Kedy je najlepší čas dať dieťa do škôlky?
Dcéra je narodená 1.11.2023, dať ju do škôlky keď bude mať 2 roky 10 mesiacov alebo o rok nato ako 3 ročnú 10 mesiacov? Koľko presne mali vaše deti pri nástupe do škôlky? Ak ste dávali deti do škôlky pod hranicu 3 rokov, zvládali deti nástup do škôlky dobre? Boli už nato pripravené?
@marisella2905 Ved ju prihlas od septembra (aby ju prijali) do skolky a nastup jej daj od novembra. Ci chces byt s nou doma dalsi rok? Ja mam februarovu (este len bude mat 2 roky) a budem teraz v maji davat prihlasku, aby ju k septembru zobrali a nastup jej dam az od januara.
@marisella2905 januárové.dieta išlo v apríli, čiže 3 roky, 3 mesiace, decembrové dieťa išlo v septembri, čiže necelé 3 roky ... Obaja to zvládli super ..
@marisella2905 3 roky a 1 tyzdeñ, ale ja som od jej 1 roka chodila do prace na plny uvazok, striedali sme sa s muzom doma a v praci.
A vsetko samozrejme bez problemov.... Len u nas sa zacina o 8,30 a konci o 13,30, ziadne spanie.
Naša mala 2 roky a 6 mesiacov a zvládla to veľmi dobre. Záleží od dieťaťa a aj od škôlky...
S našou sme chodili už predtým na "krúžky" a dali sme ju do malej súkromnej novootvorenej škôlky, kde bol vynikajúci prístup učiteliek s extrémne individuálnym prístupom.
Čakať do takmer 4 rokov sa mi zdá priveľa.
@marisella2905 staršia je októbrová a išla keď ešte nemala 3 roky, nástup zvládla v pohode až prekvapivo a mladší je júnový, nastúpil po 3.rokoch a tam to bolo hrozne, nakoniec som ho musela dávať len na pol dna
Podľa mňa nejde o vek ale o vyzretost dieťaťa
Starsia mala 2r10m a mladsia 2r5m... Kazdu chvilu su doma chore ... Starsia to zvladala lepsie, pri mladsej je kazdy navrat po chorobe akoby zacinala odznova, s placom... Do konca roka chodila len do obeda a od januara uz tam aj spala...
@marisella2905 staršia išla dva roky a deväť mesiacov, zvládla všetko veľmi dobre, mladšia išla na pol dňa dva roky a tri mesiace, zvládla dobre, tento rok je na celý deň, to už mám pocit, že jej až tak nevyhovuje aj imunita išla dole kopcom.
išiel v 2,5 roku a v pohode, ani som neuvažovala o tom, že by šiel neskôr. malo to tú výhodu, že do 3 rokov som mohla byť doma a keď ochorel, nebolo treba hneď riešiť očr a stráženie. a rovnako nebol problém s adaptáciou a riešiť kto pôjde poňho skôr a pod.
moja sice mala nad 3r, konkretne 3r+7m, no pre porovnanie. isla do skolky uplne v pohode, pricim je hanbliva, malo komunikativna, dokonca sa hnevala, ze sme ju na obed vzali domov. v skolke mali take pravidla.
za to dcera kamosky isla vo veku 3r+1m, od mala mimoriadne komunikativna, rozpravala sa s cudzimi ludmi uplne bez problemov, spolocenska a pri nastupe do skolky nenormalny problem. od zaciatku rano rev, aj vracanie, hysteria.
Syn je narodený v auguste, čiže hneď na to v septembri išiel do škôlky. Predtým ale chodil od 1 roka a 7 mesiacov do jaslí. Jasle zvládal lepšie, než škôlku.
Môj je augustový a v septembri išiel do škôlky. Sám chcel ísť ,tešil sa na detičky. Asi dva mesiace chodil rád a potom zrazu zmena o 180°. Niekedy ho neviem ani z auta dostať a ani učiteľka dnu do triedy. Také cirkusy robí ako keby ho tam týrali. Nastúpili s ním aj také detičky ,ktoré ešte nemali 3 roky a lepšie to zvládajú. Záleží od dieťaťa.
Starsi je junovy, takze 3r3m, na pol dna do sukromnej ten prvy rok, celkom sa to dalo, po obede sme prisli s malym v kociku prenho. Mensi je koncom oktobra, cize 2r10m mal, zle to znasal, ale on bol odmalicka aky pritulny, dojceny skoro do 2 rokov, chorlavy (alergik), takze ochorel hned po 2 tyzdnoch. Cca 3 mesiace nariekal vzdy, ked som potvrdila, ze ano, musi do skolky aj dnes/zajtra ist. Jedine pritomnost brata vonku na ihrisku mu trocha pomahala. Ale ani skolu nema rad. 😁 Nosi skoro same jednotky, aj kamaratov tam ma, ale nemusi tieto institucie vseobecne.
@marisella2905 Dala som, ked mal syn 2,5r. Ak by som sa mala rozhodnut este raz, tak ho dam v 2 rokoch. Bol na to plne pripraveny. Zvladal to fantasticky. Zo zaciatku mi domov nechcel chodit 😃
@marisella2905 prve dieta v 4,5 roku, nevzali ho totiz druhe v presne 3 roku. Syn adaptacia 3 mesiace, s dcerou sme sa castokrst natahovali este pocas prveho stupna. Ten krok odlucenia.
@marisella2905 Asi by som sa najprv informovala v škôlke, či vôbec zoberú mladšie ako 3 roky, také základné veci ovláda - bez plienky, obliecť, najesť,...
Moja dcera je narodena 11.10.2023 a do skolky ju dam, teda ked mi ju vezmu...ak nie, pojde do sukromnej a ja idem do prace.
@marisella2905 pre moje by to bolo pred 3. rokom trápenie. Mali 3r 3m až 3r8m.
@marisella2905 každé dieťa je individuálne musíte si poznať dieťa moju keby dám 2,5roku alebo presne 3 rokoch bolo by to veľké trápenie ( nebola po fyzické ale hlavne psychickej stránke prípravná )išla do do škôlky teraz v septembri mala 3 roky a 5mesiacou a plakala len trochu ráno kým sa ustila že prídem ja a potom boli kľud to trvala fakt že 3/4dni ale nie žeby revala vyslovenie aké proste taký plač normálny

Ja som dávala keď mala presne 3 roky a po prvom dni sme sa na to vykašlali bolo to hrozne, o rok na to po prvom dni v skolke nechcela ist domov a pýta sa tam stále