icon

Do škôlky v septembri 2011

katmi
17. dec 2010

ahojte.. ktorí sa chystáte do škôlky budúci rok v septembri? Rada by som vedela Vaše postrehy,názory, ako je to s prihláškami do škôlok atď. Ďakujem..

katmi
autor
7. mar 2011

@verulka si nemohla povedať skôr?? 😀 máme ju síce trochu od ruky,ale tak mohli sme dať prihlášku tam 😉 fčul už nič.. už máme inde ... 🙂

kitchima
7. mar 2011

tak, my uz sme oficialne zapisani a prijati do skolky 🙂 pekne od septembra

skrecok
7. mar 2011

@kitchima wau, super. A kedy boli zapisy, ked uz mate oficialne odpovede?

atrami
7. mar 2011

@verulka , u nás to tiež tak bolo. Pred 6. rokmi mali málo detí, dokonca kúpili autobusík a zvážali deti z iných obcí. Tento rok je to boj!!!! Postavili novú bytovku, radovú zástavbu. Oni aj keby chceli, tak nemožu viac detí zobrať, nedovolia im to priestory.

@dusanab , som zvedavá ako dopadnete.

kitchima
7. mar 2011

@skrecok minuly tyzden 🙂

ivett1
7. mar 2011

@kitchima tak ste uz "za vodou"...my dostaneme odpoved- pisomnu- az v aprili...a zapis trva do konca marca...

verulka
7. mar 2011

@katmi ma nenapadlo...vies, ked ja opustam petrzalku, tak som myslou inde 😀 ale tu je kopa dobrych skolok 😉
@kitchima fiha, to je rychlovka 😵 tu oficialne zapisy este furt trvaju, takze skor ako za mesiac neocakavam vyjadrenie 😝

katmi
autor
7. mar 2011

@verulka my sme dali prihlasku na Lietavsku.. tak som strasne zvedava.. a maly ti bude chodit este do Petrzalky do skolky??

katmi
autor
7. mar 2011

u nas tiez odpoved o prijati/neprijati do 18.04. ak si dobre pamatam..

dusanab
7. mar 2011

No teda, niekomu sa žije keď už má škôlku istú, super. @atrami ja som dnes dopadla asi tak že keď som tam bola ráno povedali mi že mám prísť poobede lebo riaditeľka príde poobede a keď som prišla poobede tak zas bola riaditeľka pri deťoch a to ju predsa nemôžu vyrušovať! A mám prísť zajtra. Na zajtra si už vymysleli niečo čím ma odbijú? Asi sa na to vykašlem, uvidím keď príde vyjadrenie či ho berú alebo nie. Prinajhoršom strávi rok v súkromnej škôlke a o rok zas skúsim nejakú "normálnu". Už nie túto 😒

furniture
7. mar 2011

Ahojte mamičky, čítam, že je trošku dilema s predškôlkarmi. Rada by som Vám vlaiala trošku optimizmu. My už to máme za sebou...ale aj pred sebou 🙂 Moja dcéra už síce nemala plienky, ale tiež sa ešte nevedela poriadne obliekať, vyzliekať, ani obúvať... na to sú tam pani učiteľky zvyknuté...oni si vedia poradiť. Tak isto to bolo aj s papaním. Ja som ju musela dať hneď od rána do poobedia ( 17,00H) a najväčšiu obavu som mala z popoludňajšieho spánku. mne už doma spať nechcela a taktiež má zvýšenú hyperaktivitu. mne sa osvedčila rada od mojej kamarátky (učiteľky zo škôlky)... strašne sa s deťmi do škôlky tešiť, chodiť okolo nej a rozprávať sa o nej ako tam bude výborne... hneď prvý deň som malú preziekla, odovzdala chúďa vyplašené učiteľke a utekala som preč. Vraj je to najlepšie, lebo oni si už vedia poradiť a sú na to pripravené. A keď ich necháme hneď robiť svoju robotu majú o jednu starosť menej...o nás... 🙂 Deti sa v škôlke úplne ináč správajú ako doma, pri nás. A hlavne deti NEKLAMAŤ a nezavádzať, kedy pre nich prídeme!!!!

furniture
7. mar 2011

@dusanab To nieje odbíjanie... aj riaditeľka je tam ako učiteľka a nemôže si dovoliť kvôli nám, rodičom, nechať deti samé, bez dozoru. Ona je za ne plne zodpovedná. Asi by sa nám nepáčilo, keby sa nášmu dieťatku niečo v škôlke stalo iba preto, lebo pani učiteľka/riaditeľka sa musela venovať rodičovi. naj je si s ňou dohodnúť termín, alebo sa tam zajtra zastav okolo obeda... tak okolo 12.00, to detičky chodia na obed a už by tam mala byť aj poobedná smena, čiže aj ona. Určite daj vedieť ako si dopadla a držím palce. Chce to miernu dávku trpezlivosti 🙂 🙂 🙂

verulka
7. mar 2011

@katmi nie nebude, my sa zaciname pomalicky stahovat...cca o mesiac sme dufam fuc...skolka v ruzinove 😉 ale uvidime ako to vypali, kedze trvale bydlisko je v petrzalke, i ked do leta sme aj na papieroch ruzinovcania 😉

@furniture s vela vecami suhlasim- o klamani, chodeni okol oskolkya celkova priprava, ale supnut dieta hned na cely den- to zvalda len malicko deti..moja dcera bola taka, na obed mi volali, nech nechodim, lebo uz spi..ale zase chalani mali ovela tazsiu adaptaciu a ja som bola neskonale vdacna za to, ze tam boli len 1, potom2...hodiny...podla mna je brutal sok hned na cely den.. iked viem, ze niekedy sa inak neda 😒

atrami
7. mar 2011

@dusanab , nesmieš sa nechať odbiť. Keď slúbili, tak nech to dodržia. U nás je tiež riaditeľka zároveň učiteľkou. Keď niečo potrebujem chodím skoro ráno alebo neskoro poobede, aby mala na nás čas.

Čo sa týka návyku. Najstaršieho som vysloslovene musela tahať do školky. Šupla som ho do dverí a utekala a za 5 minút bolo po plači. Prostredný nemal problém. Je to aj od povahy.

My sme dostali dnes vyrozumenie- sme prijatí 🙂

tin007
7. mar 2011

Maminy z Dubravky (a okolia), tento stvrtok je v RC Macko (www.mcmacko.sk) prednaska Čo má zvládnuť budúci škôlkar? Prednáška o “pripravenosti” na škôlku, vývine dieťaťa medzi 2 a 4 rokom a aj o tom, či možno identifikovať nadanie či zaostávanie o vývine a kedy sa obrátiť na odborníka.

dusanab
7. mar 2011

Veď ja viem že učiteľka si nemôže dovoliť len tak hocikedy odbehnúť a nechať deti samé ale doteraz nebol žiaden problém. Možno som zle spravila to že som sa o tom čo chcem s riaditeľkou rozprávala s učiteľkou ktorá prišla ráno, možno je to fakt len náhoda že nemohla prísť. Ale aj tak, ak ho nezoberú, už sa nebudem snažiť zapísať ho o rok do tejto škôlky. Keď rok dopredu nestačí tak už fakt neviem kedy tam prísť. Lebo vlani to malo byť skoro na 100% isté že ho teraz zoberú a zrazu nie. Ináč prihlášku som zaniesla v prvý deň zápisu hneď ráno a rovno mi odporučili inú škôlku. V iných škôlkach mi povedali že tam nemám šancu dieťa umiestniť keďže podľa bydliska k nim nepatríme.
@atrami tak to máš super že už máš škôlku istú.

skalnicka
8. mar 2011

@dusanab uplne ta chapem, my sme na tom rovnako...je nenormalne a diskriminujuce, ked mame TP inde, ze dieta do MS vziat nemozu alebo nechcu alebo...neviem, ale je to uplne totalne pre mna nepochopitelne...dopadli sme rovnako...obaja pracujuci v BB, ja mam trvaly pobyt u nasich doma v LC pretoze staviame dom v dedine 10 km od BB...ale dieta nezapisu...neuveritelne som vytocena..a bonus na zaver...sme obaja v robote aj ja aj muz ale 200 eur na mesiac na sukromnu skolku fakt nemame!
vrazdila by som, som z toho smutna a vytocena zaroven...

atrami
8. mar 2011

@dusanab , ja som mala jediné šťastie, že moj prostredný syn išiel na zápis do školy. V septembri bolo 12 predškolákov a 12 detí na zápis do školky /u nás sú všetky triedy spolu/. Takže bolo jasné, že nás zoberú. Lenže po zápise do školy 5 detí má odklad. To znamená, že 5 detí nezoberú.Ja som už vo februári dala prihlášku, takže som bola prvá. Inak oficiálny zápis je v apríli.

katmi
autor
8. mar 2011

@verulka tak super.. tesim s Vami a drzim palce, lebo s tymi skolkami je to fakt o hubu 😠

atrami
8. mar 2011

@skalnicka , problém je v tom, že asi 5 rokov dozadu začal babyboom a zároveň hormadná výstavba nových domov a bytov, aj u nás to tak je.
My sme sa do našej obce nasťahovali v máji 2005, malého mi bez problémov do školky od septembra zobrali. Nemal ani 3 roky, bola som na materskej, dokonca mali podstav. Ešte o 3 roky neskor, mi zobrali aj prostredného syna, tento rok len ak nastúpim do práce, inak nie.

skalnicka
8. mar 2011

@atrami ja chapem, ale je to uplne nefunkcne takto obmedzovat ludi. chyba je asi niekde inde, nieko totizto musel skolky zrusit, preto ich nie je dostatok...len ma to strasne mrzi a som naozaj sklamana. maly je teraz s mojou mamou a je stale len s dospelymi, potrebuje kolektiv, vyslovene na nom vidiet, ze s detmi by sa chcel hrat ale nevie ako...je to citlivy a mily chlapcek, vsetko si da vysvetlit, nevyvadza...tak aj preto je mi to luto...

atrami
8. mar 2011

@skalnicka , máš pravdu, je to chyba zriadovateľa, vedia veľmi rýchlo porušiť školky ak je málo detí, ale ak detí pribúda, nejako nemajú snahu, prostriedky ich znova obnoviť. Už som to tu písala, v našej obci to riešili zvážaním detí z iných obcí, len preto, aby školku naozaj udržali. Dnes to je najlepšia školka v okolí. Keď sa chce všetko sa dá 😉

dusanab
8. mar 2011

@skalnicka no sme na tom zle ale treba aspoň trošku dúfať. Ty máš v nejakej nejakej škôlke šancu že ti drobca zoberú?

furniture
9. mar 2011

@verulka ja som musela nastúpiť do zamestnania, ale našťastie to moja dcéra zvládala bez problémov. plne som dôverovala učiteľkám. Kamarátka zas mala veľmi zlú skúsenosť, keď tam mala syna najprv iba na pol dňa a potom, keď po mesiaci nastúpila do zamestnania, tam musel ostať celý deň. Ale každé naše dieťatko je iné...našťastie 😀 podľa mňa, vždy to treba prekonzultovať s danou učiteľkou. Ona vždy poradí iba to najlepšie...teda podľa mňa a po mojich skúsenostiach, ktoré boli iba pozitívne. A to sme sa ešte sťahovali z mesta na dedinu keď mala 5 rokov, čiže nová škôlka, nový kolektív... A zvládli sme to na jednotku aj vďaka pani učiteľkám.

sorciera24
9. mar 2011

@dusanab ahoj, citala som , ake ams problemy.....mozem vediet kam v MT do skolky xces dat maleho?.....ale asi do mestskej,ze?.....ale co viem, tak len niektore napr. vo Vrutkach maju taky problem....

dracik1
9. mar 2011

@verulka , tento rok zaviedol Ruzinov novu kolonku a to trvaly obyt otca, hm, to nepotrebuje komnetar, my splname vsetko, 3 roky k septembru 2011, mame vsetci trvaly pobyt v Ruzinove, nemame plienky ani na spanie a aj tak sa strachujem, ze nas nevezmu

syslica
9. mar 2011

Trvalý pobyt otca, to je strašné, keď už aj to posudzujú! MM má TP inde ako ja a syslíci, aj mi to p. riaditeľka škôlky pripomenula... takže už len čakám na to vyrozumenie ... a keď bude negatívne, tak jej zas ja pôjdem pripomenúť, že MM napriek tomu, že nemá v obci trvalý pobyt, prispel do tunajšieho občianskeho združenia darom i takmer 800 E z 2 %, každoročne! 😠 .

dusanab
9. mar 2011

@sorciera24 Ahoj, áno do mestskej, na súkromnú sa mi nechce hľadať sponzora 😀 😀 chcela by som ho dať do škôlky na Hviezdoslavovej, máme to fakt len cez cestu no ale tak uvidíme. V škôlke na Nálepkovej to vyzerá byť s prijatím povedala by som omnoho lepšie ako tu ale kamarátka ma pred ňou vystríhala tak neviem. Pravdu povediac nemala som z nej (neviem prečo) dobrý pocit už pred tým ako mi to povedala takže tam by som ho radšej nedala, ale ak nebude iná možnosť pôjde tam a o rok skúsime inde.
Baby a povedzte mi načo je na prihláške do škôlky trvalý pobyt otca???? A čo ak som rozvedená, ja bývam v MT a otec v Košiciach? Kam mám dať dieťa? Niekde do Nitry?

cuchre
18. mar 2011

caute, ako ste doapdli? my budeme vediet az v aprili :( Tu v BA som nikde nepisala, kde byvame, iba trvaly pobyt krpca a zamestnanie nas oboch....ale TP v nasej mestskej casti musi mat deita, inak ho nevezmu....
inak aj ja mam lepy, maly ma 3.5, som zvedava, ci ho vezmu. inak u ans stali od 5 rano v rade 😲

sestricka5
18. mar 2011

... tak my sme dnes dopadli na 1 🙂 - od septembra mame doma skolkarku 🙂 ... ale stihli sme to LTT - uz len jedno miesto ostalo po nas 😉