icon

Dieťa v 3 rokoch nerozpráva. Kedy sa rozrozpráva?

27. jan 2025

Ahojte , mali ste doma niekto podobný problém že vám dieťa v 3 rokoch nepovedalo ani slovo ? Stále iba ,,brble,, vydáva zvuky ..
chodíme k psychológovy , logopédovy už cca 8 mesiacov ale zmena žiadna . Prvý lekár vyvrátil autizmus , druhý ho úplne neodhalil ale povedal že momentálne ho nevie vylúčiť na 100% , skôr tak na 90% .. vraj treba na to ešte trochu času a sledovať jeho vývoj
Neviem čo si o tom myslieť . Mali ste niekto podobný prípad ? Kedy sa vaše dieťa rozrozprávalo ? Nepočuli sme od neho ani jediné normálne slovo typu mama , tato ani nič podobné . Začínam sa báť aj keď som počula že to malo takto viac domácností a dieťa sa zrazu rozrozprávalo

karolsi
Autor odpoveď zmazal
annabjalonova
27. jan 2025

Syn zacal rozpravat 4 roky a 1 mesiac… sledujte porozumenie, rozumie vam? ked date nejake pokyny (samozrejme adekvatne na pochopenie veku syna) rozumie im?…

annabjalonova
27. jan 2025

spravanie ma ake? nie je hyperaktivny? Ako vam papa? Vyberany v jedle? nejake rutiny nevyzaduje?

annabjalonova
27. jan 2025

Treba spravit kolecko… psychologa ste absolvovali aj logo, ORL mate?, audiometriu mate?

basska_b
27. jan 2025

Kamoskin sa rozrozpraval v 3.5, ked siel do skolky. Dovtedy hovoril len NIE!!! 😄 po skolke zrazu vety ako "Daj mi to! To je moje!" Proste chcel sa ucit od deti, nie od rodicov. Takisto mu vela pustali TV, aj po anglicky a rusky, cely bol domotany

radolina
27. jan 2025

@annabjalonova priklanam sa k tomuto nazoru je treba vylucit viacero veci. ale celkom ma zaraza ze vas automaticky dr. neposiela na tieto vysetrenia.

julish
27. jan 2025

Nema stale zapnutu telku?

kleopatra114
27. jan 2025

Počuje dobre ? Ak ste neboli na ORL, tak v prvom rade tam.

janickacrazy
27. jan 2025

Treba ho dať do škôlky, u nás to pomohlo, samozrejme aj s tým, že treba chodiť na logopediu, snažiť sa s ním doma pracovať, vypnúť telku, odložiť mobil, hrať sa s ním. Absolvovať to ORL, či dobre počuje.

otilia16
27. jan 2025

Náš syn v 3 r tiež takmer nerozprával, len nejaké slabiky, mama, tata a pod. Od 2 r sme chodili k logopedicke, postupne vyradovala diagnózy, testovala ci dobre počuje, chápe. Boli to také všeobecné veci ako že keď je chrbtom otočený zasepkat na neho ci reaguje, jednoduché príkazy ako odnes papierik do koša a pod. Všetko sa zdalo ok, len tá reč sa nemohla rozbehnúť. Koncom apríla mal 3 narodeniny a reč slabota. V polke mája sme boli na zápis v MŠ a stále reč nič, ešte sme sa bavili s učiteľkou, že ako to bude od septembra zvládať keď nehovorí... A po zápise zrazu baaac, začal rozprávať, v septembri už učiteľka skoro odpadla, že sa mu ústa nezavru, rozpráva krasne aj 'r'... Sem tam sa zajakava,ale je to zrejme tým že chce rýchlo niečo povedať. Držím palce, nech sa aj váš rozbehne

annabjalonova
27. jan 2025

@radolina pediater stale dava detom cas, ja som si svojho riesila vo vlastnej linii uz ako 2 rocneho a 7 mesiacov. Isli sme postupne neurologia, psycholog, ORL, psychiater, audiometria… proste vsetko co suvisi s recou, vysledky? chlapec uplne zdravy, ziadne crty autismu, ziadne ADHD… vsetko v poriadku, denne sme makali na reci, ostala som doma… karticky, spievali, citali, pracovne listy robil, oromotoricke cvicenia… proste vsetko vsetko co moze existovat na podporu reci, syn uz druhykrat aj na pobyte v Dialogu na dennom stacionari… ale proste nic, on asi fakt chcel len cas 🙂 rozprava od prveho dna ako to zacalo uz treti mesiac, rec aj gramatika stale kostrbata, ale brutalny pokrok… kazdy mesiac, nove slova, nove vety… predlzene vety, kazdym dnom lepsia gramatika, proste sa nakopol uzasne… viete clovek by ani neveril, kym to nezazije ale ja to mozem potvrdit ANO su aj deti, zdrave normalne deti, ktore ZACNU ROZPRAVAT V 4 ROKOCH!😅

angelheart
27. jan 2025

8 mesiacov chodíte k logopédovi? A pokrok naozaj žiadny? To už mi príde dosť dlhá doba ... čo tam robí, ak smiem vedieť? Nejaké hry, posunky, rozumie dieťa, čo sa od neho chce? My sme tiež chodili na logo od 2 r. a chodíme tam s dcérou doteraz (už má 6).
Akého logopéda navštevujete? Obyčajný alebo klinický? Nie je to úplne jedno.

lienka.7
27. jan 2025

@autorka autizmus vám vyvrátili na základe testovania ADOS?

123tana123
27. jan 2025

Ahoj, môj syn začal rozprávať až keď mal 4,5 roka. Porozumenie mal však v poriadku od malička. Dnes sa uči na same jednotky 🙂 ak chceš napíš sukromnú správu

mikella912
27. jan 2025

syn začal ako po 4 roku, tiež mal podozrenie na autizmus, koli kadejakému spravaniu, kadekde sme chodili, pedopsychiater, psycholog, logoped, neuro. teraz je z neho sikovný 12 rocný chlapec plne zdravý, vdaka Bohu.Dovtedy rozprával iba hatlatinou

mikella912
Autor odpoveď zmazal
autor
27. jan 2025

@annabjalonova je dosť hyperaktívny ale s jedlom problém nemá vobec