Koľko platíte poplatky v škôlke?
Mojej 4 rocnej platime 58 eur stravu a skolne 50 mesacne. Zarazilo ma, ze na zaciatku roka sme museli dat 50 eur na rok predsedovi, ze na vianocne balicky, nejake aktivity atd. Som povinna to zaplatit? sak jasne ze zaplatim, trpela by len moja mala, ze by na nu ukazovali. Ale ide mi o princip.
@anonym_autor spomínajú tu aj preliezky kúpené zo ZRŠ. Ja pri dvojtriedke len snívam, že naškrabeme na nové lanové preliezky. Jedna od 2500 do 4000 eur 🫤 Tie ceny za nábytky, šatňové skrinky sú neskutočné. Akože taký Nomiland to vychytal a spravil si zo škôlok taký biznis, že by jeden neveril. To keby rodičia videli tie ponuky čo nám chodia. Musím veľmi preberať aby som našla niečo za rozumnú cenu. Vychovali sme si to 🤷🏻♀️
@anonym_autor my platime škôlku pre 3 ročného . naraz strava na dva mesiace 107€ , 30€ skolka mesačne , a potom este fond na divadielka ,Mikuláša atd na rok 120€ . Zapadne Slovensko -nitra
@anonym_autor aký princíp. Tie peniaze zo ZRŠ sa minú zase len na tvoje dieťa. Mikulášske baličky, nejaké divadielko, výlet, exkurzia, sladkosti na MDD. Na rodičovskom združení by ste mali počuť správu o využití týchto prostriedkov, ak nie, pýtajte sa. Aby si mala predstavu, také divadielko si vypýta od 150 do 300 eur za predstavenie. Niektoré programy dokonca aj 460. Takže buď sa dohodnite, že nič také pre deti v škôlke nechcete, žiadne akcie, nič navyše, len edukáciu, a ak áno, treba to zafinancovať. Škôlka zatiaľ celá nie je povinná, čiže je to nadštandard, ktorý štát nefinancuje skoro vôbec (okrem detí, ktoré majú povinné PPV). Všetko zatiahne zriaďovateľ a rodičia. To je ten poplatok za škôlku. Z toho sa musia utiahnuť energie, opravy, chod zariadenia. Tam, kde sú rodičia aktívnejší, vedia pomôcť brigádami, natieraním plota, či dokonca vymaľovaním školky. Kde nie, fakt veľmi nie je z čoho. Je to len na dobrej vôli zriaďovateľa- mesta, obce, koľko na to vyčlení, na sponzoroch ak sa nájdu 🤷🏻♀️ Neboj sa , z tvojich peňazí učiteľky do Dubaja nepôjdu. Ešte okrádajú aj vlastnú rodinu a nosia do škôlky 😒
@maya_hi Uplny suhlas. My mame ucet transparentny a rodicia si mozu pozriet kazdu jednu polozku, kam peniaze odisli. Na vsetko su faktury, prijmove doklady, blocky...Pani ucitelky kupuju veci na tvorenie aj zo Shein, Aliexpressu, velke balicky naraz pre vsetky deti, len aby usetrili a my rodicia nemuseli osobitne vsetko kupovat.
Minule mi tiez jeden otec vravel, ze on to platit nebude. No ved ok, tak potom nechaj decko doma, zatial co ostatni idu na exkurziu, lebo autobus sa sam nezaplati. Divadielko moze tvoja pocuvat max za dverami a ked budu vytvarat darcek pre mamicky, tak si mozes tiez ist vsetky flitre, kamienky, nalepky nakupit sam do Tedi. Som zvedava, kolko by usetril.
@anonym_autor skolka 30e, stravne 52,10e a ZRPS 50eur/rok.
Dedinska skolka 10e skolke mesacne 20zrps na cely rok, a stravne 40e
@anonym_autor my platíme len desiatu 15e cca,a 10e na polrok pomôcky, školné vyjde 5e na mesiac -platíme polročné. Ale je to špeciálna mš-poldenna. Čo čítam niektoré sumy, že platia aj 150e za jedno dieťa to je hrozne úprimne.. plus kde je ostatná strava,oblečenie, aktivity pre dieťa 😏
@anonym_autor o aky princip ti ide? Skolky maju prispevky na starostlivost o dieta relativne nizucke, rovnaku aj na stravu a tebe sa zda vela, ze za nieco vyse 100e sa ti niekto cely mesiac stara o dieta a este ho aj nakrmi? 🙈 a ze si vypytaju 50e na veci pomimo? Ja neviem, ale co by si chcela, aby este tebe platili, ze to dieta do skolky donesies?
Sa pozri kolko s plati v sukromnych skolkach, nech teda mas prehlad ake su naklady.
@anonym_autor ahoj, bývame v Šali, školné máme 30€/mesačne a obedy sú do 50€/mesačne. Na začiatku školského roka sme platili ešte ZRPŠ(20€/polrok), u nás funguje aj taký program s názvom zeleninkovanie(10€/rok) a 4€/polrok triedny fond.

@anonym_autor aký princíp. Tie peniaze zo ZRŠ sa minú zase len na tvoje dieťa. Mikulášske baličky, nejaké divadielko, výlet, exkurzia, sladkosti na MDD. Na rodičovskom združení by ste mali počuť správu o využití týchto prostriedkov, ak nie, pýtajte sa. Aby si mala predstavu, také divadielko si vypýta od 150 do 300 eur za predstavenie. Niektoré programy dokonca aj 460. Takže buď sa dohodnite, že nič také pre deti v škôlke nechcete, žiadne akcie, nič navyše, len edukáciu, a ak áno, treba to zafinancovať. Škôlka zatiaľ celá nie je povinná, čiže je to nadštandard, ktorý štát nefinancuje skoro vôbec (okrem detí, ktoré majú povinné PPV). Všetko zatiahne zriaďovateľ a rodičia. To je ten poplatok za škôlku. Z toho sa musia utiahnuť energie, opravy, chod zariadenia. Tam, kde sú rodičia aktívnejší, vedia pomôcť brigádami, natieraním plota, či dokonca vymaľovaním školky. Kde nie, fakt veľmi nie je z čoho. Je to len na dobrej vôli zriaďovateľa- mesta, obce, koľko na to vyčlení, na sponzoroch ak sa nájdu 🤷🏻♀️ Neboj sa , z tvojich peňazí učiteľky do Dubaja nepôjdu. Ešte okrádajú aj vlastnú rodinu a nosia do škôlky 😒