icon

Kúpiť, či nekúpiť kvety pre pani učiteľky v škôlke?

majka2
19. jún 2012

Ahoj. Koniec roka sa blíži a ja neviem či mám synovi kúpiť kvety pre pani učitelky v škôlke? Kupujete aj vy či len pre školákov

eaka
21. jún 2012

Kočky, teším že viaceré píšete že kvetinka v kochlíku, lebo to som aj ja chcela, akurát som nevedela, či nebudem za tupca.. 🙂 Obrázok mladú asi neprinútim nakresliť, moc ju to nebaví... :-/ Ale ešte ma napadlo, rozlúčku máme dnes, ale posledný deň v škôlke až o týždeň, tak to stačí ten posledný deň, či dnes?? dík

nitrankanr
21. jún 2012

@alena16 moja rec. Kym pride ucitelka domov, moze tie kvety vyhodit, neviem, co to je hlupy zvyk kupovat ucitelkam kvety. Radsej ked chcete nieco kkupit, tak nieco sladke alebo kavu.

dadenka1
21. jún 2012

@nitrankanr prečo by mala kvety vyhadzovať? Si už videla ženu, čo po ceste domov vyhadzuje kvety a navyše darované od dieťaťa? som nevedela, že darovať kvet je hlupy zvyk... ale ak aj je hlupy, mne sa páči.. páči sa mi viac ako čokoláda alebo káva... mimochodom obe tie veci vysoko návykové haha

zuzana76
21. jún 2012

@vroni este ma napdlo napr CD s detskymi pesnickami, uberala som sa smerom co uci ten ucitel

janinah
21. jún 2012

@vroni súpravu pier,čo sú 2 ks v krabičke...nepochopila som,či dávaš za seba alebo chceš darček za celú triedu...my za triedu dávame učitelkám ručne maľované dáždniky a kvety,ja dám niečo malé aj za seba resp. syna ako poďakovanie,neviem ešte čo....

carodejnica
21. jún 2012

@nitrankanr Tiež nechápem, prečo by mala učiteľka vyhadzovať kvety... 😲 😕 Súhlasím s @dadenka1 dať kvet učiteľke je super nápad.

Moja mama je učiteľka na dôchodku, dodnes nezabudnem na závery školského roka, keď mi vždy volala, nech prídem za ňou pomôcť zobrať kvety, vpodstate skoro každé dieťa jej donieslo nejaké kvet... doma sme ich rozobrali a podávali do váz, po celom byte sme mali nádherné kvety... mamina sa z nich vytešovala celé dni.. 😵

Potom jej bolo ľúto, že to akosi prestalo byť v móde či čo, hlavne po 89tom, prišli všelijaké módne trendy, alebo rodičia na to kašlali... už neviem, ale pravdou je, že tých kvetov ubudlo.. 😖

Každopádne podľa je to pekný zvyk a ja určite kúpim kvet pre obe fantastické pani učiteľky, čo má moja dcérka v škôlke. Zaslúžia si taký prejav úcty. 😵 😎

maznacik007
21. jún 2012

pozrite co som nasla
http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/8017...

k tomu pekny kochlicek....

ja kupujem 4 ks dva dcere a dva malemu ... rozmyslala som orchide ale asi uvidim na mieste v ikea ze co nakoniec...

nitrankanr
21. jún 2012

@dadenka1 nie nevidela som ucitelku, ktora vyhadzuje po ceste kvety, to mas pravdu. Suhlasim aj s tym, ze rodicia uz neposielaju deti na zaciatku a na konci sk.r. s kvetmi, cokoladami, bombonierami, kavami ...., ako sme chodili my. Teraz je ucitel len "chudak", na ktoreho si hoci ake decko utvori usta a on sa musi robit, ze nic nepocul. Ale ak si precitas odpovede tak pomer kvety-ine je 1:1

nitrankanr
21. jún 2012

@carodejnica ja som pred 89-tym tiez chodila cakavat maminu a pomahala som jej s mnozstvom kvetov, ale nebavime sa o dobe 23 rokov dozadu. Beriem to z toho, ze ked dostanes 5 kytic a 1 kavu, tak je pre mna ako obdarovanu lepsie nieco, co nevyhodim ked pridem domov alebo po 2 dnoch. U nas kvety deti kupuju vecer, rano ich trepu do skoly, skolky, potom su v tych prehriatych triedach a nakoniec putuju k obdarovanej domov.

Prajem vam, aby ste dostali co najviac kvetov.

szdan
21. jún 2012

@eaka Mys me dávali po oba dva roky až posledný deň. Ale minulý rok sa nám stalo, že tam bolo už málo detí a veľa z učiteliek si zobralo dovolenky a medzi nimi zrovna i naš obidve. Takže tento rok to až na posledný asi nechávať nebudem

fatima30
21. jún 2012

ja som tiez ucitelka ms a zs a veru som bola sklamana ze si rodicia nespomenu.
co by mna urcite potesilo je ta kavicka predsa len kvietky uvadnu ale kavicku mam nadlho a co sa tyka knih na tvorenie tak toby ma potesilo asi najviac kedze ja som strasne zamerana na tvorenie s detickami. ale co ma napr potesil originalny ramcek robeny na fotku doteraz ma fotku v nom.alebo nieco vyrobene od dietatka to je pamiatka navzdy
je smutne ze ucitelky ms podcenuju☹

fatima30
21. jún 2012

@zuzana76
aj toto je super napad CD s rozpravkami,pesnickami co ucitelka vyuzije

maznacik007
21. jún 2012

alebo co poviete na taketo nieco

http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/2015...

alebo take male svietnicky skombinovat s cajovymi vonnymi svieckami a urobit take balenie alebo dcera ze kaktusiky.... v kochlicku...
alebo take nieco
http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/0018...

szdan
21. jún 2012

@nitrankanr podstatné je hádam to samotné vyjadrenie vďaky a nie to akou formou je to urobené. Mne keď malá donesie z lúky aj napol zdochnutú kytičku trebárs i z buriny, tak ma to zahreje pri srdci, lebo na mňa myslela...

szdan
21. jún 2012

@maznacik007 vidíš sviečka mi nenapadla, ale myslím si, že by to bolo tiež milé

nitrankanr
21. jún 2012

@fatima30 presne si vystihla, co som myslela a to si ucitelka
@szdan ked ti prinesie tvoje dieta kyticku, to je o niecom celkom inom.

dadenka1
21. jún 2012

V každom prípade v mene všetkých učiteliek ĎAKUJEM všetkým maminám, čo vedú svoje deti k vďačnosti a poďakujú aj učiteľke v MŠ... A je úplne jedno či kvetom (veru ich už nie je toľko čo bolo za komančov), alebo kávou alebo obrázkom... Sa teším aké ste tvorivé a čo vás už všetko napadlo... asi ste aj vy mali dobré učiteľky 😉

szdan
21. jún 2012

@nitrankanr neni, vždy je to o vďake a spomenutí si

alusha
21. jún 2012

aj my urcite nieco podarujeme 🙂 buduci piatok maju rozlucku, tak vtedy odnesieme, potom sice este maju skolku dva tyzdne, ale presne sa nam stalo to, co ste tu pisali, ze boli pospajani a obidve nase pani ucitelky si zobrali dovolenku... zvykneme dat kavu alebo bonbonieru alebo kvietok, tento rok to asi vyhra kvietok... alebo dajte nejake dobre tipy 🙂

zuzana76
21. jún 2012

inak ja som tiez kupila dlhotravjuci darcek, nie kvietok, pretoze viem, ze tak urobi asi vacsina rodicov, ja som kupila ucitelkam hodvabne satky rucne malovane, su to mlade zeny v mojom veku, tak sa este iste radi paradia a veru sa potesili, my sme sa uz rozlucit boli, kedze maly je chory a je uz doma.

zuzana76
21. jún 2012

chcela som im vyrobit aj organoze brosnicky, ale nestihala som, kedze obe deti chore s kiahnami, takze nabuduci rok, ale niekto sa mozno inspiruje, inak ja som ucitelka tiez

masinka
21. jún 2012

my ucitelkam davame cajiky 😀 kyticka urcite tiez potesi, ale platy v nasom skolstve su na zaplakanie, tak nech z toho maju aspon nejaky uzitok 😀
a navyse nie som fanusikom rezanych kvetov - po promocii v 30 stupnovych horucavach som 3 dni nerobila nic ine, len menila vodu vo vazach, kybloch a inych nadobach a potom islo vsetko do kosa, po svadbe bola polovica kytic do rana na vyhodenie... takze ak kvet, tak jedine v kvetinaci, aj ked na svadbach mojich kamosiek som s tymi kvetinacmi vyzerala dost divne, niektore tie kvety maju dodnes 🙂

fatima30
21. jún 2012

@zuzana76
takychto tvorivych rodicov mojich deticiek by som prijala 🙂

carodejnica
21. jún 2012

@nitrankanr super, tak tento uhol pohľadu ma nenapadol.. 😎 možno to vyriešim nejako "mini-orchidejkou", tá nezvädne ako živý kvet, neminie sa ako kávička, či čajík a zároveň je nenáročná na pestovanie a vydrží dlho.. 😵

s_i_s_a
22. jún 2012

ja som vcera v K...ku objavila nádherné plechové dózičky na čaj...jedna je ladená do žlta so slnečnicami, druhá do modra s tulipánmi...naplním čajíkom, zabalím do celófanu a dúfam že potešíme pani učiteľku a pani vychovávateľku... 🙂

alusha
22. jún 2012

maminky, chcela by som naucit synceka nejaku kratku basnicku pre pani ucitelku ako podakovanie, ked bude davat tie kvietky... verte-neverte preluskala som cely net a nic!!! pre mamicky je milion basniciek, deti su vzdy krasne pripravene na den matiek a pre ucitelky nic?? nemate niekto nejaku milu, kratku?

elka74
22. jún 2012
evabb35
22. jún 2012

Samozrejme. Pre celý personál škôlky kvietok /veľmi dobre tam varili, nátierky boli rozprávkové/, učiteľkám ešte aj kávu, bonboniéru...a k tomu samozrejme malú kartičku s úprimným poďakovaním.

alusha
22. jún 2012

@elka74 vdaka, tie som citala, hladam nieco kratucke, toto je skor na vystupenie nejake... este sa mi paci toto, ale aj to je dost dlhe...
Milá pani učiteľka, robota je s nami veľká.
Nie vždy všetko dobre vieme, občas čosi vyvedieme.
No vy, s láskou, s pokojom, učíte nás po svojom,
ako dobrým, múdrym byť, pochvalu si zaslúžiť.
Nastokrát vám ďakujeme, slávnostne tu sľubujeme,
že sa všetci polepšíme, vaše srdce potešíme.

kvaca
22. jún 2012

Ahojte, ja som bola v škôlke "iba" krúžkarka, ale aj tak som dostala kvetinky na poslednej hodine od detičiek. Bolo to strašne milé a veľmi veľmi veľmi veľmi......veľmi a naozaj veľmi ma to potešilo. Že si maminky spomenuli. Netreba svadobnú bukrétu. Stačí jedna kvetinka 🙂 ako už bolo vyššie písané, zo záhradky odtrhnutá. Nejde o cenu doručenej flóry, ale o to že si niekto spomenie.