Dieťa zo škôlky bolo zabudnuté v autobuse
Rozprávka pre rodičov: Bola raz jedna škôlka, ktorá sa starala o bohatý program detí a raz mala na programe návštevu deti v divadle. Všetko prebehlo super, deti boli nadšené a aj unavené. Tak sa stalo, že pri návrate po ceste jedno menšie dieťa zaspalo v objednanom autobuse. Pred škôlkou deti s učiteľkami vystúpili a autobus odišiel. Deti sa išli vyzliecť a naobedovať a vtom sa zistilo niečo strašné: chýba im jedno dieťa. Tak zavolali ujovi autobusárovi, ktorý zistil, že dieťatko spí v autobuse, tak sa našťastie rýchlo vrátil. Všetko sa dobre skončilo a deti mali z toho zábavu, či aj zodpovedné učiteľky nevieme. Je to veľmi zaujímavý príbeh, ale žiaľ skutočný. Niekto sa zasmeje ale v podstate to smiešne nie je, lebo čo keby to bolo práve vaše dieťa. A myslíte, že sa o tom rodičia vôbec dozvedia? 😀 🙄 🙄 🙄
Možno rátali čapice ako vo filme sám doma. 😅
@ledyna urcite sa o tom dozvedia, ved ostatne decka sa urcite doma budu chciet pochvalit, co zazili ;)
asi som nebola obľúbená 😀
Ahojte ak sú tu vegetariánky maminky poraďte prosím ako ste to vyriešili v školke, zatial to vyzerá že aj keď personál chápe, že jedálniček v školkách a školách je zlý, všetci sa musia prisposobiť normám o " zdravej výžive ".
Super takyto odstrasujuci pribeh nam tu este chybal 😠 😠
Naco je dobre taketo veci pisat?Aby boli nejakecitlivejsie mamy v stresse ked daju deti do skolky?Ked je to seriozna a hlavne PRAVDIVA prihoda je max seriozne sem dat meno skolky ak nie,tak sa nad sebou zamysliet 😖 😠 😠
P.S inak ja nepatrim medzi vystresovane mamicky 😉
@shopoholocka to bolo v Po 😀 ale ta škôlka už nefunguje ....
o čom má byť táto téma? ak o nekompetentnosti zodpovedných, bolo by dobré teda konkretizovať a nie zovšeobecňovať...
v každom prípade, chvalabohu, že sa nič zlé nestalo, všetko dobre skončilo a deti mali napokon aj zábavu 😀 hoci verím, že učiteľky, ani rodičia nie 🙄
A mimochodom také precitlivené mamičky by ani nemali chodiť na modrého koníka lebo tu sa iné veci poslednú dobu riešia 😀 😝
ledyna@maslenka47 nie vždy sa dozvedia, nášmu vnukovi učiteľka dohovárala kedysi, ze nemusí všetko doma hovoriť, veď si to vyriešia v škôlke . A veľa detí zabudne do pobedia, čo sa stane v škôlke.
ked ideme niekam zo skoly autobusom, po vystupeni studentov obideme bus, ci tam nieco nezabudli, nenechali smeti alebo neporiadok. Moze sa stat, ze deti ratali po nastupeni do autobusu a tym padom sa spolahli, ze ich rovnaky pocet aj vystupi. Ale ze sa nepozru, co po detoch ostalo v buse? A inak, take male deti treba aj castejsie kontrolovat, ci su vsetky, nez nasich studentov. Ucitelky mali byt zodpovednejsie, si myslim. No ale stane sa, sme ludia. Nastastie, toto este nebola tragedia.
ledyna@shopoholocka : škôlku nemôžem uviesť, pretože tam ešte naše dieťa chodí . A na malom meste sa hneď veľa veci roznesie a daľším problémom je to prepáč ale stáva sa, že rodičia často nemajú čas zaujímať sa o takéto veci, hlavné je, že je dieťa zdravé a spokojné .
Chyba nastala aj u učiteľov, lebo si ich hneď po vystúpení nespočítali a šofér si mal zas obísť na konečnej vnútro autobusu /ešte pred škôlkou/, keďže bol objednaný. Predsa len viezol škôlkárov a deti si neraz zabudnú aj topánočky. Takže tak. Sme ľudia a chybujeme. Nemá sa to stať, keď už nesieme zodpovednosť, ale stáva sa. 😒
to ste ešte nepočuli o oteckoch,ktorí šli s dieťaťom na prechádzku a domov došli bez neho,lebo ho niekde zabudli? 😀
moj byvaly manzel-naucil det pozerat hracky v tescu- spravil si nakup sup pre deti a domov- raz sa pozabudol a dosiel bez nich- kde mas deti? reakcia-hodil tasky a uz ho nebolo- o 10 minut dosiel-a od vytahu uz krical-nestresuj, boli tam kde som ich nechal-tak bud ticho nech to ani nevedia 🙂 no deti boli stastne ,lebo dostali novu hracku a my mame naco spominat...
Tieto pripady sa stavaju aj ked vacsinou pri tychto skolskych autobusoch koncia stastne ale napr oteckovia co zabudnu svoje deti rano v aute dieta zaspi a on odparkuje a dieta necha na slnku aj 5-6h tak tie tak stastne nekoncia - a taketo pripady sa stavaju tiez aspon raz za sezonu 😢
@lauricka ďakujem, zatial iba zisťujem, ale prvé reakcie že : my nemožme brať cudziu stravu do kuchyne a neviem ešte sme sa s tým nestretli a normy a salmoneloza..a ja im že tieto baktérie sú v mäse a udeninách a oni že ano, ale..ešte som to nevzdala, veď aj v nemocnci nám vyšli v ústrety bez komentárov 🙂 horšie je že nechcem aby to jedlo zohrievali v mikrovlnke ale normálne na sporáku..
Ja som precitlivela, ale podla mna sa nic strasne nestalo. Pises, ze si to rychlo vsimli a zavolali soferovi, ten sa vratil. Co z toho keby aj ucitelky boli neviem ake a sofer havaruje a detom sa nieco stane? Urcite by som z toho nejaky cirkus nerobila. Ucitelky tiez maju pravo ntobusea unavu, dietatu sa nic nestalo, nabuduce sa im to uz urcite nestane. Manzel mal vsak suseda, ktory ked s 2 rocnou dcerkou isiel zo skolky (jasiel), tak mala tiez cestou domov zaspala v autobuse. A nechcel ju budit ked tak pekne spi. Tak ju ten blbec nechal v aubuse. Az na konecnej zacal celu situaciu riesit sofer, ked tam nasiel dieta same.
@mmacino, mate naozaj az taku strasnu stravu? My sme najprv dali dcerku do takej takmer sukromnej, blizsie info by som ti dala do IP, kvoli strave. No a neboli sme spokojni. Prestala chodit, rok nato sa dostala do statnej a sme velmi spokojni. Zial malej zistili ochorenie, pri kt. jej budem musiet varit ja a poviem ti nie je to sranda ked s tym zacnem denne 2 cerstve chody, plus desiata, olovrant to uz taky problem nie je. Mozno na rodicku by ste sa mohli ozvat, ale asi zavisi od riaditelky, tu mali ozaj max. dobru stravu, salaty, ovocie, cerealie, castejsie celozrnne pecivo, hrianku s cesnakom,.....nikdy ziadne vyprazane, parky alebo nezmysly...
@katka1981 a predstav si, ze by tie deti isli obycajnym MHD spojom (v Brne dost bezna vec) ... kde by potom asi to dieta hladali 😖
myslim, že sa nič hrozne nestalo, ved išlo o trocha dalej v autobse a bol tam aj šofer,ktorý určite by zistil, že ma dieťa ,keby začalo plakať.Jednoducho v tom strese ,unave to učiteľky zabudli spočitať. Stava sa. Ale ja by som to nerozmazavala, ani neodsudzovala. Horšie su pripady, ak rodičia zabudnu na svoje dieťatko. Ja osobne som na jarmoku našla asi 5 ročnehchlapčeka ,ktorý plakal pri kolotoči ,že sa stratil. A viete ,kde boli rodičia, veselo si pili pivko, jedli klobasku a a ni nezbadali, že im chyba dieťa. To je horšie. A ešte jeden pripad z jarmoku, ktorý maju moje deti staršie, ked na ostrovčeku v strede kruhaču sa hralo 2 ročne dieťa a rodičia ho hladali . Takže neodsudzujme učitelky, kotre mali na starosti viac detičiek, skor sa pozrime na takýchto nezodpovedných rodičov. A tých je nemalo, denne vídam, maminky s kočikom v kaviarni, alebo v krčme popíjať vino, pivo, cigareta v ruke a deti behaju kade tade po okoli a ony ani nevedia kde su,take su zadebatovane.
A ešte jedna poznamka, k nám zvažaju deti z 3 dedin, a kedže rodičia nemaju inu možnosť, už take male detičky su naučenechodiť autobusom rano do školky a poobede domv, pekne si sadnu najbližšie k šoferovi, on siich spočita a ide sa, vie, kde ich ma naložiť aj vyložiť.
@zuzkaanicka, no ved ten hnup, muzov sused tak nechal malu v MHD, mobily este neboli a zevraj to bolo uz po tme, zevraj o desiatej v noci volala jej mama, svojej mame, co byvala pri konecnej, ze aby cakala na vnucku na zastavke, ze ju v buse muz nechal. Ale zato ho mali rovno supnut do cvokhauzu.
@katka1981 Tak to uz musi byt ina kategoria 😝 ... IQ asi 15 kyvadlovych 😀
@zuzkaanicka, mozno mal vypite, lebo neviem ako inak by siel s malou zo skolky po tme v noci. POdla mna sli zo skolky do krcmy, alebo neviem, ale normalny nebol (uz zomrel)

A tie ucitelky boli kompletne, ked si deti nespocitali? 😕