Do škôlky v septembri 2011
ahojte.. ktorí sa chystáte do škôlky budúci rok v septembri? Rada by som vedela Vaše postrehy,názory, ako je to s prihláškami do škôlok atď. Ďakujem..
@winona24
jasné že nemáš čakať ešte jeden rok ak nemajú plný stav dieťatko ti vezmú
@deirdra neviem od kedy platí toto pravidlo ale určite dlho škôlky môžu ale nemusia zobrať detičky mladšie ako 3 roky a
ja som nepovedala že dieťatko do škôlky nevezmú ale len to že dovŕšenie veku sa berie do 1.9. a nie do 15.9. nič iné
to isté platí aj o školskej dochádzke: dieťatko 6ročné narodené 31.8. musí ísť do školy ak nedostane odklad ale dieťatko narodené 1.9. pôjde do školy až na rok ak ...
a to isté platí aj o ukončení povinnej školskej dochádzky v 16 rokoch 🙂
http://babetko.rodinka.sk/index.php?id=591820&t...
toto som teraz našla na nete....celkom prehľadne popísané 🙂
ahojte. NAs Tomasko nastupuje od pondelka do skolky a veru mam nervy ako to zvladne a pod. Bol sice v rehabilit. sanatoriu a tam bol v kolektive deti, ale bol to iny rezim a pod.
sorry, to som v inej teme 🤐
k tomu článku mám pár pripomienok. Žiadosť o prijatie do MŠ nemusí byť na predpísanom tlačive, môž byť napísaná hoci aj "na kolene", riaditeľka ju musí akceptovať - ale doporučujem si ju ísť zobrať do MŠ. Počet detí v triede je uvedený pre nepretržitú a týždennú MŠ - takých je málo. Pre bežnú MŠ sú počty detí v triede iné. Tak isto nie je povinné dať odpoveď na žiadosť do uvedeného termínu - apríl, máj, lebo rozhodovanie riaditeľky nespadá pod určitý zákon, teraz presne neviem aký, to by som si musela pozrieť.
dobre ranko, nevie mi niekto poradit ohladom prispevku na stravu pre dieta v ms?pocula som ze slobodnym matkam prispieva stat na stravu...
Ahojky, aj ja sa pripojim 🙂 moja mala bude mat 28.9 3roky, dufam, ze v septembri ju vezmu do skolky tu u nas v Raci ... dnes som sa tam bola pytat na prihlasku, 15.2 ich zacinaju davat.. tak uvidime .. po tom co som vsetko pocula, uz prestavam dufat, ze mi ju vezmu :/
Ahojte, aj moj syncek pojde tento rok do skolky 🙂 je narodeny v novembri, ale prihlasku uz mam doma. Ak budem chciet vezmu ho hned v septembri, inak az v novembri. Sa mi nechce verit, ze uz je taky velky, ze do skolky by mal ist. Inak aj sa nejak extra treba teraz detickam venovat? Ucit ich nieco? 😕
Ahojte, my chceme nastúpiť do škôlky od januára buduceho roku, ale od septembra by som chcela, aby sme začali postupne chodiť do treidy, zoznamovať sa s deťmi a tak. Preto sa musíme zapísať už teraz. Len nejak neviem stále zachytiť, že odkial mám vziať tú prihlášku, ktorú zanesiem na správu materských škôlok ako na zápis? 😅
Ďakujem
@indiankaindi priamo v škôlke ,v ktorej sa chceš zapísať..poprípade na jej www stránke 😉
@winona24 Ďakujem 🙂
Ja bývam v meste kde je asi desat školok, samozrejme sme s mužom vybrali tú ktorá je najbližšie nášho bydliska, podla toho čo som počula je aj najlepšia, žial aj najplnšia, a berú aj minimalkáčov - od dvoch rokov, podmienka je že nesmú mať plienku. Dcérka bude mať tri roky 19.09., a ja nastupujem do práce už vo februári, to znamená, že sme ju chceli umiestniť do školky už skôr, ale nám ju nezobrali, vraj sú preplnení, musíme prísť na zápis, a aj to je otázne či nám ju od septembra zoberú. Jasné, mám ešte 9 možností kam ju dám, ale z počutia viem, že sú všetky školky preplnené... Dcerka je samostatná, bez plienky, vie sa napapať, vyzliecť, obliecť ešte nie, ale na tom popracujeme, vie sa obuť, má veľmi rada detskú spoločnosť... Zatiaľ ju budú strážiť babky (zlaté to ženy), kým pôjde do škôlky 🙂
no aj my sa chystame na zapis a do skolky... zatial ho asi dam len na pol dna od septembra.... len stale sa plienkujeme tak uvidime este ako bude...
@maznacik007 - do septembra daleko takze kopec casu s plienkami 😉
my máme plienky na spanoie...tiež pevne verím a dúfam,že kým pôjde do škôlky,tak už budú dávno fuč 😒

@mtsl hmmm.... no a to akože mám čakať ďalší rok??? 😀 😀 nechápem....