icon

Do škôlky v septembri 2011

katmi
17. dec 2010

ahojte.. ktorí sa chystáte do škôlky budúci rok v septembri? Rada by som vedela Vaše postrehy,názory, ako je to s prihláškami do škôlok atď. Ďakujem..

maatuulka
14. jan 2011

ja idem dat prihlaasku na Tbilisku v Raci. uz od pondelka davaju prihlasky .. o tej skolke som pocula len to naj, tak som zvedava 🙂
aj my mame plienky na noc, len nevim ako ju odnaucit est pri poobednom spanku, kedze poobede nespinka. Vcera mi nahodne zaspala a samozrejme musela mat plienku, inak by bola potopa.. ale ked ona spinkava fakt malo poobede ak vobec.. 😒

babulina
14. jan 2011

inac ani nasa uz nespava cez obed, ale predpokladam ze bud podlahne davovej psychoze alebo ju ucitelky znicia, ja sa skorej obavam jedenia, nasa je taka straaaaaaaaasne preberava, najhorsie je ze ona to jedlo ani neskusi, proste sa zatne a koniec
my vdakabohu plienky uz nemusime riesit, aspon nieco 😔

adriana174
17. jan 2011

ahojte žienky mna by zaujimala vasa rada dnessom bola pre prihlasku v tn skolka je plne obsadena cize teraz ako 2,5rocnu mi ju na 4hodky nevezmu tak uvidime až od septembra- obavy mam len jedna vec ma trochu zarazila prihlasku sice mam ale nic mi ktomu pani riaditelka nepovedala tak neviem dokedy ju vlastne tam mam doniest spat a tiez aj to stou pracou ako ja viem ci budem pracovat lepsie povedane ja by som radsej ostala doma kym ona sa nezabehne ved sa moze stat ze vsetko bude "ok" ale co ak po týždni bude chora? co vtom pripade napisat do prihlasky ako zamestnavatela??

babulina
18. jan 2011

@adriana174 - standardne sa odovzdavaju v priebehu marca, minimalne na skolke to budu mat vyvesene presne datumy ak nie tak si zavolaj, co sa tyka kolonka zamestnavatel - normalne tam vypises zamestnavatela aj ked si na MD ci RD lebo ved pokial mas platnu pracovnu zmluvu tak si stale zamestanec, ja som minuly rok vypisovala kolonku zamestnavatela aj ked som vedele ze pojdem na MD

adriana174
18. jan 2011

@babulina dakujem za radu no len ja som bola predtým prepustena z doby urcitej tak preto neviem.

maryane
19. jan 2011

Dobry vecer,

ja by som potrebovala poradit. Moj syn Oliver bude mat 15.9. 3 roky. Chcem si teda podat prihlasku, snad ho v septembri prijmu.
Mali by sme sa ale stahovat, no neviem este kam. Neviete nahodou ako to je, keby mi ho prijali do skolky v terajsom obvode a prestahovali by sme sa do ineho? Daju si niak skolky medzi sebou vediet a preradia mi ho do skolky v obvode, kam sa prestahujeme?

Dakujem za odpoved, velmi mi pomozu vzacne rady 🙂

ollski
19. jan 2011

@maryane myslis do ineho mesta, alebo len "sidliska"??? napr tu v ziline si skolky "dali vediet" akurat to, aby neprijali nejake dieta 2x...mne malu napr nezobrali do ziadnej skolky v blizkom okoli, mame tu 4 skolky, do 3 z nich som dala prihlasku a nic, nakoniec mi ju zobral do skolky kt mame od ruky, ale som rada, ze ju zobrali vobec niekam 🙄 tak neviem....mozno by sa dalo potom preradit nejako....ale kazda skolka je samostatna jednostka...stava sa, ze niekto prestahuje, to sa riesi potom na zaciatku sk roku, ked vedia kolko z prijatych deticiek im nakoniec nastupilo...

my sa opat chystame na zapis di skolky...uvidime ako to dopadne tento rok, dufam, ze ho zoberu tak kde je aj dcerka, inde uz ani prihlasku nebudem davat 🙂

babulina
21. jan 2011

baby neviem co je na to pravdy, ale tento rok sa pravdepodobne budu posuvat prihlasky na 15.2 do 15.3, nie ako min rok ze od 1.3 do 31.3, a odpovede by mali byt do 15.aprila, minimalne v petrzalke je to momentalne na pretrase, tak si to pre istotu overte este vo svojich buducich skolkach

cuchre
22. jan 2011

vo vrakuni je v skolskom poriadku tiez 15.2.-15.3. ale ked som sa pytala, ze podmienky prijatia budu vyvesene az 15.2. a v druhej skolke ze info bude na dni otvorenych dveri 17.2. tak ani srnka netusi.....

dusanab
22. jan 2011

Ahojte maminky, a aké približne sú u vás podmienky prijatia do škôlky? Ja som sa pýtala keď som šla po prihlášku a povedali mi že samostatne jesť, pýtať sa cikať a aspoň sa snažiť obliekať. To všetko zvláda tak dúfam že to aj bude stačiť 😀 Na svojej stránke majú uvedené:

Čo by malo dieťa pred nástupom do MŠ vedieť?

* Osvojovať si základné hygienické návyky – umývať sa, používať WC, čiastočne sa obliekať, obúvať, jesť, zaobísť sa bez cumlíka a dojčenskej fľaše
* Rodičia by mali u dieťaťa podporovať samostatnosť
* Dieťa nemusí vedieť všetko urobiť samé, ale pri obliekaní sa správa aktívne a pani učiteľka mu „len“ zapne bundičku, zaviaže šnúrky a pod.

@cuchre ten deň otvorených dverí znamená že budeme môcť prísť pozrieť do škôlky ako sa deti hrajú a tak? Alebo len zoberú prihlášky a dovidenia? 😕 Som ako blbá ale nemám ešte skúsenosti 😉 ďakujem

dusanab
22. jan 2011

Ozaj a tešia sa vaše detváky do škôlky? Náš Lukáš sa nevie dočkať 😀 😀 keď vidí deti zo škôlky v meste na prechádzke hneď povie že aj Lukáško pôjde do škôlky 😀 😀

cuchre
23. jan 2011

@dusanab na DOD sa pozries, ako vyzeraju priestory skolky, p.ucitelka vas prevedie po celej, porozprava,ako sa hraju, co robia, decka sa mozu zahrat s hrackami, skolkari su prec. a odpovedia ti na vsetky otazky. kedy treba podat prihalsku by potom mali mat na stranke skolky a na dverach.

dusanab
23. jan 2011

@cuchre Ďakujem ti krásne. Tak to bude problém odísť zo škôlky ak sa tam bude môcť pohrať s hračkami 😀
Lukáš je zapísaný v podstate už od vlani, aby ho zobrali treba ísť skôr o ten rok. Teraz som bola po oficiálnu prihlášku, p. riaditeľka povedala že koncom februára ju treba ísť k pediatrovi potvrdiť a začiatkom marca doniesť k nim. Minulé roky mávali oznam o prihláškach aj na obchode okolo ktorého chodíme domov, ale mám pocit že vlani to tam už nebolo ☹

kika777
24. jan 2011

ahojte, neviete mi poradit ako stare moze byt potvrdenie od lekara na prihlaske? tiez uz ju mame doma, len neviem, ci to mozem vybavit u doktora uz teraz alebo tesne predtym

cuchre
24. jan 2011

povedz dokimu, nech ti neda datum, z esi dopises,alebo nech ti da nejaky neskorsi a hotovo 🙂 ale ked zbehnes tyzden pred, tak by to vadit nemalo....

kika777
24. jan 2011

@cuchre dakujem pekne, skusim to bez toho datumu a podla potreby si ho dopisem...

jajka78
24. jan 2011

no ja som tiez uz potvrdila prihlasky u doktora, 18.1., snad nebudem musiet nanovo. 😒,
den odovzdania prihlasky je 23.2.

tin007
25. jan 2011

Ahojte dievcata, ktore to mate blizsie do BA Dubravka; v mc macko bude 3.2. prednaska Chystame sa do skolky (so zastupkynou z MS o tom, co vsetko treba urobit, aby ste dietatko prihlasili) a potom 24.2. Prve dni v skolke, viac info (aj februarovy program s inymi zaujimavymi aktivitami na mcmacko.sk)

blesura
25. jan 2011

Ahojte, je tu niekto zo Senca? alebo niekto, kto zapisuje dieta do MS v Senci?

zuzana1710
14. feb 2011

u nas v Nr to je tak,ze minuly tyzden bol tyzden otv,dveri a tento tyzden sa ide na zapis do skolky..cize nasa skolka,kde idem malu dat zapisat je 15.2 a idem tam uz s papierom od dr,kde mi potvrdila,ze mala nepotrebuje specialnu skolku..ze je zdrava..o mesiac mi pride vyrozumenie ci moju malu zobrali do tej skolky,alebo nie..

lucia34
22. feb 2011

Ahojte, dcerku budem prihlasovat od septembra na Velehradsku v BA. Problem mam v tom ze ona dovrsi 3 roky v juni a do skolky mi ju zoberu az v septembri. A kedze zamestnavatel chce aby som hned po ukonceni materskej nastupila do roboty, neviem ako mam vykryt tie 2 mesiace..(jul, august) Do sukromnej skolky mi ju nezoberu a navyse v auguste je vacsina skolok zatvorena. Moja mama aj svokra este pracuju takze nemozem chcet aby si zobrali na mesiac dovolenku. Ak mate niekto podobnu skusenost, poradte mi prosim. Dakujem..🙂

syslica
22. feb 2011

@lucia34 Ahoj, mám podobný problém: syslík bude mať 3 v máji, zoberú ho, ak vôbec, od septembra. S prácou neviem, ako to u nás bude, ale ak musíš nastúpiť a starí rodičia nemôžu, treba sa poobzerať po spoľahlivej opatrovateľke na okolí (mame na RD, ktorú poznáš alebo staršej ale čipernej "náhradnej"
babičke. V materskom centre v Devínskej Novej Vsi robili minulý rok skvelý letný tábor už pre deti od 2,5 r (len bohužiaľ, že to MC funguje vo svojich terajších priestoroch len do konca apríla 2011).
A prečo nezoberú do súkromnej škôlky? Veď im tiež ide o peniaze, nie? My máme najbližšiu súkromnú Happy Days a tí robia veru masívny nábor... dokonca majú aj zľavové akcie na školné...

evina313
22. feb 2011

Neviem, kde je Velehradska, ale do sukromnej ti ju urcite vezmu. Beru aj v zahorskej v happy days /ja tam idem dat maleho asi /, ale aj v miniclube v Karlovke, aj v Montessori v Lamaci, ale aj v Dubravke v svetielku, ale az od juna asi...ale je pravda, ze napr. august maju zatvoreny 😖 . do tychto školok beru urcite, v piatok som ich obehala 😉

babulina
23. feb 2011

@lucia34 - urcite sukromna by zobrala, kamarati potrebovali vykryt tri tyzdne, lebo maminka sa ucila na statnice a babicky boli v nedohladne a nebol problem ani na taku kratku dobu, alebo skus nejaku studentku oslovit cez letne prazdniny by sa ti mohlo lahsie niekoho hladat

samika
23. feb 2011

ahojte, tak my by sme mali tiež nastúpiť v septembri, prihlášku idem odniesť budúci týždeň. tiež veľmi zvažujem súkromnú škôlku, keďže malý bude mať 3 roky 24.4..Tak že v práci ma čakajú. Tiež som už volala do Montessori v Lamači, pozerala som na webe aj svetielko. Baby máte nejaké referencie na súkr. škôlky v BA IV, prípadne aj inde v BA?????Alebo tiež na štátnu v Lmači???????
Baby a ako by to bolo, keby som dostala v práci výpoveď? je možné, aby mi zamestnávateľ povedal že momentálne nemajú pre mňa miesto?môžem ísť na úrad práce? mala by som nárok na podporu a v akej výške?
😉 😉 😉 vďaka

lucia34
23. feb 2011

Velehradska je ruzinovska cast BA. Skusim si este pozistovat nejake sukromne skolky. Jednu som nasla aj na Zvolenskej, tak sa popytam. Dakujeeeeeem..

ivett1
1. mar 2011

ahoj...tak dnes som bola odniest prihlasku do MS mojmu malemu anjelikovi a teda bola tam poriadna "sora"...ako keby davali nieco zadarmo🙂...ale u nas sa berie do uvahy aj poradie, a tak mamicky cakali uz od pol siedmej, ale ak neboli kompletne vsetky nalezitosti, ktore boli uvedene na prihlaske, tak otocka a rychlo doplnit-prihlasku nevzali...(napr. vyjadrenie pani doktorky k ockovaniu, prip. ockovaci preukaz)...skratka je obrovsky zaujem (az ma mrazi...co, ak budeme nad/pod ciaru?...)

winona24
1. mar 2011

@ivett1 to vážne?? a to do ktorej škôlky??? lebo nám v obidvoch riadietľky prízvukovali,že na poradí nezáleží 😨

habibi78
1. mar 2011

@winona24 ja som bola uz v troch skolkach, vo vsetkych brali do uvahy poradie.... jasne, najprv musi dieta splnit kriteria a ak ich splna viac deti, potom prichadza na rad poradie v akom boli prihlasky podane 😒

ivett1
2. mar 2011

@winona24 presne ako napisala habibi78...