icon

Do koľkej funguje vaša škôlka?

lea77777
20. mar 2017

prosim zaujima ma, do kolkej standartne funguje vasa skolka? ma statna skolka nejaky predpis, ktory upravuje prevadzkovu dobu? zaujima ma Bratislava. dakujem.

Strana
z3
siska53
19. dec 2017

@kvetinka75 tak to mas super pracovnu dobu. Ja skor ako 15:45 neskoncim,zvacsa o 16tej,mame smeny. My mame skolku do 17 a veru nasa je tam zvacsa medzi prvymi a odchadza medzi poslednymi. Prichadzame okolo 7 a najskor sa mi podari po nu prist okolo 16:30. Ale viem,ze zvacsa sa rodicia pri detoch striedaju,jeden odvadza,druhy privadza. U nas starsie dieta do skoly odvadza muz, ja mladsie a poobede ja idem.po oboch alebo moji rodicia,obcas druha babka (ta ale vzhladom na situaciu len obcas moze)...

V mojom okolo su vsetky skolky do 17. Sukromne dlhsie samozrejme 17:30-18.

montemotherone
19. dec 2017

@lula26 súhlasím, nie je šťastné riešenie ak má dieťa ostávať v škôlke do 17.00. Na druhej strane, sú rodičia, ktorým to situácia jednoducho neumožňuje, robia dlho, na smeny, nemajú pomoc rodiny...
Ono sa ľahko hodnotí, z inej pozície, keď nezažiješ. Ja som pri dcérke rúbala do roboty na 6.30, muž ju viezol na 7.00, aby som ju ja zase stihla do 16.00 vybrať. Poviem, ti, dosť o hubu. Ak bývaš v jednom meste, robíš v druhom, a ste na to sami dvaja rodičia.... Tiež na mňa jedna učiteľka (bezdetná, rozvedená) zazerala, čo som to za matku 🙂 Teraz som si to "zariadila". S malým som ešte doma (má 3,5), chodí do škôlky len na pár dní, aby bol s rovesníkmi, inak si užíva pohodu doma. Celodennú škôlku, začne vlastne až keď bude mať 4,5... a neuveríš, zas mňa niektoré zazerajú 🙂 ... Ľuďom nevyhovieš. Ešteže nežijeme "pre ľudí", ale pre seba 😉

kvetinka75
19. dec 2017

@siska53 no veď som si prácu hľadala pomaly 3/4-te roka. A bola som rada, že mám takú akú mám ale tiež dcéra prichádzala prvá a odchádzala posledná. Vtedy tam bolo dosť detí ktorých mamy boli na materskej, robili na smeny alebo mali starých rodičov.

@montemotherone zistila som, že ani ak nie je dobre, ani tak. Stále bude niekto komu sa nebude niečo páčiť. Ale hlavne, že vám to vyhovuje. Neriešiť ostatných. Ja to už dávno nerobím. Nech si každý myslí svoje.

lula26
19. dec 2017

@kvetinka75 by si sa čudovala, ale na Slovensku! A za svojím názorom si stojím!

zuzka0605
20. dec 2017

ilava do 15.45, aj skolka aj skola.ked su obaja pracujuci rodicia, bez pomoci napr. babiek a pod..je to dost o drzku.na druhej strane nechavat dieta do 17 v skolke, nie je podla mna najvhodnejsie a beriem to len ako nutne riesenie, ked sa neda inak

kvetinka75
20. dec 2017

@lula26 veď OK, ja si tiež stojím za svojim, každý má svoje skúsenosti

Strana
z3