icon

Je dieťa v škôlke v bezpečí?

leidin
22. nov 2025

Mam des z toho, ze raz moja dcera, ked bude vo veku, ze si budem hladat pracu, tak ju dam do skolky a ona je taky objavitel, ze teraz ma rok a vsade lezie a proste co ak ujde, ze otvori dvere a nebude ju nic zaujimat. Podla mna tam urcite nikde nie su zamknute dvere, lebo vsak ked pride rodic, keby cokolvek sa dialo a bolo to skor tak podla mna nie je mozne ze by bol odkazany na nejake zvonceky alebo telefon. Proste mi to pride ako taky hazard a nejaky divny zvyk aj ked nie som si ista. Ze sa spoliehaju na to, ze tie decka to neurobia, tak z toho je mi uplne zle. Dokonca aj moj priatel ked bol maly usiel zo skolky sice ale on poznal tie cesty kam sa vydal a nikam do neznama nesiel a rovno potom domov. Lenze to zas nemozem vediet jak by to dopadlo proste.

Strana
z2
martinmmartin
22. nov 2025

objavuje lebo sa nudi. V skolke je ovela viac vnemov a socializacie

doriiis
22. nov 2025

Preboha 🤦🏻‍♀️

dzulli1980
22. nov 2025

To už je aká paranoja ... kus uber, lebo sa zošalieš ... u nás aj v škôlke, aj v škole sú dvere zamknuté, pred nimi je zvonček, rodič povie, po koho ide, v škôlke učiteľka dieťa dovedie, školáci už idú sami ... fakt pre vlastné dobro kus uber.

anonym_abe434
22. nov 2025

5kôlka je zamknutá, deti sú v bezpečí. Už sú aj väčšie, rozumnejšie. Zmeň svoj postoj. predtým ako svoj strach prenesieš na dieťa.

cyberk
22. nov 2025

Hm… co tak ju vychovat tak, aby take nerobila? Ale to dnes nie je moderne…

amelie2017
22. nov 2025

U nas je zamknuta trieda, zamknute ihrisko, potom su dvere, ktore sa daju otvorit len stlacenim tlacidla vo vyske cca 180 cm, a dalsie dvere, kde je vratnik.

viestta
22. nov 2025

Mas este dva roky na dve veci:
1. aby si svoje dieta naucila apon trochu posluchat (u rocneho dietata take psie kusy nie su nijak zvlastne, treba ho strazit ovela viac ako sa nazdavame)
2 vyrovnat sa s tym, ze raz aj tak z nej bude samostatna jednotka
Ale (zatial) ju nemusis davat do skolky v troch rokoch, mozes s nou este ostat doma ak nemas doveru v skolky

leidin
autor
22. nov 2025
@martinmmartin

objavuje lebo sa nudi. V skolke je ovela viac vnemov a socializacie

@martinmmartin akych podnetov? Ja si na skolku pamatam tak, ze to ak sa raz za cas nieco objavilo, tak sama sprostost. Spievanie, hlupe pesnicky, tocenie sa dokola, same hry jak pre retardov, smyknes sa, pohojdas sa a to furt dokola tri roky, no dakujem. Proste nuda nad nudu. Program proste nulovy. Vdaka bohu ze som sa naucila citat a mala som prvy zaujem citanie potom, lebo v zivote som nemala ziadne psycho hry ze hrat sa ,,na nieco” a vsetky decka mi pripadali strasne divne ze nieco napodobuju, prakticky aj dospeli nikdy neviedli deti k ziadnemu rozvoju len ich drzat v tej infantilnej trapnej role, pripecene slovicka a akoze aby sme im robili radost aki sme roztomili.

zuzinka888
22. nov 2025

Och joj, nemusis sa bat tvoje dieta nie je jedine na planete a prve v statnom zariadrni. Naopak vsetky dvere su zamknute. Niekto mudry uz vymyslel aj zvoncek kde si zazvonis.

anonym_37c9c3
22. nov 2025
@leidin

@martinmmartin akych podnetov? Ja si na skolku pamatam tak, ze to ak sa raz za cas nieco objavilo, tak sama sprostost. Spievanie, hlupe pesnicky, tocenie sa dokola, same hry jak pre retardov, smyknes sa, pohojdas sa a to furt dokola tri roky, no dakujem. Proste nuda nad nudu. Program proste nulovy. Vdaka bohu ze som sa naucila citat a mala som prvy zaujem citanie potom, lebo v zivote som nemala ziadne psycho hry ze hrat sa ,,na nieco” a vsetky decka mi pripadali strasne divne ze nieco napodobuju, prakticky aj dospeli nikdy neviedli deti k ziadnemu rozvoju len ich drzat v tej infantilnej trapnej role, pripecene slovicka a akoze aby sme im robili radost aki sme roztomili.

@leidin kym bude tvohe dieta v tom veku tak ho tymto akurat tak vystresujes. Preboha brzdi ...

doriiis
22. nov 2025

Už teraz mi je ľúto tých učiteliek, čo budú učiť to dieťa. S takýmto rodičom musí byť ,, radosť" pracovať

anonym_608d9f
22. nov 2025

Este mas moznost domaceho vzdelavania a mozes ju uchranit od vsetkych tychto trapnosti 😉

berenika39
22. nov 2025
@leidin

@leidin Pro všechny zúčastněné (školku, dítě i tebe) bude lepší, když nebudeš dítě dávat do školky nikdy. Možná ani do školy. Domvzdělání je dnes už běžná věc.

kitycat
22. nov 2025

Si najdokonalejsia, tak sa vyprdni na institucie, samovzdelavaj a zi v dokonalosti 🙏

Ucitelky sa ti podakuju

simona20201309
22. nov 2025
@leidin

@leidin 😂😂😂 to si vážne pamätáš co si v tej škôlke robila? To budeš asi výnimočná, lebo väčšinou si ľudia pamätajú len na šupku v mlieku a špenátovú polievku.
Ak bude dieťa po tebe tak tiež sa bude nudiť. Stále sa deti hrajú rolove hry, spievajú a točia sa dokola ako retardi.
A nie, nie je v škôlke v bezpečí. Ja som tiež nedoverovala a preto som si dieťa nechala doma. Myslím ze deti prežívajú v ms hlavne vďaka svojim anjelom strážnym. Nebezpečenstva na každom kroku, nebezpečné školské ihriska, prechádzky okolo hlavných ciest, a to ani nenachádzam do detailov ako napríklad koľko učiteliek by dokázalo podať správnu prvú pomoc pri duseni, ...

anonym_75a757
22. nov 2025

@leidin možné je všetko ale dvere na škôlke minimálne unas z zaviera na zamknutie 2 dvery 1.ktore vedú do budovy školy aj škôlky a potom sa zamykanie aj dcéra ktoré spájajú škôlku zo školou.to sa báť nemusí každú škôlku v okolí čo poznám je zamknutá minilane úplne pre dvere vždy .

To či môže utiecť môže to neje vylúčené kamarátke vo štvrtok sa chlapec pokúšal utiecť ale ucitlaky si to všimli nedostal sa ďalej ako ku bráne zo škôlky/ školy Len to boli deti vonku na ihrisku .ale chlapče je riadne čert a učiteľky od polky októbra nerieši nič len to že je chlapec zli že udiera deti že ich saca a podobne

anonym_3d0bce
22. nov 2025

Ty máš diagnózu Aspergerov syndróm? Máš niečo určite, čo by si mala riešiť s psychológom (možno psychiatrom). Urob to najmä pre svoje dieťa, lebo už teraz máš nepochopiteľné prehnané obavy.

marianarem
22. nov 2025

@leidin Najdi nejaku sukromnu skolku, kde je viac uciteliek na jednu skupinku deti. V nasej skolke su tri a teda jednak stihaju deti strazit a jednak robia nesmierne bohaty program. Deti maju v ramci skolky kruzky, vylety, rozne hry, sutaze, spolocne projekty, vyuku o vsetkom moznom, pestuju si veci v zahradke, varia alebo pecu, v lete maju aj bazen, proste naozaj stale nieco, nuda tam urcite nie je. A teda ked su vonku, tak je branicka samozrejme zamknuta.
Ale inak je to aj podla mna prehnany strach, ani v beznej skolke deti bezne neutekaju a su normalne v bezpeci.

mici88
22. nov 2025
@anonym_608d9f

Este mas moznost domaceho vzdelavania a mozes ju uchranit od vsetkych tychto trapnosti 😉

@anonym_608d9f a uchrániť učiteľov od takejto rakety čo by im ešte aj ona kázala 🤦🏽‍♀️

zmrzlinka2021
22. nov 2025
@leidin

@leidin evidentne sa práve vtedy na teba vyprdli rodičia, inak by si nebola tam, kde si teraz

really8
22. nov 2025

Prisla som si precitat komentare. Dufam ze ti aspon trochu otvoria oci a spamatas sa.

mane01
22. nov 2025

@leidin škôlka JE zamknutá… a ty si nájdi terapeuta, evidentne ti trochu prepína z tej materinskej lásky…

januska12323
22. nov 2025
@leidin

@leidin nemáš nejakú diagnózu? Zdravá osoba toto nenapíše.

anonym_9ddf8f
22. nov 2025

@leidin a keď ti napíšem, že som si v skolke dokonca rozbila hlavu, tak ju tam ani nedáš ze?
Inak vyhľadať odborníka by ti neuškodilo rovnako ako menej fixácie na dieta a viac jeho výchovy co ano a co uz nie

anonym_d6a1d4
23. nov 2025

@leidin nie je jediná, ktorá zdrhá zo škôlky🤣 neboj, učiteľky majú skúsenosti….

jaskolka
23. nov 2025

Dieťa má rok a ty už salies z toho,čo bude (možno)o dva roky? Veď dva roky v živote dieťaťa je taký obrovský postup,že to,čo robilo v roku, absolútne nemusí byť o pol roka,nie že o dva roky,kým pôjde do škôlky.
A čo sa týka "nudy v škôlke"...Ty si fakt pamätáš,čo si robila v škôlke ako trojročná? 🙈A vlastne čo teda by si chcela v tej škôlke,aby robili? Keď spievanie,a básničky sú "hlúpe a pre retardov"hry na ihrisku nuda a -dookola "to isté?
Tak nedaj dieťa do škôlky vôbec a vzdelávaj ho doma,alebo hľadaj nejaké"super "škôlky s milión krúžkami,aby sa dieťa už v troch rokoch učilo po anglicky, balet, možno aj hralo divadlo,či tancovalo írske tance 🙈🙈
Ako vážne... neviem, čo chces počuť,ale s takým prístupom sa zbláznils ty,vynervujes dieťa a budeš postrach učiteľov všade.

taktotedanie
23. nov 2025

@leidin ano dvere sa zamykaju, zamyka sa aj dvor, dieta vyberaju zo skolky len urceni ludia, ktori maju povolenie
Prosim ta ukludni sa, ty ked taketo myslienky budes mat nie ze si budes hladat pracu, teba rovno supnu na psychiatriu lebo kym bude mat 3 ti preskoci

anonym_b97462
23. nov 2025

Nie že či v škôlke bude ok ale či doma s tebou
Prepáč

kiki68
23. nov 2025

V skolke mas dvere otvarane na bzucak, alebo na klapku hore, branu rovnako. To neni ako doma. V skolke je ine zabezpecenie a podlieha inspekcii

kiki68
23. nov 2025

Inak utekajucich deti tam mas vzdy 8 v skupine, hlavne tie male do 3 rokov . To je osefovane.

Strana
z2