicky? ako maly? uz je kludnejsi 🙂 mam uplne podobny "problem" ako ty. tiez sa asi objednam k psychologicke /aj so sebou uz asi 😀 /

Strana
z2