icon

Druhý odklad do školy

bajana35
4. apr 2023

Zdravím všetky mamičky, mám na vás všetky otázku.

Prišlo obdobie zápisov do prvej triedy do školy pre vašich prváčikov a chcem vedieť, či nemáte skúsenosti alebo informácie o druhý odklad nástupu do školy. Náš syn už jeden mal, avšak ak by nastúpil do školy, tak by to nezvládal. A počula som o možnosti druhého odkladu, avšak som o tom na internete ani nič nenašla, aké sú na to podmienky a pod. Čo o tom viete vy?

Strana
z2
eliska13
5. apr 2023

@bajana35 píšeš, že mal niečo so sluchom tak asi bude potrebovať špeciálnu školu druhý odklad nie je mozny

nikaeli
5. apr 2023

Dievčatá ja neviem prečo sa ma snažíte presvedčiť o opaku, pôsobím v špec.skole, viem ako to funguje. Aj dnes sme mali rodičovské v MŠ práve kvôli odkladom. Od nasledujúceho šk.roku sú nové podmienky, zdieľala som vám to vyššie. Autorka nešpecifikovala, v čom má dieťa ťažkosti, v podstate viac vôbec nereagovala. Na klasickej ZŠ nemôže mať dieťa 2x odklad a nemôže ísť po odklade do prípravky/nultého ročníka. Iba ak na školu pre žiakov s rôznym znevýhodnením.

ankare
5. apr 2023

@rachel36a je to základná škola pre deti s narušenou komun. schopnosťou.

rachel36a
5. apr 2023

@ankare jaj, ano, tak specialna...tam pripravky našťastie ostali...aj u nas dve zrusili a ostala ,len jedna na ZS pre deti s vyvinovymi poruchami

rachel36a
5. apr 2023

@nikaeli ved ti to nekto nevyvracia...piseme len ze moze po odklade ist do pripravky na specku a potom na beznu skolu do prveho rocnika...

ankare
6. apr 2023

@rachel36a nie je to špeciálna škola 🙂

vreckovka2
6. apr 2023

Pripravne rocniky su zriadene v skolach pre ziakov so zdravotnym znevyhodnenim. Privlastok "specialna" maju tie skoly, kde su len alebo aj ziaci s mentalnym postihnutim. Nulte rocniky su zrusene. Pripravny rocnik moze byt napr. aj v skole pre ziakov s NKS - nie je to specialna skola, lebo tam neprijimaju deti s mentalnym postihnutim. Rovnako napr. skola pre ziakov so sluchovym postihnutim nemusi byt specialna. Tu sa len ludovo pouziva privlastok specialna skola, hoci to nie je specialna.
Myslim, ze to sa @ankare snazila vysvetlit 🙂.

ankare
6. apr 2023

@vreckovka2 presne tak. 🙂 Myslíš,že už to teraz pochopia? Dúfam. Pekne si to napísala. 🙂

nikaeli
6. apr 2023

@vreckovka2 píšem o tom istom 🤷🏻‍♀️😉

vreckovka2
6. apr 2023

@nikaeli ano pises, ale stale mam pocit, ze to nie je pochopene 🙂. Tak som to len skusila zhrnut.
@ankare uvidime ;). Dakujem

Strana
z2