Dieťa v škôlke, ktoré nebýva choré
Ahojte. Poznate niekoho koho dieta/deti nebyvali v skolke chore? Ze ci je fakt samozrejmost ze 2 dni v skolke tyzden doma alebo je aj sanca ze fakt nemusi byt dieta chore aj cely rok. Dieta mam otužile. Potrebujem trosku citat aj take pribehy a nie len ako je zena stale doma s dietatom na očr.
je to vyslovene individuálne...naša je v škôlke tretí rok, prvý rok zo začiatku chorá, potom už zdravá, druhý rok zdravá a tento rok je to najhoršie...lezie na ňu všetko🙂ale sú aj deti čo si všetko odkrútia prvý rok, rovnako aj deti čo sú celú škôlku zdravé a odkrútia si to v škole....tá imunita sa jednoducho buduje a prispievajú k tomu aj choroby...
Moja najmladšia je relatívne ok ale ona si všetkými chorobami prešla keď bola maličká a nosil stredný choroby zo škôlky ten bol chorý stále 2 roky a ona to s hytala od neho takže v škôlke je odolnejsia
Nechapem co to tu pisete niektore. Napisete ze dieta nebyvalo chore a potom menujete take choroby ako sarlach, zapal pluc a podobne, co moje deti nemali v zivote, skor mavali take tie bezne kasle a sople ale urcite mi to vadi menej
ako zapal pluc a sarlach 🤦
Tak bud dieta nebolo chore alebo bolo.
@nikayla a robis nieco zvlastne ci proste stastie?
Áno, moja prvá dcéra bola chorá 1x, dvojičky 1x zatiaľ 😉
@babulkomale práveže nič výnimočné, len čerstvý vzduch a dlhé prechádzky v každom počasí
@nikayla tak genetika 👍 my sme castokrat jedini vonku hlavne teraz v zime, ale tymi soplikmi si nas drobec v kolektive asi prejst musi 🤷
Moja dcera tiez. Bez soplov, 2x za skolsky rok v skolke bola chora. Teraz nastupila do skoly, a chora bola na zaciatku decembra.
Urcite vela spravi zivotosprava. Kolko z vas chodi von za kazdeho pocasia? Ci dba na zdravu a pestru stravu? Ci dava vacsinu roka vitamin D?
Mam také doma dve. Obaja v škôlke kiahne a dosť (chodili od 2,5 roka). Dcera je v predmaturitnom ročníku a jej najvážnejšia choroba v škole bol v šiestej triede zápal z písomky z dejepisu. Jej brat ma identické príznaky z nemciny, ale trvalé, takže smola. Inak bol tuším dvakrat doma so soplom.
Dobrý večer aj môj syn je škôlke 2 dni a má hned zapálené hrdlo a ideme doktorke a má angínu.Od 3.9.2022 má stále angínu až do teraz.Stale je na antibiotikách.Ideme na krčné tak som zvedavá ako dopadneme.Asi to bude musieť ísť všetko von.Ja keď som bola malá tak mi 2krat vyberali nosné mandle.Aai bude pomne .
@babulkomale aj my sme vždy jediní, nikde žiadnych detí. Či je teplo, či zima 🤔
Moje staršie dve deti nebývali choré ... Teraz tretie je stále doma
moje deti neboli nikdy tak chore v školke, že 2 dni tam a 2 tyzdne doma.....do školky obaja nastupili ako 2ročný a ano, častejsie boli chorý prvý polrok v školke...ale t.j. raz za mesiac ....po polroku už fajn, byvali chorý tak 2krat do roka (to aj teraz a uz su davno školaci)...na OCR som ani nebola, vlastne len kvoli karantenam a covidu...inak nie.....nie každe dieta musi byt tolko chore...
Tri deti (najmenšie 8), a antibiotiká ani OČR nepoznám.
@stanislavicenka My chodime naozaj za kazdeho pocasia, v lejaku, vetre, mraze, jedine nie ked je vichrica. Maly je aj celkom otuzilec, susedy komentuju, ze je slabo obleceny. Doma to sterilne nemame ani omylom, vonku ho tiez necham magat sa v blate, ked chce, aj z kaluze sa uz napil v nestrazenej chvili. Dcko davam, na stravu dbam.
Maly mal pred skolkou 2x sopel a raz hnacku. Od skolky stale nieco, ale aspon ma tesi ze zatial bez ATB.
Moje dieťa ....nebývalo choré ani v jasliach ani v škôlke aj keď bola doslova zamorená celá škôlka ,moje dietko ako posledný Mohykán bolo ok....žiadne sople,žiadne kašle ,akoze úplne zdravé bez akýchkoľvek príznakov,ale za to ja som bola furt chorá,lebo dopratala zo škôlky,ona nič a ja som to vždy schytala. A ak náhodou neprišla do škôlky tak bola v panike celá škôlka,lebo ak by ona bola chorá,tak potom už čo ostatní 😃😃😃doteraz sa na to smejeme 😉 ale kiahne dostala, nech zase nepreháňam
Ahoj nebývame chorý ani v škôlke. Syna očkujeme proti chrípke ma 4 roky a sme spokojný
prvorodený bol v skolke tyzden a potom dva doma, tak nejako....tak som to po 4 mesiacoch vzdala a nechala ho doma. Nastupil potom ako 4rocný, ale sopel skoro kazdých 6 týždňov...druhorodená šla ako 4 rocna do skolky, prechodila bez nadchy a inej choroby jesen a zimu a v marci 2018 schytala takú chrípku, že horucky do 40 liezli, už som ju mala aj pobalenú, že volám záchrankyú (akurát bol muz na sluzobke). Potom zasa dlho nič, ale to je ona, nic a potom choroba s vysokymi teplotami...Najmladsia horucky nemava a sopel tiež minimalne.
Môj bol taký. Prvý polrok byval chorý a potom už vôbec. Ale je fakt, že ja som ho nikdy nedala ani do škôlky, ani do školy, keď mal nábeh na chorobu. Hneď, ako som videla, že dačo na neho lezie, ostal doma. Dva tri dni kľudu väčšinou stačili, aby zvládol choroby tak, že žiadne ATB, ani žiadne iné lieky nikdy nebral. A nikdy nebol chorý tak, že týždeň a pod. U nás ale od 3 rokov studený odchov v zmysle, bývali sme na chate v horách a mali bežne v zime dnu len 17-18 stupňov. Dieťa celú zimu vonku v snehu, v lete samozrejme tiež. A do 5 rokov nejedol skoro žiadne sladkosti a pod. Každý deň odšlapanych 10 km pešo či prší, sneží, či pečie slnko.
Čau, no u nás také zvláštne, lebo tento rok bol malý chorý od kedy v septembri nastúpil do škôlky až do polky novembra, len také sopľokašle, týždeň škôlka, týždeň doma, chlap už na nervy (on s ním bol). No a zrazu akoby uťalo a malý v škôlke nonstop až doteraz...🤷 Netuším prečo. Nič špeci mu nedávame, len ráno polku vitamínu c, ale to vlastne nonstop dostávajú, aj cez prázdniny. V škôlke je tretí rok...
Obe moje deti ...🤷♀️
Moja dcéra už má 22 rokov a za celý jej život bola asi 5x chorá...nemohla som kojit, tak som sa strašne bála, že bude často chorá a nebola ;) len my sme každý rok chodili k moru, prvý krát bola ako trojmesačná...myslím, že aj to jej pomáhalo k zdraviu
Ano, nas treti bol v skolke najmenej chory...zato ako babo schytal od starsich vsetko...a aj ja. Je prvak a 0 vymeskanych hodin za polrok, co som este nezazila u mojich...starsi maju cez 50h a asi 2x boli chory. On ako jediny ani covid nechytil a to spal pri mne 🤷♀️
Samozrejme, je veľa takých detí. Ale to tu žiadna mamička takého dieťaťa nezalozi tému s názvom "moje dieťa nebýva často chore, chodí do škôlky a ja nemusím riešiť ocr" preto máš pocit, že čítaš len o Tom, že žena je stále doma s chorým dieťaťom.
Moja staršia nebývala veru chorá. Teraz ma 7,5r a bola v novembri chorá hneď 2x. A predtým bola naposledy vo februári 2019. Zato mladšiu mám každý druhý týždeň doma.
Moje krstna. Teraz ma 15,ale ako decko a skolkarka nebyvala chora takmer vobec.pritom nejedla ziadne vitaminy, ovocie,zeleninu, nesportovala. Byvala len kazdy den von. Zrejme to ma genetické
Moje deti sú zdravé, ale pred rokom som dala jedného syna zaočkovať proti chrípke, lebo mu po kovidovych karanténach chýbali protilátky a každá ľahká nádcha ho dostala s horúčkami 39. Očkovanie mu vtedy pomohlo.
@anjelicek26 kedy si davala deti do Jasličiek?

Aj moje deti sú zdravé. Syn od septembra bol 2x chorý a dcéra ani raz. Do škôlky chodili už minulý školský rok a chorobnosť bola rovnaká. Covid sme nemali, ovčie kiahne už 4tu sezónu sa aktívne snažím nakaziť a nič. Nechytia.