icon

Dieťa v škôlke sa neadaptuje

5. sep 2025

Dnes už aj učiteľka krútila očami nad jedným dievčaťom 4 ročným ako strašne nahlas reve ziape každé božie ráno od šatne..
Tie deti ktoré idú do triedy bez plaču tak akonáhle vidia počujú toto dievčatko tak začínajú naťahovať aj ony a pridajú sa k nej. Keď táto v škôlke nie je tak sú deti v pohode a idú do triedy bez plaču. Nepáči sa mi ako to dievčatko dá jej matka do triedy. Matka je vysmiata a vrešťajúce dieťa bez utešenia alebo chlácholenia strčí učiteľke nasilu a v sekunde je preč s úsmevom na tvári. Stretli ste sa už s takými matkami?

Strana
z2
nikpa
5. sep 2025
@anonym_autor

@nikpa nikto sa tam nelúči 10 minút, ale príde mi to kus surové ani objatie,pusa , nepáči sa mi že učiteľka jej ju trhá z rúk. Ostatné matky sa sťažovali v šatni na to, že majú deti bez plaču ráno a príde toto dievča zo strašným krikom a potom aj ich deti začínajú plakať

@anonym_autor my ani ty s tým nič nespravíš. A v škôlke tiež nemôžu nakazat rodičom ako sa majú lúčiť so svojimi deťmi. Ci je to dostatocne láskavé alebo nie, je uhol pohľadu. Ak sa ti to nepáči, tak sa na nich nepozeraj. Alebo čo, čakáš, že ju kvôli tomu vylúčia zo škôlky? 😄

ada288
5. sep 2025

@anonym_autor co je v MS, nechaj v MS, co je doma, nechaj doma 👌

anonym_f99d69
5. sep 2025
@anonym_d44ddb

@anonym_f99d69 ja opacne, nedam dopustit na sukromnu skolku avsak trrba rozlisovat sukromna a sukromna, niekde to beru ako poslanie a su tam jedna velka rodina niekde ide o biznis, poznam aj take skolky

@anonym_d44ddb mam skúsenosti aj aj, nejde o to, či je súkromná, alebo štátna. Ide o učiteľky.

anonym_79c2f9
5. sep 2025
@anonym_autor

@michaela789 nie všetky deti boli doma 2 mesiace. Naše chodili,boli doma len 2 týždne na konci júla čo bola zatvorená škôlka

@anonym_autor a to nevidíš učiteľku ako guľa očami, že si svoje deti nechala okrem 2 t celé leto v škôlke😂staraj sa o svoje deti vieš o tom, že niekedy plaču aj prváci na ZŠ?pohorsovat sa na dieťati, ktorému je smutno a matke, ktorá sa síce usmieva, ale vo vnútri trpí je hnus.Hned spisujte petíciu, že deti psychicky trpia a pripravuj si predslov na rodičovské.Aj v dospelom kolektíve majú ľudia svoje muchy toto je malé dieťa😯

lenjaja84
6. sep 2025

@anonym_autor este je v skolke len prvy tyzden, ma cas aby sa to zmenilo, po mesiaci,alebo dlhsom case, by som sa o to zaujimala viac, alebo zaujimala sa o svoje dieta hlavne 🤷🏻‍♀️

matab19
6. sep 2025

@anonym_autor možno jej trhá srdce...a úsmevom na tvári to len maskuje

marca12
6. sep 2025

@anonym_autor Co ty vies,ci za rohom alebo v aute neplace? Presne tento postup odporucaju ucitelky. Nedat na sebe znat emocie a za rohom si poplakat,ked ta dieta uvidi. Nemas ho utesovat,lebo len predlzujem tuto situaciu. Za mesiac bude situacia ina,mozno si dievcatko zvykne a pojde to uz bez placu.

anonym_463214
6. sep 2025

Častejšie sa stretávame tu na MK s matkami tvojho typu, ktoré si myslia, že sú dokonalé a ich deti takisto.. Zamysli sa nad sebou...

lauricka
Autor odpoveď zmazal
autor
6. sep 2025
@lauricka
Odpoveď bola zmazaná

@lauricka mňa len udivuje, koľkým matkám príde úplne OK to, že dieťa je vytrhnuté z náručia

macko1983
6. sep 2025

@anonym_autor ty máš zrejme nervy na to chúďa dievča, lebo ti rozplače tvoje dokonalé,neplačúce dieťa. Užívaj si svoje neplačúce dieťa a nechaj učiteľku robiť svoju prácu, na to tam ona je.

anonym_bfcd48
7. sep 2025
@anonym_autor

@lauricka mňa len udivuje, koľkým matkám príde úplne OK to, že dieťa je vytrhnuté z náručia

@anonym_autor aj mne trhali dcéru z náruče. Doma sme sa pomojkali vysvetlili, a v škôlke už nebol na to čas pusinkovať keď by to aj tak nepomohlo. Ci čo má akože ta matka podľa teba robiť? Tak ju zastav pred školkou a dohovor jej ako by si to urobila ty a nestazuj sa sem na MK, keď ti to aj tak nepomôže. Len preto, že jej dieťa horšie zvláda škôlku tak ona nemusí byť hneď zla a necitliva matka. Možno ani netušíš ako sa musí ona cítiť, kvôli pohľadom, ktoré každé ráno musí zažívať vďaka vám.
A áno, aj u nás v škôlke sú v strednej a dokonca aj v predškolskej triede deti ktoré plačú po prázdninách.

anonym_75f331
7. sep 2025

@anonym_autor u nás bol plač prvého 1,5 roka. Akonahle som odišla, dieťa bolo ok. Verím, že je to neprijemné anpreto som vždy chodila až 7:50 aby sme stretli čo najmenej ľudí. Nie je to neadaptáciou dieťaťa ale prežívaním emócií.
Moja nebola takto vôbec jediná. Ak tvoje dieťa neplače pri vstupe gratulujem. Nie každý má také šťastie.

anonym_a2f85f
7. sep 2025

@anonym_autor autorka, deti plačú aj v škole, dokonca sme mali chalana na 2.stupni, ktorý celý september slzy v očiach. A v priebehu dňa vždy vyškerený, s kamarátmi. Prázdniny dosť zamavaju s deťmi, a takíto drobci sa o to viac naviažu na mamu. Vždy sú citlivejšie deti alebo takýmto spôsobom presadzujuce si svoje požiadavky. Učiteľka určite nie je nadšená, ale popasuje sa s tým.

mkiss
7. sep 2025

@anonym_autor ono to dieťa reve cirkus kým tam je rodič a preto treba rychlo dieťa odovzdať do škôlky a odísť a chvíľu poplakal a potom bol pohode no moj syn toto robil snáď celu škôlku pretože bol často chorý a doma čiže adaptácia nastavala po každé neje to jednoduché pre tu matku ale vsak musí ísť do roboty inak by ho tam nedávala a dcéra ta nechcela domov zo škôlky čiže každé dieťa to ma inak

anonym_38638a
7. sep 2025

@anonym_autor to vážne už riešite spolocne s inými matkmi v satni tuto “kauzu”? Vy budete asi take tie “matky-mreny”, však? Možno by bolo dobre venovať sa miesto toho vlastným detom a naučit ich nepridávat sa k skupinovemu plaču, ved by to malo ísť jednoducho, ak to nie sú žiadni nováčikovia, všakže…

1mina
7. sep 2025

Áno to robila aj moja dcéra prvé dva týždne. Žiadne chlachonie, to sme sa snažili doma vysvetliť a po ceste, tam to všetko len zhoršovalo
. Tiež mi ju učiteľka musela brat a odniesť a vrieskala že až. A čo potom vyhodiť dieťa ? Týždeň je ešte málo. Naša po dvoch týždňoch sa ma večer pýtala že či ju zas pani učiteľka odnesie, ja že no ak zas bude výstrajat bude musieť, ale že do škôlky proste ísť sa musí, či by nebolo lepšie keby šla sama. A vtedy zrazu akoby jej cvaklo a odtedy prestala 😂 celé zvyšné roky ju učiteľky len chválili aká je super, dobra, tichá, a ona škôlku už celý zvyšok času zbožňovala, potom plákavala keď ochorela a nemohla tam ísť. Boli to proste len prvé dva týždne kým sa adaptovala. Skôr mi príde divné že ostatné matky riešia akom vadí prvý týždeň nejaké dieťa ktoré plače. Mám v škôlke ešte syna 4,5 roka, on už je zvyknutý a tiež má v triede nové deti a tiež počujem niekedy vresky aj poobede ešte keď prídem. Ani na nenapadlo sa nad tím pozastaviť . On pohodak že piatok jediný spal na obed 😂

bubik6x
7. sep 2025

Vieš že vlastne to je najlepšie čo môže urobiť? Áno sú deti ktoré revu pri príchode ale lúčiť sa s nimi ďalších či už 5 alebo 15 minut situáciu len zhoršuje, v 98% prípadov deti po odchode rodiča prestanú plakať do 5 minút, to že ostatné sa opicia po nej, no sú to deti a je to normálne ale treba to brať z rezervou a nie sa nad tým pohorsovat, moju som musela odovzdať učiteľke do rúk inak by sa odo mňa nepohla a tiež to bolo z plačom, do pár minút som dostala fotku ako sa pekne hrá a bolo po placi, jeden deň bol lepší iný horší a to sa tam mala ako kráľovná, niekedy situáciu neovplyvnis aj keď robíš všetko najlepšie ako vieš

anonym_de6c59
7. sep 2025
@anonym_autor

@michaela789 nie všetky deti boli doma 2 mesiace. Naše chodili,boli doma len 2 týždne na konci júla čo bola zatvorená škôlka

@anonym_autor no ty budeš chodiaca kopa empatie. Nie tvoje dieťa ale v prvom rade ty zle reaguješ na tuto situáciu. Čo nevidieť budem mat 50ku, starsi syn /uz ma teraz cez 20/ reval nonstop celu škôlku, ozaj celu každý jeden deň. Nepomáhalo vysvetlenie, dohovor, tisenie, objatie….skratka nic, ako sa hovorí ani po dobrotky ani po zlotky. Neskutočne ma to trápilo, že to takto znáša. Myslela som najskôr že je to v učiteľke, či v deťoch, chcela som meniť triedu, aj celu škôlku….az ma ucitelka ukludnila a ubezpečila že plače len kým ma vidí že zájdem, otočí sa je kľud s usmevom na tvári. Hold niektoré deti sa ťažšie “ustrihuju z pupočnej šnúry”. Plakanie síce trvalo naďalej ale už ma to netrápilo….no keby som natrafila na takú úzkoprsú a súdiacu mamku niečo ako ty, asi by som sa ozvala. Nevieš čo je za tým, čím si prechádza to dievča, jeho mama - tak nesúď! Namiesto toho pochvál to svoje ako to pekne znáša, a ty si radšej narataj do desať, ak nepomoze aj do 100 než začneš prskať.

ema22270
7. sep 2025

To aj pani ucitelky povedali, ze deti plakat budu a nemame sa s nimi dlho lucit, lebo to bude len horsie, rychlo sa rozlucit a ist prec. Mladsi syn trraz place, chodi tyzden, starsi neplakal lebo par mesiacov chodil do jasliciek a bol zvyknuty uz trosku ist sam do kolektivu. Nepride mi to nijako teda zvlastne, ze deti placu v skolke. Trva to, kym si zvyknu. Ak nas place chvilku a potom sa ide hrat.

anonym_333f2b
7. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_da8463 to ste nevideli pohľad učiteľky oči v stĺpik že jej táto rozplače celú triedu 🫣

@anonym_autor ked by slo o tvoju dceru,ktora rozplace zvysne deti a robi čurbes - dala by si ju do inej školky ci nechodila by nikde? 🤦‍♀️ preco fuurt ma dakto potrebu riesit cudzich

anonym_9af0db
7. sep 2025

Autorka ja ta chapem. Moje dieta chytilo blok z tychto placucich deti...sak to bolo kazde rano. Neskutocne se tesil do skolky a zrazu kazde rano panika... Dlho trvalo, kym nejak pochopil, ze si ich nema vsimat. Prve dni je to normalne, ze deti placu, ale ak to bude trvat dlhodobo a bude to mat negativny vplyv na tvoje dieta, tak to urcite ries. Teraz je este skoro hodnotit. Este tomu daj cas.

oblecenie99
7. sep 2025

A vy akože ste v pohode s tým, že vaše deti sa zase pridajú a vďaka nim má učiteľka skupinový plač? Nebyť vašich detí, plakalo by tam iba jedno! Však niečo s nimi robte, aby ich nerozplakalo iné dieťa. Tá mala aspoň má dôvod, aký dôvod majú vaše? Že je to blbé, nie?

sisska96
7. sep 2025

No a čo? Hystéria prejde po pár minútach

anonym_79c2f9
8. sep 2025
@oblecenie99

A vy akože ste v pohode s tým, že vaše deti sa zase pridajú a vďaka nim má učiteľka skupinový plač? Nebyť vašich detí, plakalo by tam iba jedno! Však niečo s nimi robte, aby ich nerozplakalo iné dieťa. Tá mala aspoň má dôvod, aký dôvod majú vaše? Že je to blbé, nie?

@oblecenie99 čo sa s tým dá robiť?vypnes mu gombík, aby ostatní neplakali?

oblecenie99
8. sep 2025
@anonym_79c2f9

@oblecenie99 čo sa s tým dá robiť?vypnes mu gombík, aby ostatní neplakali?

@anonym_79c2f9 Myslela som to absolútne sarkasticky. Samozrejme, že sa s tým nič nedá robiť.

anonym_d858ff
11. sep 2025

Presne toto zažívam každé ráno so 4- ročným synom. Ani nevieš, ako mi to trhá srdce, keď ho nasilu musím strčiť plačúceho do triedy a odísť. Žiaľ dlhé lúčenie s mojkanim a chlacholenim bolo ešte horšie. Nevieš, čo je za úsmevom tej matky, možno celú cestu domov plače. Učiteľkine ksichty určite nepridávajú na pohode ani matke ani dieťaťu.
Poobede je môj syn vysmiaty a šťastný, celú cestu domov sa mu ústa nezavru, čo zažili a že sa teší na zajtra...a ráno zase plač.
Prosím nesúď, keď do toho nevidíš!

Strana
z2