Je bezpečné posielať deti autobusom bez informácie?
Dcerka chodi do sukromnej skolky. Dnes ked som ju vyzdvihovala pani ucotelka povedala ze sa sli prejst k. rieke. Sli autobusom dve zastavky presli sa. a odviezli sa spat. premyslam ako sa ohladom toho citim. ak idu na vylet vieme o tom dopredu my aj deti a podpisujeme informovane suhlasy. dnes bolo nebezpecenstvo skrz silny vietor a vsade okoloskolky si stromy tak aby ich mohli zobrat von ich vzali prec MHD. Tak ja len uvazujem... Ale asi s tymnie som ok ze moje dieta je mimo skolky a ja o tom neviem
Dcérka chodí do súkromnej škôlky, bežne chodia na vychádzky mimo škôlku, aj na dlhšie do lesíka. Nevnímam to vôbec ako výlet alebo niečo, k čomu by som potrebovala podpisovať špeciálny súhlas každý deň 🤔. Je ale pravda, že naša škôlka je malá a nemá vlastné ihrisko, tak vždy keď idú von, idú vlastne mimo škôlku 🙂.
Maly chodi do statnej a ja sa dodatocne dozviem, ze boli na kolotococh, zmrzline a neviem kde … iba zavidim, aj ja by som bola rada keby ma niekto pozval na zmrzku a povozil na kolotoci zadarmo. Suhlas si pytaju len ked idu fakt na cely den.
Nepodpisovali ste na začiatku roka informovaný súhlas?
priznám sa, že vôbec nerozumiem, čo riešiš...
Pre mňa osobne by to bolo ok, moja malá chodila aj do lesnej škôlky a bežne chodievali do lesa, niekedy išli aj MHD trochu ďalej do iného lesa alebo parku. Dopredu to vedieť nedávali, bola to bežná súčasť programu. Nejaké väčšie vylety keď išli napr. na cely deň alebo mimo mesta samozrejme oznámili. Teraz chodí do inej škôlky, chodia normálne aj na prechádzky mimo škôlky a nijako špeciálne to neoznamujú.
ok dakujem za nazory a skusenosti
Za mňa tiež v pohode. Neriešila by som.
nasi bezne chodili zo skolky na prechadzku mimo arealu len sa prejst po meste ked sa nedalo byt na dvore (male mesto)...alebo sli do nejakej ZS na predstavenie, vystupenie, program pre nich...alebo do mestskeho strediska ked tam nieco bolo pre nich...niekedy povedali dopredu, niekedy nie, Papiere sa pisali, iba ked sa slo na cely den niekde na vylet, exkurziu. ...za mna zbytocne prehanas...
Neviem, ako je to v škôlkach, ale aj na gymku sme my, učiteliaľ už museli vypísať papier so zoznamom žiakov a plánom akcie aj keď sme išli len na hodinu ci dve do múzea, na výstavu, na exkurziu po meste. Berie sa to, aspoň u nás, veľmi prísne, sú na to asi presné smernice. Nemohla som si dovoliť zobrať deti- gymnazistov niekde mimo školu bez vypísania papierov. Súhlas rodičov len ak sa vycestovalo, ale v skole sa to muselo byt podchytiť takto.
No mne by to asi vadilo, ale cirkus by som nerobila. Vychadzky neriesim, to sme aj podpisovali suhlas, ale co by mi vadilo, ze sli tym busom bez toho, aby som o tom vedela. Je ine mysliet si, ze sa prevhadzaju okolo skolky a je ine, ked nevies, ze tvoje dieta je na druhej strane mesta. Ja som dost hysterka na cestovanie deti autom ci busom.
Ale napr. v nasej skolke informuju o kazdom opusteni skoly/skolky, ak teda nejdu len na ihrisko, ktore je hned vedla.
Bez informovaneho suhlasu rodicov to nemozu urobit

Deti bezne chodili na prechadzky vyse skolky a aj opatrovatelka kym boli uplne mini ich bravala na prechadzku... ale ano tu zlyhala komunikacia, mali to rano spomenut, ze sa tam chystaju, pochybujem, ze to bolo uplne spontanny napad... ano vietor, stromy, tak sa vynasli, ja by som im dala fakt aspon "bezvyznamne plus", ze vyhodnotili spravne riziko padajucich konarov zo stromov a deti zobrali volakam prec na luku a nesedeli cely cas vo vnutri... povedz ucitelke, ze si zelas vediet o takomto rozhodnuti, ze niekam pojdu, uz rano, ze s toho mas blby pocit, ked nevies, kde tvoje dieta ten den bude, to je cele. Bez vycitiek, brala by som to ako sedu zonu...