icon

Kedy je najlepší čas dať dieťa do škôlky?

marisella2905
4. feb 2025

Dcéra je narodená 1.11.2023, dať ju do škôlky keď bude mať 2 roky 10 mesiacov alebo o rok nato ako 3 ročnú 10 mesiacov? Koľko presne mali vaše deti pri nástupe do škôlky? Ak ste dávali deti do škôlky pod hranicu 3 rokov, zvládali deti nástup do škôlky dobre? Boli už nato pripravené?

soraya25
4. feb 2025

Ja som dávala keď mala presne 3 roky a po prvom dni sme sa na to vykašlali bolo to hrozne, o rok na to po prvom dni v skolke nechcela ist domov a pýta sa tam stále

adka3321
4. feb 2025

@marisella2905 Ved ju prihlas od septembra (aby ju prijali) do skolky a nastup jej daj od novembra. Ci chces byt s nou doma dalsi rok? Ja mam februarovu (este len bude mat 2 roky) a budem teraz v maji davat prihlasku, aby ju k septembru zobrali a nastup jej dam az od januara.

jesenzima
4. feb 2025

@marisella2905 januárové.dieta išlo v apríli, čiže 3 roky, 3 mesiace, decembrové dieťa išlo v septembri, čiže necelé 3 roky ... Obaja to zvládli super ..

tenerifka
4. feb 2025

@marisella2905 3 roky a 1 tyzdeñ, ale ja som od jej 1 roka chodila do prace na plny uvazok, striedali sme sa s muzom doma a v praci.
A vsetko samozrejme bez problemov.... Len u nas sa zacina o 8,30 a konci o 13,30, ziadne spanie.

tanyan
4. feb 2025

Naša mala 2 roky a 6 mesiacov a zvládla to veľmi dobre. Záleží od dieťaťa a aj od škôlky...
S našou sme chodili už predtým na "krúžky" a dali sme ju do malej súkromnej novootvorenej škôlky, kde bol vynikajúci prístup učiteliek s extrémne individuálnym prístupom.
Čakať do takmer 4 rokov sa mi zdá priveľa.

lenka2710
4. feb 2025

@marisella2905 staršia je októbrová a išla keď ešte nemala 3 roky, nástup zvládla v pohode až prekvapivo a mladší je júnový, nastúpil po 3.rokoch a tam to bolo hrozne, nakoniec som ho musela dávať len na pol dna
Podľa mňa nejde o vek ale o vyzretost dieťaťa

ikonica
4. feb 2025

Starsia mala 2r10m a mladsia 2r5m... Kazdu chvilu su doma chore ... Starsia to zvladala lepsie, pri mladsej je kazdy navrat po chorobe akoby zacinala odznova, s placom... Do konca roka chodila len do obeda a od januara uz tam aj spala...

janinka112
4. feb 2025

@marisella2905 staršia išla dva roky a deväť mesiacov, zvládla všetko veľmi dobre, mladšia išla na pol dňa dva roky a tri mesiace, zvládla dobre, tento rok je na celý deň, to už mám pocit, že jej až tak nevyhovuje aj imunita išla dole kopcom.

janka_266
4. feb 2025

išiel v 2,5 roku a v pohode, ani som neuvažovala o tom, že by šiel neskôr. malo to tú výhodu, že do 3 rokov som mohla byť doma a keď ochorel, nebolo treba hneď riešiť očr a stráženie. a rovnako nebol problém s adaptáciou a riešiť kto pôjde poňho skôr a pod.

majamat
4. feb 2025

moja sice mala nad 3r, konkretne 3r+7m, no pre porovnanie. isla do skolky uplne v pohode, pricim je hanbliva, malo komunikativna, dokonca sa hnevala, ze sme ju na obed vzali domov. v skolke mali take pravidla.
za to dcera kamosky isla vo veku 3r+1m, od mala mimoriadne komunikativna, rozpravala sa s cudzimi ludmi uplne bez problemov, spolocenska a pri nastupe do skolky nenormalny problem. od zaciatku rano rev, aj vracanie, hysteria.

h2
4. feb 2025

Syn je narodený v auguste, čiže hneď na to v septembri išiel do škôlky. Predtým ale chodil od 1 roka a 7 mesiacov do jaslí. Jasle zvládal lepšie, než škôlku.

samik88
4. feb 2025

Môj je augustový a v septembri išiel do škôlky. Sám chcel ísť ,tešil sa na detičky. Asi dva mesiace chodil rád a potom zrazu zmena o 180°. Niekedy ho neviem ani z auta dostať a ani učiteľka dnu do triedy. Také cirkusy robí ako keby ho tam týrali. Nastúpili s ním aj také detičky ,ktoré ešte nemali 3 roky a lepšie to zvládajú. Záleží od dieťaťa.

majka99999
4. feb 2025

Starsi je junovy, takze 3r3m, na pol dna do sukromnej ten prvy rok, celkom sa to dalo, po obede sme prisli s malym v kociku prenho. Mensi je koncom oktobra, cize 2r10m mal, zle to znasal, ale on bol odmalicka aky pritulny, dojceny skoro do 2 rokov, chorlavy (alergik), takze ochorel hned po 2 tyzdnoch. Cca 3 mesiace nariekal vzdy, ked som potvrdila, ze ano, musi do skolky aj dnes/zajtra ist. Jedine pritomnost brata vonku na ihrisku mu trocha pomahala. Ale ani skolu nema rad. 😁 Nosi skoro same jednotky, aj kamaratov tam ma, ale nemusi tieto institucie vseobecne.

bytc20
4. feb 2025

@marisella2905 Dala som, ked mal syn 2,5r. Ak by som sa mala rozhodnut este raz, tak ho dam v 2 rokoch. Bol na to plne pripraveny. Zvladal to fantasticky. Zo zaciatku mi domov nechcel chodit 😃

siska53
4. feb 2025

@marisella2905 prve dieta v 4,5 roku, nevzali ho totiz druhe v presne 3 roku. Syn adaptacia 3 mesiace, s dcerou sme sa castokrst natahovali este pocas prveho stupna. Ten krok odlucenia.

martul
4. feb 2025

@marisella2905 Asi by som sa najprv informovala v škôlke, či vôbec zoberú mladšie ako 3 roky, také základné veci ovláda - bez plienky, obliecť, najesť,...

patta89
4. feb 2025

Moja dcera je narodena 11.10.2023 a do skolky ju dam, teda ked mi ju vezmu...ak nie, pojde do sukromnej a ja idem do prace.

jaroe
4. feb 2025

@marisella2905 pre moje by to bolo pred 3. rokom trápenie. Mali 3r 3m až 3r8m.

dory11
4. feb 2025

@marisella2905 každé dieťa je individuálne musíte si poznať dieťa moju keby dám 2,5roku alebo presne 3 rokoch bolo by to veľké trápenie ( nebola po fyzické ale hlavne psychickej stránke prípravná )išla do do škôlky teraz v septembri mala 3 roky a 5mesiacou a plakala len trochu ráno kým sa ustila že prídem ja a potom boli kľud to trvala fakt že 3/4dni ale nie žeby revala vyslovenie aké proste taký plač normálny