Je vhodné dať dieťa do škôlky s takýmto správaním?
Ahojte idem si k vám po radu . V máji by som chcela prihlásiť syna do škôlky keďže v septembri bude mať 3 roky. Dôvod prečo ho hlavne chcem prihlásiť je ze ma nepočúva a nerozpráva a zároveň sa doma nudí. Niektorý mi povedali ze to nieje dobrý nápad keďže je mamickar a stále zamnou plače keď ma nevidí. Ze tam môže deti biť keď sa mu niečo nebude páčiť, bude im všetko brat co bude on chcieť lebo je hravý, že nepočúva. A ze je ešte malý na škôlku. A preto sa pýtam vás máte podobnú skúsenosť ze ste dali dieťa do škôlky keď sa takto spravalo ? Alebo viete mi poradiť za všetky odpovede ďakujem ❤
preto v škôlke existuje "adaptačný pobyt" ak to zvládne tak nie je problém, tam posúdia či je zrelý na škôlku alebo až o rok neskôr.
Presne tak , určite to vyskúšaj.
V škôlke sú iné autority a bude sa aj inak správať ako doma.
Prinajhoršom po troch mesiacoch, keď uvidíš že to nie je dobré nechaj ho doma.
Ja s nedala syna min rok lebo .... Nevedel sám jesť a ani nechcel , nebol samostatný,nič nehovoril,nedokázal sú nič obliecť, vbehaval pod auta,žiadna seba kontrola, návaly hnevu atď vieš čo ? Chýba môjho života,môžeš ho dať na 4h alebo aj na celý deň a vždy ho môžeš zobrať keď to nebude ok a máš ho kde dať, ja som ho mohla na tie 4h, vyskasala by som ako to zvládne a syna som riešila aj u psycho a logo a obaja mi povedali že škôlka by bola super ukazovateľom ako to zvládne, že ho to mohlo posunúť ,teraz už idem v sept do práce a ci chce nechce musí ísť na celý deň , dávam ho ale do súkromnej,možno by zvládol aj štátnek ale .... Potom ho nemám kde dať keby nie a v súkromnej by miesto nebolo už počas roka
Neboj sa, nebude mlátiť deti, učiteľky to nedovolia. A aj začne rozprávať lebo keď niečo bude chcieť, alebo potrebovať pomôcť, musí to povedať 😉 prihlás ho, vyskúšate. Možno si prácu ešte nehladaj pre prípad že to nezvládnete
@didi2102 môj syn je presne takýto istý on ešte sam nepapa, ani sa neoblieka a tiež nemá samokontrolu preto stále nad tým premýšľam
Sup s nim do skolky. Kto dava take rady? Ze bude bit ine deti? Na zaklade coho takto niekto uvazuje a hodnoti dieta. Kolektiv mu pomoze, potiahne ho. Moj zacal velmi skoro jest sam a teraz ked ma 3 tak chce, aby ho niekto krmil. Chyba mu to obdobie.
A vezmu ti ho do skolky, ak je takyto nesamostatny? Viem, ze niektore statne skolky maju podmienky, ze dieta sa musi vediet samostatne najest, prezliect, ist na zachod a podobne, aby ho prijali.
No ok a ak sa neda do skolky tak ako sa to naučí? Správať sa v kolektíve, nebyt mamickar atd? 😉 Jasne ze ho tam daj. Ak place za tebou mozno uz treba skusat trochu ho nechávať bez "teba". A deto treba prestat vsetko za neho robit (myslim cinnosti primerane veku, 3r uz co to na vediet) .
Daj,uvidis,moj doma tiez nic nevedel sam a zacal chodir do skolky a len som cumela aky bol zrazu sikovny a samostatny😉 vek uz na to,kludne ho daj, deti ho potiahnu,kolektiv potrebuje
Prečo sa neoblieka a neje? Lebo zo robíš za neho
,lebo on vie že nemusí... V škôlke to nikto nebude za neho robiť, nechytí lyžicu? Bude hladny🤷♀️takže nechaj ho nech je sám strč mu lyžicu do ruky, nezje bude hladny
myslim si ze do septembra mas este kopu casu to s nim dotrenovat, nevzdavaj to ako baby pisu...proste skus ho menej obskakovat a on pochopi ze musi...hoc by sa na zaciatku aj hodil o zem 🙂
Ja som napr bola ešte s mladšou na RD a bola chýba že som ho ozaj nedala, chyba chyba daj ho urcite aspoň na tie 4h , tam sa ukážu rozdiely,učiteľka ti povie čo zdokonaľovať , s rečou mu to veľmi pomôže a aj kolektív deti,keď to proste bude zle vezmeš ho a ako sa píše , do septvra.je veľa času aj keď sa ti nezdá, syn sa potom v lete naučil na kraťasoch a krivkách aj obliekať,obúvať si napr sandále , reč prišla v septembri ale škôlka by ho posunula viac
Nielen ze ho v skolke budu nutit do samostatnosti, ale on tiez uvidi aj ine detiako robia vsetko same a s velkou pravdepodobnostou ich bude chciet napodobnovat.
Ale ja by som tiez isla na vysetrenie, ci nema nejaku diagnozu. Reaguje aspon na meno? Pocuje?
A malý na skolku? Ine deti tiez idu 3r.. A hravy? V skolke su všetky deti hravé. To nie je škola. V skolke sa hrajú, naučia sa rezim, fungovať v kolektíve a bez mamy ☺️
treba ho na škôlku pripraviť, veď keby učiteľka mala 25 nehovoriacich nesamostatných detí tak sa zblázni, trénovať reč, porozumenie aj samostatnosť
@lucka_ke Reč sa len tak natrénovať nedá.
A ako ho rozvíjas, aby sa nenudil?🙂
Prečo ešte nejedava sám, nevyzlieka sa?na mame sú skoro všetky deti nalipnute, chlapci začínajú rozprávať neskôr môj sused tesne pred 3 r a rovno celé vety behom pár týždňov.
Vyskúšaj uvidíš...v škôlke bude úplne úplne iný chlapec z neho, autorita nové prostredie nedovolí si vystrkovať rožky.
no škôlka je pre deti od 3rokov😉takže malý nie je, môže byť nepripravený ....ale to nezistíš, pokiaľ ho tam nedáš....lebo rovnako sa mu nemusí páčiť, že aj iné deti mu budú brať hračky a biť ho....deti sa v škôlke správajú inak ako doma....
akoze to fakt jednym dovodov preco davas dieta do skolky je ze neposlúcha?? a akoze tam ho maju ucitelky zvladnut pri dalsich 20tich detoch?? asi by som ho najprv vychvala az potom poslala do skolky
daj ho do škôlky...do sept. sa ešte kde čo zmení...
@zuzanockamt Praveze rec sa da velmi dobre trenovat. Presli sme si tym. Je vela sposobov ktore mozu nakopnut dieta k reci. Velakrat rodic robi chyby a dieta prave preto zaostava v reci. Ja sama som robila chyby. Ked som zmenila pristup syn sa rozospraval v priebehu 2 tyzdnov.
@andreatytler Bodaj by to tak bolo vždy.
Ani môj nerozprával, dokonca mal plienky. A v škôlke sa postupne krásne adaptoval. Máme perfektne pani učiteľky, a veľmi ľudskú pani riaditeľku. Za mňa je škôlka určite dobrá voľba.
@andreatytler ty si este nepocula o poruchach reci, ze?
Autorka: A skusa jest sam? Sam sa obliect? Co znamena, ze nerozprava? Ziadne slova, gesta?
Daj ho do škôlky, nemáš čo stratiť. Držím palce!
@andreatytler 😄😄😄😄😄😄 áno dieťa sa rozpráva do 2tyzdnov ? Chodíme cez rok ku klinickej logoedovi, predtým poradenstvo u iného a áno zmeny sú , ale hovorí slabo veľmi, nezrozumiteľne, dieťaťu sa venujem od narodenia , v práci robím so špeciálnymi pedagógmi kt mi radili,potom logoped a aj tak to ako keby nepomohlo , raz keď nieje mozog dozrety,pripravený,ide o oneskorený vývin reči tak tam treba aj roky nato, pri poruchách reči je to aj na celý život ale áno treba s deťmi pracovať no nie mudrovat , vás syn teda nemal nič keď sa rozprával za 2tyzdne takže o tom neviete nič
@makova333 Co sem pleties poruchu reci? Pise autorka niekde ze jej syn ma poruchu reci? Ak by napisala ze syn ma diagnozu a poruchu reci, urcite jej moju radu nedam.
@didi2102 Ano nas syn nemal nic. Ved som to tam aj napisala ze problem bol vo mne, ze ja som robila chyby. Nechapem o com rozpravas. Asi si si zle precitala moj prispevok.

sup s nim do skolky. Nevyskúsas - nevies. A to že za tebou place je normálne, ale on si casom zvykne. A možno ani nie a bude ti plakať každý jeden den počas celej doby chodenia do skolky 😀 (aj taky pripad poznám) a potom z toho vyrastie.