icon

Hľadám škôlku v Košiciach

mofer
28. feb 2012

Aj keď momentálne prebiehajú zápisy do škôliek, nás všade odbijú, že nemajú miesto a nechcú nám zobrať ani žiadosť. Malý bude mať v júni 3 roky a chcela som ho dať do škôlky od septembra, ale neviem škôlku nájsť. Neviem už čo mám robiť. Žiadosť mi zobrali len do jednej škôlky nad jazerom, ale aj to mi povedali, že nemám šancu. Viete mi niekto poradiť dajakú škôlku???

mofer
autor
7. máj 2012

@danielllka vďaka veľmi pekne, idem tam zistiť čo a ako 😉

danielllka
7. máj 2012

@mofer nieje zač, držím palce 😉

mofer
autor
9. máj 2012

@danielllka tak dnes ráno mi zobrali žiadosť s prísľubom , že mi malého zoberú...rozhodnutie by mi mali poslať na budúci týždeň, tak pevne dúfam, že to už konečne klapne.

danielllka
9. máj 2012

@mofer no vidíš, super, to sa teším 🙂 Keď Ti vzali žiadosť, tak Ti ho určite vezmú- a pevne verím, že budete obaja s malým spokojní 😉

alla24
10. máj 2012

Inak problem preco uz pri zapisoch nechcu deti brat je aj ten ze vela mamiciek z obav ze nebudu mat skolku prihlasuju deti naraz do viacerych. Pride september a skoro kazda skolka ma co to volne lebo predsa jedno dieta nenastupi do troch skolok. Viem to od riaditelok kedze moja praca je spata so skolkami. Preto ak ste teraz nic nenasli sanca este je koncom septembra.
Tiez viem ze napriklad stare mesto ma od starostu prikaz ze musia umiestnovat deti v prvom rade zo stareho mesta /staromestanov/ a az potom tie ostatne. Mozno preto takato zmena ked sa napisalo starostovi.
Drzim palce 😉

zuziq8
15. feb 2013

Baby, kedy ste dávali žiadosť do škôlky? Oplatí sa vôbec dávať ju nejako skôr? Podľa čoho vyberajú, ktoré dieťa vezmú? Má na to vplyv ktorí ste na zápise a pod? Alebo je to čisto len na škôlke? 😕 Vďaka za odpovede 🙂

katy2
15. feb 2013

@zuziq8 ja mam dcerku na trebisovskej a veru som dobre spravila, ze som ju zapisala osobne u p.riad. rok pred planovanym nastupom... teda zapisala som ju v 09/2011 a nastupila teraz v septembri. Bol tam velky natresk a myslim, ze to plati prakticky pre vsetky MS v KE.....

zuziq8
15. feb 2013

@katy2 To si jej vtedy bola odniesť žiadosť? A potom si ešte bola na zápise, alebo ako? My sme sa boli informovať v škôlke kde by som malú chcela dať, ale pani učiteľka ma odbila s tým, že to stačí až v januári pred zápisom doniesť žiadosť... 😒

alenka777
15. feb 2013

@zuziq8 myslím že čím skôr tým lepšie, so škôlkami je problém...

bambulka814
15. feb 2013

@katy2 ale teraz sa uz neda prihlasit skor, koncom minuleho sk,roka vznikla vyhlaska pre KE, ze deti sa nemaju prihlasovat dopredu, takze az den zapisu. neviem, ci to dodrzuju vsetky skolky, ale na trebiske mi uz ani nexcela zobrat kubkovu prihlasku dopredu, resp takto...vzala ju na moje prehovaranie, ale datumovali sme to dnom zapisu.

katy2
15. feb 2013

@zuziq8 my sme boli s malou osobne za p. riad. Ona nam dala prihlasku a na druhy den som jej ju vyplnenu osobne odniesla. A to uz sme neboli prvi 😝 .... V case oficialneho zapisu sme uz neboli, az po skonceni nam telefonovali, ze mame prist osobne po rozhodnutie..... To iste urobim aj s malym teraz v septembri aby od dalsieho septembra (2014) mohol nastupit... Ta tlacenka je vsade velmi velka....
A kam ju chces dat?

katy2
15. feb 2013

@bambulka814 vidis, to som nevedela, ale predsa ti ju vzala a mne je jedno aky tam da datum 😝

bambulka814
15. feb 2013

@katy2 ja som za nou bola az koncom decembra 2012 s tym, ze videla, ze som pred porodom, inak fakt nexcela..

bambulka814
15. feb 2013

@katy2 no ja som jej povedala, ze proste ten den zapisu stihnut nemusim kvoli porodu...ale tak neviem, surodenci su vzdy inak brani, tam sa robia vynimky, myslim..

zuziq8
15. feb 2013

@katy2 aha, no super, dúfam že sa nejak prebojujem k riaditeľke, s učiteľkami to nemá zmysel riešiť... Ja chcem dať malú na Čordákovu, máme to hneď pod blokom, takže by to pre nás bolo najlepšie...

@bambulka814 takže podľa novej vyhlášky by mali brať prihlášky už len na zápise, dobre som to pochopila?

bambulka814
15. feb 2013

@zuziq8 ano, ano, malo by to tak byt...ale fakt netusim, ci sa tym riadi kazda skolka, urcite stoji za to ist sa pytat do tej svojej konkretnej, ako to u nich funguje, aby si vedela, na co ste. drzim palce!

shopoholocka
15. feb 2013

Dievčata školky na furči su veľmi vyťažene?Mam ist za Riaditeľkov skor ci stači na zapis?
Poznate školku Kalinovsku a Lidicke namestie?DAKUJEM

alenka777
15. feb 2013

tak neviem ako to je oficiálne, ale neoficiálne sú škôlky obsadené aj dva roky dopredu...

shopoholocka
15. feb 2013

@alenka777 Ja som bolo vo viacerych este u nas na Jazere a mne nik dieta nechcel skor zapisat........

zuziq8
15. feb 2013

@bambulka814 ďakujem, určite sa pôjdeme spýtať... nerada by som to prešvihla.. 🙂
a nevieš ako sa to rieši, keď má malá 3 roky v máji? Dá sa dať do škôlky aj skôr? Nemáme totiž babky, kde by som malú mohla nechať a nemôžem si dovoliť byť tak dlho doma..

bambulka814
15. feb 2013

@zuziq8 no ja som akurta vcera citala toto ohladne trebisky, pozri bod 5 pismeno f:

http://www.webareal.sk/mstrebisovska11/0/0/2/18

fakt tazko riesit cokolvek takto vseobecne, vybehni do tej vasej a budes mat jasno.

zuziq8
15. feb 2013

@bambulka814 ale pekne to tam majú napísané, na stránke škôlky kde chcem dať malú nemajú nič... dokonca ani žiadne info o tohtoročných zápisoch a pod. No budúci týždeň tam skočím a uvidíme na čom sme. 🙂

bambulka814
15. feb 2013

@zuziq8 inak cordakova, cordakova...to je cirkevna, vsak? tam je vela spokojnych mamiciek a deti, velmi kvalitna skolka...ale ano, zda sa mi, ze tam sa skutocne dopredu zapisuje ☹

alex31
15. feb 2013

@zuziq8 ... chod sa opytat do skolky kde chces dieta prihlasit .... moja susedka ma dvojicky tiez majove a do skolky ich vzali az od septembra skor nechceli ze vraj aj tak idu prazdniny ... ale kazda skolka to riesi inak ....

zuziq8
15. feb 2013

@bambulka814 neviem o tom, že by bola cirkevná 😕 viem že škola Čordákova je cirkevná, ale škôlka myslím že nie... no každopádne tam skočím čím skôr... 🙂

katy2
15. feb 2013

@zuziq8 Cordakova je cirkevna... je to spolu MS + ZS + Gymnazium 😉

katy2
15. feb 2013

@bambulka814 ja len dufam, ze riaditelka nebude robit problemy a maleho mi zoberie uz od septembra 2014 - 3 roky bude mat az v oktobri alebo podla ich pokynov, co som citala, tak pri velkom natresku uprednostnuju surodencov a u mensich deti, ked budu mat 3 roky do konca decembra... takze snad uspejeme.....
Takze Kubko od septembra bude zarezavat aj so simonkom? Tak to si uzijes potom do sytosti Zuzanku 😉

zuziq8
16. feb 2013

@katy2 ja som myslela túto čordákovu: http://www.cordakova.estranky.sk/ ... Č 50 viem že je škola a gymko, no nevedela som že aj škôlku tam majú 🙂 a už ako čítam, tak oni majú dokonca škôlku v budove mš hemerkova 😀 takže už viem ktorá to je škôlka, len som nevedela, že patrí pod čordákovu, teda tú cirkevnú

katy2
16. feb 2013

@zuziq8 tak to som zasa mudrejsia... to su dve skolky... ta, co ty myslis, nie je cirkevna 😉

regatka
28. feb 2013

@danielllka Mas namysli juhoslovansku 2 alebo 4?