Druhý odklad do školy
Zdravím všetky mamičky, mám na vás všetky otázku.
Prišlo obdobie zápisov do prvej triedy do školy pre vašich prváčikov a chcem vedieť, či nemáte skúsenosti alebo informácie o druhý odklad nástupu do školy. Náš syn už jeden mal, avšak ak by nastúpil do školy, tak by to nezvládal. A počula som o možnosti druhého odkladu, avšak som o tom na internete ani nič nenašla, aké sú na to podmienky a pod. Čo o tom viete vy?
Dievčatá ja neviem prečo sa ma snažíte presvedčiť o opaku, pôsobím v špec.skole, viem ako to funguje. Aj dnes sme mali rodičovské v MŠ práve kvôli odkladom. Od nasledujúceho šk.roku sú nové podmienky, zdieľala som vám to vyššie. Autorka nešpecifikovala, v čom má dieťa ťažkosti, v podstate viac vôbec nereagovala. Na klasickej ZŠ nemôže mať dieťa 2x odklad a nemôže ísť po odklade do prípravky/nultého ročníka. Iba ak na školu pre žiakov s rôznym znevýhodnením.
Pripravne rocniky su zriadene v skolach pre ziakov so zdravotnym znevyhodnenim. Privlastok "specialna" maju tie skoly, kde su len alebo aj ziaci s mentalnym postihnutim. Nulte rocniky su zrusene. Pripravny rocnik moze byt napr. aj v skole pre ziakov s NKS - nie je to specialna skola, lebo tam neprijimaju deti s mentalnym postihnutim. Rovnako napr. skola pre ziakov so sluchovym postihnutim nemusi byt specialna. Tu sa len ludovo pouziva privlastok specialna skola, hoci to nie je specialna.
Myslim, ze to sa @ankare snazila vysvetlit 🙂.
@vreckovka2 presne tak. 🙂 Myslíš,že už to teraz pochopia? Dúfam. Pekne si to napísala. 🙂
@vreckovka2 píšem o tom istom 🤷🏻♀️😉

@bajana35 píšeš, že mal niečo so sluchom tak asi bude potrebovať špeciálnu školu druhý odklad nie je mozny