Ahojte, hovoria vám vaši 4 r. všetko, čo sa stane v škôlke alebo tak celkovo? Napríklad keď majú nejakú besiedku, alebo k nim do škôlky niekto príde (napr. študenti ukazovať prvú pomoc), alebo keď majú nejaký konflikt (hádajú sa s niekym, kričia alebo udrú)? Len ma zaujíma, či je normálne v tom veku, že nič nehovorí alebo sa už teraz začína uzatvárať. Ďakujem.
Zalezi ako sa pytas. Ked sa opytas co bolo v skolke tak chudak decko musi zacat slohovat a to sa fakt ze nikomu nechce. Pytaj sa otazky konkretnejsie - co mal jozo na desiatu, robili ste nieco ine ako minule atd , nieco kde neni cela robota s konverzaciou na decku ale hrate spolu ping-pong
Moja dcéra porozprávala úplne všetko, ešte aj to, o čom klebetili učiteľky, keď mali deti spať a ona nespala 😂
Neviem ci hovoril vsetko
Starší nepovedal nikdy nič 🤦 dokonca aj to, že mali v škôlke Mikuláša som sa dozvedela az doma na druhý deň keď som z ruksaku vytiahla balíček. Mladší už je zhovorsivejsi, dozvieme sa hocičo, aj to co sa nepytame 😃
Ak nieco vyviedie, tak sa neprizna. Ked mu niekto nieco spravi, tak to hned zaluje.. Ked nieco zazili, podnikli, tiez prezradi a opise
nehovori nic.. povie, ze "zabudla" 🤣
taham jak z chlpatej deky 🤷♀️🙂
Nehovori skoro nic, ked sa pytam, tak vobec neodpoveda, obcas povie nieco sama od seba, ale malo 🤣
Presne. Ak očakávaš, ze ty pre neho 15.00 prídeš a opýtaš sa ho ako bolo a on ti do 15.20 zreferuje všetko od jedal az po to akej farby mala ucitelka ponožky tak kdeže. Väčšinou sme cedtou dimovnticho ak to potrebuje alebo mu rozprávam ja aky som mala deň. Alebo keď už sa pýtam tak konkrétne otázky a snazim sa aby boli otvorené. Akej farby bola polievka? To co za zelenu nátierku ste mali? Mali ste zemiaky ci ryzu? Boli ste na ihrisku alebo na prechádzke? Vela deti je chorych vsak,... Bol Jurko v škôlke? Co si dnes kreslil/ aku oesnicki ste dnes spievali... Samozrejme nie vsetky otázky naraz 🙈😃 dam tak max 2,3 a ked viem ze mali divadlo, knižnicu alebo nejaku akciu tak sa pytam zase konkretne otázky... Kolko hercov hralo a boli smiešni a o com dnes rozpravala teta z kniznice atd... Niekedy mi povie ze si nepamätá a podla nálady ho buď navediem inymi otázkami alebo nechám tak. Ved ani nam sa nechce kecat o robote..
A niekedy mi len tak sam od seba začne... Dnes az pri veceri povedal a dnes prisla teta z kniznice a rozpravala nam o tucniakoch a ze kde byvaju... A niekedy mi zase zacne rozprávať vecer v posteli a niekedy vôbec nerieisme skolku.
Ako kedy .Dakedy povie ,ale väčšinou ani nie ,iba že bolo dobre 😅 . Ale má len 3 roky a ešte nevie všetko tak povedať. Minule ho jeden chlapec strčil na zem keď sa vonku naháňali tak to mi povedal. Alebo čo hovorí učiteľka ,to mi hocikedy povie keď si spomenie. Tiež dúfam,že sa to zlepší a budem viac informovaná 🤭 ale keď je niečo v škôlke tak nám aspoň fotky posielajú.
Ďakujem mamky, dnes sa niečo v škôlke stalo a nechcela mi povedať a keď to urobila aj doma tak som sa jej spýtala, či to robí aj v škôlke a tak som nabehla na tú tému..ale i tak o tom ne chcela hovoriť, vraj si nepamätá..ani by som to veľmi neriešila ale dnes som sa zoznámila s novým slovíčkom, grooming, tak sami hneď spojilo, že čo ak sa jej niečo také bude diať a nič nám nepovie..
Ale v podstate ste ma upokojili..ďakujem za vaše skúsenosti
Moj skoro 4r je sice ukecany, huba sa mu nazavre ale o tom co sa deje v skolke nepovie takmer nic. Musim z neho tahat ako z chlpatej deky a aj tak sa dozviem len ze sa hrali, ale nepamata si ako s kym, ci dnu ci vonku, nevie ani co bolo na obed atd. Vacsinou na otazky odpoveda ze sa sice mal dobre ale viac si nepamata alebo len zriedka nieco malo prezradi. Aj ked sa ho pytam ci sa nieco zvlastne nedialo,predstavenie atd povie ze niee nic vobec. A potom vidim na fb videa ako recituje alebo tancuje na koncerte atd alebo donesie diplom ale za nic neprezradi za co ho dostal😅
Starsi ma 6 a ked sa opytam ako sa hrali v skolke povie mi ze spolocne, a je vybavene🤣
Mám dvojičky a hneď z príchoduz ešte ani dvere nezavriem na triede, tak referujú. Jeden cez druhého. Čo jedli, co robili, minule že, učiteľka hovorila- Mia, šmykaj do postele 😅 potom sa doma hrali na Miu a pani učiteľku 🥹 kto sa pokakal, pogrcal.. 😵💫 a to maju tri roky. Zasa z predškolaka musím všetko ťahať ako z chlpatej deky
V synovej skolke maju na chodbe nastenku, kde lepia fotky z vyletov, podujati, navstev, aktivit…a nadpis ma “Co si dnes robil v skolke? - Nic.” Asi je to celosvetovy fenomen 😂
Nepovie mi dokopy nic, ked sa pytam. Ale casto sa pri hre alebo tak rozhovori o nejakej situacii v skolke, alebo vecer pri uspavani.
Dodnes je odoved ako bolo - dobre... moje deti mi rozpravaju veci len vtedy, ked sa konkretne pytam - co si jedol, s kym si sa hral, pohadal si sa s niekym? Kreslili ste? Vyfarboval si? Boli ste vonku? Co si sa tam hral? Pre nich nezaujimave sa o tie infosky podelit 🙄
vačšinou nehovoril, ani keď bol vačší, ale nie preto že bol uzatvorený, ale nebolo to podstatné pre neho - proste hodil to za hlavu, v podstate na to zabudol... čo bolo pre neho dôležité, to mi povedal…
Staršia dcéra 2 roky nevedela ani mená spolužiačok , nie ešte , aby mi hovorila čo bolo v škôlke . Ale ona mala vždy taký svoj obláčik , na ktorom si veselo žije aj teraz v dospelosti . Mladšia , tá zas povedala aj to čo nevedela 😀
Keď sa opýtam, povedia, na niektoré veci si spomenul po týždni 🤷 ale tak ja ich zas nejako nenútim, sama som nemala rada každodenný výsluch.. a či sa uzatvárajú? 😃 Nemyslím si ...
U nas na ZS mlada frustrovana pani ucitelka, ktora nema deti, napisala domov rodicom ziakov 2 rocnika email "spytajte sa deti, co sa dnes stalo v skole". 😂 Islo o to, ze deti zase vykrikovali, jacali pocas hodiny a ona toho mala fakt dost. A polovica rodicov si zufalo vyvolavala co sa vlastne stalo, pretoze niektore deti vobec nevedeli co chceli rodicia pocut, preco pisala pani ucitelka a co sa po nich vlastne chce. Jedna cast tvrdila ze dovod je Oliver lebo zlosti, dalsia ze pani ucitelka krici a niektore deti nemali ani paru ze je vobec nejaky problem. 😂Takze tolko k tomu detskemu reportingu.
4r hovorí že bolo buď dobre alebo zle. koniec. všetko sa dozvedám z fotiek 🤷
Ha, ha. Ja som si to tak vysnivala ako budeme chodit domov a on mi bude cestou rozpravat co sa stalo v skolke.
Skusala som vsetko. Spravne otazky. Netlacit.
Neskor som citala ze deti nechcu rozpravat o skolke, lebo skolka je pre nich viac menej stres. Pretrpia ju, ale nebudu sa k nej vracat aj doma ked su konecne s milovanou mamou. A tak som sa prestala pytat. Vacsinou mi povie jednu, dve veci v priebehu popoludnia co ho napadnu.
Dcera vzdy povedala, ze sa hrali a viac si nepamatala. Vsetko dolezite/zaujimave som sa od nej dozvedela tak po 2 tyzdnoch. Boli na vylete na farme - bolo dobre, jedli sme. O 2 tyzdne mi vymenovala vsetky zvierata, potom zvierata, ktore mohla krmit, ktore mala na rukach, ... divadlo to iste..
Aktualne 3 a pol rocny - povie, ze sa hral. Obcas, ze mu Nil zobral ovocie. A ked ideme spat, spusti 20 minutovy traktat o vsetkom, co bolo v skolke.
Syn na kazdu otazu odpovedal neviem,dcerka povie vseliake veci..ale syn je od mala a aj na skole taky,ze nepovie co sa dialo..tak na neho ani netlacim,niekedy pockam a povie vecer v posteli ale cez den sa malokedy dozviem
Áno, na všetko hovorí neviem. Keď sa pýtam. Keď sa nepýtam, tak niekedy povie sam od seba, co sa stalo.
@zuzanka.zuzu to máš dobré že z fotiek - ja som napr. nevidela ani jednu fotku zo stužkovej 😂😂
Precitala som si každý komentár aj sa zasmiala, ďakujem :D
Moja sama nepovedala nič a keď som sa spýtala odpoveď bola dobre, neviem,
A veľakrát som sa v noci z jej spánku dozvedela viac ako v bdelom stave
Nas nehovoril nic, ani to co jedol sme z neho nevedeli vydolovat. Co ste robili? Vsetko. Co si papal na obed? Neviem. Dodnes z neho vypacime co sa dialo v skole len ak chce odpovedat a aj to len dobre mierenymi otazkami.
Aj u nás je najčastejšia odpoveď na všetko - neviem. Čo ste mali na obed - neviem. Ako ste sa hrali? - neviem. Niekedy dostanem odpoveď po dvoch dňoch. Koľkokrát mi prídu na edupage fotky, mali divadielko, kŕmili vtáčiky... Ale on mi povie, že nevie čo robili alebo nič. Alebo si spomenie pri nejakej činnosti, že takto to robia v škôlke a tam to končí 😀
Keď nepovie pýtam sa tieto akcie sú nám vždy oznámená a dokonca dostávame znich fotky .moja povie keby ju niekto udiera ale o ona dačo správy to že krici že sa niekto bil apodobne veci .
Hovorí vsrtko pozitívne, co ho zaujme, čo spievajú, tancujú, čo kreslili, kde boli,... Nepovie, ak niečo vystroji a učiteľka kričí 😁