icon

Je normálne, že 6-ročné dieťa sa hrá?

8. mar 2024

Ahojtee, prosim vas je nieco zle na tom ze 6 ročne dieta ktore ide v septembri do skoly ma stale potrebu sa hrať a zaujima sa o hracky? lebo podla mojej mamy uz syna nemaju co zaujimat hracky a podobne ale ma sa zaujimat o ucenie a taketo aktivity..ja viem ze bude z neho školák ale to znamena ze uz mu skonci detstvo alebo nechapem..?

Strana
z3
adrianajozko
8. mar 2024

Neboj este 10 rocne sa bude hrat no v to dufam ved co by mali akoze robit ved tiez potrebuju filtrovat tdn stres co bude v skole. Budme radi ze sa hraju a co najdlhsie aby ich to bavilo. Moji chlapci mozno este ako 12 rocny vytiahli autodrahu a hrali sa a aj somnou. Ved treba natiahnut detstvo co najdlhsie.

andreatytler
8. mar 2024

Tvoju mamu ignoruj.
Podla mna KAZDA detska hra je ucenie a trenovanie, ci uz tela, alebo mysle, alebo psychiky. Cim viac maju tej hry, tym viac sa ucia.

zuzu11166
8. mar 2024

Moja je uz velka,ale ked zacala chodit do skoly,mali velmi zlatu starsiu,skusenu p.ucitelku-ona sama nam rodicom povedala,ze deticky si mozu na zaciatku 1. rocnika nosit do skoly kludne dajaku malu oblubenu hracku,aby nemali stres z toho,ze zrazu chodia do skoly a uz sa vobec nesmu pohrat,len sustredene sediet a ucit sa.isla na nich hravou formou,ale ich aj naucila,co bolo treba.a tie deti ju vsetky milovali!!!
Takze svokru nepocuvaj v tomto smere,kedze sama ucitelka tvrdila,ze tie deticky sa este potrebuju aj hrat

avonladyba
9. mar 2024

Zase len jedna stará teta, ktorá si myslí, že zjedla všetku múdrosť sveta okolo výchovy detí, pritom je len hlúpa a sama o tom nevie. Človek by si mal zachovávať hravosť v každom veku, inak upadá.

andriska133
9. mar 2024

Môj 8rocny sa ešte stále ľúbi hrať viac ako učiť 😁🙃 ale záleží čo baví dieťa...ale radšej nech sa hrá a tvorí akoby mal neustále hrať PS a podobne...ja sa pamätám ako 10-11rocna som sa hrávala s Barbie a šila som im už vtedy na stroji šaty 🙈

tamtumdo
9. mar 2024

Omg...čo má ako robiť 6 ročne dieťa?....môj je druhak a normálne sa hrá....aj v družine majú hračky a sa tam hrajú....pokiaľ ostatné veci sú v pohode,čo psychologická asi videla,že udrží pozornost....neodbieha sa hrať....tak máš úplne normálne zdravé dieťa...

zuzikak
9. mar 2024

tak co ja si pamatam tak pomaly do 14 rokov sme sedavali v lete s kamoskami pred panelakom na deke a sili sme pre babiky. To bola nasa hra. Ta hra sa postupom casu - teda hlavne veku meni. Mozno to nie su uz plysaky a auticka ale su to kreativne zalezistosti ako vyrabanie niecoho, kreslenie, skladanie. Moj muz sa stale hra. Ma lego pre dospelych, ktore programuje. Je to hra.... Mnoho dospelych chalanov si stavia svet z modelov lietadiel, vlacikov. Len ho nechaj tak. Hra rozvija kreativitu a je to lepsie lez by sedel pred telkou alebo pocitacom.

zuzikak
9. mar 2024

@sherynkamalinka 😀 😀 😀

zuzikak
9. mar 2024

@tanyan presne - moja rec. Synova spoluziacka sa napr. nikdy nehrala so skladackami lebo ju to proste nebavilo. Na druhej strane ma teraz troska problem s geometriou lebo nema rozvinuty 3D pohlad a techniku. Ano, dievca je inak sikovne a kazdemu nieco nejde. Len som tym chcela povedat, ze skladacky akehokolvek druhu su pre vyvoj detskeho mozgu a motoriky velmi prospesne.

zuzikak
9. mar 2024

@oslo1 tak zial oni ako narod maju taky sposob vychovy od malicka....

marlene
9. mar 2024

Moj muz je hravy dodnes😂

matussara
9. mar 2024

Stavebnica je vlastne tvoriva cinnost, logika. Nech sa mama pozrie na to inak...
Nepocuvajte jej pohlad na vec, kde je napisane kedy ma dieta zacat to a to. Sme kazdy iny a skor by som sa pozrela aka uvolbena a stastna je mamina v zivote

majka99999
9. mar 2024

Moji (9 a 11) maju este lego a autobusovu, elektrickovu a trolejbusovu flotilu ako BA MHD. S mapou zastavok. 😁 A teraz ich chytila Logika, spolocenske hry ako sach alwbo karty ich bavia teraz viac, to je pravda. Su to chlapci, tak najvacsia zabava je behat za penovou loptou v hale, dvere na detskej 1 brana a otvoreny rolldor druha. 😁 Ale lego si postavia tiez.

evkamotka
9. mar 2024

Moj syn je tvojmu rovesnik a normalne sa hra so vsetkym a na vsetko.

tara
9. mar 2024

Hra je pre dieťa zo psychologického hľadiska veľmi dôležitá. Keby sa v tomto veku nehral, tak jeho vývoj nie je v poriadku. Môžeš byť úplne pokojná.

Strana
z3