Mám dať dieťa opäť do škôlky, keď je každú chvíľu choré?
chcela by som vás poprosit o názor, alebo ak ste mali niektorá podobnu skusenost, ako to riesit. syn nastupil v septembri do skôlky, do vtedy ako 3 ročny bol chory iba 2x a antibiotikám sme sa uspesne vyhybali. a tu nastava aj môj problém, zo septembra v skôlke 5 dni, potom sopel, následne kasel a skončilo to zápalom priedusiek a streptokokom. po 3 tyždnoch som ho zdravého dala do skôlky opat a vydrzal az 4 dni a ten isty priebeh. doma skoro mesiac. v novembri sa to celé zopakovalo znovu, + teploty, v poradí uz 4 anitibiotika za necelé 3 mes, a sme doma uz mesiac. doma mam ešte 5 mes dcérku ktoru nakazil uz 2x, ale u nej to nemalo az taky priebeh. a tu nastal aj môj problém, či dat dieta naspat do skôlky alebo nie. U nas to funguje tak, ze učitelka vezme bez problémov dieta ktoré kasle, ktoré je evidentne choré a mamička jej ešte podá anitibiotika, a ked sa jej opytam prečo to takto riesi - tak odpoved je ze ona chodí do práce a nemá kde nechat dieta. Doktorka mi dnes povedala, ze z obvodu kam patríme chodia deti choré s virusom a so streptokokmi do skôlky bezne, ze mamičky sa tym ešte v ambulancii aj chvália, tak kde je potom chyba? v učitelke? Mám sa stazovat? Mam ist za riaditelkou? Ako sa budu potom spravat k mojmu dietatu? Riesim dilemu či ho tam vôbec este dat, aspon aby vianoce neboli zase stravené v čakárni a hlavne na pohotovosti, alebo si pohovorit s učitelkou, mali ste niektorá podobny problém? mam chut ist do skôlky narobit prievan, lebo takto uz 3 mes sedím s 2 detmi zavretá doma. dakujem za vás názor alebo radu ak máte podobnu skusenost.
@erika71 vidis, toto ma vzdy zaraza, ze dr. nezisti, ze ci sa jedna o bakteriu.....nam takto dali 2 ATB na zapalene usi....kt. mu nezabrali...este 2 tyzne mal po nich zapane usi....pomohla ta cibula, nakrajana na drobno do platene vrecuska, dat za usi a potom, nosne kvapky a polohovat halvicku tak, aby presli do uska.....to tu radila aj strapco (ona je ORL)...skus si precitat jej clanky, mozno by vam to pomohlo......a imunitu....no skusat posilnovat.....skusali sme tiez akdeco....(ako vravim, u nas zabralo ako tutovka kozie mlieko....).......neviem, co skusate vy...?
presne tak lekari hned davaju lieky a co ja viem co a farmaceuti sa tesia viete tie zisky si predstavit ? prirodne veci treba z tych chemikalii si precitajte co to vsetko obsahuje my me taku lekarku teraz detsku ze nepredpisuje antibiotika iba naozaj vynimocne spravi vzdy najprv taky test ked je dieta chore buduje si imunitu treba mu ovocie a tak a imunita sa mu zvysi mne toto pomohlo som isla v kuse z antibiotik do antibiotik 5 rokov uz som nevedela co a toto mi pomohlo je to prirodne antibiotikum a maju tam aj veci na imunitu nie je to o peniazoch nerobim reklamu vyraba to taka pani z Levoce a su take prirodne lekarne kde maju a aj poradia
@sorciera24 ďakujem za rady, určite si prečítam viac o tom, len žiaľ ja som nemala šancu skúšať,lebo keď hovorila že ju to bolí ,a to bolo hlavne večer tak aby sme spali všetci, tak som jej podala Nurofen.
odpoved na uvodnu otazku: Rozhodne ano! To je najlepsi sposob ako vybudovat u dietatka najpevnejsiu imunitu🙂 Aj my sme si tym presli a po 2 rokoch je to uz davno uplne super.
poznam vela ludi co im to pomohlo zabija to 99 percent bakterii a virusov v tele ale kludne tam na tej stranke je mail oni ti aj poradia, naozaj mi to pomohlo 5 rokov v kuse jedny antibiotika za druhym aj kamaratkam to pomohlo
ne to sa berie normalne ako anitibiotika a potom uz vobec nie ja som to nebrala uz 2 roky nejsom chora
@janja2502 nie to sa berie normalne ako antibiotika jedna ta ampulka stalo to 3 eura teraz tusim 5 eur som to nebrala 2 roky lebo som nebola chora predtym 2 krat som brala ked som bola chora fakt pomohlo odvtedy nejsom chora a manzel byva stale ale tomu to nevysvetlim predtym som isla myslim pred 2 rokmi z antibiotik do antibiotik tak uz som nevedela co naslo som ze jedna pani na internete je stale chora a ze toto brala a pomohlo tak som vyskusala a aj moje kamaratky co boli stale chore a pomohlo naozaj som uz nebola 2 roky chora
@erika71 jasne, ja to chapem.......ked boli, das cosi od bolesti, ale tu cibulu a to polohovanie treba vyskusat hned ako sa bude dat;)
@sorciera24 na tieto veci sa popýtam , ale to kozie mlieko, no malá nepije nmlieko a jogurty iba teraz začína. Aj to môže iba poobede, lebo večer ju bolí z toho bruško .
@sorciera24 ja to určite vyskúšam akonáhle zas budeme v tom. A určite napíšem ,či nám to pomohlo. 😉 Ďakujem za radu.
@sorciera24 o tom kozom mlieku rozmyslam uz 2 roky. Ale nemam ho odkial zohnat. Je to paradox, byvame na dedine a tu nikto nechova kozy. Dokonca ani kravu. 🙂
@sante81 ahoj Sante...toho sa obavam aj ja najviac 😒 ze ked tam dam syna,bude mi vkuse chory...aj ked chcem, aby bol moj syn medzi detmi v kolektive od 3r,no stale sa obavam tych chorob....... ☹ V aprili by mi mal nastupit do skolky,ale ja uz teraz rozmyslam,ci ho tam dat,ci nedat...co sa tyka Teba,asi by som ho teraz uz do skolky nedavala,z dovodu dlheho uzivania ATB.......radsej nech je teraz isty cas doma 😉aby ste sa vyhli moznemu dalsiemu ochoreniu..
@sante81 v nasej skolke ucitelky nemaju problem poslat rovno z chodby domov dieta ktore je evidentne chore... pred spanim detom meraju teplotu vsetkym a ked ma niektore zvysenu, volaju rodicov a dieta musi kolektiv opustit, po navrate spat musi doniest rodic prehlasenie od lekara, ze je dieta ok.... cize vsetko zalezi od riaditelkya uciteliek, aky system si nastavia....tym ze neprijimaju chore deti, ochranuju zdrave.... argument matky, ktora da do kolektivu chore dieta...ze sak ho nema kam dat, nepochopim.... matky, ktorych deti to jej nakazi, to musia potom tiez riesit...to je taky bludny kruh....a iba vedenie skolky moze zakrocit a urcit jasne pravidla....
@bubinkaaa - praveže april-maj je najlepsi na nastup do skolky..vtedy už deti nejdu z choroby do choroby..ano, chyti nejake bacily, trosku sa polieci, ale potom cez jun + velke prazdniny si imunitu posilni a kedze tie prve ataky skolkarske bude mat za sebou, tak dalsi rok bude OK..
napr. moja mama /sme 4 surodenciú stale tvrdi, že 3 sme nastupili do skolky /jasli/ na jar....a boli sme chori tak normalne, kdezto sestra jedina nastupila do skolky v septembri a chor bola velmi..pritom bola 3. v poradi, ale priedusky chytala stale....
až potom že si vzala 1 mesiac neplatene volno /sice sme stavali dom, takže peniazkov nebolo, ale proste inak sa nedalo/ a pomocou ihlickoveho sirupu ju dala dokopy ..ale to je historia stara 25 rokov
@sorciera24 a mozu to aj deti_? pomaha to ? lebo dospelym ano to mam vyskusane
@lila77 co teraz myslis?.....lebo ja aj kapucinku aj koloidne davam malemu uz rok.....cize od 2 rokov...(keby som vedela ako to pomaha, davam aj skor;))
no som myslela tu kapucinku mne to velmi pomohlo uz som nevedela co roky z antibiotik do antibiotik len nevieme ci to detom aj pomaha
@sorciera24 ako dlho trva kym poslu to kozie 100%,uz su to cca 2 tyzdne a nic mi neposielaju 😖
To UM kozie mam doma vzdy do 2 dni.
@kaja73 ak si objednavala na tom mojom linku....tak akonahle je na sklade, viem, ze teraz ten znamy caka dost dlho na dodavatela, ze nema u seba na skalde, ze celkovo bol problem od tohto vyrobcu......ale zistim ti....
@lila77 ja davam aj malemu, akonahle azcne kychat, soplit....samozrejme mensie davkovanie...kvapka na kg hmotnosti.....
@sorciera24 http://www.mliekoshop.spol.sk/index.php/bio-koz... objednala som na tomto linku-neviem ci je to ten tvoj 😲
@kaja73 jaaj, tak to je iny...ja mam od znameho tu: http://www.altermedic.sk/product/kozie-mlieko-p... takze s tym ti neporadim...inak je to to iste....takze mozno je teraz celkovo s dodanim problem u vsetkych.....
@sorciera24 no,tak uvidime.
Mozno objednam aj z tvojej stranky-ved sa to vypije 🙂
@kaja73 ok, len este pockaj, lebo vravim, ze nie je na skalde...asi to bude celkovy problem toho dodavatela.....(ide asi an dracku;))...ked ho bude mat u seba, tak ti dam vediet....aby si aj tu zbytocne dlho necakala 🙂
@sorciera24 lebo jej je z neho na vracanie, ja ho pijem naschvál pred ňou .Inak aj syn začal s mliečnymi výrobkami až okolo 7 roka . Dovtedy nejedol a nepil nič mliečne. Odmietal to, dokonca aj vyvracal.A dcérka to začala až teraz v piatich rokoch.Obaja boli dlhšie dojčení.

@sante81 ak mas moznost, nechaj si ho doma, nech sa poriadne prelici a davat dieta s ATB do skolky??? to je zly sen... u nas maju ucitelky prisny zakaz detom podavat lieky! Ak ma dieta !len! soplik- ciry tak v pohode zoberu, ale nie kaslajuce osoplene dieta.. to ma byt doma. ved to su male deti, staci ze sa utre do druheho uteracika a hned nakazi dalsie... to je nefer voci ostatnym. tiez som mala malu aj v jasliach a stalo sa mi, ze rano bola mala v poho a naobed mi volali, ze ma teplotu a mam si prist pre nu, to je samozrejme. nema tam co robit medzi zdravimi detmi.