icon

Dieťa ide do škôlky a chcú rodný list

31. aug 2023

Dobrý deň mala chodí do škôlky od marca no a od septembra ide zase a dnes pani učiteľka písala že treba priniesť rodný list a neviem prečo stretol sa s tým niekto ? Ďakujem

maratonka
31. aug 2023

@simona20201309 škôlkari v MŠ sú deťmi predškolského vzdelávania, Učiteľky sú v plnom rozsahu zodpovedné za bezpečnosť deti počas pobytu v škôlke. Ale deti musia odovzdať rodičom - ako zistia, či sú praví?

simca06022011
31. aug 2023

Kópiu rl som nikde nenechavala... nikdy :D pri zápise sme mali, kontrolovali pri vypisovani niečo ale iba "pohľadom " . Nikto tam nemá prečo riešiť nič a hlavne keď ty s tým nemáš problém l, že kedy si mala dieťa a s kým, tam by som sa vôbec nepozastavovala nad tým.

basullinka
31. aug 2023

Ako učiteľka som správnosť údajov v ASC agende kontrolovala a nahadzovala výhradne z rodného listu. Presne kvôli tomu sme bežne pýtali rodne listy na začiatku roka, aby sme si skontrolovali údaje, či nedošlo k nejakej chybe alebo prepisu (podstatná je každá bodka, dĺžeň a pod.). Úprimne ma nikdy nenapadlo riešiť to čo ty, pri nikom, boli sme rada, že to mám za sebou, lebo som to neznášala 😅 s najväčšou pravdepodobnosťou si len prikladás vážnosť takýmto zaujmom z ich strany, pritom tie učiteľky ťa vôbec neriešia a je im to ukradnuté.

joannita
31. aug 2023

Davala som v 2 skolkach rodny list. Jediny citlivy udaj su vase rodne cisla, ktore mozes nejako zaciernit, aby ich nevideli, inak tam niesu citlive udaje.

momusik
31. aug 2023

A to je klebeta? Hadam na to nic nie je ze mas 2 priezviska a nie je to tajomstvo

autor
31. aug 2023

@nyusika nie 😂

autor
31. aug 2023

@momusik nie 😂 veď toto vedia ja len to že či si to nechem zmeniť 😂 ja som ostala ako vyplaskana čo sa ma to pýta😂

autor
31. aug 2023

@matkahelka nie normálne otec je moj manžel 😂

bosorkabb
31. aug 2023

Škôlka predsa údaje z rodného listu vie. Vypísali ste to na prihláške do škôlky. Rodný list tiež predpokladám chceli.
Rodný list chce aj škola len aby vás to neprekvapilo.

melanta
31. aug 2023

Učiteľky nepotrebujú klebetiť, že si mala dieťa v 18. To ľudia vedia aj bez toho, že donesieš RL do škôlky. Ja som mala dieťa ako čerstvá 19, tiež som mala staršieho muža a nikdy som sa za to nehanbila. Takže som nepotrebovala riešiť, či o tom učiteľky v škôlke budú klebetiť. Možno si je potrebné uvedomiť, že svet sa netočí okolo teba a nie si záujmom všetkých ľudí.

simona20201309
31. aug 2023

@maratonka sme veľké mesto, pracovala som vo veľkej štátnej ms a ani by nám nenapadlo kontrolovať rodné listy.
Ako co chceš overovať? Ci je matka jeho matka?
Asi by neprišla cudzia žena len tak hrať sa na mamičku s cudzím dieťaťom nie?

simona20201309
31. aug 2023

My sme vypisovali kopu nezmyslov...aj sme dávali podpisovať neskutočne e množstvo nezmyslov, ale nosiť rodný list je už mega
Jedine co deti nosili tak prefotene karty poistencov ak by bolo nutné urgentne ošetrenie

bykaterina
31. aug 2023

A keď ťa uvidia a otca dieťaťa tak si myslíš že by si povedali jej oni vyzerajú ako rovesníci aj napriek tomu že majú 10 rokov rozdiel ? Jediný kto to rieši si ty

bykaterina
31. aug 2023

@simona20201309 tak keď robíš v štátnej tak asi sa to kontroluje na mestskom úrade cez evidenciu občana. Mesto má povolenie pozrieť do danej databázy ale zamestnanecké ms asi nie. Teraz už nápr nemusíš na niektoré úrady nosiť aj sobášny list Alebo výpis z katastra lebo si to vedia cez ministerstvo vnútra aplikáciu pozrieť do ktorej bežný občan nemá prístup

sissy27
31. aug 2023

a ty sa hanbíš za to, že si rodila v 18 a že máš o 10 rokov staršieho muža, či kde je problém?
predložiť rodný list k nahliadnutiu je bežná vec, ako inak majú vedieť, že je to tvoje dieťa a vlastne čo je to za dieťa?

simona20201309
31. aug 2023

@bykaterina asi tak to bude. Preto ma ten rodný list tiež prekvapil. 🙂

viera77
31. aug 2023

Práve sme sa presťahovali. Deti do novej školy s rodným listom kvôli prehláseniu školy. Vybavovali sme dopravné karty na SAD-ke a tiež sme prikladali ich rodné listy. Začínam študovať na VŠ a tiež na zápis nesiem RL a dokonca žiadajú aj sobášny list...a neriešim.

autor
31. aug 2023

@viera77 aj ja keď som nastúpila VŠ tak som dávala rodný list a áno na VŠ sa dáva aj sobášny list 😀

bluka2
31. aug 2023

V zivote som do skolky nedavala rodný list. Rakúsko, Nemecko, Afrika, Čína, francuzska škôlka - nič.

jaskolka
31. aug 2023

Autorka, nemyslím to zle, ale fakt riešiš hlúposti. My sme nedávali síce RL, ale v prihláške boli aj naše údaje a dátumy narodenia.
Okrem toho, rodný list je bežný doklad, niečo ako tvoj OP. Ten dávaš tiež hocikde na úrade, v banke, a neriešis to. A zaoberať sa tým, ze "co ak vyklebetia, ze muž je starsi a ty si mala dieťa v 18?" komu by to vraveli, koho by to vlastne zaujímalo?
A aj keby, tak co je na tom? Ved je to pravda, tak aké klebety? Muž je starší, ty si mala dieťa v 18 a to sú hole fakty, prečo by ta to malo hnevať co urážať?

autor
31. aug 2023

@jaskolka tak si myslím že keď nahliadnu do rodného listu tak čo si myslia to je ich vec a predsa nemôžu to len tak vyklebetit toto nie je normálne aké hole fakty veď to je moja vec a nie hole fakty preber sa

jaskolka
31. aug 2023

Ty sa hlavne ukludni. Fakt - teda inak povedané - pravda, realita, skutočnosť. A v tvojom prípade je to to ze si reálne skutočne mala dieťa v 18 rokoch a muž je starší od teba. Toto je fakt. Teda pravda, realita a skutočnost a nerozumiem co ta na tom rozčuľuje, uráža ci hnevá.
Dám ti príklady.Môj muž je odo mňa zase mladší. Ja som bola panna do 33 rokov. To sú fakty o mne. Keď ich aj trebárs niekto niekomu povie ,nemôžem sa na to hnevať ani urážať, pretože to je jednoducho tak.
Klebeta je to keď niečo si k tomu pridá,prifarbi ci úplne vymyslí. Nie keď povie"holý fakt" ktorý je pravdivy.
Uz chápeš, co tým chcem povedať?

autor
31. aug 2023

@jaskolka ako to že ty si bola panna do 33rokov toto je tvoja vec toto neni holý fakt a kto sa chváli s takou intímnostou na verejne tak to nemá asi v hlave v poriadku

autor
31. aug 2023

@jaskolka a ešte ma zaujíma kde píše že si panna do 33 😂

zuwa78
Autor odpoveď zmazal
zuwa78
31. aug 2023

@bluka2 ja v rakusku som prave davala rodny list do skolky...ziadali to.....tak isto ziadali od vsetkych rodičov aj na gympli.....nikdy som to neriesila....este aj do Volksschule....

lilope
31. aug 2023

@autorka z celého toho čo si uviedla je zarážajúce práve to, čo ti príde normálne. Že na VŠ žiadajú sobášny a rodný list. Z akého titulu? S tým som sa ešte nestretla, jedine, že by ti z tvojho stavu mala plynúť nejaká výhoda, inak pointu nevidím. A ukázať RL dieťaťa, ktoré prihlasuješ do inštitúcie a tým dokazuješ, že je to tvoje dieťa, ti príde nenormálne. Celé naopak 😀

jaskolka
1. sep 2023

Autorka, ty fakt nerozumies(alebo nechceš) co ti sa snažím vysvetliť.
Riešiš úplne blbosti, to, ze si mala dieťa mladá a máš staršieho muža, sú úplne normálne veci a aj keď ich niekto o tebe povie, proste nemáš prečo sa urážať, keď je to pravda. A nie je to nič intímne
Tp, ze som bola panna, som ti napísala len ako príklad, ze aj keby niekto dajme tomu povedal niečo fakt také osobne (vie to moja rodina pravdaže, a veľa kamarátok) o mne nejakej susedke z horného konca, tak sa na to nemôžem uraziť, keďže to jednoducho je a bola pravda.
Robíš kovbojku úplne zbytočne.

mircalla
1. sep 2023

Pytali to pri prihlaske. Ziadne citlive udaje tam nie su. Datum narodenia a meno. Dokonca ani fakt, ze si mala dieta v 18 a manzel je o 18 rokov starsi nie je nic sokujuce

annm81
1. sep 2023

@bluka2 Ja som pri zápise do škôlky aj školy v Nemecku rodné listy (overené preklady) predložiť musela.